lolohh Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 (upraveno) Patriku, článek 16 (Cenný balík) jsem v podmínkách pošty našel (a dle mého jím můžeš hodinky posílat), ale nemůžu tam najít nic o obchodním balíku - jsem jen slepej? Edit: už jsem to našel, je to v jiném dokumentu. Upraveno 22. září 2011 uživatelem lolohh
jdx Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 Možná jsem výjimka a možná je výjimka moje lokální pošta, ale já mám s Českou poštou zkušenosti velmi dobré. Přijmu ročně skoro 100 balíků a většinou se snažím preferovat právě Českou poštu z toho důvodu, že když nejsem při doručení doma, tak si prostě pohodlně kdykoli pro balík dojdu. Narozdíl od všech ostatních doručovacích společností, kde se neustále naháníme, abych balík převzal. Nikdy se mi nic neztratilo. Nikdy se nic nezdrželo za těch cca 8 let. Jenom teda co mi přijde tragické je "systém" sledování zásilek České pošty. To je výsměch proti Fedexu, UPS atd.
sibirnaya Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 nemuzes dost dobre srovnavat ceskou postu a fedex, to se na me nezlob. balik 30x20x5 do USA fedexem prijde na 3800, ceskou postou na 450...
Patrik Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 jdx: však já jsem s Českou poštou rovněž spokojen . Jen musí člověk vědět co přesně chce a stát si zatím, protože na přepážce mu ne vždy správně poradí. A jak jsem psal - v obchodním styku je nakonec ztráta balíku to nejlepší, co se může stát (2 x prodané zboží - jednou poště a zákazníkovi se pošle náhradní).
jdx Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 sibirnaya: Já nevím, z USA mi chodí Fedex balíky za 30 USD, z UK Amazonu i za 8 EUR. Srovnávám úroveň informací, které o postupu balíku umí poskytnout moderní doručovací společnost a co Česká pošta, která umí dva stavy. Balík byl přijat. Balík je na cestě. Informaci o očekávaném čase doručení, se člověk nedozví ani orientačně. Fedex to umí na týden dopředu s dvouhodinovým oknem.
sibirnaya Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 jo, jenze musis mit objemy. kdyz posilas hodne, mas lepsi ceny.. nemecka posta ti poskytne stejny informace jako ceska posta. proste je to levnej zpusob a proto je jednoduchej. a, pokud posilam ceskou postou do USA, mas tam: balik prijat na podaci poste, baiik odesel z posty PHA120, balik prisel do us customs, balik propusten z celniho obehu, balik dorucen..
jacob Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 (upraveno) Za sebe musím říct, že mi informace typu odesláno ze země, doručeno na celnici cílové země bohatě stačí. Měsíčně mi chodí přibližně 10 balíků z USA, nebo Asie a tracking mě zajímá jen proto, abych věděl, zda-li je balík úspěšně v ČR. Tracking Fedexu je sice lepší, ale cena za EMS z Hongkongu je pro můj balík asi 24 dolarů. Cena za Fedex ( nebo jiného kurýra, teď nevím) je 119 dolarů. Za mě tedy rozhoduje cena. A jedno srovnání. Za 4 roky častejšího využívání pošty jsem po republice přišel o 9 doporučených zásilek plus jednu dobírkovou složenku na necelé tři tisíce korun. Na mezinárodní scéně jsem nepřišel ani o jednu zásilku. Nejrychleji mi byl doručen balík z USA v roce 2009 a to za dva dni. Nejhorší byla cesta balíku z Karlína na Vinohrady ( Praha-Praha), která zabrala 12 dní. Upraveno 22. září 2011 uživatelem jacob
jdx Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 Nejrychleji mi došly balíky z Amazon UK. Objednal jsem v 17:00 a balíky z Anglie byly druhý den v 9:00 u mě doma. Neuvěřitelná logistika.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se