Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak dneska první den nekouřim, s champixem. Chuť na cigáro jsem měl asi 736x, ale vždycky mě to tak za 5 minut přejde, což je rozdíl proti normálu :) Cpu se corny a tictacama, vypadá to tu jak v sámošce, ale zatim dobrý. Btw. neměly by se tu teď někdy objevit Snowovi definitivní hodinky společně se zvoláním nekouřim? Aha?

Odesláno
Tak dneska první den nekouřim, s champixem. Chuť na cigáro jsem měl asi 736x, ale vždycky mě to tak za 5 minut přejde, což je rozdíl proti normálu :) Cpu se corny a tictacama, vypadá to tu jak v sámošce, ale zatim dobrý. Btw. neměly by se tu teď někdy objevit Snowovi definitivní hodinky společně se zvoláním nekouřim? Aha?

Gratuluji!

Tvůj dnešní den už má více než 60hodin..... :thumbsup_anim:

Vydž a nelez na váhu, nebo začneš hulit znovu!

Odesláno
Gratuluji!

Tvůj dnešní den už má více než 60hodin..... :thumbsup_anim:

Vydž a nelez na váhu, nebo začneš hulit znovu!

Díky! Taky to byl zatraceně dlouhej den :P ale vydržel jsem a druhej běží celkem v klidu.. Já můžu přibrat tak 5, 10 kilo a budu pořád celkem hubenej tak to zatim neřeším. Ale je fakt, že jsem toho včera snědl asi jako za celej tejden :D

Odesláno

Ja to omezil prechodem na dobrej tabacek a rucni baleni cigarety.

Balicek mam na tejden a nevesta mi uz nerika, ze kdyz mi da pusu, ze ji to prijde jak kdyz lize popelnik...

Jinak muj tatik i deda tvrdili, ze az prvni infarkt je odnaucil nafurt. No a stejne jim to bylo prd platny:-(

Odesláno (upraveno)

Končí mi pátej nekuřáckej den a musim říct že se to dá vydržet. Nevím, jestli je to tim champixem, ale předpokládám že jo. Absťáky jsou krátký, resp. spíš než absťáky jsou to chutě na tu krásnou pauzu u cigárka. Akorát mi to přijde takový nějaký smutný, vlastně mám možná depku (že by vedl. příznaky?) Prostě se mi jakoby stýská po těch kuřáckejch chvilkách, ale snad je to jen zvyk, uvidím za nějakej ten měsíc...

Jak jste na tom, Vy ostatní abstinující kuřáci?

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

To Helex: Držím ti pěstě, ale upřímně 5 dnů je nic, ale drž se. Pro mě nebyl problém nekouřit měsíc, ale pak vždycky přišel masakr a opět jsem začal. Takhle asi desetkrát, až to přišlo samo. Nejvíc mi pomohli při nejhorších abstinenčních příznacích takový ty hubený sládký doutníčky (vanilka atd.), do hospod jsem je bral automaticky a nakonec vypustil i je. Teď nekouřím třetí rok. Ale nikdy neříkej nikdy :-)

Odesláno (upraveno)

Já už jsem to psal někde předtím. Přestal jsem cca na rok ze dne na den. Dá se to, je to jen o vůli. Abstinenční příznaky 0, je to jen zlozvyk, nic víc.

Držel jsem dietu, resp. jedl opatrně, chodil cvičit a stejně přibral 15 kilo. A měl jsem z toho takovou depresi (vážil jsem ve špičce 110 kg), že jsem zase začal kouřit.

Už to bude zase rok, co hulim a myslim, že přestanu. Začíná mě to štvát. S tou váhou se tentokrát poperu snad líp.

V každým případě držím palce!

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Nepolikat:-) pouze pokud chce norkový kožich" a co se váhy týče, jak píše KFL, tak u mě rovných 13 kg do plusu. Ale lepčí bachor, než prohořatý plíce.

Odesláno (upraveno)

Mě se to jídlo po pár dnech vrátilo zase k normálu, zobu tic tac ;) Dneska načínam sedmej den a je to lepší, tak pořád doufám, že mi to jednou třeba nebude tak chybět.. Ale takový ty situace že si o pauze konečně můžu zapálit a pak mi dojde že vlastně nekouřim jsou teda vopruz :(

edit: už se mi dvakrát zdálo, že jsem si vyjímečně jedno dal a pak jsem na sebe byl v tom snu pěkně nasr.... :D

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

?Přestat kouřit je nejsnadnější věc na světě. Já to mohu potvrdit, zkusil jsem to už nejmíň tisíckrát? ( Mark Twain). ...

Odesláno

Všem vám držím palce.

Zatím úspěšně "vynechávám".

Místo v hubě jsem tehdy zaplácl žvýkačkou, myslím na dva měsíce.

Problém s nadváhou jsem neměl.

Ty pocity Walk the Line jsem měl.

Radost z nekouření se na hraně střídala se smutkem z nekouření, jako na houpačce.

Spoléhejte na zapomínání, tělo zapomene a nutkání slábne.

Pak se chce připravit na situaci, kdy mi někdo nabídne ziharetu a já odpovím, že nekouřím.

Začne to fungovat samo.

Držte se.

Jo, ještě mi pomáhalo si říkat, že to nejhorší mám už za sebou a to lepší před sebou.

• po 2 týdnech...
Odesláno
...PS. víte o tom, že když si v Praze,Brně,Ostravě atd. ve všech větších městech po ránu otevřete okno a nadýcháte se "čerstvého vzduchu", je to stejné jako by jste si dali 10 Marllbor ...

