Návštěvník Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 No tak to je ale něco, krásná sestava, dokonce i s ftipným bonusem . Něco mi mezi řádky říká, že pokud nejsou a nikdy nebudou na prodej, tak to znamená, že už jsou možná prodané Přesně tak, už sem raději nebudu moc chodit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 (upraveno) Žádná "budoucí výtěžnost" není možná. Hodinky jsou již prodané za částku, při které by se Vám asi podlomila kolena. Pokud není upřímný sběratelský zájem, nebudu zde již raději před trvalým uklizením do soukromých sbírek postovat žádné další podobné fotografie unikátních Primek, co zde ještě nikdy nebyly. Je to ale trochu škoda, protože konkrétně automaty cal. 97.0 neuvidí ve funkčním stavu na svojí ruce naprostá většina z Vás nikdy v životě. A můžu všechny ujistit, že je velmi fascinující po půlnoci pozorovat pomalé překlápění děleného datumu: dnový kotouč směrem nahoru a měsíční klasicky dolů..Klidně postujte jsou krásné. Třeba se jich ještě dožiju. Budoucí výtěžnost je cena, za kterou se hodinky prodají příště. Jo, z některých cen se mi kolena podlamujou Upraveno 15. března 2014 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 Přesně tak, už sem raději nebudu moc chodit. Není důvod, ta sestava je opravdů krásná, děkuji za fotky. Je vidět, že se pořád dá dostat k moc zajímavým věcem a to je dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 Myslím, že tyto dva konkrétní kusy 97 nepůjdou do dalšího prodeje nikdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 Myslím, že tyto dva konkrétní kusy 97 nepůjdou do dalšího prodeje nikdy. Taky bych si tipnul. Znám jednoho pána, co 97 miluje a ten už je z ruky nikdy nepustí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 Je to jiný pán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2014 Myslím, že tyto dva konkrétní kusy 97 nepůjdou do dalšího prodeje nikdy.Znám to s hudebními nástroji. Pokud nespadne Země do Slunce, zase se časem prodají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2014 Ale to překlápění data se dá běžně sledovat na mnoha miliónech jiných hodinek v cenách od cca 500 Kč až po kusy za mnoho miliónů, tedy ny tom nic zas tak extrovního nevidím...Ale je pro mě velimi zajímavá odlišnost ciferníku z katalogu a pak reálný živý kus, kde se od sebe výrazně liší umístění nápisu ČSSR. Jestli tedy někdo bude chtít posbírat všechny varianty, musí do toho započítat i tyto.A drobná poznámka, ty hodinky může na své ruce vidět každý, opravdu každý z nás, který za ně bude ochoten vydat příslušnou částku peněz. Kdybych byl Babiš, nepodlomily by se mi kolena při podávání inzerátu typu: Koupím kal. 97, cena za kus 500 000, dle stavu. Myslím, že by měl během měsíce všechny dostupné a existující varianty. A kdyby ne, tak na chybějící kousky dá částku cca 1000000 Kč a pak je mít bude. Měby se snad podlomily kolena, že je někdo takový magor dát za obyčejné a většinou problematicky fungující hodinky od středněpodprůměrného výrobce takové nesmyslné peníze. Být to tak Patek s věčným kalendářem, minutovým bitím a rattrapantem existujícím v jediném kusu, nedivil bych se částce, kde bude o dvě, tři nuly více.... Ostatně, jestli jsou za cca 200000, určitě by se našel někdo, kdo by pro jejich existenci potřebné součásti vyrobil, zas tak neuskutečnitelné to není.... na rozdíl od toho Pateka.Sbíráme obyčejné, proletářské, konstrukčně i kvalitativně podprůměrné hodinky, tak se podle toho chovejme....Žádná "budoucí výtěžnost" není možná. Hodinky jsou již prodané za částku, při které by se Vám asi podlomila kolena. Pokud není upřímný sběratelský zájem, nebudu zde již raději před trvalým uklizením do soukromých sbírek postovat žádné další podobné fotografie unikátních Primek, co zde ještě nikdy nebyly. Je to ale trochu škoda, protože konkrétně automaty cal. 97.0 neuvidí ve funkčním stavu na svojí ruce naprostá většina z Vás nikdy v životě. A můžu všechny ujistit, že je velmi fascinující po půlnoci pozorovat pomalé překlápění děleného datumu: dnový kotouč směrem nahoru a měsíční klasicky dolů.