Mike. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Myslím, že bude lepší počkat na odpověď od Zena, co je možné a co ne. Znak na dýnku by určitě vypadal dobře, ale zatím nevíme, jestli to je možné. Kdyby tam byl nápis, tak je důležité se shodnout, zda bude anglicky nebo česky. Angličtinu mám rád, ale když to zase bude LE ČS. hodinek ... "POCTA ČS. LETECTVU" vypadá dobře, i když kdyby to bylo na dýnku, tak i ten delší nápis by nebyl k zahození ("POCTA ČESKOSLOVENSKÉMU LETECTVU") a byl by více výstižný (a pokud by byl v kruhu, tak by to zase nebylo tak dlouhé, i když původní Longines nemají kruhový nápis). Návrh s malým znakem na ciferníku vypadá zajímavě, ale nápisy na ciferníku se mi moc nelíbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Když už dlouhý nápis, tak bych byl spíš pro POCTA ĆESKOSLOVENSKYM PILOTUM - to LETECTVO mi připadá takové trochu abstraktní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) Zdravím Páni Kluci, tak jsem to pročetl od A do Z. Docela mě to láká. Nicméně bych byl také pro jednoduchost a střídmost jak psal "JFidler". Ciferník bez nápisů by myslím byla dobrá volba. Podpořil bych i umístění pilotního znaku pod 12ku, ale nějaké nápisy či loga (Zeno) bych tam nedával. Pokud se jedná o nápis na spodu co takhle "VZDUCH JE NAŠE MOŘE" a případně číslo xx/xx (bez písmen "LE") Myslím, že by se to dalo chápat i jako pocta všem čs. letcům, zvláště těm předválečným pro které to opravdu moře bylo... Každopádně díky především "LAC1" za vdechnutí života tomuto projektu ať už nakonec dopadne jakkoli!!! Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 ... Pokud se jedná o nápis na spodu co takhle "VZDUCH JE NAŠE MOŘE" a případně číslo xx/xx (bez písmen "LE") ... Tohle motto je pěkný, ale ne všichni, co to budeme nosit, jsme letci. Takže bych to přece jen směřoval více adresně jako poctu našim letcům z WWII. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Tohle motto je pěkný, ale ne všichni, co to budeme nosit, jsme letci. Takže bych to přece jen směřoval více adresně jako poctu našim letcům z WWII. No vždyť právě o tom to je! motto VZDUCH JE NAŠE MOŘE se pojí výhradně k předválečným letcům z kterých vzešli ti kteří později bojovali v RAF Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Tady je překreslený ten ciferník, který jsem postoval dopoledne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) mám tady také jeden překreslený cifr. Je to přesná kopie plechového z cal. 15.68Z kdyby to k něčemu bylo... Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 jsem pro ANTI-MAGNETIQUE a misto Longines nejaky to Aviation nebo co. JPS, dobra prace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) to Marfi: pekna praca s cifernikom, sa mi paci viac presne ten co si pastol, ako verzia co ma viac useknute cisla. anti-magnetiq je okej z mojej strany + este nejake to motto by bolo asi najvhodnejsie podla origo, ale aby to malo aj ten spravny vyznam a šmrnc. chcelo by to vymysliet nejaky kompromis, ze ani slovencina ani cestina, nieco medzi tym ( bez urazky na ktorej kolvek strane) o to je to teraz zlozitejsie, ze nejde "len o cesku", alebo "len slovensku limitku" lac Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem lac1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 ako si tak prezeram fotky tych origo Zeno, tak sekundovy cifernik je dost na spodnom okraji minutoveho cifernika. dufam ze to nebude problem ze konstrukcia puzdra nam neumozni dat sekundovy nad minutovy. k sekundovke : mala by byt modrena ako minutovka a hodinovka ? alebo mosadzne sfarbena (neviem ci je to cista mosadz, bronz, vyblednuta med ?? ) laci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Je potřeba vycházet z proporcí strojku, Unitas má jinou vzdálenost vteřinového subciferníku od středu než ten původní stroj v Longines. Poraďte se s Lukem, ten si s tím pohrál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) jsem pro ANTI-MAGNETIQUE a misto Longines nejaky to Aviation nebo co. JPS, dobra prace! dík! mě by se to asi nejvíc líbilo takhle bez nápisu Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 To se mi zdá trochu nevyvážené - dole je subciferník a ještě nápis, nahoře nic. Takže za mě: buď vůbec žádný nápis nebo to něčím vyvážit i nahoře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) To se mi zdá trochu nevyvážené - dole je subciferník a ještě nápis, nahoře nic. Takže za mě: buď vůbec žádný nápis nebo to něčím vyvážit i nahoře. A co dát nahoru nápis Czechoslovakia...? Nebo letecké logo, viz příspěvek o kousek výše? Myslím, že to má být pocta pilotům a ne fake Longines. Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 A co dát nahoru nápis Czechoslovakia...? Nebo letecké logo, viz příspěvek o kousek výše? Myslím, že to má být pocta pilotům a ne fake Longines. Czechoslovakia je nahoru moc dlouhý. Navíc by to mohlo evokovat, že to jsou československý hodinky, což není pravda. S tím znakem bych problém neměl i když, jak už jsem psal, ještě víc by se mi líbil ve velkém na dýnku. Asi by to chtělo udělat pár alternativních návrhů a dát o tom hlasovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) Czechoslovakia je nahoru moc dlouhý. Navíc by to mohlo evokovat, že to jsou československý hodinky, což není pravda. S tím znakem bych problém neměl i když, jak už jsem psal, ještě víc by se mi líbil ve velkém na dýnku. Asi by to chtělo udělat pár alternativních návrhů a dát o tom hlasovat. Znak na dýnku (a "čistý" ciferník) by byl pěkný, ale záleží na tom, zda to bude pro Zeno akceptovatelné. Nebo jak už jsem psal - malý znak na ciferníku a vzadu nápis, ale nápisy na ciferníku, to asi ne ... Jak to psal skalis, je zbytečné tam dávat něco, jen aby tam "něco bylo" ... Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem Mike. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 OK, na to dýnko jsem v zápalu boje zapomněl. Asi bych tam nepsal raději nic a nechal to čisté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 rozměry strojku a rozteč os ruček zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?act=at...st&id=33574 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) i) mal by som o túto limitku záujem, cenu v pohode znesiem do 500eur. toto ma aj dusu aj gule ii) môj názor je čo najsterilnejší ciferník, na dýnko veľký odznak c.3 a horny poklruh napis Pocta ceskoslovenskym pilotum, dolny Limitovana edice c. X z YYY. Nedaval by som ziadne referencie na chronomag. Ziadne napisy v anglictine ani inom cudzom jazyku s vynimkou Latinciny. Vsetky ostatne informacie, vysvetlenie kontextu atd by som dal na prilozeny certifikat a pripadne brozuru/dvd. mali by sme to aj pekne zabalit, pouvazovat mozno o dvoch remenoch. edit: ked tak rozmyslam, dolný polkruh môže byť v slovenskom jazyku: Limitovaná edícia č. X z YYY bude to československé a možno o to zaujímavejšie Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lac1 Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 rozměry strojku a rozteč os ruček zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?act=at...st&id=33574 prave som to hladal na webe uz aspon dobru stvrhodinu. len nie tam kde bolo treba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se