A to jsi nebyl v Islamabádu - tam se ráno nadechneš a v tu ránu máš v plicích 2 spálené PET-flašky - neznám místo s větším smogem a horším přístupem k ekologii - veškeré odpadky se prostě polejou benzínem a zapálí...

Ale k věci - už jsem to tady jednou psal - Před dvěma lety jsem tak ožral, že jsem z toho přestal kouřit, vydrželo mi to déle jak rok, ale pak to začalo stylem: jedna cigaretka jestli mi to ještě po takové době chutná, za týden další, za dva dny další, další den další a jsem zase tam kde jsem byl...

Moje rada: Když přestat kouřit, tak zcela důsledně - bez výjimek - ani jednu cigaretu, doutníček a ani nic jiného !

Obešel jsem se bez náplastí a jiných blbostí, pouze svojí vůlí, hodně pomohly obyč žvejkačky, solené tyčinky, přestal jsem chlastat a pít kafe (přešel jsem na čaj - alespoň na prvních 14 dní), vyhýbal jsem se kuřáckým prostorám a hospodám, místo cigára jsem si v kanclu dal třeba 20 kliků a podobně, a osobně považuji za dobrý návod toto

chystám se k tomuto kroku v brzké době znova, takže mi držte palce - snad se to tentokrát povede ;)

Odesláno

Tak už se pomalu blížim k měsíci nekouření. A je to pořád lepší. Po 28 dnech (2 balení) jsem skoncoval s Champixem, protože mi to přišlo jako zbytečné svinstvo do těla. Mám tu ještě jedno balení a kdyby bylo nejhůř, začnu zase brát. Jinak zabíral skvěle, alespon na mě. Nebýt Ch. ani bych se o to nepokusil. Výrazně se mi zvýšila spotřeba kávy, piccolo místo cigára a trošku alkoholu, panák místo cigára (záleží kdy a kde). Pořád se trošku nacpávám, ale že bych přibral nepozoruju, nestojí mi to ani za zvážení. Chutě na cigáro nemívám, ale chutě kouřit dost často. Například o pauze když jdou kolegové kouřit tak já jdu s nima cucat tic tac..no žádná sláva :)

Jak psali zkušenější, měsíc pořád nic neni, ale už aspon vim, že se to zlepšuje a mám celkem dobrej pocit.

Jak válčíte vy ostatní co zkoušíte přestat?

Odesláno

Clubím se chlubím, bez kouření 21 měsíců. Nejdřív jsem to vydržel 3 měsíce, pak 3 jsem kouřil a pak šlus. Je pravda, že jsem se olepoval náplastma Niquitin a podle mě, pokud už máte fyzickou závislost (příznaky jako popisuje YPO), je to účinný nikoliv jako placebo. Malej test - nalepte jednu náplast nekuřákovi a uvídte sami. Já se olepil při strašný chuti na cigáro asi po půl roce (potřeboval jsem je spíš "doplácat") a byl jsem celkem mimo.

Malá úspora - není třeba kupovat náplasti podle síly 1-3, ale pouze ty nejsilnější a v čase přechodu na slabší dávku třetinu odstřihnout. Jsou totiž stejné, ale vždy o 1/3 menší.

Taky mi celkem pomohlo chodit dál s kuřákama např. na pauzu. Nezapálit si, ale nevypadnout z kolektivu.

Táta přestal kouřit po 30 letech s krabičkou denně během 14 dnů, bral Champix. Je to už přes rok a tvrdí, že chuť na cigaretu měl asi 5x. Neuvěřitelný. Taky myslím, že se nejedná o placebo efekt. Krom toho - klinické testy nepustí na trh léčivo, které neprokáže (mimo jiné) prokazatelné účinky právě oproti placebu!

Držím palce všem!! Mojí hlavní motivací bylo bohužel úmrtí na rakovinu plic v rodině...

Jo a bacha, místo kouření jsem zase začal celkem dost chlastat :suicide_anim:

Odesláno

Champix jsem před cca 1,5 rokem začal bral a musim říct, že už po 2 dnech zobání prášků mi cigareta přestala chutnat :thumbsup_anim: Jediný vedlejší příznaky jsem měl, sucho v puse a stál mi jak dvacetiletýmu ;)

Nekouřit jsem vydržel cca rok kdy jsem odjel do zahraničí a tam jsem pod tíhou stresu zase podleh Velbloudům. Je fakt, že nikdy mi cigáro tak nechutnalo, jako když jsem si dal zase práska. Vím, že s Champixem se dá lehce přestat, na druhou stranu nevím, jestli já přestat chci. Cígo je pro mě relax a hlavně berle

Odesláno (upraveno)
Až budu mít 21 měsíců, tak se začnu považovat za doživotně, v pohodě abstinujícího kuřáka. Zatim jen abstinující.. Gratuluju :)

Díkec, ale nebyl bych tak hrr ;) Je fakt, že na cigáro si už nevzpomenu každej den (asi tak obden:)), ale jak se napiju, je to jen o vůli. Jak si začneš myslet, že sem tam jednu můžeš, je to na cestě zase začít. Znám lidi, co začali po 2, po 3 i po 7 letech! Holt je to odpírání na celej život, ale snad o to delší. Fakt si neumim představit, co zažívá takovej abstinující feťák! Osobně si myslim, že ty různý prostředky Ti můžou pomoct na začátku (asi každýmu jinak a asi ne každýmu), ale pak je to fakt o tý vůli. Ale třeba po roce to už není tak hrozný, dá se to. Začátek je nejhorší...

Ale vlastně máš pravdu, momentálně si myslim, že kouření je už za mnou a že už nezačnu. Teď to jen dodržet :D

EDIT: Dyk já to mám i v avataru, no to je hnus :D

Upraveno uživatelem jorix

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...