Přejít na obsah

Placene clenstvi na Chronomagu

skalis

Chronomag - placene clenstvi  

182 hlasů

1. 1. Byli byste ochotni platit rocne za clenstvi na Chronomagu 250 kc?

• Ano.
      74
    • Ne.
      87
    • Nejsem si jisty (jista).
      21

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protoze se znovuotevrela diskuse na tema zavedeni placeneho clenstvi na foru, ktere by pomohlo spolufinancovat Chronomag, napadlo me zalozit nasledujici anketu. Rekneme, ze by byl stanoven poplatek 250 kc na rok, coz je rozumna castka. Platici clenove by meli na rozdil od neplaticich pristup do sekci jako Prodam/Koupim, Recenze, Limitky atd. Napad je to dobry. Ale protoze jsem celkem skepticky ohledne optimistickych predstav, ze rocne zaplati 1000 clenu, rad bych udelal maly pruzkum.

Byli byste ochotni platit za clenstvi na Chronomagu zminenych 250 kc rocne pri ziskani vyse popsanych vyhod (nebo jim podobnych)?

• Odpovědi 198
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

jsem určitě proti :) nejde otěch pár korun, ale spíš o princip - jakože otevřené fórum pro všechny (i když to přináší občas úskalí, je zábavné je překonávat)

Odesláno

Přestanou přibývat noví lidé.. Já bych tady také nebyl, kdybych musel platit... ne kvůli těm penězům, ale prostě kvůli tomu, že bych musel zaplatit... což předpokládá aktivní poslání něčeho někam.. prostě bych tady od začátku nebyl...

Odesláno

Mám pocit, že podobná diskuze tady už byla loni či předloni. Dokonce se hlasovalo o příspěvku ... edit: tady

Já obecně nejsem proti placení, ale úplně si nedovedu představit, jak "zvýhodnit" platící členy tak, aby to fóru neuškodilo. Asi by to šlo nějak vymyslet, jen teď nevím :).

Na provoz bych ale klidně přispěl. Trávím tady tolik času, že bych tu klidně "nájem" platil :).

Odesláno
nejde otěch pár korun, ale spíš o princip - jakože otevřené fórum pro všechny (i když to přináší občas úskalí, je zábavné je překonávat)

Ale vždyť by bylo fórum otevřené dál, kromě navrhovaných dvou - tří sekcí. Do "Prodeje" už je přístup omezen nyní, byl by holt podmíněn i ročním příspěvkem jako věc na foru nadstandardní. Náklady na recenze by se z příspěvků platily (zřejmě drobné honoráře na hlavní straně zveřejněných příspěvků + možné náklady na jejich zhotovení?) a limitky by byly "třešničkou na dortu" pro členy. Aspoň takhle to vidím já...

Odesláno
Ale vždyť by bylo fórum otevřené dál, kromě navrhovaných dvou - tří sekcí. Do "Prodeje" už je přístup omezen nyní, byl by holt podmíněn i ročním příspěvkem jako věc na foru nadstandardní. Náklady na recenze by se z příspěvků platily (zřejmě drobné honoráře na hlavní straně zveřejněných příspěvků + možné náklady na jejich zhotovení?) a limitky by byly "třešničkou na dortu" pro členy. Aspoň takhle to vidím já...

Takže třeba Poslední zrealizovaná limitka by se nedodělala.. protože by pár lidí nebylo... včetně mně...

Návštěvník Snow
Odesláno

to skalis - když jsem viděl hbitou negativní reakci některých členů na můj návrh navýšit částku o 100%, což by podle mě také vůbec nikoho nezabilo, musím souhlasit s Tvým příspěvkem v jiném threadu, 200 lidí se sejde asi těžko i když ty peníze v podstatě vymáháme a to není vůbec správné !!!! 

Ve starém fóru jsme chtěli platit dobrovolně na provoz serveru, bohužel si nepamatuji, na čem jsem ztroskotali nebo proč upadla akce v zapomnění. Mám pocit, že důvod fiaska akce bylo účetnictví, které už dnes zmínil finanční pirát bandicoot.

Pokud jde o mě akce mi nevadí, strávil jsem tady neuvěřitelné množství času a ten nájem bych si už konečně zaplatit měl. 

