jfidler Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že pokud by automobilka "oprášila staré motory a začala je montovat do nových kastlí", tak by neměla nárok na život. Motory jsou po technické stránce po 20 letech zcela jinde. Kdo by si to asi kupoval? Snad leda znovu založit RVHP a někomu to rozdávat. Produkce MPM mně nechává chladným, neřeším to. No, nechci tady rozjíždět OT flame, ale s tím oprašováním starých motorů má myslím dost praxe Schade... 1.4 44kW OHV, 1.4 TDi (1.9 bez jednoho válce) a pod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 (upraveno) Co kdyby práva k používání značky Tatra získala v divokých devadesátých nějaká paneláková obchodní společnost. Začala by tu lepit městská autíčka s podvozky z Číny, s nějakými dvoutaktními motůrky, a na ně by si vyráběla nevkusné laminátové kastle. Řekli byste o takovém "autě", že si zaslouží označení Tatra? Omlouvám se za off topic, ale tento příspěvek mi připomněl co jsme v 90 létech vyrýběli po boku T700 v Tatře Příbor Odkaz wiki Upraveno 9. prosince 2009 uživatelem Adam99 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že pokud by automobilka "oprášila staré motory a začala je montovat do nových kastlí", tak by neměla nárok na život. Motory jsou po technické stránce po 20 letech zcela jinde. Kdo by si to asi kupoval? Snad leda znovu založit RVHP a někomu to rozdávat. Produkce MPM mně nechává chladným, neřeším to. Strojek ETA 2824-2, který používá velká většina evropských hodinek se vyrabí od 1971. Strojek ETA 7001, který je rovněž velmi oblíben u evropských hodinářů je ve výrobě od roku 1962. Samozřejmě, že oba strojky prošly modernizací, ale nikoho nenapadne o hodinkách které je mají uvnitř mluvit s despektem jenom proto, že používají tyto "letité" strojky. Zkuste si zjistit jak dlouho jsou ve výrobě strojky, které například používají Patek P., JLC, Rolex a další prémiové značky. Budete velmi překvapeni. Proto považuji gandalfův názor " že pokud by automobilka oprášila staré motory a začala je montovat do nových kastlí", tak by neměla nárok na život." za názor, který je možné vztáhnout na automobilový průmysl, ale nikoliv na hodinářský obor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jfidler Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Omlouvám se za off topic, ale tento příspěvek mi připomněl co jsme v 90 létech vyrýběli po boku T700 v Tatře Příbor Odkaz wiki Tak na tuhle hrůzu jsem zapomněl, ale víceméně to sedí... V mých očích toto není "ta správná" Tatra. Stejně jako v mých očích MPM-Q není "ten správný" Prim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 9. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že to srovnání pokulhává :-) Ani jedna, ani druhá firma není opravdovým pokračovatelem Prim Czechoslovakia... obě to dělají z čiré vypočítavosti, protože vědí, že jejich výrobky nemají takovou kvalitu aby se prodávaly tak dobře v dané cenové kategorii jako když se prodávají s apelem na ten původní PRIM Czechoslovakia :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 9. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Elton se svojí novou značkou je předraženej a PRIM je zase v kategorii kde je přetlak ... takže oba se snaží zviditelňovat patosem na PRIM Czechoslovakia... Dělal bych to na jejich místě stejně :-) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cz.pavel Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že to srovnání pokulhává :-) Ani jedna, ani druhá firma není opravdovým pokračovatelem Prim Czechoslovakia... obě to dělají z čiré vypočítavosti, protože vědí, že jejich výrobky nemají takovou kvalitu aby se prodávaly tak dobře v dané cenové kategorii jako když se prodávají s apelem na ten původní PRIM Czechoslovakia :-) Naprostý souhlas, ony PRIM Czechoslovakia byly lidové, snad kvalitní-cenově dostupné hodinky. Ale vypadá to, že si to uvědomuje jen MPM, tak uvidíme co dokáží se značkou Czech Made... