Přejít na obsah

Je MM fejk?

Hasňa

MM fejk, ano, ci ne.  

78 hlasů

1. 1. Podle meho osobniho soukromeho nazoru jsou hodinky MM, krasne nafocene v tomhle vlakne (http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=19595&st=0&start=0), fejk.

• Ano.
      48
    • Ne.
      30

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim pratele. Nemohu se shodnout s tvurcem tech krasnych fotek, zda je na fotkach fejk, ci neni. Fotograf, kibi, je presvedcen, ze ne, nebot se jedna o obecny vzor vojenskeho ciferniku, tvar pouzdra je obecne pouzivan a zamek korunky ma zmenene proporce a na ciferniku neni napis Panerai. Stejne jako treba kabelka vypadajici presne jako vyrobek firmy Louis Vuiton neni fejkem, nebot nema nasivku se jmenem Louis Vuiton. Ja jsem na dtuhe strane presvedcen, ze se jedna o fejk, nebot ty hodinky vypadaji presne jako vyrobek firmy Oficine Panerai. A ta kabelka vypada presne jako vyrobek firmy LV. Zajimalo by me proto, jestli jsem prilis precitlively, co se tyce fejkovani. Odhledneme nyni od problematiky nezakonne/podle zakona. Jaky je tedy obecny nazor navstevniku tohoto fora. Je jasne, ze je to fejk, nebo je jasne, ze to fejk neni? Zajimalo by me, ktery nazor je zde prevladajici. Zajimalo by me, kde travim svuj volny cas. Dekuji za vase odpovedi. Detailnejsi reakce, protesty a obsahle vysvetlujici odpovedi prosim zde nepiste. Jednalo by se jiz o treti podobne vlakno. Jde mi jen o tu aknetu. Vas Hasňa.

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Prosim moderatora, je-li to mozne, aby smazal vsechny posty v tomhle threadu. Nechci plevelit forum dalsim stejnym tematem. Jde mi o tu anketu. Zda se, ze to nebylo pochopeno. Pokud jde vlakno zamknout tak, aby anketa byla aktivni, bylo by to idealni. Dekuji predem.

Odesláno

Achjo. Je tak tezke pochopit, ze presne o zmapovani tohoto osobniho pocitoveho vnimani mi jde? Otazka ankety je snad jasna. Nebo myslis, ze na zaklade te ankety se zmeni legislativni prostredi? Tazu se na osobni nazor clenu, ne na pravni rozbor, ktery by dokonce mozna dal za pravdu tobe. Nicmene osobne doufam, ze vysledek bude pro tve vnimani reality zdrcujici. Potvrdilo by to dobry smysl pro vyssi princip mravni u clenu tohoto fora. Ale kdo vi, ze ano.

Jinak opakuji znovu!

Prosim moderatora, je-li to mozne, aby smazal vsechny posty v tomhle threadu. Nechci plevelit forum dalsim stejnym tematem. Jde mi o tu anketu. Zda se, ze to nebylo pochopeno. Pokud jde vlakno zamknout tak, aby anketa byla aktivni, bylo by to idealni. Dekuji predem.

Odesláno

hasno, zadny flame nezamyslim, ale mam problemy odpovedet. muzes mi nastinit, jak definujes mm? tim myslim takovou mozna blbost, ale jak uz jsem nekde rikal, koupil jsem si z ciny hodinky ve stylu mm, ale schvalne bez jakehokoliv signovani nebo napisu na ciferniku. (fotku nepostuji, fakt nechci flame, ale koukni prosim http://www.xcen3.com/watch/marinamilitare/mm_001_m.jpg, at vidis co myslim.) povazujes to za mm? je to mm, kdyz to neni oznacene jako mm?

diky. a vazne to neminim jako dalsi flame. ja se do techhle diskuzi zapojoval prave proto, ze se nepovazuji za fejkare, i kdyz mam a nosim tyhle konkretni hodinky.

