Přejít na obsah

Limitovaná Edice Stowa

safi

Byl by zájem?  

92 hlasů

1. 1. Byl by zájem o takouvouto limitku?

• Zní to zajímav?, limitka by m? zaujala
      60
    • Nemám zájem...
      32

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO?
Odesláno
  lolohh napsal:
Na gumě či kůži jsem je na ruce neměl, ale jsem si takřka jist, že by to mělo být OK.

což je ovšem škoda, pokud si pamatuji tak ten tah byl velice slušný

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Na offiko foru pisou, ze origo kovovy tah prodluzuje hodinky asi o 4 mm. Na kaucuku jsou nositelne jako klasicke vetsi potapky.

http://img136.imageshack.us/img136/6447/dscf0002su0.jpg

To jsou sice Prodivery, ale pro ilustraci postaci, pouzdro a tah jsou stejne. Na kovu to je samozrejme nositelne v pohode taky, vetsina majitelu na tah neda dopustit, ale na pubertalni neochlupenou patnactku zapesti to holt neni. Jsou to macci. Za sebe musim rict, ze se mi Seatime na gume taky desne moc libi, hlavne mohutnejsi Prodiver. Mozna i trochu vice, nez na tahu, vzhledem k te rozdilne povrchove uprave. Ale me se na gume libi i IWC Plastiki, nebo jakakoliv Doxa. V nekterych pripadech mi proste guma nevadi. ;)

Návštěvník Snow
Odesláno

Kovového náramku by byla škoda. Na fotkách tombeda nevypadají hodinky s ocelí velikostě nijak tragicky. Takže tady problém nevidím, obrázek na 17,5 cm ruce je dost výmluvný. ale pozor, vycházím jen z této fotografie. 

Co by amatér, co je Durore, jaké má výhody kromě toho, že je manuál ? To mi jako velké plus nepřipadá aja už Z. podotkl, odpadla by šroubovací korunka, nedílná to součást diverů.

Odesláno
  Z. napsal:
Je tedy fakt, že pokud ty hodinky mají šroubovací korunku, jako že asi mají, tak potom by manuál byl blbost...

mají šroubovací korunku...

YPO? napsal:
taky by si měl napsat, že měříš 2,5 metru a vážíš 120 kilo :) - pánové bacha na délku hodinek, není to pro každého i když to jsou jenom 42

přesně tak YPO... u mě se to kompenzuje délkou jiných částí těla...např. předloktí... :P

YPO? napsal:
což je ovšem škoda, pokud si pamatuji tak ten tah byl velice slušný

tak velmi, velmi slušný, škoda, nebyl li by...

Návštěvník Snow
Odesláno
  tombed napsal:
mají šroubovací korunku... 

Ty máš strojek Durore ? Myslel jsem si, že máš Stowu s ETOU.

Návštěvník Snow
Odesláno
  tombed napsal:
Ne je tam ETA, kluci myslí tohle, Jörg to používá u některých svých hodinek.

Aha, díky, vypadá zajímavě. Musím však souhlasit s kolegy, obávám se, že by limitovaná série překročila přepokládaný nárůst ceny o více než 20% a tím pádem by asi ubyl případný počet kupců.

Odesláno

není problém si zadat vyrobit hodinky na zakázku včetně pouzdra. Bohužel cena je pak někde jinde. Relativně dostupné ceny se pak dá dosáhnout pouze při 40-60 kusech.Jen pro zajímavost - příprava výroby nového pouzdra a výroba cca 50 kusů stojí necelých 300 tisíc. Při výrobě 20 kusů je celková cena pouze o něco málo nižší - s menším počtem kusů rostou náklady téměř exponenciálně:-) K tomu si připočtěte zavedení výroby ciferníku a ruček,sklička, kvalitní řemen a balení... A jste při 20 kusech tak na 50-60 000.Nemá smysl dělat nějakou limitku jako první sérii pro nějakého výrobce...

Odesláno

Jinak inhouse kalibry nabídne pouze Prim nebo Nomos tam ale cena do 20 nebude ani náhodou. Jörg nemá žádné rozumné množství starých Durowe kalibrů.Úvahy o limitce Prim nebo Nonos zde také jsou, ale zatím v hodně teoretické rovině.....a opět to je o počtu účastníků a o jednotkové ceně.

