Martin M Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Topkan: pokud ty neřešíš přesnost automatů já ano. Nevím, co je na tom k nepochopení, pokud chci mít přesný automaty.
Jimjim Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Hele, já nejsem horologický znalec, spíše se pohybuju v jiných oblastech. Ale..- na přesnost si potrpím, proto W radiocontrolled.. Mechaniky dokážou být taky moc přesné - ale za mnohonásobnou cenu.. tj hodně přes 100kilo, nebo spíš do stovek tis,.. pak je to o i o přesnosti, která je ale řácky zaplacená.. Když tak ať mě někdo opraví...
bohush Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Hele, já nejsem horologický znalec Já taky ne, ale oboje levné Samuraje mám seřízené tak, že je není třeba seřizovat, prostě jdou furt přesně a Sumo jsem už nové takhle koupil.
utrejch Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 (upraveno) Hele, já nejsem horologický znalec, spíše se pohybuju v jiných oblastech. Ale..- na přesnost si potrpím, proto W radiocontrolled.. Mechaniky dokážou být taky moc přesné - ale za mnohonásobnou cenu.. tj hodně přes 100kilo, nebo spíš do stovek tis,.. pak je to o i o přesnosti, která je ale řácky zaplacená.. Když tak ať mě někdo opraví... tak nic, popletl jsem si diskuzujici ... Upraveno 20. prosince 2009 uživatelem utrejch
cody Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Mechaniky dokážou být taky moc přesné - ale za mnohonásobnou cenu.. tj hodně přes 100kilo, nebo spíš do stovek tis,.. pak je to o i o přesnosti, která je ale řácky zaplacená.. Když tak ať mě někdo opraví... I mechanicky hodinky s kalibrem Poljot, Molnia, Seiko, Orient, zakladni Etou a Unitasem jdou vyladit na presnost 5 sec/den. A to je cenova trida 2 az 10 tisic.
Potkan Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Topkan: pokud ty neřešíš přesnost automatů já ano. Nevím, co je na tom k nepochopení, pokud chci mít přesný automaty. Prostě mi to přijde jako chtít obraz od Picassa, kterej vypadá jako fotografie. Jde to tak možná nakreslit, ale proč to vyžadovat?
vraby Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Martin.M každý tady znás chce mít ty svoje hodinky nejpřesnější,co ale tady vyžaduješ ty to mě hlava nebere.Ja tedy ocením víc přesnost u lidí než u hodinek a jak jseš na tom ty?Když si tak důsledný.Podle mě vlakno o h....e.Nezlobte se,ale jinak jsem nemohl.
Gilius Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Mno...Vraby...když si vzpomenu,jak jsi tu vybíral G-čka.......možná bych ubral na hodnocení toho,které vlákno je o h***ě.... Prostě by rád hodinky co nejpřesnější,no. Jsou lidi,kteří sledují i nejmenší odchylky a i vteřinka je štve......nenaděláme nic. Proč je ale hned odsuzovat?????
Potkan Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Martin.M každý tady znás chce mít ty svoje hodinky nejpřesnější,co ale tady vyžaduješ ty to mě hlava nebere.Ja tedy ocením víc přesnost u lidí než u hodinek a jak jseš na tom ty?Když si tak důsledný.Podle mě vlakno o h....e.Nezlobte se,ale jinak jsem nemohl. Souhlasím s Vrabym...pokud někdo chce chodit včas na schůzky, nepotřebuje k tomu řešit desetiny vteřiny. Pokud chceš něco stopovat přesně, kup si stopky jak mají na krku tělocvikáři... Je to o h...ě
vraby Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Mno...Vraby...když si vzpomenu,jak jsi tu vybíral G-čka.......možná bych ubral na hodnocení toho,které vlákno je o h***ě.... Prostě by rád hodinky co nejpřesnější,no. Jsou lidi,kteří sledují i nejmenší odchylky a i vteřinka je štve......nenaděláme nic. Proč je ale hned odsuzovat????? Dobrá asi jsem to přehnal sry.Přeci nechceš srovnávat můj vyběr G-ček s tímto?Takových vláken o pomoci při výběru tu jsou mraky.Nikoho jsem neodsoudil jen podle mě to přehání no,to je můj názor.
