Návštěvník YPO? Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Si četl ne? Po použití šupléry se dobereš k jinejm číslům... někdy není stejná a to je podstatný. Že je to parazit je fuk. NENÍ STEJNÁ :-D AHA - tak se všem omlouvám - sem nukleární debil
Jaem Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Jaem: máš pravdu, ale argumentuješ jak číňan. Proč vždycky okolo sebe vídam snahu legitimizovat nemorální jednání místo aby se hledaly cesty jak ho potírat... Počínaje staženým filmem, softwérem přes hodinky až po dovozce který se snažej etablovat na trh čísnký auta... Prepac, ktory argument je "ako od cinana"? Mne sa len nepaci dvojaky meter. Preco nikomu nevadi Ocean7, ktory dopodrobna kopiruje Omegu Ploproof? A ukamenujeme kubsona, lebo predava fejk rolexu Steinhart? Ked kopiruje dizajn a strojceky Prim, tak zamkneme vlakno, lebo ide o domaceho vyrobcu? Pozri, mne tiez vadi, ak na hodinkach za par supov je nazov renomovanej znacky, no nevadi mi, ak sa oslahne dizajn (ak nie je nejak chraneny) a predava sa pod inou znackou.
Návštěvník YPO? Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Prepac, ktory argument je "ako od cinana"? Mne sa len nepaci dvojaky meter. Preco nikomu nevadi Ocean7, ktory dopodrobna kopiruje Omegu Ploproof? A ukamenujeme kubsona, lebo predava fejk rolexu Steinhart? Ked kopiruje dizajn a strojceky Prim, tak zamkneme vlakno, lebo ide o domaceho vyrobcu? Pozri, mne tiez vadi, ak na hodinkach za par supov je nazov renomovanej znacky, no nevadi mi, ak sa oslahne dizajn (ak nie je nejak chraneny) a predava sa pod inou znackou. problém je hlavně v tom, že se prim neprodává pokoutně a nevyrábí někde v garáži = má svého bosse, IČO atd. - to znamená pokud si na něm bude někdo chtít smlsnout za plagiátorství, tak ví kam má jít - u garážmistrů z asie to je nevymahatelné
bandicoot Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Prepac, ktory argument je "ako od cinana"? ..právě ta obhajoba, že se to liší v desetinách milimetrů, že už patent neplatí atd... Jak jsem psal v tom máš pravdu, ale je to smutná pravda, taková advokátní...
kulix Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Fejky nereste, tohle je celosvetovy problem, ktery musi resit jini.. My se jich musime akorat dostatecne vyvarovat a maximalne je odbourat z tohoto fora. Jak jsou nastaveny pravidla na faky vsichni vime, takze pokud se to nekomu nelibi ma smulu a nebo at se moderatori po domluve domluvi na nejake zmene jak vice eliminovat faky..Ale prosim uz to tu nereste, toto je problem od prvopocatku.. Druha vec je to, ze pokud clovek prodava podobne veci porad dokola tak asi to neni proto, ze si to dookola kupuje pro sebe, pak se mu to nelibi a pousti to dal, ale spise vidina prtavych zisku tady na foru..A to uz patri do sekce Profi a o tom musi rozhodnou Moderatori, kteri maji vetsi prehled o techto aktivitach nekterych clenu.. Moderatori jsou tu proto, aby delali poradek a rozhodovali podle sveho uvazeni..Proto jsou tady a zvolili se..Ostatni a jini se s tim musi spokojit nebo bohuzel musi z kola ven.. Ale k moderatorum taky prosba, aby jejich rozhodnuti byla sjednocena a stali si za svym.. Musel jsem se taky vyjadrit..Dik..
