Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ked uz ste to nakusli, ako je na tom IWC s povedomim medzi hodinkovo nepoznacenymi ludmi?

Mam za to, ze z vyssej ligy su hned za Rolexom (sem skutocne neratam Omegu, Breitle atp.) a to ich v podstate diskvalifikuje z mojho nakupneho zoznamu :/

Ale necham sa rad presvedcit o opaku.

Co na to říct. Jestli se mi líbí IWC o kterých je známo, že jsou to kvalitní hodinky, ale nebudu je kupovat jenom proto, že jsou na nějaké příčce níž než Rolex? To jako aby mi někdo řekl, pchéé ty máš jenom IWC, ty nemáš Rolexy. To tedy nechápu.

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Moje poslední objevy jsou chronography od IWC

Nevím sice, které máš na mysli, ale IWC nic nezkazíš, naopak. Jsou tam Pilo Chronot, Aquatimer chrono, Ingenieur chrono a nebo třeba Portuguese chrono. A pokud by ti nevyhovovaly Portuguese, zkus třeba Portofino chronograf. Jsou to taky nádherný hodinky

Odesláno
vol neco znameho (proflakleho) - znacky Omega, Breitling, Rolex -

Nejde mi o to oslnovat spolusedící na baru ( jako kdybych mel "B").

Nelobuju za Breitling (za tvůj rozpočet bych si asi koupil taky něco jinýho), ale spíš jsem se musel zamyslet nad tady tolikrát propíranou "známostí" Breitlingu v očích veřejnosti. Věřte mně, že to není zase tak zřejmý. Troufám si tvrdit, že se 80 % času pohybuju mezi lidma, kteří by podle všech pravidel měli cejtit Breitling na 100 metrů. :) Popravdě skutečnost je překvapivá. Ano, hodinek si všimnout (protože tohle Breitling opravdu umí), ale nad značkou velmi častou jen pokrčí rameny. U Omegy je situace úplně jiná. Ty zná vážně v podstatě každý.

Ale v tvém okruhu značek bych asi volil Zenith.

Odesláno
Ked uz ste to nakusli, ako je na tom IWC s povedomim medzi hodinkovo nepoznacenymi ludmi?

Mam za to, ze z vyssej ligy su hned za Rolexom (sem skutocne neratam Omegu, Breitle atp.) a to ich v podstate diskvalifikuje z mojho nakupneho zoznamu :/

Ale necham sa rad presvedcit o opaku.

No ja myslím, že IWC jsou mezi "normálníma lidma" hodně vysoko, možná fakt hned za Rolex. Kamarád, který tomu vůbec nerozumí a poprosil jsem ho o spolupráci při případném nákupu a dopravě z USA mi hned řekl, " tak to budou nejaké IWC, nebo Rolex, že?"

O opaku tě asi přesvědčit jen tak nepůjde, to se nakonec musíš přesvědčit sám :smile_anim: Například já jsem Rolex nedával ani trochu a teď na jedny čekám. Trvalo mi to dva roky chození kolem nich.Prostě jsem se odprostil od těch keců kolem a vzal v úvahu čistě jen ty hodinky. Výsledek je, že Rolex mi na to co od hodinek chci prostě vychází nejlíp ( momentálně :) )Můj postřeh z tohoto týdne - obchodní partneři 3x B a jednou Omega. Jak rád bych potkal někoho např. se Stowa, tak abych mu je mohl pochválit... :smile_anim:

Odesláno

Libore, to bude ještě dlouhý vybírání. Takže se hoď do klidu, dej si nohy do tepla a nech tomu klidně pár týdnů, jinak bys pak mohl taky rychle litovat. Jdi po hodinkách, který se ti líběj a který ti seděj. Co je vevnitř a nějakou prestiž řeš až pak. Jinak budeš pořád hledat a hledat a nakonec se z toho zblázníš.

Odesláno (upraveno)
Co na to říct. Jestli se mi líbí IWC o kterých je známo, že jsou to kvalitní hodinky, ale nebudu je kupovat jenom proto, že jsou na nějaké příčce níž než Rolex? To jako aby mi někdo řekl, pchéé ty máš jenom IWC, ty nemáš Rolexy. To tedy nechápu.

To si ale zle pochopil. Ja nechcem hodinky, o ktorych bude kazdy vediet, ze boli drahe. A myslel som to tak, ze o drahosti znacky IWC vie dost vela ludi(podobne ako o Rolexe), kym o JLC, G-P, atp ovela menej.

Upraveno uživatelem emte
Odesláno
To si ale zle pochopil. Ja nechcem hodinky, o ktorych bude kazdy vediet, ze boli drahe. A myslel som to tak, ze o drahosti znacky IWC vie dost vela ludi(podobne ako o Rolexe), kym o JLC, G-P, atp ovela menej.

Konkrétně u mě to bylo tak,že než jsem přišel na chronomag tak jsem o nějakých IWC neměl ani páru,kdežto Rolex jsem určitě znal,jako třeba Omega nebo PP...a další značky se zde objevující..a hodně drahé a krásné..to už vůbec nee... :)

Odesláno
Konkrétně u mě to bylo tak,že než jsem přišel na chronomag tak jsem o nějakých IWC neměl ani páru,kdežto Rolex jsem určitě znal,jako třeba Omega nebo PP...a další značky se zde objevující..a hodně drahé a krásné..to už vůbec nee... :)

Padla tady spousta chytrejch názorů, s některýmí souhlasím, s některými nikoli, Zkusím Ti tedy i já dát jednu radu. NAUČ SE HODINKY NOSIT!

