Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dnes bych si Vám dovolil představit jeden sportovní a značně odlehčený kousek od značky Citizen.

- Společnost byla založena roku 1924 a slovo Citizen znamená anglicky občan. Dnes firma vsází především na pohon Eco-Drive, který je použit v hodinkách jak společenských, tak sportovních i potapěčských. K samotné technologii Eco-Drive bych se vrátil v průběhu této krátké recenze. Nyní bych si dovolil přejít k hodinkám, které Vám chci představit.

- Abych hned na začátku předešel úvahám, proč zrovna Citizen. Nechtěl jsem Seiko Monster, Samurai, ani Sumo v ocelovém provedení a Seiko Samurai v titanovém provedení jsou občas k sehnání na Ebay, ale za cenu $500-650. Další důvod je, že ve čtvrtek odjíždíme na dovolenou a měl jsem potřebu nových hodinek, které se podívají do světa a musely být do týdne doma. Neměl jsem tedy čas půl roku hlídat Ebay.

- Jedná se o model Promaster Carbon Eco-Drive. Hodinky samotné i tah jsou z vyrobeny z poměrně tvrdého a mimořádně odolného kovu proti korozi, z titanu.

- Průměr hodinek bez korunky je přibližně 43mm, s korunkou hodinky mají 47mm. Vzhledem k rozměrům hodinek se opravdu vyplatilo zakoupit hodinky v titanové verzi, které váží necelých 140 gramů včetně tahu, oproti ocelovým s váhou zlehka přesahující 200 gramů. Pro zajímavost bych uvedl, že samotný tah včetně spony váží 38 gramů.

- Zpracovaní pouzdra hodinek je na dobré úrovni. Musím pochválit matnou barvu titanu, jelikož skryje veškeré vlasové škrábanečky, naopak výraznější škrábance by mohly být problém. Doufám, že se jakýmkoliv škrábancům vyhnu. Hodinky zaručují vodotěstnost 300m, korunka je tedy samozřejmě šroubovací.

- Díky poměrně rozměrným indexům je zaručena opravdu skvělá svítivost. Není to tak, že bych hodinky nasvítil pod lampou, aby vydržely zářit pět minut, ale z denního světla se nasvítí a vydrží opravdu dlouho. Pro mé občasné metrové ponory pod hladinu bazénu je tedy svítivost naprosto dostačující :-). Hodinky mají lunetu vyrobenou z uhlíkový vláken, tedy z carbonu. Použití této technologie nemá zřejmě žádný hluboký význam, ale líbí se mi to. Kdyby byla luneta také z titanu, myslím si, že hodinky by tím dost utrpěly, co se týka designu.

- O pohon hodinek se stará jíž zmínění pohon Eco-Drive. Jen v rychlosti bych uvedl, že tento pohon funguje tak, že světlo prochází speciálním číselníkem a vysoce citlivým solárním článkem, je přeměněno na eletrickou energii, která je následně ukládána do akumulátoru a dle potřeby pohání strojek. Na rozběhnutí hodinek stačí jedna minuta denního světla.

IMG_9411.jpg

IMG_9483.jpg

IMG_9500.jpg

animace.gif

IMG_9509.jpg

Upraveno uživatelem jacob
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Citizen mám v oblibě 59820661.gif . Moc pěkné hodinky59820661.gif59820661.gif59820661.gif, krásně svítí. Vzhledem ke svým zkušenostem s titanem bych každopádně volil ocelovou verzi, ale pokud Ti tento kov vyhovuje tak proč ne. Líbí se mi karbonová luneta. Keramické, gumové, carbonové nebo dokonce safírové lunety jsou skvělý nápad.

Dávej si na ně velký pozor (!!!!!), titan je hodně náchylný k otěru.