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eda Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Pár bodů bych si dovolil. Off topic tatra: mám v garáži jednu sériovou, trochu lepší T613 s vícebodovým vstřikováním paliva, palubní diagnostikou, full počítačem a hlášením situací lidským hlasem. Komunikační protokol na palubě je CAN (poprvé u Škoda Fabia), motor je 3,5litr, nicmoc krouťák/výkon ale jezdíval jsem za 12 litrů.... rok 1993. Posuďte sami. Tatra beta (od 1996) byla podle mně dobrá alternativa na jednopaletový převoz/rozvoz zboží, něco jako italské Piaggio. dodnes jich hodně jezdí. Ad MPM: 1) za dvojku bych si ty jejich sporty koupil, jedná se sice prakticky o mizerný fake Sportu II z Eltonu, ale za dvojku.... 2) design skoro všech MPM kousků je veskrze nehezký a "trendy" - dnes jsou pěkné, zítra již ne... 3) proč používají ve Frýdku to hnusné nabubřelé P_R_I_M logo velké jak prdel od vola? Že by taky nemohli používat originál....? 4) Pozitivně hodnotím jakési pokusy o montáž v česku atd. Ad Elton: 1) Za ty prachy zatím nemůžu a asi ani nechci koupit nic. 2) Je to prostě jediný výrobce náramkových hodinek v Česku s šedesátiletou historii. A basta. Jako typický reprzentat střední vrstvy ( s pozitivní tendencí trendu :-) lol ) bych byl vděčný za: 1ks. sportovních hodinek na plavání 1ks. společenských hodinek pod košili, kus za 5 - 7 000 , zdůrazňuji vyrobených v česku, nejlépe automaty klidně bez datumového věnce a klidně i kalibr vytažený z nejhlubšího socíku. Z normálních českých surovin a se zárukou třeba 5 let. Takovéto hodinky bych si šel zítra koupit a hned po další výplaťe ty druhé. = 10 - 15 000 za zákazníka. A takových budou stovky řekl bych. Až to Elton, nebo MPM pochopí, budou mít za určitých předpokladů dobrého marketingu tohoto produktu vyhráno. Dle mého. Do mně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Pár bodů bych si dovolil. Off topic tatra: mám v garáži jednu sériovou, trochu lepší T613 s vícebodovým vstřikováním paliva, palubní diagnostikou, full počítačem a hlášením situací lidským hlasem. Komunikační protokol na palubě je CAN (poprvé u Škoda Fabia), motor je 3,5litr, nicmoc krouťák/výkon ale jezdíval jsem za 12 litrů.... rok 1993. Posuďte sami. Tatra beta (od 1996) byla podle mně dobrá alternativa na jednopaletový převoz/rozvoz zboží, něco jako italské Piaggio. dodnes jich hodně jezdí. Ad MPM: 1) za dvojku bych si ty jejich sporty koupil, jedná se sice prakticky o mizerný fake Sportu II z Eltonu, ale za dvojku.... 2) design skoro všech MPM kousků je veskrze nehezký a "trendy" - dnes jsou pěkné, zítra již ne... 3) proč používají ve Frýdku to hnusné nabubřelé P_R_I_M logo velké jak prdel od vola? Že by taky nemohli používat originál....? 4) Pozitivně hodnotím jakési pokusy o montáž v česku atd. Ad Elton: 1) Za ty prachy zatím nemůžu a asi ani nechci koupit nic. 2) Je to prostě jediný výrobce náramkových hodinek v Česku s šedesátiletou historii. A basta. Jako typický reprzentat střední vrstvy ( s pozitivní tendencí trendu :-) lol ) bych byl vděčný za: 1ks. sportovních hodinek na plavání 1ks. společenských hodinek pod košili, kus za 5 - 7 000 , zdůrazňuji vyrobených v česku, nejlépe automaty klidně bez datumového věnce a klidně i kalibr vytažený z nejhlubšího socíku. Z