Přejít na obsah

Je MM fejk?

Hasňa

MM fejk, ano, ci ne.  

78 hlasů

1. 1. Podle meho osobniho soukromeho nazoru jsou hodinky MM, krasne nafocene v tomhle vlakne (http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=19595&st=0&start=0), fejk.

• Ano.
      48
    • Ne.
      30

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

skalis: Napsal jsi to přesně, nic proti nim nebudu namítat, dokud je někde nebude někdo doporučovat nováčkům, že jsou to fajn hodinky za pár korun... VŽDY RADĚJI ŘEKNU, AŤ SI KOUPÍ SEIKA, ORIENTY, KTERÉ JSOU, PRO MNE, ASPOŇ POŘÁD POŘÁDNÉ HODINKY A ZA NIC SE NEMUSÍ STYDĚT - VČETNĚ CELKOVÉHO VZHLEDU!!!

Dantechno: Zkus jedny na zkoušku :D

Ale jak říkal Ludva z Moravy: " A nejezdi s tím na Moravu, dostal bys židlu do hlavy " :D:D:D:D:D

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Gilius: Ano, potesilo by me, kdyby se tady fejky objevovaly jen v podobnym vlaknech, jako je to o Aukru. Tedy dehonestujicich a posmesnych. Ovsem vypada to, ze 50 procen ucastniku ankety tady fejky chce mit a chce je probirat vazne a s uznanim. Nezavidim Ti Tvou pozici. Respektovat budu samozrejme jakekoliv rozhodnuti, ktere moderatori udelaji. Vyjadrovat o takovych hodinkach s odporem se ale budu tak, jako tak. Osobnich invektiv se budu snazit nepouzivat. Nikdy jsem to ostatne nedelal.

Návštěvník YPO?
Odesláno
skalis: Napsal jsi to přesně, nic proti nim nebudu namítat, dokud je někde nebude někdo doporučovat nováčkům, že jsou to fajn hodinky za pár korun... VŽDY RADĚJI ŘEKNU, AŤ SI KOUPÍ SEIKA, ORIENTY, KTERÉ JSOU, PRO MNE, ASPOŇ POŘÁD POŘÁDNÉ HODINKY A ZA NIC SE NEMUSÍ STYDĚT - VČETNĚ CELKOVÉHO VZHLEDU!!!

Dantechno: Zkus jedny na zkoušku :D

v tomhle případě nikdo nikomu nic nedoporučoval stačilo jenom pár fotek ..... (pokud to tedy není nějaký místní provokatér)

jsem tu prvně a koukám jako blázen....vždycky jsem si přál pořádné hodinky a tenhle kousek, navíc takhle parádně nafocený mě dostal

díky za inspiraci, ted jen si na ně počkat

Odesláno
pride mi to opravdu jako boj jen proti MM.Jinak zde bylo již mnohokrát napsáno,že i jiní věhlasní výrobci se inspirovali jinými výrobci co se týče vzhledu a nikdo to tu neřeší tak jako MM,ať již jde o Precisty a Dievas inspirované OP ,nebo ty Steinharty ,nebo spoustu jiných výrobců inspirovaných Rolexem.Jenže ty ostatní nejsou z číny tak mi přijde , kvůli tomu jsou zkousnutelnější.

Vôbec nie. Akurát Steinhart Ocean "Comex" si tu nikto v poslednej dobe nepochvaľoval. Proste sa to celé prevalilo na MM, aj preto lebo sú také populárne.

Odesláno

quest987: Prosim Te, precti si forum, rozhledni se a pak vynasej soudy. Resi se to vsude a u vsech tebou jmenovanych. MM fejk, Steinhart Ocean taky fejk. To co si napsal se tu objevuje furt dokola od novacku a neni to pravda. Fejk je fejk at ho vyrobi kdokoliv. Jedna skupina to rozlisuje vsude, jedne skupine to nevadi nikde. Nejde jen o MM. MM je jen typickym predstavitelem fejku.

Odesláno
Ano, potěšilo by mě to, kdyby tyhle ďáblovy výtvory tady nebyly, ale to už rozhodne chronomag sám... Ne my.

právě o to mi jde.....Dokud nebude jasně řečeno(z pohledu pravidel),co a jak,je tohle všechno okolo zbytečné(možná to tak nevnímáte....já to chápu.....ale narovinu,je to tak). Závěr je jeden jedinej...záleží na vkusu jedince a na tom,co je kdo ochoten na svém pařátku zkousnout.