Edit - pošli ještě nějakou fotku, jak píše Baker, čelní fotka by bodla.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno
Citizen mám v oblibě 59820661.gif . Moc pěkné hodinky59820661.gif59820661.gif59820661.gif, krásně svítí. Vzhledem ke svým zkušenostem s titanem bych každopádně volil ocelovou verzi, ale pokud Ti tento kov vyhovuje tak proč ne. Líbí se mi karbonová luneta. Keramické, gumové, carbonové nebo dokonce safírové lunety jsou skvělý nápad.

Dávej si na ně velký pozor (!!!!!), titan je hodně náchylný k otěru.

Edit - pošli ještě nějakou fotku, jak píše Baker, čelní fotka by bodla.

Děkuji za pochvalu. Titan jsem volil kvůli váze, nechtělo se mi zbytečně tahat přes 200 gramů, i když je pravda, že ten titan je mnohem nachylnější. Oboje má svoje plusy a mínusy.

Tady máte fotku více zepředu... nic lepšího nyní bohužel nemám. Stojánkovou klasiku kdyžtak zítra.

IMG_9456.jpg

Jsem si tady vypůjčil. :)

Jsou více pro chlapy, než ty B :-)?

Návštěvník Snow
Odesláno
Jsou více pro chlapy, než ty B :-)?

Jasně !!! Kolik stály, také bych Citizeny užil.

Odesláno (upraveno)
Jasně !!! Kolik stály, také bych Citizeny užil.

Jsou z Anglie za $320 plus pošta. 4. ledna zaplaceno, 7. ledna byly na poště.

edit: dobrá zpráva pro Tebe, ocelové stojí asi $270.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno (upraveno)

Snowe projeď to tady a najdeš je ještě levněji, ale zase se usí počítat s DPH na celnici.

EDIT: I když tyto jsou ze Španělska a za super cenu, tak neváhej a ber je, ale je to aukce, tak se to ještě vyšplhá vejš!:) sou krásný, ale mě berou více tyto , bohužel to už je jiná cena...

Upraveno uživatelem JiříR
Návštěvník cecil
Odesláno

Moc pěkný divery gratuluji Citizen umí dělat potápky, sám mám Ecozilly v nerezu 250gr. na gumě!!, maximální spokojenost špičkové zpracování. A v titanu mám Schaumburg Aquatitan ale oděrky jsem i při hrubém zacházení nijak nespozoroval,a i když jsou s titanu tak jsou hodně těžké na watchadoo 250gr, nicméně titan je dle mého názoru velice příjemný kov a velmi dobře vypadá. Ta luneta nemá chybu, ručičky a indexy jsou podobně masivní jako u ecozill a všechny divery od Citizen dají v luminiscenci na frak i takovým matadorům jako Seiko Monster nebo Samurai.

• po 2 týdnech...
Odesláno

O hodinky jsem měl zájem tak před měsícem, ten ale ochladl co jsem zjistil že hodinky jsou maximálně na ruku 21 cm. Neměl by náhodou nějaký majitel výše uvedených hodinek dílek ocelového tahu na prodej (cca 1 - 2 cm) ?? Pak bych měl jistotu že tah prodloužím a tenhle typ bych si koupil.

• po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno

Dneska se na ebayi ty BN0055-53E vydražily za 127 dolarů + 30 poštovné!!! Podotýkám, že nové a u prodejce Pokemonyu. Já jsem je měl ve sledování, zapomněl jsem přihodit a málem jsem se rozbrečel :suicide_anim:

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Gratuluji, moc pěkné" Carbon tomu dává šťávičku:-)

Navíc můžu taktéž pouze potvrdit, že Citizen opravdu potápky umí. Teď jsem dával do servisu bratrovi Promastery, které po 13 letech plného nošení a potápění jsou ve velmi slušivém stavu a plně funkční. Citizen je trochu odstrkován, ale dle mých zkušeností ze života je kvalitou ve stejné cenové relaci o třídu výš, než stále do popředí vystrkáváno např. Seiko.

V této době dost uvažuji o Bicoloru, který jsem vždy nesnášel, ale možná v tomto případě Promaster Diver 200M Watch BJ2014 - 55E polevím:-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Vlastimil7664
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...