Guest Ondra Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Navazuji na včerejší "husté" vlákno: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24339 a musím vyslovit podiv, proč se strhla taková nesmiřitelná diskuse? V čem byl problém? Levné mechaniky za 2 tis. Design, který používá kde kdo. Pokud není na hodinkách jméno renomované značky, nelze mluvit o falzifikátu. Podle mě tuctová levná produkce mechanických čínských hodinek za very low cenu. Je jich plné ebay: http://cgi.ebay.com/47mm-parnis-black-dial...=item3357075b3b. Pro někoho, kdo nemá možnost nakupovat na ebay, je to šance, jak k těmto hodinkám přijít a třeba poprvé vyzkoušet mechaniku. Snad každý, kdo pobral trochu rozumu, čte chronomag, tak ví, co kupuje. V inzerátu bylo i napsáno, že je to echt Čína. Nevím, na co si hrajeme. Různých hodinek Alpha apod. se na chronomagu prodaly (a prodají) mraky. Nákup/prodej je snad svobodnou volbou každého člena. A když si přečtete sekci Profi, tak je tam dost inzerátů, kdy se prodávají i obnošené hodinky, takže kupující asi také nedostane 2letou záruku. Nehledě na to, že v pravidlech prodej čínských hodinek zákázán není. To, že se tu nesmí prodávat falzifikáty, je bez diskuze. Nepřeháníme to už trochu?
bandicoot Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Ondra: to byla jen půlka tématu a nebyl problém ve značce, ale v původním nesdělení značky. V tomto případě "prodám hodinky" někoho pobouřilo, kdežto "prodám parnis" by bylo trochu více košer. Taky nedošlo k vysvětlení proč ten inzerát byl paralelně na aukru (teprve poté co tam přihodil zdejší člen se to objevilo tady (tehdy ještě v sekci prodej) a tím se to profláklo), přičemž na aukru se text lišil (tam značka uvedena byla, tady ne). Tady taky - a to je z celý tý diskuze jediný téma, kde bych pokračoval - šlo o to, že není profi jako profi, že je chyba aby v jednom vlákně byl někdo kdo má "jen" hodně prodejů a někdo, kdo to dělá s plnou parádou. Je pravda, že sekce profi by měla bejt založená nejen na virtuální důvěře, ale profi prodej by měl dodržovat pravidla. A to je věc, která zajímá i mě - neměl by být profi prodej opravdu profi? Tedy splňovat zákonné požadavky? Já myslím, že ano. Nemyslím to jako buzeraci nováčků, ale jako ochranu našich profi-prodejců, kteří si tuto sekci zaslouží. edit: tučný text, překlepy
Yvaine Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Jsem rád že je tu i někdo kdo má kontakt s realitou. Díky Ondro.
bandicoot Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Tim svym sáhodlouhym projevem jsem chtěl říct, že pokud někdo má jen výrazně hodně nákupů a prodejů, tak je to magor asi větší než my, nikoliv profi prodejce. edit: Yvaine: to s tim aukrem pls vysvětli, tam to bylo divný objektivně, nikoliv značkou - možná jste si to s přihazujícím vyřikali, ale zachytlo to tu víc lidí
kubson Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 A když si přečtete sekci Profi, tak je tam dost inzerátů, kdy se prodávají i obnošené hodinky, takže kupující asi také nedostane 2letou záruku. tohle je trochu problém, protože když chci prodávat hodinky jako ne-obchodník, ale jako normální chronomagor, tak mě to do neprofi prodejní sekce nepustí..