Odesláno

To YPOvo varovnání ohledně přílišné délky se mi zdá být na místě, nikdy jsem je sice na ruce neměl, ale vypadají opravdu dlouhé.

Ten strojek byl jen takový motiv, jít dál, než jen přebarvení cifru. Asi bych začal tím, co je vlastně v jaké zhruba relaci možné. Umím to trochu u primu, asi to bude podobné. Při dnešní drahotě eura to zas taková láce nebude, myslím, že by za to linea s novým kalibrem skoro byla. Takže bych rád něco víc, než načinčaný etapotápky. Pouzdro toho modelu je ovšem opravdu pěkný , délku je třeba prověřit a snad se i něco vyvrbí.

Co by mi ovšem udělalo radost by byla třeba chronomag - marine na bázi durowe :D Nebo ty geniální mechanický digi od Jorga!

Návštěvník Snow
Odesláno
  ¨safi napsal:
Jinak inhouse kalibr...................... Nomos tam  

Dokážu si představit i jiné vlastní kalibry. S Nomosem jsem na ¨safi' stejně otravný  :) jako cigi s Primem. Union Glashütte je také umí.

Odesláno

"inhouse" by byla zajímavá volba, ale když ne inhouse od stowy tak nevidím smysl v tom cpát do Stow kalibr jiného fungujícího výrobce hodinek.. Leda tak zkusit jít cestou TimeFactors - najít dostatečný počet kalibrů zaniklých výrobců typu A. Schild...

Když limitku NOMOS nebo Union, tak jedině celé hodinky od nich - a že do NOMOSu bych klidně šel... :)

Odesláno
  cigi napsal:
To YPOvo varovnání ohledně přílišné délky se mi zdá být na místě, nikdy jsem je sice na ruce neměl, ale vypadají opravdu dlouhé.

Ten strojek byl jen takový motiv, jít dál, než jen přebarvení cifru. Asi bych začal tím, co je vlastně v jaké zhruba relaci možné. Umím to trochu u primu, asi to bude podobné. Při dnešní drahotě eura to zas taková láce nebude, myslím, že by za to linea s novým kalibrem skoro byla. Takže bych rád něco víc, než načinčaný etapotápky. Pouzdro toho modelu je ovšem opravdu pěkný , délku je třeba prověřit a snad se i něco vyvrbí.

Co by mi ovšem udělalo radost by byla třeba chronomag - marine na bázi durowe :D Nebo ty geniální mechanický digi od Jorga!

Cílem tohoto vlákna je zatím prověřit případný zájem. Pokud nebude o nějakou decentnější úpravu Stowa SeaTime dostatečný zájem, prověříme jiné možnosti.

Stowa s Durowe by mě také zaujala, ale to je příští rok bohužel bez šance. Dosud má Jörg pouze tři nové Durowe kalibry a příští rok o ně bude takový zájem, že se na limitky nějakého fóra čecháčků nedostanou:-(

Co se týče Nomosu, tak tam v úvahu přichází pouze jiný potisk a barva ciferníku a jiná barva ruček. Na vlastní pouzdro můžeme zapomenout - není to jejich firemní strategie. U Nomosu vidím problém i s velikostí - 36mm může být pro významnou část lidí málo.

Takže pište jakékoliv rozumné a realistické návrhy a podměty, něco z toho určitě vznikne.

Možná, že nás Chronomag třeba časem něčím překvapí....

Snow napsal:
Dokážu si představit i jiné vlastní kalibry. S Nomosem jsem na ¨safi' stejně otravný :) jako cigi s Primem. Union Glashütte je také umí.

Union je bohužel už pasé. Vlastní kalibry už dávno nevyrábí:-( samá ETA 2892

Návštěvník Snow
Odesláno
  Andreas.ks napsal:
...................a že do NOMOSu bych klidně šel...  :)

To si dokážu živě představit, protože jsi spolu se ¨safim fanatickým  :) přivržencem Nomosu. Nevím, co na hodinkách Nomosu vidíte, ale radost vám neberu.

