organic Odesláno 23. března 2016 Nahlásit Odesláno 23. března 2016 Asi jsem moc cimprlich, když to tak čtu...
Irma Bunt Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 Náhodně jsem našel na webu a jsou tam i hodinky Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxel Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 Jako celek mi to dohromady nehraje, ale každá ta polovina zvlášť proč ne ; a tu obrácenou oprátku na středu bych vyhodil úplně.
organic Odesláno 6. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2016 Na tyhlety "full black" věci se dá malovat bílou, takhle v ploše se mi to moc nelíbí, ale předpokládám, že je to cover. Já byl v pondělí na druhé session. Když opominu posun termínu telefonem 2 dny před sezením o 4 hodiny, a pak na místě o další dvě hodiny, kdy jsem nakonec seděl v salonu od 4 odpo do půlnoci, tak samotné tetování bylo OK a chvílema jsem vpichy ani necítil, což je u vyplňování ploch na celém rameni až překvapivé. V noci jsem to osprchoval, lehce máznul a přikryl na noc potravinovou folií. Ráno (6:00) to bylo dost mokrý a špinavý, takže očista, dezinfekce, další folie a šup do práce. V práci máme sprchu, takže jsem to po obědě znovu rozbalil (cca 13 hodin od konce tetování), ospršil, namazal a zabalil do potravinové folie. Pak doma v šest večer znovu folie dolů, důkladná očista a nechal jsem to cca 20 minut na vzduchu, abych se ujistil, že to už neteče a nalepil jsem Tegaderm. Suma sumárum tedy cca 18 hodin v potravinové folii před aplikací Tegadermu. Ten mám teď na ruce cca 20 hodin. Skvělé je, že to sedí jak přibité, nikde nic neteče (mám bílou košili a oblek), akorát jak je ta folie polopropustná, zdá se mi, že to začíná trochu zavánět Trošku mi v rameni cuká, namlouvám si, že je to proces hojení Mám v plánu tam tu folii nechat min. 5 dní, pak přijde bonus v podobě odstranění. Měl bych se vyhnout fázi loupání strupů, tak jsem na to zvědavej. Co se týká komfortu péče po tetování, je to velmi pohodlné a eliminuje to fáze mytí a mazání za sterilních podmínek. Navíc by mokrý proces hojení měl být rychlejší a barvy by měly být výraznější. Pokračováni příště...
organic Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 Pokračování Tegaderm story. Třeba to někdo taky zkusí...Cukání a bolest v kérce včera navečer zesílila a začalo to vylučovat více smrduté hnědé tekutiny pod fólií. Nechal bych to tak, "marináda" je nabitá leukocyty a enzymy, které hojí "ránu" a nebýt folie, je zní strup, který je při tomto způsobu hojení nežádoucí. Je to přirozený stav při "mokrém" hojení ran a čekal jsem, že plochy se budou hojit hůř, než linky, které jsem ošetřoval klasicky. Nakonec si však smrdutá kapalina našla cestu ven z folie a docestovala k jednomu okraji, tím se porušila sterilita bandáže. Je opravdu nutné přilepit Tegaderm s dostatečným přesahem tak 3-4cm od tetování. Rozhodl jsem se tedy, že Tegaderm po cca 24 hodinách po aplikaci sundám ve sprše. Na netu se to výrazně nedoporučuje, ledaže by folie protekla, což se mi stalo, a hrozilo by, že se to zanítí. Představa strhávání lepící folie z čerstvé kérky mě naplnila bolestivou hrůzou. Pořádně jsem si vydezinfikoval ruce Steriliem, nachystal papírové utěrky, a pustil se do sundávání. Tam, kde to bylo mokré, šla folie sundat snadno, žádná adheze, zároveň lepící přesahy na nepotetované kůži se mi podařilo nebolestivě odlepit, ale "suchá" část kérky, kam se folie přilepila byla docela nepříjemná. Chce to pomaličku, močit to, a natahovat folii horizontálně ke kůži, ne směrem nahoru, jako při depilaci. Na netu jsou youtube videa jak na to. Když jsem Tegarderm sundal, vypadalo to, jakoby lepidlo z folie zůstalo na kérce, ale myslím, že to nebylo lepidlo, ale souvislý tenoulinký šedavý strup, na některých místech přerušený, a pod ním zářivé barvičky. Opláchl jsem tetování roztokem desinfekce (štípačka) a nechal ho volně uschnout. Z některých částí (cca 10% plochy) furt tekla plazma, asi jsem nahodil Tegardem příliš brzy. Cca půl hodiny po desinfekci a osušení papírovýma utěrkama, jsem nechal tetování na vzduchu (bez krému) a papírovou utěrkou osušoval plazmu (sterilními rukami). Když to jakž takž přestalo téct, nalepil jsem znovu Tegaderm a šel spát. Ráno byla opět pod foliíí trocha plazmy, ale kérka nebolí, nic necuká, dezinfekce zabrala. Přesahy folie jsou snad dostatečné, aby zabránily průtoku.Teď to mám na ruce dalších 24 hodin a plazma, která tam byla ráno, zmizela. Nikde to neteče, takže to vypadá, že si jí tělo vzalo zpátky. O ruce v podstatě nevím, nemusím nic mazat, nic oplachovat. Komfort. Pokud nenastane komplikace, nechám to na pracce do neděle a pak Tegarderm sundám. Pokračování po víkendu
Návštěvník Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 No tvl. To je nejaky slozity na me. Ja si u kazdeho tetovani vystacil s folie do vecera ( stejne jsem si ji sumdal po 3 hodinach, sprcha, protex mejdlo, bepathen slaba vrstva a trpelivost. Nemakat na to, opatrne udrzovat v cistote, po par dnech se udelaly supinky, svedilo to lehce, supinky opadaly, z bepathenu prechod na vazelinu a furt dal. Po zahojeni kazdy vecer pp sprse hrabnu do kremu, kterej mam na hubu vysusenou ze sprchy, maznu na nohu, ruku, kam dosahnu zada a kerky jsou jak cerstvy kraslice :-)
organic Odesláno 7. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2016 No já mám vybarvenou plochu na rameni velikosti archu A4, takže ty stroupky by byly asi větší, než bych si přál, proto ta komedie. Ale možná jsem to popsal složitěji, než to ve skutečnosti je. Láká mě na tom to, že se vyhneš té druhé fázi, čili 2.-7. den po tetování, kdy musíš dodržovat extra-hygienu, abys nezanesl infekci, a kdy se tvoří strupy. prostě nalepíš a nestaráš se. Navíc by mokrá metoda měla zdvojnásobit rychlost hojení, tetování se méně rozpije, barvy by měly být ostřejší...No uvidíme. Zatím takto.