Jaem Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 ..právě ta obhajoba, že se to liší v desetinách milimetrů, že už patent neplatí atd... Jak jsem psal v tom máš pravdu, ale je to smutná pravda, taková advokátní... Hm, "smutna pravda"... niekomu vyhovuje, niekomu nie, ale ja ani ty to nevyriesime. Mozme si nastavit prisnejsi rebricek hodnot, ale vnucovat ho inym je nepripustne. To je ako ked katolicky knazi hovoria o pohlavnej cistote az do manzelstva... Pozri Bandicoot, a neber to prosim osobne ako utok na teba, ale aj tvoj nick spolu s avatarom nie su az tak ciste. Ide tiez o chrannu znamku na pocitacovu hru. Alebo vypustenim slovicka "crash" z nazvu uz o trademark nejde? Tiez je to take advokatne...
chose Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 problém je hlavně v tom, že se prim neprodává pokoutně a nevyrábí někde v garáži = má svého bosse, IČO atd. - to znamená pokud si na něm bude někdo chtít smlsnout za plagiátorství, tak ví kam má jít - u garážmistrů z asie to je nevymahatelné Třeba tohle někde někdo píše o tajném výrobci, kterému PRIM údajně dodává pouzdra. Moc bych se nebál, že by čínští garážmistři svědomitě nedodržovali zákony své země, která ovšem na nás kašle. Jde jen o to, kdo na to má, obávám se že nikdo, ale kam jít, se ví: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO? Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Třeba tohle někde někdo píše o tajném výrobci, kterému PRIM údajně dodává pouzdra. Moc bych se nebál, že by čínští garážmistři svědomitě nedodržovali zákony své země, která ovšem na nás kašle. Jde jen o to, kdo na to má, obávám se že nikdo, ale kam jít, se ví: ono je to stejně jedno - ten kdo si chce koupit originál si koupí originál a totéž platí o plagiátech - nejlépe to vystihuje otřepaný, ale pravdivý plakát = cílová skupina pro originální firmy jsou normální myslící lidé, ti ostatní nejsou a nikdy nebudou jejich zákazníci tak proč do toho investovat víc než je nutno
abbot Odesláno 27. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2009 Ne tohle je tu fakt na pytel, je fakt, že nejsou určený žádný pravidla a určit hranice je těžký možná skoro až nemožný a vždycky se bude někdo cejtit ukřivděně, protože on bude právě ten u koho se ta hranice bude lámat. Spousta věcí mi tu přijde ohledně prodejů nelogická. 1) Proč nemůže Profi prodejce prodávat v běžný sekci ? - Já upřímně chápu profi prodej stejně jako YPO, je to prostě business a pak to má obsahovat všechny náležitosti, co to má mít a každej kdo tam nakoupí by měl mít nějakou záruku kvality a doklad o koupi. Ideálním příkladem je pro mě Kubson, který ho si tu nemůže nikdo vynachválit a je ochota sama, ale proč by zatraceně neměl mít možnost prodat svoje použitý hodinky BEZ záruky atd. v normální prodejní sekci ? 2) Proč tlačit někoho do profi sekce? Upřímně chronomag zvlášť v poslední době neni místem, kde by se dalo vydělávat moc peněz prodejem hodinek , spíš naopak a pokud někdo prodává něco o pár stovek dráž, tak už je jen na každým tady, jestli mu to stojí za to kupovat ? Myslim si, že tohle jakoukoliv šmelinu postupně vytlačí, je tu omezená poptávka a spousta ochotnejch lidí, který těm, co angličtinu neovládaj a nemaj účet na ebayi bezzištně poradí a pomůžou. Stejně tak si ale dovedu představit, že když už ty PArnisy, nebo MM budu chtít a budu mít možnost je koupit o dvě kila dráž s tim, že si je předem prohlídnu a pak se rozhodnu a případně je budu mít hned, tak je i obětuju. Funguje tu systém recenzí a pokud sou kupující s Yvainem spokojený, tak kde je zatraceně problém ? Jinak chtít k Parnisum a MM doklady o koupi je fakt hloupost, každej tu ví, že k těmhle hodinkám se nic nedává a doklad s paypalu má vypovídající hodnotu někde okolo nuly. Kolik se tu už takovejch hodinek prodalo a kolik z těch lidí, co je tu prodávali měli nějakej doklad ?