Tohle je ale ořech,který(myslím si) ani Chronomag je tak nerozlouskne.....viz. třeba i safiho příspěvek....je spousta hdinek,které vycházejí(kopírují?) ze vzhledu,vzoru jiných.......a ač se to mnohým nelíbí, je potom dost nefér zaměřit se jen na výrobky Parnisu,či MM,když spousta dalších dělá to samé....jen to nejsou číňani.

To je totiž to,oč tu(dle mého) spoustě lidem jde......možná,že volí tu cestu,že řeknou,že fejk to není,protože když to udělají....jak potom koukat na ty ostatní výrobce????? Jak vzít "na milost" jiné hodinky(které vycházejí třeba z Rolexu Submariner)?????

Co zkusit udělat ústupek a tolerovat tyto "homage",dokud se opravdu nebudou tvářit jako fake(nade vší pochybnost)???-ano,chápu,že je takový krok těžký.....ale já osobně třeba nevidím rozdíl mezi MM a Precistou(vidím obojí a evokuje mi to OP)- chápeš mne????

Zlé krve už tu bylo vážně dost....to musíte uznat sami. Možná je to některým jedno.....mně ale ne. Pokud vám jde o vyřešení problému,zkuste to konstruktivně,kontaktujte Chronomaga(je to jeho forum......když mu vás napíše třeba stovka....věřím,že se tím bude zabývat) a toto rozhodnutí je na něm.

Nebo se tu dohodněte třeba v anketě,jsem ochoten vám tam OT a osobní útoky a výlevy prosekat......a výsledek se pošle chronomagovi. Ale tu anketu nastavte férově.....ne aby to bylo zaměřené jen a pouze na MM a Parnis.

PS- jestli mi někdo chcete opět psát,že jsem ****** a že hájím fejky,tak nehájím. Snad je z toho,co jsem napsal,jasné,oč mi jde?!

Gilius: Ano, potesilo by me, kdyby se tady fejky objevovaly jen v podobnym vlaknech, jako je to o Aukru. Tedy dehonestujicich a posmesnych. Ovsem vypada to, ze 50 procen ucastniku ankety tady fejky chce mit a chce je probirat vazne a s uznanim. Nezavidim Ti Tvou pozici. Respektovat budu samozrejme jakekoliv rozhodnuti, ktere moderatori udelaji. Vyjadrovat o takovych hodinkach s odporem se ale budu tak, jako tak. Osobnich invektiv se budu snazit nepouzivat. Nikdy jsem to ostatne nedelal.

díky za odpověď :)

Návštěvník YPO?
Odesláno

Giliusi - nenazývej prosím ty výtvory "homage" - to je pro mě jak červenej hadr

Odesláno
Achjo. Vypada to, ze tady mame skoro 50 procent fejkaru. To je teda soda. Pro me osobne velke zklamani.

kibimu a tem, kteri tanci s fejky: Anketa mi ukazala, ze mate narok na umistovani MM na tohle forum, tvrzeni, ze je to normalni znacka a ze to neni fejk. Budu to respektovat. Chce se mi z toho blit, ale nic jineho mi nezbyva. Jako kdyz byl Paroubek jmenovan premierem hrdosti me to teda nenaplnilo, ale co delat, narod si zvolil. Neni demokratictejsiho aparatu, nez referendum a nejsem majitel fora, abych tady fejky zakazal silou, krome jednoho vlakna, ktere by se jmenovalo Fejky. Tam bych to vsechno hazel. Ale tu moznost nemam. Takze mi nezbyde, nez se pridat k Frantikovi a YPO a prudit fekare vsude, kde to bude mozne. Jedina vec me tesi, ze ostravska vetev jeste uplne nedegenerovala. To me tesi a tesim se, az se budu moct zucastnit nejakeho srazu.

Proč takovej povyk až teď když podle tebe je steinhart úplně stejnej... Pokud by ti to tak vadilo už dávno tu nejsi nebo se nehádáš, protože takových hodinek se tady vyskytuje více....

A s tou Ostravou to teda taky není úplně pravda, protože kde se prodávají steinharty???

Buď se ti ty hodinky líbí nebo ne, ale jen proto že ti přijde, že vykrádají jiný desing, technické řešení (což je naprostá pravda), nejsou hned fejky. Kdyby to bylo tak snadné jak to vidíš, asi by tady firma steinhart neprodávala takové potápky (steinhart dávám jako příklad, protože není z číny a soudit se s firmou z Německa by asi nebyl takový problém...)