Gilius Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Nesrovnávám......nezapomeň,že jsme tu všichni jak "postižení"....v očích "normální populace"..... Prostě nahání něco,co mu udělá radost......
tyfo Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Ono je pravda ze drazsi, a s certifikatem budou presnejsi, co teprve nejake to Turbo. Ale take zalezi na tom jak si predstavujes tu presnost. Pokud ti nevadi odchylka za den treba 10s /24h a za mesic se chces dostat pod prumernou odchylku treba 2 s tak se staci jen naucit hodinky nosit, napr. seiko 5 za necele 3 litry se mohou chovat treba takto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a pokud by jsi se nerad dostaval s odchylkou nad 5s /24h a v prumeru byl hluboko pod 1s/ 24h tak to chce trosicku vyladenejsi hodinky a opet se je naucit nosit a pak to muze vypadat treba takto : Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. cervena je dlouhodoba odchylka od posledniho nastaveni a cerna je odchylka od posledniho mereni. merit si to muzes TADY a patricne vyladit.
Martin M Odesláno 20. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Vraby, možná je to pro tebe vlákno o hov-ě, tak ho prosím ingnoruj a nepřispívej se. Nejsem takový odborník na hodinky jako ty, proto jsem se na toto zeptal na foru, kde předpokládám, že by budou umět poradit. Mám pouze dvoje hodinky za pár litrů, a jak jsi si určitě všiml, v mé otázce, uvažuji, že si koupím lepší stroje a neznale jsem předpokládal, že budou o dost přesnější než moje současné Orienty a Fredirique Constanty. Jinak mě překvapilo, že přesnost hodinek je ovlivněna i tím, jak jsou nošeny a jak jsou ukládány např. na noc.
Návštěvník YPO? Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Jinak mě překvapilo, že přesnost hodinek je ovlivněna i tím, jak jsou nošeny a jak jsou ukládány např. na noc. nevím jestli tě to bude zajímat, ale tady si můžeš rozšířit obzor (teplotní stabilita)
vraby Odesláno 20. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2009 Vraby, možná je to pro tebe vlákno o hov-ě, tak ho prosím ingnoruj a nepřispívej se. Nejsem takový odborník na hodinky jako ty, proto jsem se na toto zeptal na foru, kde předpokládám, že by budou umět poradit. Mám pouze dvoje hodinky za pár litrů, a jak jsi si určitě všiml, v mé otázce, uvažuji, že si koupím lepší stroje a neznale jsem předpokládal, že budou o dost přesnější než moje současné Orienty a Fredirique Constanty. Jinak mě překvapilo, že přesnost hodinek je ovlivněna i tím, jak jsou nošeny a jak jsou ukládány např. na noc. Na to abych tak jak jsem reagoval nemusím být odborník na hodinky a ani nejsem,hodinky mám jedny a druhé jsou na cestě a nejsou za tolik litrů jako máš ty,to aby jsi byl v obraze.Pár lidí tu na tvůj dotaz odepsalo tak si to přeber jak chceš.Reagovat v tomhle vlákně už nebudu.
Helex Odesláno 21. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2009 Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres Je to certifikát přesnosti, který vydává Official Swiss Chronometer Testing Institute. Hodinky, které testem projdou smí používat označení chronometr (neplést s chronografem, to jsou stopky). Já si nejsem jistej, ale někde jsem četl, že označení chronometer je podmíněno "5ti polohami nebo tak něco nastavení chodu(pětkou jsem si jistej) ", když to má menší počet, chronometer to neni. S COSC to snad nemá nic společného, nebo ano? Jak to tedy je?
Návštěvník YPO? Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Já si nejsem jistej, ale někde jsem četl, že označení chronometer je podmíněno "5ti polohami nebo tak něco nastavení chodu(pětkou jsem si jistej) ", když to má menší počet, chronometer to neni. S COSC to snad nemá nic společného, nebo ano? Jak to tedy je? šecko souvisí se fším tady máš chronometr certifikát na quartzky - fotky si schovej už to nejspíš nikdy neuvidíš
Helex Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Ty jofka!!! Dík edit: Patrikovi dole taky, už rozumím..ale tak pětka teda byla dobře ne Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem Helex
Patrik Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 (upraveno) Já si nejsem jistej, ale někde jsem četl, že označení chronometer je podmíněno "5ti polohami nebo tak něco nastavení chodu(pětkou jsem si jistej) ", když to má menší počet, chronometer to neni. S COSC to snad nemá nic společného, nebo ano? Jak to tedy je? Vysvětlím to trochu jinak. Hodinky musí splňovat požadovanou přesnost v různých polohách (na víčku, na korunce, na devítce,...) a u quartzek i při různých teplotách 8 °C, 23 °C. Edit: jo ta pětka byla dobře. Krom těch třech zmíněných poloh to myslím je "typ nástěnné hodiny" a pak ještě jednou, ale "hlavou dolů". Jedná poloha, kde se neměří, je "položení na sklíčku". Ale 100 % jist si těmi polohami (počet a přesný popis těch poloh) nejsem. Upraveno 22. prosince 2009 uživatelem Patrik
Koza_c Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Diagnostic-Fortis Flieger Chronograph (Results and statistics).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se