edit: odkaz

Návštěvník YPO?
Odesláno
hasno, zadny flame nezamyslim, ale mam problemy odpovedet. muzes mi nastinit, jak definujes mm? tim myslim takovou mozna blbost, ale jak uz jsem nekde rikal, koupil jsem si z ciny hodinky ve stylu mm, ale schvalne bez jakehokoliv signovani nebo napisu na ciferniku. (fotku nepostuji, fakt nechci flame, ale koukni prosim http://www.xcen3.com/watch/marinamilitare/mm_001_m.jpg, at vidis co myslim.) povazujes to za mm? je to mm, kdyz to neni oznacene jako mm?

diky. a vazne to neminim jako dalsi flame. ja se do techhle diskuzi zapojoval prave proto, ze se nepovazuji za fejkare, i kdyz mam a nosim tyhle konkretni hodinky.

edit: odkaz

zajímal by mě tvůj názor na tohle ? taky na tom není nápis omega

Odesláno

pro mě to je, byl a bude fejk jako prase...

o znovu opakuji co zastánci MM a fejků nechtějí slyšet, je to obšlehlé od A do Z, to není jen použité pouzdro ze submarinera. a ať to tady tochu rozvířím, jsem i pro zákaz MM na fóru, teď už jo.

Odesláno

o znovu opakuji co zastánci MM a fejků nechtějí slyšet, je to obšlehlé od A do Z, to není jen použité pouzdro ze submarinera. a ať to tady tochu rozvířím, jsem i pro zákaz MM na fóru, teď už jo.

Pozor, to bude ale vnimano jako utok na svobodu zdejsich clenu, jako omezovani jejich prav a jako povysovani se majitelu originalu nad "obycejne lidi, kteri si chteji koupit kvalitni hodinky za malé penize" :thumbsup_anim:

Odesláno

tenhle design mě safi nidky nebral, tak nevím kdo byl dříve, ale myslím, že i ty víš, že Stowy a Nomosu se to co tady řešíme netýká...

Frantiku seru jim na to, moje chyba neměl jsem rozumy zastánců číst, takhle jsem se do toho nechal zatáhnout...

já to obrátím oni omezují mou svobodu, nemohu se se svými OP naparovat tak, jak jsem původně zamýšlel, ti hajzlové s MM mi to kazí... :D

Odesláno

já to obrátím oni omezují mou svobodu, nemohu se se svými OP naparovat tak, jak jsem původně zamýšlel, ti hajzlové s MM mi to kazí... :D

To ale budes obvinen, ze jsi sobeckej zbohatlik, kterej si poctive nemohl vydelat tolik penez, zijes z penez "obycejnych" lidi a jeste je omezujes zakazy kupovat si pekne hodinky za prijatelnou cenu :thumbsup_anim:

Odesláno

ypo, odpovidat na otazku otazkou je trochu divne, ale co uz. za sebe bych rekl, ze to jsou v prvni rade hnusny hodinky. v druhe rade bych pak rekl, ze pokud je tam jasne uvedeny nazev 'firmy' nebo ceho, tezko ti to jakykoliv soud uzna jako fejk. to uz ale ta debata smeruje ZASE do oblasti, kdy se zacne resit vykradani napadu, rozlozeni subcifernicku atd.

Odesláno
tenhle design mě safi nidky nebral, tak nevím kdo byl dříve, ale myslím, že i ty víš, že Stowy a Nomosu se to co tady řešíme netýká...

Frantiku seru jim na to, moje chyba neměl jsem rozumy zastánců číst, takhle jsem se do toho nechal zatáhnout...

Pokud si odmyslím případy, kdy je na MM uveden jeden ze dvou ochranných prvků (a zde se jedná opravdu o porušení vlastnických práv), tak mám na stole hodinky, které jsou vizuálně téměř identické s Panerai Radiomir (až na nápis a logo).

Pokud chci tyto hodinky na fóru zakázat, tak nemůžu jednoduše říci, zakazuji danou "značku", ale musím stanovit obecné pravidlo. A pod toto pravidlo pak bude spadat i řada dalších hodinek, Primky a některé švýcarské značky nevyjímaje.