Jinak naprosto souhlasím se ¨safim, protože nejde jednoduše napsat jak rozeznat a nedovolit takovéto hodinky zde na fóru (ve světě). A značku steinhart by jsi zakázal celou jen proto, že vyrábí "podobné" potápky jako rolex, ikdyž má jiné modely, které nic nenapodobují?

A takovýmto rozčilováním stejně nic nevyřešíš a naopak ty co mají jiný názor ještě více zatvrdíš, takže pokud něco v této věci chceš skutečně podnikat, tak to chce více věcné argumentace a ne jen pořád říkat jsou to fake a basta. Stejně to asi nikam nepovede (dnes je na takovéto věci jiný pohled), souvisí to s pohledem na celý svět nejenom fejky, ale stejné je to s nezákoným kopírováním SW, hudby, atd... Každý to vidí nějak a tak to bude pořád, bohužel (nebo bohudík)...

Nech ostatním jejich názory, když nechtějí poslouchat jiné, takovým už stejně není pomoci (nemyslým to nějak zle). Prostě někdo mění názor podle toho kolik informací o problematice má, někdo si názor udělá hned na začátku (ať správný či nikoliv) a bude neúprosně tvrdit, že má pravdu.

Odesláno
Giliusi - nenazývej prosím ty výtvory "homage" - to je pro mě jak červenej hadr

proto ty uvozovky.......já to nenazvu fejkem a přiznám,že nevím,jak to vlastně nazvat. Ale dobře...nejblíže je asi "napodobenina",tudíž budu používat to.......

Odesláno

Víš YPO: Já si myslím, že všechno začalo už tady a tady, nicméně už budu potichu... Nechci nasrat někoho, když neumím číst, a nemám OP-myšleno průkaz ;)

Už tady mě došlo, že něco není v pořádku, když na tohle ještě se napíše recenze a postřehy --- ale zároveň se děsí autor, kam jejich výrobky budou směřovat za rok...

Těším se na další recenze od těchto značek --- určitě si najdou své místečko v našem rybníčku.

Odesláno

Možná bych doporučil založit server Chronomak.cz kam by se přesunula část uživatelů kteří jsou pro tyto výrobky....

Co myslíte ? Je to dobrej nápad , je to blbej nápad ? Nebo jakej to je vlastně nápad?

Odesláno

Já si to jen tak pro sebe shrnu. MM není fejk, protože nemá na ciferníku nápis Panerai. Kdyby tam ten nápis byl, tak by se ty hodinky nedaly tak prodávat, resp. by byly odsunuty na samotný ilegální okraj hodinkového byznysu. S nápisem Marina Militare atd., ev. bez nápisu, je to ovšem jiná - najednou to jsou svébytné hodinky, s výborným poměrem "cena/výkon", kvalitním zpracováním a výborným designem, odzkoušenou vodotěsností a v ČR neplatným patentem, zkrátka ideální hodinky pro malé vychcánky, kterejch se, nejen u nás, najdou po světě mraky. Za mě v pořádku, tyhle lidi jsou pro mě čitelnější, než kovaný fejkaři.

Odesláno

Honzo, preju ti pevny nervy abys to ukociroval, asi to nebude jednoduchy.. Za me si muzes napsat - Zakazat diskuzi na tema MM a fejku mimo sekci cinske hodinky, pripadne klidne uplne - nebude to asi jednoduchy a bude si to muset dat do kupy Chronomag alias sef, protoze ty pravidla se do dvou radku asi nevejdou aby obsahly tohle tema a nevyvolavaly neustale diskuze co jeste JO a co uz NE..

Je fakt ze MM tu byl vzdycky dostatek a kupovali si je clenove kteri uz meli predstavu do ceho jdou, ale na druhou stranu aby si je kupovali novacci jako sve prvni hodinky na foru, to je spatny a tak by to byt asi nemelo aby tyhle hodinky byly povazovany treba i za doporuceni.

Co se tyce Parnisu, je to velmi podobne, ale delaji i hodinky ktere nekopiruji zadne konkretni modely, na druhou stranu pote co jsem na jednom linku videl kolekci mm + Parnis dohromady, tak bych Parnis bral uplne stejne jako MM, protoze to neco malo co vypada jinak nez presna kopie IWC, OP atd, to uz nezachrani..

Pro me osobne ty hodinky za vyzkouseni staly, ale nenasel jsem odvahu si je vzit do spolecnosti a tak jsem je nosil doma a pak na ne napsal recenzi - ted uz to vidim jako chybu jelikoz to jde chapat jako za ty penize dobrou "svebytnou" koupi, se to asi neda.. A tak dneska jeste vyuzju sveho moderatorskeho pristupu a recenzi na tyto hodinky presunu do propadliste dejin..

