Malaket Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Jen stručně. Včera mě zastavili přede mnou,asi 10s jedoucí policisté ve starý modrý oktávce s tím, že sem telefonoval. Na autě neměli ani vpředu, ani vzadu žádnou kameru. Prej ale,že to mají nahrané. Tak sem ten záznam chtěl vidět. Jeden se ptal druhýho:"ukážeme mu to?", druhý to odmít. Pak nastala klasika s povinnou výbavou, perlustrace spolujezdce, 10minut lustrace mé osoby přes telefon a nakonec vyplnění zápisu, kde stálo, že to mají nahrané na služebním mobilním telefonu. Tak sem do toho zápisu uved, že mi bylo odmítnuto se na ten záznam podívat. To ale není předmětem mého dotazu. Při loučení se semnou mi policista sdělil, že stejně dostanu zákaz řízení ( mé bodové konto je čisté! ), protože na dokladu o pojištění zapomněla pojišťovna vyznačit platnost. Ten doklad má všechny náležitosti vyplněné, jméno, VIN, druh a typ vozu, je to podepsané, auto je 7 měsíců staré, jen tam ty debilové zapomněli uvést platnost. A teď můj laický dotaz. Opravdu mi může správní orgán uložit zíkaz řízení za tohle??? To snad ne! Děkuji za odpovědi.
bandicoot Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 (upraveno) Při přihlašování auta mi říkal borec v pojišťovně, že žádná kartička dneska už neni... že je JEN a pouze zelená karta. Tu máš v pořádku? Nehledě na to, že jsem kdysi míval běžně vyplněno "na dobu neurčitou". edit: a služební mobilní telefon asi neni oficiální schválený záznamový zařízení ne? Upraveno 11. listopadu 2009 uživatelem bandicoot
ls8ls8 Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Za neplatne povinne ruceni neni zakaz rizeni. Nejsou za to ani body, maximalne pokuta (ovsem az 40.000Kc).
mik@ Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Při přihlašování auta mi říkal borec v pojišťovně, že žádná kartička dneska už neni... že je JEN a pouze zelená karta. Tu máš v pořádku? Nehledě na to, že jsem kdysi míval běžně vyplněno "na dobu neurčitou". edit: a služební mobilní telefon asi neni oficiální schválený záznamový zařízení ne? zelenou kartou sa preukazujes jedine v zahranici tu doma mat nemusis... Inak normalne ta biela, kde aj ja mam obdobie ako xx.xx.2009 - doba neurcita. neviem co je to oficialne schvalene zaznamove zariadenie, ale myslim si, ze vytvoreny zaznam z cohokolvek a kymkolvek moze byt pouzity v spravnom konani... otazkou zostava ako je ten zaznam kvalitny, a teda zostava tvrdit, ze to ty nie si a musia ti to dokazat... aspon ja osobne sa tak domnievam
Návštěvník salamio Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 (upraveno) Ukázková buzerace. Jednak odkážu na pohotovostní kartičku v příloze a jednak na seriál FSM na D-F (seznam všech dalších FSM dílů je dole na oné stránce).fsm32_compress12009.pdf Upraveno 11. listopadu 2009 uživatelem salamio
Návštěvník YPO Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Při přihlašování auta mi říkal borec v pojišťovně, že žádná kartička dneska už neni... že je JEN a pouze zelená karta. Tu máš v pořádku? Nehledě na to, že jsem kdysi míval běžně vyplněno "na dobu neurčitou". edit: a služební mobilní telefon asi neni oficiální schválený záznamový zařízení ne? pojištění mám: OD - na dobu neurčitou + zelenou kartu solo za tohle ti žádný zákaz řízení nehrozí - za telefon v ruce je pokuta + tři body, ale to ti evidentně nikdo nedokázal - řekl bych že si narazil na bezva chlapce
lolohh Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 zelenou kartou sa preukazujes jedine v zahranici tu doma mat nemusis... Inak normalne ta biela, kde aj ja mam obdobie ako xx.xx.2009 - doba neurcita. ... Dvě pojišťovačky mi nezávisle na sobě řekli, že jako "důkaz" o zaplacení povinného ručení se již vydává (alespoň v některých pojišťovnách, možná ve všech) jen zelená karta, kterou jsem onehdá ukazoval policistům a nic nenamítali.
Malaket Odesláno 11. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Při přihlašování auta mi říkal borec v pojišťovně, že žádná kartička dneska už neni... že je JEN a pouze zelená karta. Tu máš v pořádku? Nehledě na to, že jsem kdysi míval běžně vyplněno "na dobu neurčitou". edit: a služební mobilní telefon asi neni oficiální schválený záznamový zařízení ne? Je to zelená karta, je tam vše, jen v kolonce platnost není vyplněno ani od kdy, ani do kdy. Já sem jí nikdy neprohlížel, jen podepsal a tím to pro mě bylo vyřízený! Přece si to tam nebudu psát sám!