normálních českých surovin a se zárukou třeba 5 let. Takovéto hodinky bych si šel zítra koupit a hned po další výplaťe ty druhé. = 10 - 15 000 za zákazníka. A takových budou stovky řekl bych. Až to Elton, nebo MPM pochopí, budou mít za určitých předpokladů dobrého marketingu tohoto produktu vyhráno. Dle mého. Do mně. A modrý z nebe bys náhodou nechtěl. Sere mě jen to tvoje registrační číslo...po těch letech ti to asi taky nedocvaklo 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že to srovnání pokulhává :-) Ani jedna, ani druhá firma není opravdovým pokračovatelem Prim Czechoslovakia... obě to dělají z čiré vypočítavosti, protože vědí, že jejich výrobky nemají takovou kvalitu aby se prodávaly tak dobře v dané cenové kategorii jako když se prodávají s apelem na ten původní PRIM Czechoslovakia :-) Tohle bych se skoro styděl napsat, pokud bych se považoval za člověka, který něco o hodinkách ví. To myslíte opravdu vážně?? Jestli tohle může být názor moderátora Chronomagu, tak už nemá smysl sem opravdu chodit. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Tohle bych se skoro styděl napsat, pokud bych se považoval za člověka, který něco o hodinkách ví. To myslíte opravdu vážně?? Jestli tohle může být názor moderátora Chronomagu, tak už nemá smysl sem opravdu chodit. Hale sorry vysvětlím... na návštěvě v Eltonu jsem viděl několikero...asi dvě funglofky...mašiny na výrobu ploten, něco na výrobu pouzder..... to bylo asi to již stávající, pak nějakou bazar mašinu na výrobu těch prťavejch bazmeků...koleček a podobně...no a následně fůru fakt starejch mašin, který trůnily nejen v tý jedný místnosti a říkaly tady je zbytek naší minulosti...nás už nikdo nechtěl. V tuto chvíli souhlasím s Onionem .....obě značky jsou si dnes rovny, každá má ve svém oboru jinak našlápnuto....a já budu se zájmem pozorovat jak se to bude dál vyvíjet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Edovi to nedocvaklo, mne to nedocvaklo... asi jsi dost osamely, co? ze svejma názorama dost často...už jsem si na to zvyknul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Začátečníček Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Já si myslím, že to srovnání pokulhává :-) Ani jedna, ani druhá firma není opravdovým pokračovatelem Prim Czechoslovakia... obě to dělají z čiré vypočítavosti, protože vědí, že jejich výrobky nemají takovou kvalitu aby se prodávaly tak dobře v dané cenové kategorii jako když se prodávají s apelem na ten původní PRIM Czechoslovakia :-) Mohl byste, prosím, rozvést proč není Elton 'opravdovým' pokračovatelem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 1ks. sportovních hodinek na plavání 1ks. společenských hodinek pod košili, kus za 5 - 7 000 , zdůrazňuji vyrobených v česku, nejlépe automaty klidně bez datumového věnce a klidně i kalibr vytažený z nejhlubšího socíku. Z normálních českých surovin a se zárukou třeba 5 let. Shrnme si to, mily Watsone. Chceme levne hodinky s kvalitnim mechanickym strojkem a cenou rekneme okolo 10 tisic korun. Rekneme nejake spolecenske a sportovni k tomu. Tedy neco stylu Archimede Sport Taucher, Archimede Arcadia, Stowa a podobne. Spolecnym jmenovatelem techto hodinek je strojek ETA 2824 (obcas treba Unitas, ale to je srovnatelne). Pouzdro, sklo, korunka, tesneni vyjde na nakladech zhruba stejne u Primu jako u Icklera nebo Steinharta, takze je zrejme, ze aby bylo mozne dosahnout teto ceny a neprodelat kalhoty, musel by Elton ten "automat klidne bez datoveho vence a klidne i kalibr vytazeny z nejhlubsiho sociku z normalnich ceskych surovni a se zarukou treba 5 let" sekat jak Bata