Ted me tak napadlo, ze by byla skoda prijit o nekolik budoucich zapalenych chronomagoru jen diky tomu, ze se zablokuji na stupni Parnis/MM/to co sem daval YPO a dalsi.. mozna by nebylo spatny mit zde nastaveny pravidlo, ze cist a vest diskuze na tohle tema by meli pouze clenove 300+ kteri uz by to meli mit v hlave srovnany a nenakazili by tim novackovskou cast fora :)

Návštěvník YPO?
Odesláno
proto ty uvozovky.......já to nenazvu fejkem a přiznám,že nevím,jak to vlastně nazvat. Ale dobře...nejblíže je asi "napodobenina",tudíž budu používat to.......

když už to chceš používat tak to přelož - volně přeloženo to je "humáč"

Návštěvník YPO?
Odesláno
Já si to jen tak pro sebe shrnu. MM není fejk, protože nemá na ciferníku nápis Panerai. Kdyby tam ten nápis byl, tak by se ty hodinky nedaly tak prodávat, resp. by byly odsunuty na samotný ilegální okraj hodinkového byznysu. S nápisem Marina Militare atd., ev. bez nápisu, je to ovšem jiná - najednou to jsou svébytné hodinky, s výborným poměrem "cena/výkon", kvalitním zpracováním a výborným designem, odzkoušenou vodotěsností a v ČR neplatným patentem, zkrátka ideální hodinky pro malé vychcánky, kterejch se, nejen u nás, najdou po světě mraky. Za mě v pořádku, tyhle lidi jsou pro mě čitelnější, než kovaný fejkaři.

ámen

Odesláno
když už to chceš používat tak to přelož - volně přeloženo to je "humáč"

:lol2:......ano,volně jo.

Ypo....nestěžuj mi to,prosím......já chápu,co Tě(a jiné) sere,ale buď tak hodnej a zkus na to juknout i z pohledu,co píšu......psal jsi,že jsi přístupný konstruktivní diskuzi. Takhle se ale nikam nedostaneme a budeme se opět motat v kruhu.

To ty diskuze potom ale raději všechny seknu a budu sekat i další na tohle téma.

4babouk - už nic nemaž.......:)

Odesláno
Achjo. Vypada to, ze tady mame skoro 50 procent fejkaru. To je teda soda. Pro me osobne velke zklamani.

kibimu a tem, kteri tanci s fejky: Anketa mi ukazala, ze mate narok na umistovani MM na tohle forum, tvrzeni, ze je to normalni znacka a ze to neni fejk. Budu to respektovat. Chce se mi z toho blit, ale nic jineho mi nezbyva. Jako kdyz byl Paroubek jmenovan premierem hrdosti me to teda nenaplnilo, ale co delat, narod si zvolil. Neni demokratictejsiho aparatu, nez referendum a nejsem majitel fora, abych tady fejky zakazal silou, krome jednoho vlakna, ktere by se jmenovalo Fejky. Tam bych to vsechno hazel. Ale tu moznost nemam. Takze mi nezbyde, nez se pridat k Frantikovi a YPO a prudit fekare vsude, kde to bude mozne. Jedina vec me tesi, ze ostravska vetev jeste uplne nedegenerovala. To me tesi a tesim se, az se budu moct zucastnit nejakeho srazu.

Kontaktoval jsem Chronomaga a poprosil jsem ho, ať se k tomu to problému jasně vyjádří. Tak uvidíme.

Odesláno

Chtěl bych vidět jeden jediný link, v kterém jsou Marina Militare doporučovány nováčkům. Zatím jsem si všiml pouze až nepochopitelně glorifikovaných Seiko 5 a Seiko Monster. Neryju, jen se ptám. Díky.

Návštěvník YPO?
Odesláno
:lol2:......ano,volně jo.

Ypo....nestěžuj mi to,prosím......já chápu,co Tě(a jiné) sere,ale buď tak hodnej a zkus na to juknout i z pohledu,co píšu......psal jsi,že jsi přístupný konstruktivní diskuzi. Takhle se ale nikam nedostaneme a budeme se opět motat v kruhu.

To ty diskuze potom ale raději všechny seknu a budu sekat i další na tohle téma.

můžeš být klidu já jsem na toto téma skončil a jsem nasranej na Milise, že to co teď napsal nenapsal už před tejdnem - mohl jsem si ušetřit spoustu času

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...