Yvaine Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Ondra: to byla jen půlka tématu a nebyl problém ve značce, ale v původním nesdělení značky. V tomto případě "prodám hodinky" někoho pobouřilo, kdežto "prodám parnis" by bylo trochu více košer. Taky nedošlo k vysvětlení proč ten inzerát byl paralelně na aukru (teprve poté co tam přihodil zdejší člen se to objevilo tady (tehdy ještě v sekci prodej) a tím se to profláklo), přičemž na aukru se text lišil (tam značka uvedena byla, tady ne). Tady taky - a to je z celý tý diskuze jediný téma, kde bych pokračoval - šlo o to, že není profi jako profi, že je chyba aby v jednom vlákně byl někdo kdo má "jen" hodně prodejů a někdo, kdo to dělá s plnou parádou. Je pravda, že sekce profi by měla bejt založená nejen na virtuální důvěře, ale profi prodej by měl dodržovat pravidla. A to je věc, která zajímá i mě - neměl by být profi prodej opravdu profi? Tedy splňovat zákonné požadavky? Já myslím, že ano. Nemyslím to jako buzeraci nováčků, ale jako ochranu našich profi-prodejců, kteří si tuto sekci zaslouží. edit: tučný text, překlepy Nevidím důvod proč by nemohl být paralelně na aukru, navíc když jsou hodinky dvoje. K profi, kolik tam máš prodejců jako je kuba? Jsou tam jakákoli speciální pravidla nebo je tam prostě natlačen moderátory ten kdo má trochu více prodejů? Nemyslím že jich zase bylo tolik, spíš se tu někdo snažil vyhovět YPOvu honu na čarodějnice.
Filipes Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 ten prodej byl (je) v pohodě - zbytečná hysterie
bandicoot Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 navíc když jsou hodinky dvoje to to aukro vysvětluje, ale už to opravdu zavání tím obchodem, nikoliv bezhlavými nákupy a prodeji jako je tomu u nás...
Guest YPO? Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 A to je věc, která zajímá i mě - neměl by být profi prodej opravdu profi? Tedy splňovat zákonné požadavky? Já myslím, že ano. Nemyslím to jako buzeraci nováčků, ale jako ochranu našich profi-prodejců, kteří si tuto sekci zaslouží. přesně tak - je to komerční sekce a podle toho by měla fungovat (zbytek jsem napsal už včera)
bandicoot Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 nebo je tam prostě natlačen moderátory ten kdo má trochu více prodejů? tohle pravidlo by byla zásadní chyba
Yvaine Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Tim svym sáhodlouhym projevem jsem chtěl říct, že pokud někdo má jen výrazně hodně nákupů a prodejů, tak je to magor asi větší než my, nikoliv profi prodejce. Souhlasím edit: Yvaine: to s tim aukrem pls vysvětli, tam to bylo divný objektivně, nikoliv značkou - možná jste si to s přihazujícím vyřikali, ale zachytlo to tu víc lidí Nevím o co longovi šlo, jasně jsem mu řekl že hodinky mám dvoje, na aukru měl přihozeno a i na aukru jsme komunikovali tak že jsme oba věděli že jsme z chronomagu. Asi mu vadilo že jsem ty druhé nabídl zde..proč ovšem to nevím. i po jeho neopodstatněné žádosti o zrušení příhozu jsem mu vyhověl. Nikdy jsem tu s nikým neměl problémy...tohle celé mi přijde přinejmenším o hloupém slovíčkaření. Můj názor.
New Milis Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Kubsone asi by nemusel bejt problém udělat si pro profi prodej novej nick - to Ti nenutím, jen nápad. Jinak ano - profi prodej by teoreticky mohl fungovat jako skutečný profesionální servis, t.j. zboží se zárukou, fakturou a všemi náležitostmi. Ještě by se asi měly tolerovat takové ty rukodělné a zde oblíbené výrobky (ano, narážím na proslulou Jakubiskovu hodinkovnici), naopak podle mého názoru by Chronomag, ani v "profi" sekci, asi neměl fungovat jako podhoubí překupníčků, kteří koupěj něco na e-bay a tady to za tejden střílej s usmolenejma dvouma stovkama zisku. T.j. můj názor je ten, že sekce "prodej" by měla fungovat plus mínus jako doteď, sekce "profi" jako profi a naopak by se trochu víc hlídalo evidentní šmelení s blbostma - na to je fakt Aukro, tady to je...ehm... neestetické.