organic Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Tak Tegaderm je pro mě slepá ulička. Sice jsem se o kérku nemusel první dny tolik starat, ale v sobotu jsem měl kůži kolem tetování celou zarudlou, pupínky...asi kontaktní alergie. Tak to šlo dolů. Strupy tam mám stejně, navíc léčím nepotetované okolí. Příště na Tegaderm peču. Když si tak vzpomínám, jak jsem si lepil nikotinové náplasti, měl jsem to zarudlý podobně.
m.n. Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Moc to řešíš imho... Mám v oldskůlu celý rukáv, barevné plochy jak sviňa a jedu dycky jen první den až dva fólii, kterou měním cca co 6 hodin, kdy kérku umyju dezinfekčním mýdlem, osuším papírovýma utěrkama, natřu krémem a zase zabalím. Po těch cca 48 hodinách pravidelných přebalů s fólií končím a jen sem tam máznu nějaký strup, pokud se mi zdá, že se moc vysušuje. Nic nevypadává, barvy jak víno... Ale kérka supr, budeš pokračovat?
organic Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 (upraveno) Chtěl jsem to s Tegardermem zkusit, četl jsem na to na netu stovky pozitivních reakcí. Tak jsem to zkusil, no...Ta velrybka bude chtít ještě dobarvit, je to cover, takže možná některé prosvítající místa víc barvy. No a pokračovat asi budu. Sice ne celý rukáv, ale ještě je spousta kůže a nápadů edit: Od tohohle tatéra se mi líbí takřka všechno: https://www.facebook.com/samuelebrigantitattoo/photos Upraveno 10. dubna 2016 uživatelem organic
m.n. Odesláno 10. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2016 Mrkni na FB na tatéra Myke Chambers, jede podobný styl + má často live videa z kérování... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.136077403121937.27290.136073513122326&type=3
panedge Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Chlapci dá se tenhle motiv vytetovat na předloktí,nebo je to risk,protože když to tatér malinko zkur.ví,tak to nebude Bono,ale něco úplně jinýho?
warann Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 S jakymkoli portretem bych byl maximalne opatrny. Kdyz se to nepovede, je to zpravidla o dost vetsi pru*er nez u jinych motivu.
ron Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Určitě dá, viděl jsem spousty krásných portrétů, ale problém bude v tom, že to je malej prostor, záleží na taterovi. Ten, kterému bude záležet na tom, jak to vypadá, respektive bude vypadat za pár let, si myslím, že ti to na předloktí neudělá, protože časem se ty barvy "spijí", jelikož je to malá plocha na detaily. V 26. 4. 2016 v 8:32, panedge napsal: Chlapci dá se tenhle motiv vytetovat na předloktí,nebo je to risk,protože když to tatér malinko zkur.ví,tak to nebude Bono,ale něco úplně jinýho?
Tondaa73 Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Ron mne předběhl...portrét je velikostí tak na bicák, ne na předloktí.Nebyly by vidět detaily (rysy)...
panedge Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Hmm já jsem si to myslel,že předloktí bude malý...
ron Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Jen pro představu Panedge, tenhle Španěl Miquel Bohigues je na portréty hodně hustej, a v Čechách je také pár taterů, kteří zvládnou to, co on.... https://www.instagram.com/miguelbohigues/
CEGY Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 V 26. 4. 2016 v 8:44, panedge napsal: Hmm já jsem si to myslel,že předloktí bude malý...Tak si to dej pres cely zada. Mista dost.
panedge Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 ron-ten to má super,díky CEGY-dík,nechci:-))
azeppelin Odesláno 26. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2016 Záleží na stylu/stylizaci. Když portrét děláš fotorealisticky, tak se může lecos poto. Zvolil bych nějakou grafickou zratku vhodnou velikosti.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se