Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Recenze hodinek SEA-GULL

Hodinky mám asi rok. Mám je na ruce asi 1/12 tedy měsíc intenzivního nošení. Důvodem nákupu bylo více méně seznámení ze sea-guellem takže ty nejlevnější, když jdeme do neznáma. Důležitým parametrem byla i přiměřená cena a dostupnost ČR na www.conrad.cz . Prodejce je presentuje Automatické hodinky Sport-Chrono no sportovní se mě zrovna nejeví, nosím je ke všemu.

O značce sea-gull se tady rozepisovat nebudu neb kritiky bylo dosti na číňany už. K recenzi mě více méně navedl už před rokem grga_pitic svým zájmem o tento stroj.

Po vybalení celkem pěkné krabičky bez jakékoliv signace se objevily hodinky s následujícími parametry:

nerez automatické hodinky na koženém řemínku,

kalibr sea-gull(dle mého jeden z nejlevnějších),

diametr 40mm,

s korunkou 45mm,

přes nožky 47 mm,

šířka tahu 20mm i když to vyříznutí u stěžejek je 11mm,

řemínek asi kůže se dosti tuhou, ale velice příjemnou výplní na ruce jako tah bez pocitů ráno volnějších hodinek,

signovaná spona,

šroubovací dýnko,

korunka normální,

WR 30m

sklo zřejmě minerální rovné,

luminiscenční výplň ručiček,

plastický ciferník(něco jako šupinky),

čtyři další ciferníky ovládané tlačítky. Měsíce vprostřed nahoře(tlačítko vpravo nahoře). Vprostřed vpravo dny ovládané tlačítkem vpravo dole. Úplně dole denní a noční fáze. Vlevo měsíce a tlačítko pro ovládaní také vlevo.

korunka pro natahování velice příjemná při natahování určitý odpor klade strojek a má vůli

řemínek je dlouhý na mé ruce o obvodu 17,5cm tedy na poslední dírce

cena cca 1500kč

Žádné nedostatky u hodinek této cenové relace neshledávám. Nosí se velice příjemně a působí dražším dojmem (což je u číňanů běžné)

Přesnost se pohybuje mezi 15-20 s denně spíš se odchylka snižuje.

Hodinky jsem koupil za účelem seznámení se ze sea-gullem v době před rokem zde na foru často propíraným. Musím naznat, že doma zůstanou.

Design hodinek je těs před hranicí přeplácanosti. Osobně se líbí. První dojem při rozbalení krabice byl, že jsou dosti malé. Při nošení toto na mé ruce není pravdou. Masivnost zřejmě dělá i výška 14mm. Toto přispívá i k určité solidnosti tohoto stroje.

Jinak na obrázku strojku jsou šipky z důvodu mého dřívějšího příspěvku s poškozeným vláskem vlastní vinou při seřizování. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry235050

Závěrem bych shrnul, že se jedná o dostupné hodinky této značky, které jsou u nás jako nové zřejmě nejlevnější a mohu vřele doporučit.

post-736-1258959559.jpg

post-736-1258959570.jpg

post-736-1258959587.jpg

post-736-1258959594.jpg

post-736-1258959604.jpg

Upraveno uživatelem rur
Odesláno
  bandicoot napsal:
ty čudly jsou jen na seřizování těch subciferníků nebo se to musí promačkávat denně růčo

Na seřízení subciferniků, denně se to dělá samo :)

Odesláno
  Bod napsal:
Myslíš, že je to stejnej stroj jako

http://www.seagullwatch.eu/auto/M165SP.php

?

Já jsem byl totiž dnes v prodejně u Conrada a padly mi tam do oka a teď koukám, co jsem vlastně koupil :rolleyes:

Jsem zvědavej jak půjdou.

Stroj se mě jeví stejný, jen mě vyrazila dech ta cena 360 ? , žeby tah měl takovou hodnotu.