Guest YPO? Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Nevím o co longovi šlo, jasně jsem mu řekl že hodinky mám dvoje, na aukru měl přihozeno a i na aukru jsme komunikovali tak že jsme oba věděli že jsme z chronomagu. Asi mu vadilo že jsem ty druhé nabídl zde..proč ovšem to nevím. i po jeho neopodstatněné žádosti o zrušení příhozu jsem mu vyhověl. Nikdy jsem tu s nikým neměl problémy...tohle celé mi přijde přinejmenším o hloupém slovíčkaření. Můj názor. o slovíčkaření nemůže být vůbec řeč čistě teoreticky by v profi sekci mohl být tenhle frajer z Libušské tržnice, protože má IČO = je na tom líp než ty - chceme to ? - JÁ TEDY NE
Murphy97 Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 o slovíčkaření nemůže být vůbec řeč čistě teoreticky by v profi sekci mohl být tenhle frajer z Libušské tržnice, protože má IČO = je na tom líp než ty - chceme to ? - JÁ TEDY NE Ten má ale kliku! Dostat se ke všem Bell Rossum určeným pro český trh na tři roky dopředu. Kluk šikovná! Chlapi, vychladněte už trochu, prosím.......
kubson Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Kubsone asi by nemusel bejt problém udělat si pro profi prodej novej nick - to Ti nenutím, jen nápad. více identit je zlo štěpit svou nalomenou osobnost i virtuálně se mi moc nechce.. prostě mi to přijde jako nonsens abych nemohl prodávat svoje (ne z obchodu) hodinky v soukromé inzerci
Yvaine Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Myslíš že bys mě mohl přestat neustále napadat. Nevím proč bych tu nemohl prodat něco co jsem si koupil a už to nechci. Nedostatky ve zdejších pravidlech nejsou mojí chybou, a nemůžu je ani změnit. Do profi jsem byl natlačen díky tobě, nechtěl jsem to. Necítím se jako profi prodejce ať už je tím míněno cokoli. Navíc Profi zde skutečně znamená jen 200kč a nemožnost psát do běžného prodeje.
Guest YPO? Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Myslíš že bys mě mohl přestat neustále napadat. Nevím proč bych tu nemohl prodat něco co jsem si koupil a už to nechci. Nedostatky ve zdejších pravidlech nejsou mojí chybou, a nemůžu je ani změnit. Do profi jsem byl natlačen díky tobě, nechtěl jsem to. Necítím se jako profi prodejce ať už je tím míněno cokoli. Navíc Profi zde skutečně znamená jen 200kč a nemožnost psát do běžného prodeje. 1.já jsem tě nikam netlačil 2.já jsem tě nenutil někomu něco platit 3.nikdo tě nenutil si své původní vlákno zamykat - prodej mohl pokračovat tam 4.přiznáváš díru v pravidlech, kterou si hbitě využil než něco napíšeš tak o tom aspoň 10 vteřin přemýšlej
Yvaine Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Nápodobně. 1: Díky tobě mi byly původní vlákna v prodejní sekci zablokovány a to všechny 2: Do mých nákupů stejně jako do nákupů kohokoli jiného ti nic není. 3: Nemohl. Viz 1 4: Hbitě jsem tam byl poslán o nic jsem nežádal.
New Milis Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Kubson: Nojo, je to blbý, třeba to bude v tom novým fóru jinak. Yvaine: To myslíš mě, s tím neustálým napadáním? Kde tě teda neustále napadám - to je třeba dvakrát, nebo spíš třikrát a víc, ne? O vstup do profi sekce jsem tě ale skutečně požádal já - sorry ale nemůžu za to, v co se to pak zvrtlo. Ale jinak nezlob se ale zrovna tvoje působení na Chronomagu nevypadá jako jic jinýho, než co jsem napsal.
Guest YPO? Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Nápodobně. 1: Díky tobě mi byly původní vlákna v prodejní sekci zablokovány a to všechny 2: Do mých nákupů stejně jako do nákupů kohokoli jiného ti nic není. 3: Nemohl. Viz 1 4: Hbitě jsem tam byl poslán o nic jsem nežádal. 2. to máš pravdu, nakupuj si co je ti nejmilejší - já jsem psal o platbě do profi sekce
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.