Alessio Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 (upraveno) Bože cos to chytl za dementy... Neoznačenému vozidlu bych hlavně vůbec nezastavil, protože se množí případy falešných policistů. Sehnat uniformu je dneska maličkost. Navíc vozidlo policie, které je "pracovní" musí být označeno. Tečka. Dokonce i ty passaty by měly být označené. K telefonování - jdi do správního řízení, vezmi si s sebou právníka a rozcupuješ tu jejich mobilní nahrávečku jako kus hadru. To si nemůžeš v autě mluvit sám pro sebe a přitom se škrábat na uchu? . K pojištění - zavolej do své pojištovny a zeptej se na to...podle mě to není problém. edit: myslíš jako že v tom chlívečku vpravo nahoře nemáš vyplněné kolonky DO kde je den, mesic a rok? to by tam asi být mělo... (?) Upraveno 11. listopadu 2009 uživatelem Alessio
Donuts Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Dnes uz vetsina pojistoven vydava pouze zelenou kartu, zadny jiny doklad. A to, ze tam nemas vyplnenou platnost by skutecne mohl byt celkem problem.
mik@ Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Dvě pojišťovačky mi nezávisle na sobě řekli, že jako "důkaz" o zaplacení povinného ručení se již vydává (alespoň v některých pojišťovnách, možná ve všech) jen zelená karta, kterou jsem onehdá ukazoval policistům a nic nenamítali. znie to vlastne celkom logicky, kedze ta karta ako na nej citam je medzinarodna a plati aj na tvojom domacom uzemi... a tu mam vyplnenu len na rok... a ked sa na to pozrieme este z ineho uhla tak, kedze auto mas poistene, tak ti moze maximalne hrozit sankcia za to, ze si nemal pri sebe danny doklad... a za to asi zakaz riadenia nebude, ze?
911 Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 chteli ti zkazit jen den, chudaci. vybodni se na to, zapomen, uzivej si dne. ted buzerujou, teda pomahaj a chranej zas u nekoho jinyho. nic ti nehrozi.
Jaryn Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Jasně, vykašli se na to, mobil není schválené záznamové zařízení. Jejich heslo je přece "Buzerovat a votravovat"
boo-beek Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Myslim, ze Ti akorat chteli dat vyzrat, ze mas hezky auto a oni ne, vyser se na ne. IMHO jsi v tomhle naprosto neprustrelnej a oni to vedi, akorat Ti proste chteli otravit zivot.
bandicoot Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 ... a když už jsme u té zelené karty (jakožto jediného prokázání o existenci povinného ručení), tak mám kartu zcela novou ( od 23.10.) a tam ani není místo pro podpis pojistníka!
Henry Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Ad pojištění a kartička. Cca rok platí, co by doklad o zákonném pojištění, potažmo o vzniku vztahu pojišťovna-pojistník, jen a pouze zelená karta, na které je vozidlo specifikováno. POZOR. Tato zelená karta musí být podepsaná, jinak je neplatná. Kartička je jen bonus a deluviální relikt dob minulých. Jesli jsi jim ukazoval i zelenou kartu, což by měli chtít, a nic na ni neřekli, tak prostě nic nenašli a buzerovali.
bandicoot Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Henry: fakt tam na podpis pojistníka nemám kolonku...
lolohh Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Ad pojištění a kartička. Cca rok platí, co by doklad o zákonném pojištění, potažmo o vzniku vztahu pojišťovna-pojistník, jen a pouze zelená karta, na které je vozidlo specifikováno. POZOR. Tato zelená karta musí být podepsaná, jinak je neplatná. Kartička je jen bonus a deluviální relikt dob minulých. Jesli jsi jim ukazoval i zelenou kartu, což by měli chtít, a nic na ni neřekli, tak prostě nic nenašli a buzerovali. Jak píše bandicoot, nové zelené karty se už nepodepisují.
Henry Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 ... a když už jsme u té zelené karty (jakožto jediného prokázání o existenci povinného ručení), tak mám kartu zcela novou ( od 23.10.) a tam ani není místo pro podpis pojistníka! fakt??? to jsou novinky. já mám kartu z července možná srpna a tam podpis ještě je.
Kalifx Odesláno 11. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2009 Já mám zelenou kartu od Kooperativy (a skutečně jde minimálně jeden rok o jediný nutný doklad potvrzující zaplacený pojištění), ale mám pocit, že tam taky nemám žádnou kolonku podpis...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se