Odesláno (upraveno)
  rur napsal:
Stroj se mě jeví stejný, jen mě vyrazila dech ta cena 360 ? , žeby tah měl takovou hodnotu.

Má asi stejný strojek v Alphách (stejné funkce na stejných místech).

Mám je cca rok a fungují dobře.

Jen ten měsíc se musí přestavovat ručně.

EDIT:problém budeš mít asi se sháněním náhradního řemene

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno
  rur napsal:

Připadá mi, že ty ceny jsou tam u všech hodinek strašně nadsazený.

• po měsíci...
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Tak s těmito hodinkami jsem byl celkem spokojen, mám je 4 roky, šlapaly výborně. Jen zhruba před měsícem se začaly výrazně pozdit. Problém byl s třecí spojkou ručičkového soukolí. Hodinky neutáhly změnu datumu. Měl jsem problém s opravou. Nejsou k sehnání náhradní díly.Až jsem narazil na šikovného hodináře, který je za 300 Kč opravil. Zatím fungují dobře.Odchylka prý dělá 9s za den. Tak uvidíme jak dlouho to vydrží.

Upraveno uživatelem Jiří Fousek
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Nevíte někdo, kde by se dal sehnat ocelový tah, který by šel na tyhle hodinky? Hodinky mám něco přes rok, ale skoro vůbec je nenosím tak mě napadlo, že na tahu bych je třeba občas ponosil. Zkoušel jsem psát dotaz na dostupnost a cenu na seagullwatch.eu, usseagull.com i do time-quality.de, kde je prodávají na tahu pod jinou značkou, ale vše bez odpovědi. Tah má šířku 20 mm a rozteč nožek na uchycení je 11 mm.

Odesláno
  V 30. 1. 2011 v 14:33, 'Bod' napsal:

Nevíte někdo, kde by se dal sehnat ocelový tah, který by šel na tyhle hodinky? Hodinky mám něco přes rok, ale skoro vůbec je nenosím tak mě napadlo, že na tahu bych je třeba občas ponosil. Zkoušel jsem psát dotaz na dostupnost a cenu na seagullwatch.eu, usseagull.com i do time-quality.de, kde je prodávají na tahu pod jinou značkou, ale vše bez odpovědi. Tah má šířku 20 mm a rozteč nožek na uchycení je 11 mm.

Tah bych si dal také líbit. Kolegové neviděli jste při brouzdání internetem někde ke koupi?

Odesláno
  V 31. 1. 2011 v 21:15, 'Bod' napsal:

Tak nakonec mi včera večer přišla odpověď z time-quality.de

Tah má údajně skladem, cena je 22 EUR + 8 EUR poštovné, platbu jsem odesílal dnes ráno, tak uvidíme.

Odkaz je TADY

Hoď sem prosím pak nějakou skutečnou fotku hodinek s tahem. Děkuji moc.

Odesláno

Tah dorazil, žádná super kvalita to sice není, spona plechová a celej má takovej plechovej zvuk, ale hodinky na něm vypadají docela dobře. Ještě ho musím nechat zkrátit a budu je na něm nosit. Tady jsou fotky:

• po měsících...
Odesláno

mám stejné a celkem šlapou už druhým rokem,dostali se mi do rukou v žalostném stavu,dal jsem je nějak dohromady,použil jsem pouzdro a tlačítka z dalších karambolů,vyměnil řemínek a sponu a výsledek celkem gut,,,

post-19068-017492600 1315299543.jpg

post-19068-006426900 1315299594.jpg

Odesláno
  V 7. 9. 2011 v 8:32, 'rur' napsal:

Řemen vypadá super. Nechceš je blejsknout na ruce s tím řemenem?

asi tak,řemen a spona je asi to nejnákladnější :),jinak se peru s odchilkou,dostal jsem s ne+10 za den,pokračuji v měření a ladění

post-19068-058775500 1315467821.jpg

post-19068-085894900 1315467861.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...