Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No tak šmejd to není určitě - viz zmiňované testovací vlákno. Ale jistá ideologická závadnost se najít dá.

Přesně tak. Jediné, co jim chybí, je ideový náboj.

Odesláno

Nechápu jednu věc:

3/4 z nás sedí u značkového kompu z PRC

prakticky každý má na sobě něco značkového z PRC

žereme věci z PRC

PRC kupuje naše dluhopisy (možná)

PRC vlastní značnou část u nás postavených fotovoltaických elektráren z dílů, které jsou z PRC

a odmítáme hodinky z většinovým podílem z PRC, protože jsou z PRC

Jestli nám trochu nehrabe?

(PRC - People Republic of China)

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Nechápu jednu věc:

3/4 z nás sedí u značkového kompu z PRC

prakticky každý má na sobě něco značkového z PRC

žereme věci z PRC

PRC kupuje naše dluhopisy (možná)

PRC vlastní značnou část u nás postavených fotovoltaických elektráren z dílů, které jsou z PRC

a odmítáme hodinky z většinovým podílem z PRC, protože jsou z PRC

Jestli nám trochu nehrabe?

(PRC - People Republic of China)

No, a o to mi právě třeba u hodinek jde - moct si dovolit mít věc, která není z PRCky. Jestli je to jak píšeš, a ono to tak nějak plus mínus bude, tak stejně nevím, proč bych tomu měl nějak podléhat u hodinek.
  • Dát hlas 1
Odesláno

Obecně, abych to odlehčil dřív než se tady volnomyšlenkáři zase pohádají s kleriky řádu Prim manufactured 1949, je asi největší jistota , že výrobek nepochází z PRCky (mimochodem super výraz) když si koupíte něco Made in USA.. Američané jsou na to strašně háklivý, na rozdíl od Česka a jeho obyvatel si víc uvědomují, že koupením výrobku z Číny vlastně obklikou okrádají sebe sama, protože třeba jejich soused bude za chvíli díky tomu bez práce, což znamená, že si nepůjde nakoupit do jejich restaurace, což ve výsledku znamená, že budou bez kšeftu i oni... (samozřejmě jsem to zjednodušil, asi néé každý amík si to uvědomuje) , .. ale prostě ta hrdost a lpění na výrobku vyrobeném v USA je tam rozhodně vyšší než nás....

• Dát hlas 2
Odesláno

Přesně.. proto asi žerou furt ty jejich hambáče a jsou tlustý jako čuňata :) Ale vím, že třeba u nožířských výrobků si to hodně hlídají a hrdě proklamují : Výrobek byl kompletně vyroben v USA

Odesláno

.................... s kleriky řádu Prim manufactured 1949....................

Tak tuhle hlášku pozlatit a vložit do vlákna humor! Jakožto jeden z kleriků Ti za ni dávám 100 bodů. Moc mne rozesmála. :clap: :clap: :clap:

Odesláno

Tak tuhle hlášku pozlatit a vložit do vlákna humor! Jakožto jeden z kleriků Ti za ni dávám 100 bodů. Moc mne rozesmála. :clap: :clap: :clap:

Onisan, na 9.září.2010 - 09:24, řekl:

.................... s kleriky řádu Prim manufactured 1949....................

Přidávám se - trefa do černého. <_<

Odesláno (upraveno)

Já bych se také slovům šmejd vyhýbal.. šmejd to není...

Je to naprostej opovrženíhodnej šmejd, protože přeci dočista a bezesporu popírá svou nejdůležitější funkci - udělovat nositeli vnější a vnitřní machrindex !! S takovýma hodinkama z PRC přeci každý dnes vypadá jak hlupák se slámou v botách, co se navíc nechal líbivou reklamou a nápisem prim oblafnout (že to neví, tím hůř !!) :D Nebo si i po těch letech na chrnmg myslíš, že hodinky měří čas a dál jako nic ??? To přeci dělají všechny, jinak by nebyly hodinky, navíc to dělá kdeco, co hodinkama ani není.

jinak klerika beru, čekal bych inkvizitor .....

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník admira
Odesláno

Obecně, abych to odlehčil dřív než se tady volnomyšlenkáři zase pohádají s kleriky řádu Prim manufactured 1949, je asi největší jistota , že výrobek nepochází z PRCky (mimochodem super výraz) když si koupíte něco Made in USA.. Američané jsou na to strašně háklivý, na rozdíl od Česka a jeho obyvatel si víc uvědomují, že koupením výrobku z Číny vlastně obklikou okrádají sebe sama, protože třeba jejich soused bude za chvíli díky tomu bez práce, což znamená, že si nepůjde nakoupit do jejich restaurace, což ve výsledku znamená, že budou bez kšeftu i oni... (samozřejmě jsem to zjednodušil, asi néé každý amík si to uvědomuje) , .. ale prostě ta hrdost a lpění na výrobku vyrobeném v USA je tam rozhodně vyšší než nás....

Treba konkretne hodinky "Made in USA" bych si koupil rad, ale krome RGM zadny US vyrobce neexistuje. Obecne vzato US prumysl skoro neexistuje, takhle to dopracovali po zacileni na "sluzby". Jsem presvedcen, ze v Cesku mame vice prumyslu nez v USA.

Odesláno (upraveno)

Kdyby Emeričané byli skutečně tak hrdí na své "Made in USA", neměly by USA tak gigantický obchodní deficit. Oni to sice s hrdostí prohlašují, jací jsou patrioti, ale pak když jsou na nákupu a nekoukají na ně sousedi, perou do košíku "Made in China" (když chtějí ušetřit) či "Made in Japan" (když chtějí, aby to vydrželo). Viz podrobné obchodní statistiky.

Treba konkretne hodinky "Made in USA" bych si koupil rad, ale krome RGM zadny US vyrobce neexistuje. Obecne vzato US prumysl skoro neexistuje, takhle to dopracovali po zacileni na "sluzby". Jsem presvedcen, ze v Cesku mame vice prumyslu nez v USA.

To je holt výsledek mezinárodní dělby práce. Státy se soustředí na produkci těch statků, kde mají nejlepší komparativní výhodu. USA produkuje hi-tech technologie, software a špičkové burzovní a bankovní obchody, díky kterým si financují deficit cizími půjčkami.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Biges
  • po měsíci...
Návštěvník admira
Odesláno

Jak dlouho to jeste potrva, ze dve firmy pouzivaji stejnou znacku; dneska me to jaksi rozcililo...

Posted Image

Návštěvník admira
Odesláno

Nepoužívají stejnou značku, MPM používá Prim, Elton Prim Manufacture 1949.

Diky za vysvetleni, hned jsem se uklidnil. Ne, ale ted vazne. Je uplne jedno jake dodatky si k tomu pridavaji. Proste je to PRIM na dva zpusoby. Dejme tomu, ze by tu byl Rolex od MPM a Elton ROLEX Manufacture 1949

Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...