Odesláno

Ja myslim, ze by nemelo jit o nejake vytvareni elit, ale o podporu serveru. Mohly by se z toho platit treba drobne honorare za clanky na hlavni strance a tak. Rozhodne by mela byt vetsina fora zcela otevrena pro vsechny, vzdyt v sekcich Poradte s koupi atd. jen spousta lidi projde, zepta se, dostane odpoved a tim jejich aktivita konci. Byla by blbost neco takovyho likvidovat. Primarne nejde o placeni za forum, ale o podporu a zvysovani kvality magazinu. Nicmene je to cele otevrena otazka a chapu namitky proti placeni. Jen me zajima, jaky nazor prevladne.

KFL: Hmmm... asi bych mel obcas pouzit funkci hledat :).

Jakubisko: Bonifikaci formou zvysene kapacity schranky na SZ bych urcite ocenil :).

Zacatecnicek: To by byla uz dost komplikovana anketa a myslim, ze i vysledek by byl dost neurcity. Chtel jsem nastavit jednoduchou otazku s jednoduchou odpovedi. Stejne by pri pripadnem zavedeni byla jen jedna vyse poplatku a asi by se moc nelisila od navrhovane. Nema smysl to cele delat slozitejsim.

Odesláno

Hlasoval jsem ano.

Fórum bych nechal primárně jako bezplatné, ale líbí se mi Skalisův návrh na to, že by určité sekce byly placené.

Rád se dívám (a občas i nakupuji) třeba na Joseph watches, což je vyloženě prodejní server s vintage hodinkami a vstup je (logicky) bezplatný. A prodávat může jen pan majitel (Gisbert Joseph).

Ale pokud chce mít člověk přístup i do jejich archívu, tak musí určitý poplatek zaplatit.

Pravdu má ale i Onion, že pokud se zavede poplatek, noví členové sem nepřijdou. Asi ani já bych nepřišel. Prostě jsem tehdy jen hledal pár info o Oriskách, které jsem si koupil kvůli vzhledu a nevěděl o nich lautr nic.

Takže těžko říct, jaká cesta je ta správná...

Co to tedy udělat tak, že registrace bude zdarma a po prvním roce bude prodloužena za nějaký poplatek?

To nové členy neodežene a staří, kteří to tu mají rádi, stovku ročně jistě rádi pustí...

Odesláno

hovori sa tu o spoplatneni v podstate 2 funkcii tohoto fora. a to predaj a limitky. ale spytam sa jedno, ak clenstvo zaplati 1000 ludi, zaruci mi niekto ze danu limitku dostanem ak sa vsetci o nu prihlasia? a to by ma sakramensky sralo ak nie... toto cele spoplatnenie tak celkom nechapem. forum ma fungovat z reklamy, z prispevkov komercnych uzivatelov a popripade dobrovolnymi prispevkami. nezarabam malo a nemal by som problem zaplatit hoc aj 1000 korun rocne, ale viem si predstavit ze je tu plno clenov co si to nemozu dovolit, respektive ich to odradi od dalsich nvstev.

Návštěvník pepahop
Odesláno

Já bych dal klidně i dva tisíce ročně, abych nepřišel o moudra některých zdejších zasloužilých členů.

Odesláno

jankoxxx: Myslenka neni zpoplatnit nektere funkce fora, ale zavest neco clenstvi--podporu internetoveho magazinu Chronomag. Podobne jako to maji ruzna dalsi internetova periodika. Platici by pak dostali vyhody na foru oproti beznym uzivatelum. 250 kc je suma, kterou muze zaplatit uplne kazdy. Na vetsinu fora by meli pristup vsichni jako dnes.

Jsem zvedavy, jak anketa dopadne. Rekl bych, ze pocet platicich bude tak maly, ze nebude mit smysl placeni zavadet. Uvidime.

Odesláno

Taky jsem pro,

napr. v sekci prodej bych to videl tak, ze nakupovat mohou i neplatici clenove, ale pokud budu chtit neco prodat, proc bych nezaplatil nejaky rocni pausal.

Plati se vsude, na aukru, ebayi, apod.

Odesláno
Pravdu má ale i Onion, že pokud se zavede poplatek, noví členové sem nepřijdou. Asi ani já bych nepřišel. Prostě jsem tehdy jen hledal pár info o Oriskách, které jsem si koupil kvůli vzhledu a nevěděl o nich lautr nic.

Myslel jsem, že by fórum bylo dál bezplatné, pouze do těch 2-3 sekcí by se dostali (případně mohli přispívat) ti, kteří by zaplatili.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...