Nechci odbíhat od tématu, ale já bych rád viděl luxusní limitovavou sérii od Union Glashütte v modelu Belisar Chronograph. Mrzí mě, že se u Unionu pokazili a začali o běžných modelů montovat oprášenou ETU, v tomto konkrétním příkladu se jedná o ETU 7753. Proti Valjoux v zásadě nic nemám, ale vlastní strojky od UNION GLASHÜTTE byly krásné. Tak a o dost, moc fantazíruji. Omlouvám se. 

zdroj http://news.watchprosite.com/show-forumpos...ti-545381/s--1/

Odesláno

co se mě týká, šel bych do úpravy Seatimů, uvidíme co se z toho vyvine, tyhle hodinky jsou natolik své, že za to stojí, klidně bych zkusil něco s Durowe, pokud by byl zájem, i za cenu, že bych si třeba dva roky počkal, protože mám za to, že tento svébytný tvar pouzdra je natolik nadčasový, že se nemůže omrzet...Ano byli by jsme s cenou někde jinde, ale získali by jsme exkluzivní hodinky.

Nomos pro mě padá, na 36 mm jsem nedorostl nebo jsem natolik narcis, že si to neumím na své ruce představit.

Každému případnému zájemci, ale doporučuji vyzkoušet, už jsem to psal a po mě další, jsou dlouhé, to může někomu dělat problémy, nicméně jít do nich jen na gumě, ochudíme se, tah je opravdu exkluzívní, ale taky způsobuje to, že s němi jsou hodinky delší, guma nebo kůže toto nedělá, potom jedině nosit na těchto dvou řemenech a tah nechat v krabičce pro případný prodej, ale bez ne!

Safi navrhni dvě eventuality: Eta + úprava, Durowe . vyšší cena a asi 2 roky...

Odesláno

Já třeba hodně ujíždím na tomhle vintage typu diverů. Ale předpokládám, že Longines by asi nebyla ochotná pro nás udělat limitku :lol: I kdyby čistě teoriticky byla, tak ani nevím, co na tom měnit ;) Každopádně něco v tomhle stylu bych bral!

longines-legend-diver.jpg

Návštěvník Snow
Odesláno

to Heky - Longines Legend Diver jsou jedny z nejhezčích hodinek, které znám, ale to už se mnou, který chvilku otravoval s Union Glashütte ujíždíš na vlně fantazie někam jinam. Mrzí mě, že jsem s tím začal. Měli bychom se držet daného tématu. V tomto případě s konkrétním dotazem Stowa plus Durore ani či ne ? Za mě ano !!! 

Odesláno
  tombed napsal:
co se mě týká, šel bych do úpravy Seatimů, uvidíme co se z toho vyvine, tyhle hodinky jsou natolik své, že za to stojí, klidně bych zkusil něco s Durowe, pokud by byl zájem, i za cenu, že bych si třeba dva roky počkal, protože mám za to, že tento svébytný tvar pouzdra je natolik nadčasový, že se nemůže omrzet...Ano byli by jsme s cenou někde jinde, ale získali by jsme exkluzivní hodinky.

Nomos pro mě padá, na 36 mm jsem nedorostl nebo jsem natolik narcis, že si to neumím na své ruce představit.

Každému případnému zájemci, ale doporučuji vyzkoušet, už jsem to psal a po mě další, jsou dlouhé, to může někomu dělat problémy, nicméně jít do nich jen na gumě, ochudíme se, tah je opravdu exkluzívní, ale taky způsobuje to, že s němi jsou hodinky delší, guma nebo kůže toto nedělá, potom jedině nosit na těchto dvou řemenech a tah nechat v krabičce pro případný prodej, ale bez ne!

Safi navrhni dvě eventuality: Eta + úprava, Durowe . vyšší cena a asi 2 roky...

Problém je, že Durowe automat nebude. Jedinný Durowe, který v následujících letech vznikne bude Hodně předělaný Unitas. Což by znamenalo nové pouzdro. Ale nedaleko Stowy je nějaká firmička, která ti sama přeplátuje Unitas...ale stojí to hoooodně EUR...

Odesláno

Snow:

Byla to spíš reakce na safiho, ale jinak máš pravdu - jsme dost mimo :) Jako velký fanda Stowy (avatar je důkazem :)) nejsem proti...ale přeci jen ProDiveru bych dal přednost.

prodiver1.jpg

post-5480-1258323098.jpg

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...