Gilius Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Asi bych se k té diskuzi měl taky vyjádřit,byl jsem jeden z aktérů.Teď pominu to,že jsem se nechal nakonec unést... Pokud se někomu nelíbí nějaký prodej,či má výhrady k "prodejnímu" chování některého z členů,stačí založit vlákno v sekci "recenzí". Myslím si,že jsme se tu tak nějak domluvili,že prodejní vlákna se prostě plevelit nebudou-to byl hlavní důvod,proč jsem se do toho zapojil. Osobně nehodlám měřit dvojím metrem a i když se mnou mnozí nebudou souhlasit,tak OT v prodejních vláknech mazat budu a mažu(připouštím,že mi to někdy může uniknout-nejsem tu 24 hodin denně,ale potom není nic jednoduššího,než mi poslat sz,či report). Jak jsem psal již Ypovi,subjektivní dojmy z nějakých hodinek(fejk/nefejk) mne nezajímají. Buď své dojmy nějak doložte,nebo to nechte bejt. Myslet si mohu,co chci,ale "myslet znamená hov*o vědět". add moderátoři...jsme jen lidi a každý z nás má svou hlavu a své názory. Jestli jste si všimli,snažíme se jeden druhému rozhodnutí nekomentovat.....osobně,udělám-li chybu,omluvm se a snažím se ji napravit. Nejsme stroje a nejsme neomylní.Alespoň já ne. Nicméně...nechtějte po mně,abych jen proto,že jsem moderátor a bavíme se o nějakém problému,nereagoval podle sebe,ale abych,jen a pouze proto,že jsem moderátor,odkejval názor jiného moderátora. To ne.....jeho rozhodnutí komentovat nebudu,ale v diskuzi s ním souhlasit nemusím. Neznamená to však,že jdeme proti sobě,to v žádném případě! 4 YPO - protože máš vypnuté sz,napíšu Ti to sem. Nevím,co se Ti stalo,nevím,proč to děláš,ale poslední dobou se chováš divně. Jestli Tě to tady nebaví,proč sem chodíš????? Jsi jedovatej,povýšenej,uštěpačnej......protivnej. Děje se něco???Sere Tě něco????...ale konkrétně,prosím......
bandicoot Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Pozri Bandicoot, a neber to prosim osobne ako utok na teba, ale aj tvoj nick spolu s avatarom nie su az tak ciste. Ide tiez o chrannu znamku na pocitacovu hru. Alebo vypustenim slovicka "crash" z nazvu uz o trademark nejde? Tiez je to take advokatne... Jenže já na tom nebohatnu, já jsem jen fanda - na stejné lodi bych byl kdybych mu zakulatil čenich, nazval postavičku Parnicootem a prodával jako hru do mobilu. Ale hezky ses pokusil zaprvé odvést pozornost od tématu a zadruhé najít problém na protistraně.
Jaem Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Jenže já na tom nebohatnu, já jsem jen fanda - na stejné lodi bych byl kdybych mu zakulatil čenich, nazval postavičku Parnicootem a prodával jako hru do mobilu. Ale hezky ses pokusil zaprvé odvést pozornost od tématu a zadruhé najít problém na protistraně. Este raz - nechcel som utocit na teba, v podstate mi je jedno, aky nick a avatar si si zvolil. Islo mi o to, ze na forach je nick+avatar "znacka", ktora reprezentuje konkretnu osobu, jej nazory, jej hodnovernost, v pripade (aj nekomercneho) predaja predstavuje istu zaruku. Neviem, mozno ti krivdim, ak tvrdim, ze si nazov a postavicku chranene trademarkom pouzil neopravnene, a ty mas povolenie vlastnika na ich nekomercne pouzitie. Viem, ze to je pritiahnute za vlasy, ale chcem poukazat, ze kde je ta hranica, kedy pouzitie dizajnu/vzoru este nie je "zle" a kedy uz je.
