Přejít na obsah

Poruchovost

D_o_S

Byly vaše Breitlingy v servisu?  

25 hlasů

1. 1. Byly va?e Breitlingy v servisu?

• Ano
      6
    • Ne
      19

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Tata ma B Quartzky, jako Emergency ale bez anteny, nevim presne co je to za model... Rucickovy cas se zacal zpozdovat za displeyovym (asi o 30 min/den!!!) Baterka byla cersve vymenena pred tim. Cena za opravu asi 6 000 Kc.

Kolega, Breitling Colt. Generalni oprava, cena 12 000, par kolecek, sroubku v pytliku

Kolega, Breiling, ?, take po oprave v servisu.

U vsech hodinek stari nad 2 roky. Pouzvany normalne (zadny golf, atd.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem taky nekolik becek a nikdy nic, fakt je ze dyl nez dva roky jsem nemel zadny :) Kazdopadne nejaky to pretesneni, prelesteni, pripadne drobny opravy patri ke vsem hodinkam a ani becka by nemusely byt vyjimkou.. Stejne jako muze potrebovat servis Aston Martin, potrebuji ho i lepsi hodinky.. problem se muze objevit u jakyhokoliv vyrobku at uz diky zpusobu pouzivani, vyrobni vade nebo shode ruznych nahod.. ;)

Odkaz ke komentáři

No když chtějí generálkovat hodinky třeba už po čtyřech letech za tyhle prachy, tak to teda není sranda. A to ještě nepíšou jak často to mezitím prokládat těma periodickýma opravama, jako "čištění a mazání kotvy a setrvačníku", po roce? Tak to bych čekal tu generálku nejdřív po deseti. To už se pomalu vyplatí ty hodinky sjet do mrtě co to dá a pořídit nový, třeba u Coltů. Dle mého jsou hodinky tak po 2 letech teprve správně zaběhlý. Ale chápu, že to asi nebude tak horký, a servis si takypotřebuje vydělat :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

mám Heuer Autavia z roku 1985, jsem první majitel a ještě nikdy na žádném servisu nebyly. Chod exelentní, naprostá spokojenost. Teprve až začnou chodit špatně, tak je vyservisuju.

Moje řeč, pokud nejsou vystaveny vlhku, nechal bych servis až na případ, že budou chodit špatně...

Odkaz ke komentáři

Mel jsem taky nekolik becek a nikdy nic, fakt je ze dyl nez dva roky jsem nemel zadny :) Kazdopadne nejaky to pretesneni, prelesteni, pripadne drobny opravy patri ke vsem hodinkam a ani becka by nemusely byt vyjimkou.. Stejne jako muze potrebovat servis Aston Martin, potrebuji ho i lepsi hodinky.. problem se muze objevit u jakyhokoliv vyrobku at uz diky zpusobu pouzivani, vyrobni vade nebo shode ruznych nahod.. ;)

nesrovnavej Astona s Breitlingem :D

Odkaz ke komentáři

mám Heuer Autavia z roku 1985, jsem první majitel a ještě nikdy na žádném servisu nebyly. Chod exelentní, naprostá spokojenost. Teprve až začnou chodit špatně, tak je vyservisuju.

A jsou denně v chodu? Pokud je necháš proběhnout třeba jednou za měsíc, tak to chápu.

Je rozdíl mezi denním a občasným používáním.

Já si tak říkám co se třeba stane s olejem po 20, nebo 30 letech. Jaký vliv má 30 let stálého používání na ložiska a na pohyblivé díly? Jestli třeba ve chvíli, kdy třeba po 30 letech používání začnou hodinky projevovat nějaké odchylky v chodu, už na údržbu nebude pozdě a nebude potřeba rozsáhlejší a dražší oprava, aby se dostaly zase zpátky do stavu, ve kterém si budou schopné udržet stabilní chod dalších 20 let?

Ale nejsem hodinář, tak si jen tak nahlas přemýšlím.

Ovšem servis za 12 litrů po pár letech je opačný extrém a to je asi fakt jen "šikovnost" servisu.

Odkaz ke komentáři

Neni nahodou hlavnim duvodem pravidelnych petiletych servisnich prohlidek mechanickych hodinek vysychani oleje? Jestli po peti letech olej prestane plnit svuj ucel, tak bych mel obavu, ze po cekani na zhorseni chodovych vlastnosti strojku (nekolikanasobek tohoto intervalu) muze zpusobit, ze tyto zmeny budou uz nevratne. Nebude to asi zadna hruza, ale hodinky uz treba nepujdou vyladit na puvodni presnost. Ale ani ja nejsem hodinar, pouze spekuluji :).

EDIT: Co se tyce obcasneho natazeni a chodu hodinek vs. staly chod, tak minimalne po nove lubrikaci by mely hodinky nejakou dobu slapat, aby se olej rozmistil rovnomerne v mazanych castech. Pokud by olej zacal zasychat nerovnomerne napr.jen na jedne strane loziska (namazane hodinky v supliku) a sly pak jen obcas po nejake dobe, tak by mohlo dochazet k nesymetrickemu opotrebeni loziska.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...