Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koncem minulého týdne jsem tak trochu vlastní blbostí uklouzl a poranil si Fortisky.

Odřel jsem je na dvou místech a bohužel tak, že to asi nerozleštím (tedy myslím si, je to blízko u rantlu sklíčka).

První mozkové erupce mi velely hodinky prodat a koupit stejné, protože s tím nedokážu žít,

prodat ještě i takžka nonošené bondovky a koupit černé Seamastery v chronu, které se mi líbí (což není řešení, ty můžu odřít taky :-) ) a další kraviny...

Teď s malým odstupem času mě napadá se Vás optat na holý nesmysl:

Dá se sehnat nové pouzdro na hodinky dole v odkazu ?

Safír je naprosto v pořádku a to i s antireflex.vrstvou, možná by to leckdo z Vás normálně zkousnul a vysmál se mi,

ale já z nich nemám radost a asi je jinak proto opravdu prodám.

Jedná se o B-42 ne-chrono pouzdro : http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=15941

Posted

Jasně že se prodává nové pouzdro jako náhradní díl. Jen bacha, u Fortisek je několik různých možností úprav - leštěné, pískované (sandblasted), kartáčované (brushed) tak aby sis objednal to správné

Posted

Onehdá jsem poptával v Nestu pouzdro na B42 chrono a není to problém. Cenu si z hlavy nepamatuju, ale snad jí odpoledne najdu v mailu. Je možné, že to bylo kolem 8 tisíc (vč. skla). Což se u těch chron ještě dá nějak zkousnout, ale u nechron by to bylo moc, z mého pohledu. Napiš do Nestu, je to nejjednodušší.

Posted
... Napiš do Nestu, je to nejjednodušší.

Nebo raději zavolej, podle mých zkušeností na mejly neodpovídají obratem, zato v telefonickém kontaktu jsou velmi příjemní a vstřícní.

Posted

Jsem se od (bývalé) kolegyně pokoušel vysondovat cenu, bohužel neúspěšně. B-42 se teď nějak rozmohly (dělají se v kolekcích Flieger, Marinemaster a Of. Cosmonaut), takže bez přesného ref. čísla bohužel ani ťuk.

Tel. 281 913 697

Posted (edited)

Dík všem za reakce, nevypadá to tak beznadějně i když těch 8,000,- je pro ne-chrona asi moc.

Patriku, můj model je B-42 Pilot Professional a na dýnku je číslo 645.10.158.3, ale to bude číslo dýnka. Hodinky jako celek jsou - 645-10-11-L

...bych se neviděl, hodinky nosím jak oko v hlavě a nedělá mi to větší problém je zachovat v nezměněném stavu a pak tohle :gun_bandana: :crying_anim:

Edited by RomanP
Posted

Je to tak, předpoklad nelhal. 6,800,- + zanedbatelná práce.

Jinak potvrzuji příjemné jednání a ochotu problém řešit.

Těď, jak s tím naložit...

Posted

Už je sice pozdě, ale napíšu to sem, kdyby tu informaci využil někdo jiný. Nové pouzdro na B42 chrono stojí přes Nest 10.500 Kč (takže jsem s 8 kecal) a práce za výměnu strojků by byla za 450 Kč. Ceny byly platné na konci května tohoto roku.