Návštěvník YPO? Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 4 YPO - protože máš vypnuté sz,napíšu Ti to sem. Nevím,co se Ti stalo,nevím,proč to děláš,ale poslední dobou se chováš divně. Jestli Tě to tady nebaví,proč sem chodíš????? Jsi jedovatej,povýšenej,uštěpačnej......protivnej. Děje se něco???Sere Tě něco????...ale konkrétně,prosím...... dík za lano, ale já svýho terapeuta už mám
hciq Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 ono je to stejně jedno - ten kdo si chce koupit originál si koupí originál a totéž platí o plagiátech - nejlépe to vystihuje otřepaný, ale pravdivý plakát = cílová skupina pro originální firmy jsou normální myslící lidé, ti ostatní nejsou a nikdy nebudou jejich zákazníci tak proč do toho investovat víc než je nutno Hale.. už mě to fakt sere Ypo. Noposled se do týdle dementní debaty vložím. Takže, když namaluju kopii Rembrandta a podepíšu to jako Rembrandt mám průser, když to prodám jako pravýho Rembrandta. Když to podepíšu jako Rembrandt vod HCIQ a prodám to, je každýho věc, proč a nač si to u mě koupil. Tendle model můžeš klidně napasovat i na tu tvojí vosinu v prdeli v podobě hodinek MM, Parnis...atd. Dál...patenty tech. řešení jsou časově vomezený, tuším na 20 let. Je to logický..vývoj, konkurence, spotřebitelé...atd..pak finito. Ve farmacii je to tuším podobný. Je nějaká vochranná lhůta, x let,ve který jiná společnost nemůže vyrábět to samý. Potom finíto. Stejně je to blbost..bource tenkrát vynesli v bambusovejch holích a čongové měli smůlu. Teď se nám za to mstěj. Všechny dydle tvoje postovaný názory vo plagiátech a padělcích, protože to vypadá jako značka xxxx, jsou jen převzatou masírkou vobchodníků, jenž tímdle způsobem chráněj svoje zisky z prodeje. ....podle mě zbytečnost. Halt žijeme v době, kdy materiální hodnoty vysoce převyšujou ty duchovní a každej speciální prd může bejt ochráněnej a zpoplatněnej. Dej bože, abych neprděl stejně jako Franta z Čestlic. Voblečení, auta, spotřební zboží, nábytek...atd, prostě všechno, čím se prezentuju zbytku materiální společnosti, podléhá v dnešní postmoderní společnosti trendům. Jejich intervaly se zkracujou a je potřeba to nějak, na tu chvilku vochránit. Proč se todle děje je asi jasný, z ekonomickýho pohledu to rozebírat nebudu, protože to neumím. Na to jsou tady jiní borci. Z pohledu dyzajnu, estetiky a vostatního výtvarnýho blablabla... je to vobičejnej cirkus v podobě Marxovy spirály, kdy "to" něco, co bylo na začátku, musím za "to" určitý vobdobí dotlačit vo "tu" vobrátku o patro výš a to za každou cenu. A nad tím vším vládne matka reklama, bohyně šedé magie moderní společnosti. Nikdy jsem tady neslyšel zdůvodnění, vod lidí, co měněj velmi kvalitní hodinky stejně rychle jako já fusekle, že se toto událo na základě nějaký zásadní technický změny a zdokonalení výrobku. Za vším je totiž to ekloidní postmoderní slovo "facelifting" jenž označuje ta jalová období, mezi tím než někoho vůbec něco napadne. Jelikož se tyto intervaly neustále zkracují, je to čím dál tím obtížnější. S kvalitníma hodinkama si vlastně kupujete i takovou tu jejich technicko-uměleckou duši. Není to mrtvej materiál, ale je oživenej, ne těma reklamníma blábolama, ale energií, co do nich byla vpravena v období od početí, až do jejich oživení. Copak byste prodali svojí kočku, psa, jen proto, že je málo mourovatá, nebo málo vosvalelenej, jen proto, že tendle je na tom, podle vás, vo trochu líp, než ten váš původní model. Už se asi na to asi vyseru, trochu jsem odbočil ...psal jsem z voleje a nebudu to už vopravovat.... jen sem postnu něco co mluví za všechno: Je to věc vkusu : nakonec jde o to, aby se člověk nechal ovlivnit tím nejlepším, co lidé vykonali a potom se pokusil to zapracovat do toho, co sám dělá ! Picasso říkával : dobří umělci kopírují, velcí umělci kradou ! - A my jsme se nikdy nestyděli ukrást dobrý nápad. Ke kvalitě "Macintoshe" přispělo myslím i to, že jej postavili hudebníci, básníci a výtvarníci, psychologové a historici, kteří kromě toho patřili k nejlepším počitačovým odborníkům na světě. STEVE JOBS - zakladatel Apple Comp.