cvicky neboli ve stejnych objemech jako ta ETA. Z toho plyne, ze cela myslenka je ponekud nerealizovatelna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 (upraveno) Mohl byste, prosím, rozvést proč není Elton 'opravdovým' pokračovatelem? A je to nutne??? Nestacilo by podivat se do vlaken kde se to probira furt kolem dokola? Nic ve zlem... Upraveno 9. prosince 2009 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 (upraveno) Mohl byste, prosím, rozvést proč není Elton 'opravdovým' pokračovatelem? Asi páčto nedělá hromadné série hodinek za lidem přijatelné ceny, ale kousky na zakázku. Při dnešní úrovni platů hádám, že by měl Elton dělat hodinky za 4000-6000 korun. Tohle místo zaujalo... ne MPM, ale Casio, řekl bych. To jsou dneska hodinky pro běžného spotřebitele, se svým poměrem ceny a výkonu zřejmě nepřekonatelné. A hádám, že takové Swatch hodinky u toho sekundují. A teďka neříkám, jestli je to dobře, nebo ne, teďka popisuji stav. A je to nutne??? Nestacilo by podivat se do vlaken kde se to probira furt kolem dokola? Nic ve zlem... Je to nováček a má hezký avatar, buďme shovívaví Upraveno 9. prosince 2009 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 (upraveno) Je to nováček a má hezký avatar, buďme shovívaví Klidne bud, ale ten novacek je tu uz pul roku Ja jen ze by mu urcite stacilo dat odkaz na vlakna kde se to omilalo, at ma do vanoc co cist Upraveno 9. prosince 2009 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 (upraveno) Hale sorry vysvětlím... na návštěvě v Eltonu jsem viděl několikero...asi dvě funglofky...mašiny na výrobu ploten, něco na výrobu pouzder..... to bylo asi to již stávající, pak nějakou bazar mašinu na výrobu těch prťavejch bazmeků...koleček a podobně...no a následně fůru fakt starejch mašin, který trůnily nejen v tý jedný místnosti a říkaly tady je zbytek naší minulosti...nás už nikdo nechtěl. V tuto chvíli souhlasím s Onionem .....obě značky jsou si dnes rovny, každá má ve svém oboru jinak našlápnuto....a já budu se zájmem pozorovat jak se to bude dál vyvíjet. Ty "fůry fakt starejch mašin" jsou pro velké série. Na kusovky jsou opravdu k ničemu, ne že by je nikdo nechtěl. Navíc to jsou opravdu stroje, které dříve vyráběly hodinky PRIM. Takže jsou si podle Vás rovni - obchodník dovážející strojky a pouzdra a číselníky z Číny na straně jedné - a továrna, která je schopná ty staré stroje a několik nových použít znovu k výrobě strojků podle původní dokumentace (s několika vylepšeními) na straně druhé? Nerozumím tomu, rovnost nevidím. Buď se to dá udělat lacino a tím pádem nekvalitně v Číně, nebo relativně draze ve velkém (ETA) a nebo hodně draze v kusové výrobě. V čem se pletu? Upraveno 9. prosince 2009 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Buď se to dá udělat lacino a tím pádem nekvalitně v Číně, nebo relativně draze ve velkém (ETA) a nebo hodně draze v kusové výrobě. V čem se pletu? Do kamene tesat, podle me je to presne tak, jak pises. A nevidim jediny duvod, proc by mela maloseriova vyroba (tim padem drazsich) hodinek - tedy odlisny obchodni model - znamenat, ze firma, ktera zamestnava z casti stejne zamestnance, sidli ve stejnych prostorach, stavi na odkazu sveho predchudce a je napr. i schopna renovovat puvodni kusy, fakt, ze tato nema pravo se za toho pokracovatele povazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Není čas začít psát konečně o pořádných hodinkách? Hodinky Prim MPM nejsou nic jiného než převlečené čínské hodinky, které se prodávají na ebay za 50 USD. A kvalita tomu odpovídá...... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se