Návštěvník YPO?
Odesláno
Hele a co taková analogie Nomos Tangente a Stowa Antea KS? Identické hodinky vyhraněného designu. Která z obou firem je fejkař?

safi nevím, ale marně pátrám jaká je analogie mezi firmou herc a omegouOmegaSeamasterPlanetOcean221050.jpg

Odesláno
Pokud si odmyslím případy, kdy je na MM uveden jeden ze dvou ochranných prvků (a zde se jedná opravdu o porušení vlastnických práv), tak mám na stole hodinky, které jsou vizuálně téměř identické s Panerai Radiomir (až na nápis a logo).

Pokud chci tyto hodinky na fóru zakázat, tak nemůžu jednoduše říci, zakazuji danou "značku", ale musím stanovit obecné pravidlo. A pod toto pravidlo pak bude spadat i řada dalších hodinek, Primky a některé švýcarské značky nevyjímaje.

diky za to, safi. dokazal jsi artikulovat to, co jsem se snazil rict svym neumelym zpusobem ja. cimz na toto tema koncim.

Odesláno

Zákaz MM na foru....klidně. Ale potom nejen MM.....ale všechny hodinky,které jsou napodobeninou/klonem/"poctou"......a čert ví,čím ještě(tzn. všechny napodobeniny Rolexu Submariner,Omeg....OP....prostě všeho). Chcete to takhle????? nebo jde jen o ty MM a o to,že je to čína??? A teď nerejpu......mně jsou tyhle hodinky úplně volný......jako,v podstatě,všechny mechaniky.......

Pro mne je fejk něco,co se vydává za ten konkrétní výrobek,ale přitom jím není. I když MM hodně zneužívá dizajnu OP,přecejen to(ve své podstatě)NENÍ fejk. A jak už jsem psal Ypovi,subjektivní dojmy jsou velmi irelevantní.

Pokud to ale hodláte pojmout takto a domluvíte se tu,v pořádku......ale já osobně potom začnu mazat a nepřipustím tu diskuzi o ničem,co vychází z dizajnu jiných hodinek. Chrona od Seika,které připomínají TH Carrera,Arkadie....a vůbec všechny hodinky,které evokují jiné,slavnější,profláklejší...známější......nic takového.

O tomhle,co se tu teď děje,přemýšlím dlouho...není to unáhlené,emoční rozhodnutí......ale pokud se tu mají brát v potaz subjektivní dojmy,v pořádku. Dokud nebudou naprosto přesně,doslovně,definovaná pravidla,budu to (v tom případě) dělat takto.

Už toho tu mám totiž dost......urážek,napadání a podobně. Využiju tudíž svého práva moderátora.......pravidla na toto nepamatují(respektive,nejsou na tuto situaci připravená)....tudíž,je na mém(případně na rozhodnutí jiného moderátora),jak to bude. Nezajímají mne řeči o nedemokratičnosti,cenzůře a podobně.....JDE MI JEN A POUZE O TO,ABY SE ZDE SITUACE UKLIDNILA....... a je mi jasné,že ať to zde dopadne jakkoliv,nikdy nebudete spokojení všichni. Vždy se tu najde někdo,komu ,jakékoliv,rozhodnutí nebude po chuti.

Jakékoliv další osobní útoky budu trestat.......buď budete diskutovat a rgumentovat slušně,nebo vůbec!!!!!

Rád bych tady teď slyšel,zda to chcete pojmout opravdu pořádně,se vším všudy,nebo jestli jde jen o tažení proti MM.

Odesláno

Safi v poho, vím, že to bohužel nejde, já jen chtěl popíchnout trochu vosí hnízdo. ;)

v podstatě to je jako u nás s trestním právem, fejkaři, inspirátoři ( to jsou ti chytří co obšlehnou, ale nenapíšou chytře název),mají plnou hubu práv, svobod, znají kdejakou skulinku, protože tomu max. věnují energii, ostatně proč by ji věnovali jinde, když vše obšlehnou, zákon je na jejich straně, druhá strany vždy ostrouhá...

proč mě to nepřekvapuje v tomhle světě plném falešných keců, servility, proboha aby jsme někoho neurazili, protekcionismu,pseudohumánosti a nevím čeho všeho ještě...na ten náš "západní svět" jednou bohužel dojede...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...