Návštěvník YPO? Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Hale.. už mě to fakt sere Ypo. Noposled se do týdle dementní debaty vložím. Takže, když namaluju kopii Rembrandta a podepíšu to jako Rembrandt mám průser, když to prodám jako pravýho Rembrandta. Když to podepíšu jako Rembrandt vod HCIQ a prodám to, je každýho věc, proč a nač si to u mě koupil. Tendle model můžeš klidně napasovat i na tu tvojí vosinu v prdeli v podobě hodinek MM, Parnis...atd. Dál...patenty tech. řešení jsou časově vomezený, tuším na 20 let. Je to logický..vývoj, konkurence, spotřebitelé...atd..pak finito. Ve farmacii je to tuším podobný. Je nějaká vochranná lhůta, x let,ve který jiná společnost nemůže vyrábět to samý. Potom finíto. Stejně je to blbost..bource tenkrát vynesli v bambusovejch holích a čongové měli smůlu. Teď se nám za to mstěj. Všechny dydle tvoje postovaný názory vo plagiátech a padělcích, protože to vypadá jako značka xxxx, jsou jen převzatou masírkou vobchodníků, jenž tímdle způsobem chráněj svoje zisky z prodeje. ....podle mě zbytečnost. Halt žijeme v době, kdy materiální hodnoty vysoce převyšujou ty duchovní a každej speciální prd může bejt ochráněnej a zpoplatněnej. Dej bože, abych neprděl stejně jako Franta z Čestlic. Voblečení, auta, spotřební zboží, nábytek...atd, prostě všechno, čím se prezentuju zbytku materiální společnosti, podléhá v dnešní postmoderní společnosti trendům. Jejich intervaly se zkracujou a je potřeba to nějak, na tu chvilku vochránit. Proč se todle děje je asi jasný, z ekonomickýho pohledu to rozebírat nebudu, protože to neumím. Na to jsou tady jiní borci. Z pohledu dyzajnu, estetiky a vostatního výtvarnýho blablabla... je to vobičejnej cirkus v podobě Marxovy spirály, kdy "to" něco, co bylo na začátku, musím za "to" určitý vobdobí dotlačit vo "tu" vobrátku o patro výš a to za každou cenu. A nad tím vším vládne matka reklama, bohyně šedé magie moderní společnosti. Nikdy jsem tady neslyšel zdůvodnění, vod lidí, co měněj velmi kvalitní hodinky stejně rychle jako já fusekle, že se toto událo na základě nějaký zásadní technický změny a zdokonalení výrobku. Za vším je totiž to ekloidní postmoderní slovo "facelifting" jenž označuje ta jalová období, mezi tím než někoho vůbec něco napadne. Jelikož se tyto intervaly neustále zkracují, je to čím dál tím obtížnější. S kvalitníma hodinkama si vlastně kupujete i takovou tu jejich technicko-uměleckou duši. Není to mrtvej materiál, ale je oživenej, ne těma reklamníma blábolama, ale energií, co do nich byla vpravena v období od početí, až do jejich oživení. Copak byste prodali svojí kočku, psa, jen proto, že je málo mourovatá, nebo málo vosvalelenej, jen proto, že tendle je na tom, podle vás, vo trochu líp, než ten váš původní model. Už se asi na to asi vyseru, trochu jsem odbočil ...psal jsem z voleje a nebudu to už vopravovat.... jen sem postnu něco co mluví za všechno: Je to věc vkusu : nakonec jde o to, aby se člověk nechal ovlivnit tím nejlepším, co lidé vykonali a potom se pokusil to zapracovat do toho, co sám dělá ! Picasso říkával : dobří umělci kopírují, velcí umělci kradou ! - A my jsme se nikdy nestyděli ukrást dobrý nápad. Ke kvalitě "Macintoshe" přispělo myslím i to, že jej postavili hudebníci, básníci a výtvarníci, psychologové a historici, kteří kromě toho patřili k nejlepším počitačovým odborníkům na světě. STEVE JOBS - zakladatel Apple Comp. ses rozjel - hele když si zmínil tu farmacii - až budeš na lopatě tak si radši dopřeješ generika podepsaný od hciq nebo zvolíš originální produkt ?