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosef76 Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2014 Mischo, díky...někdy je potřeba věci a skutečnosti nazývat správnými jmény, aby došlo k všeobecnému pochopení. Zmínkou o dětech jsem se snažil naznačit, že sice pohádky rádi a ochotně posloucháme, ale nemusíme jim věřit. A to většina z nás (v tomto vlákně aktivně či pasivně zapojených) má tyto "obyčejné" proletářské hodinky opravdu od srdce v oblibě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 Srovnávat "nedokonale" pomalé mechanické překlápění českého denního koutouče s quartzovým, ruským nebo jakýmkoli jiným mechanickým kalibrem myslím není na místě. Kouzlo je právě v té nedokonalosti, což byl asi důvod ukončení dalšího vývoje cal. 97. Více se zde ke cal. 97.0 a jiným prototypům již nebudu vyjadřovat. Nemám zapotřebí číst narážky o "budoucí vítěžnosti" apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2014 Nerad bych se se svým statusem novorozeněte dopustil blasfemie, ale tak škaredé hodinky, jako jsou ty se strojkem 97, aby pohledal. Nebijte mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2014 Na svoji dobu to byly hezké hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2014 Nerad bych se se svým statusem novorozeněte dopustil blasfemie, ale tak škaredé hodinky, jako jsou ty se strojkem 97, aby pohledal. Nebijte mě.Neboj, nebudem. Jo, vím jak to myslíš, ještě před třema lety mi taky přišly docela hnusný. Ale něco se ve mně zlomilo- asi jsem chytil chronovirus. Je to silnější než já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čibi Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2014 Nerad bych se se svým statusem novorozeněte dopustil blasfemie, ale tak škaredé hodinky, jako jsou ty se strojkem 97, aby pohledal. Nebijte mě. Kolik ti je let? Já je pamatuji jako odrazku doby, ve které vznikly, nosil je děda a to v té době byly super hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2014 Kolik ti je let? Já je pamatuji jako odrazku doby, ve které vznikly, nosil je děda a to v té době byly super hodinky.Jůůů! Tvůj děda nosil sedmadevadesátky? Safra, zas jeden co ,,měl klíče od Eltonu?" Nebo je koupil normálně v Klenotech? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čibi Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2014 Měl jsem na mysli obyč televize, vzhledově to není takový rozdíl. Jinak bych si trhal vlasy, protože jsem ty hodinky nenašel a pamatuji si, že pořád byli u našich v šuplíku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2014 Měl jsem na mysli obyč televize, vzhledově to není takový rozdíl. Jinak bych si trhal vlasy, protože jsem ty hodinky nenašel a pamatuji si, že pořád byli u našich v šuplíku....No to jsem si taky říkal- ale na chvilku jsi mě dostal, vážně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čibi Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2014 no tak to bych byl vysmátej :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2014 no tak to bych byl vysmátej :-)No jasně, ještě přikoupit tak deset-patnáct kilo Primek a už bys tomu mohl říkat sbírka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perun73 Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2014 Kolik ti je let? Já je pamatuji jako odrazku doby, ve které vznikly, nosil je děda a to v té době byly super hodinky.Novorozeně ve smyslu chronomagu, jinak jsem kmet. Obyč televize jsem po dědovi taky zdědil a moc se mi líbí. Ale ty 97 mi přijdou takový ... jak to říct ... umakartově jedovatý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se