hciq Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 ses rozjel - hele když si zmínil tu farmacii - až budeš na lopatě tak si radši dopřeješ generika podepsaný od hciq nebo zvolíš originální produkt ? Hale Ypo, čím se živíš. Nejseš na tom tak, jako ten z toho filmu Děkujeme, že kouříte.... nebo jak se to jmenovalo
little_w Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 ses rozjel - hele když si zmínil tu farmacii - až budeš na lopatě tak si radši dopřeješ generika podepsaný od hciq nebo zvolíš originální produkt ? hele, ypo, omlouvam se, ze se zapojuji do debaty, ale pointa byla, tusim, v tom, ze aspirin je aspirin, at je z ciny nebo z ju-es-ej. aspon tedy predpokladam, ze patent na nej uz jaksi prosel. jina vec je treba tamiflu, protoze to jeste porad (predpokladam) nejakemu patentu podleha. kdyby cinani prodavali tamiflu jako tamiflu, tak maji pruser. kdyz to budou prodavat za dvacet let, nebude to nikoho vzrusovat. nebo kdyz to budou prodavat jako tamifuj, taky mas smulu, staci o par miligramu soli navic a je to jinej vyrobek. ze to neni koser je jasny... ale to uz z tehle debaty vyplynulo jasne, ne? koser? ne. v 'poradku'? jo. asi tohle byla hlavni myslenka hciqovy pripominky, ne? proste ze patent je patent, ale kdyz uz se odvolavas na pravni argumentaci, tak proste musis priznat, ze rada z tech podezrelych cinskych aktivit neni v rozporu s patentovym pravem (jina dlouha rada zase jo, ale to neni predmetem tehle debaty).
Návštěvník YPO? Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 Hale Ypo, čím se živíš. Nejseš na tom tak, jako ten z toho filmu Děkujeme, že kouříte.... nebo jak se to jmenovalo nemůžu reagovat TV nesleduji a živím se tím, že seru lidi *** farmaceutická originální firma (většího ražení) vynakládá cca 500t až milion dolarů denně !!! na výzkum nového léku s nejasným !!! výsledkem - pokud se to povede tak lék prodává 10let (patent) než ho schramstne generická firma, která si přidá jedno písmenko (aby se to jmenovalo jinak) - jenom mě tak napadá kolik peněz se spláchne do hajzlu, protože ne všechno vyjde - jsi inteligentní bytost, tak se nad tím zkus zamyslet *** hele, ypo, omlouvam se, ze se zapojuji do debaty, ale pointa byla, tusim, v tom, ze aspirin je aspirin, at je z ciny nebo z ju-es-ej. aspon tedy predpokladam, ze patent na nej uz jaksi prosel. jina vec je treba tamiflu, protoze to jeste porad (predpokladam) nejakemu patentu podleha. kdyby cinani prodavali tamiflu jako tamiflu, tak maji pruser. kdyz to budou prodavat za dvacet let, nebude to nikoho vzrusovat. nebo kdyz to budou prodavat jako tamifuj, taky mas smulu, staci o par miligramu soli navic a je to jinej vyrobek. ze to neni koser je jasny... ale to uz z tehle debaty vyplynulo jasne, ne? koser? ne. v 'poradku'? jo. asi tohle byla hlavni myslenka hciqovy pripominky, ne? proste ze patent je patent, ale kdyz uz se odvolavas na pravni argumentaci, tak proste musis priznat, ze rada z tech podezrelych cinskych aktivit neni v rozporu s patentovym pravem (jina dlouha rada zase jo, ale to neni predmetem tehle debaty). se neomlouvej jsem rád že si tady
little_w Odesláno 28. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2009 nemůžu reagovat TV nesleduji a živím se tím, že seru lidi *** farmaceutická originální firma (většího ražení) vynakládá cca 500t až milion dolarů denně !!! na výzkum nového léku s nejasným !!! výsledkem - pokud se to povede tak lék prodává 10let (patent) než ho schramstne generická firma, která si přidá jedno písmenko (aby se to jmenovalo jinak) - jenom mě tak napadá kolik peněz se spláchne do hajzlu, protože ne všechno vyjde - jsi inteligentní bytost, tak se nad tím zkus zamyslet *** zase z farmaceutickeho prumyslu nedelej svatousky. je to jeden z nejvetsich byznysu dnesni doby. tech 500k dolaru denne by me dojalo, kdybych nevedel, ze to delaji proto, ze se jim to ku*evsky vyplati! a taky jsi zapomnel zminit, ze ty genericke firmy, ktere se tak obetave ujmou po 10 letech patentu, jsou vice nez jen obcas majetkove propojene (nebo primo vlastnene) temi firmami "vetsiho razeni".
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.