Odesláno
Padla tady spousta chytrejch názorů, s některýmí souhlasím, s některými nikoli, Zkusím Ti tedy i já dát jednu radu. NAUČ SE HODINKY NOSIT!

Milý Berte,nechápu proč na mě křičíš...hodinky nosit umím, nosím je na levé ruce a ciferníkem nahoru. Mám z nich radost a taky je používám na to, abych věděl kolik je hodin. A jestli ti přišlo divné to, že jsem před tím, než jsem zavítal na toto fórum neznal některé nádherné hodinky a neznámé značky...co je na tom divného. Možná někde dělám chybu a opravdu hodinky nosit neumím...tak mi to osvětli...zase budu třeba o něco chytřejší... Děkuji :)

Odesláno

Pro někoho jsou hodinky z TOP TEN statusový symbol a tudíž nezbytnost, pro jiného jsou radost, a jde o osobní preference (méně známé značky, třeba i levnější, ale "s koulema"). Je to stejný jako s autama, rád bych si zkusil techniku a vlastnosti Meďoura, BMW, velký Audiny, nebo pohodlí v Rols-Royce, rychlost Ferrari, Porsche, Maserratti, ducha Jaguára, ale trvale bych s tím do práce jezdit nechtěl, to radši třeba červenej MiniCooper (je to sen, ale třeba se někdy splní). Proto mně svým funkcionalistickým designem oslovují Nomosy, některé Stowy, Eposy, zkrátka hodinky tohoto typu, taky třeba Elton F.Kupka s modrýma ručkama. Moonwatche. Neb v jednoduchosti je krása. Chlapácké Orlíky. Ale všechny ty barokní hodinky, ať by byly třeba s vodotryskem, jsou takový nějaký, no, prostě ne pro mně. Prostě každému co jeho jest.

Odesláno

Možná to bude znít poplatně... ale pro mě je např značka Omega hodně vysoko. A jak tu již zaznělo, tak Moonwatchema nic nezkazíš. Dost se tu řeší mediální masáže Omegy atd. Ale není se čemu divit copak můžeš mít hodinky s lepším příběhem než právě moon. Osobně považuji za obrovské plus kontinuitu značky celkově. Když se kouknu na kapesní omegy z 1910, tak si řeknu že jsou to střízlivé a vyvážené hodinky s kvalitním designem... takto můžu pokračovat dál a dál s přihlédnutím k třeba dynamicům ze 70let, přes Marky až po moony a dál. Proto si tu pověst zaslouží. Zatímco když se koukneš na třeba rolex, tak mě osobně se z toho obrací kufr a vidím tlustýho nevkusnýho amíka v lincolnu :D No chci tím říct že hodinky si vybírej jen pocitově a takové pyramidy jsou víš k čemu. Přijde mi to trochu nejapné takové srovnávání... prostě jdu a koupím co se mi líbí

Odesláno
Přijde mi to trochu nejapné takové srovnávání... prostě jdu a koupím co se mi líbí

Tohle by me osobne nestacilo. Jsem ten typ, kterej si zjistí i kde výrobce sídlí, jakou má historii a snad i pocet zamestnanců.

Kdyz se me pak nekdo zeptá, tak se s ním rád podelím o info a ty hodinky( výrobek) podle me hned v ocích stoupne na cene.

Odesláno (upraveno)
Tohle by me osobne nestacilo. Jsem ten typ, kterej si zjistí i kde výrobce sídlí, jakou má historii a snad i pocet zamestnanců.

Kdyz se me pak nekdo zeptá, tak se s ním rád podelím o info a ty hodinky( výrobek) podle me hned v ocích stoupne na cene.

to s tím pocitem souvisí... celkové vnímání té značky, jak jsem za sebe říkal u Omaga. Na druhé straně pochybuji že jenom proto že rolexy jsou před omegou v nějaké pyramidě, tak se ti začnou líbit jakmile si o nich zjistíš jejich historii. Takže proto říkám že je to hloupost to srovnávání... myslím tím hlavně tabulky a různé pyramidy. S ono pokud má někdo potřebu se s tím zaobírat tak to podle mne přesahuje od obliby hodinek v podivnou snobskou pózu... " a teď se vole podívej jaký dělo mám na ruce"... a ty k tomu dodáš... "jasně vole a to nejenom že stály balík, ale jsou to jedny z nejlepších hodinek ve své kategorii a ta firma to a to"... nezní ti to absurdně? Mě ano... nehledě na to kolik si myslíš že lidí se tě na to zeptá...

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno
O co mi jde:

Původne jsem si chtel koupt "B", pak mi nekdo rekl, at si porídím Zenith, hledal jsem tak dlouho, az jsem zjistil, ze se mi líbí IWC a Fortis.

Krome vzhledu mi jde ale taky hodne o kvalitu výrobku ( i kdyz pokukuju po ojetinách).

Bohužel nikde nemuzu najít souhrnné info o kvalite výrobků jednotlivých znacek.

Existuje nejaký seznam TOP 10 SWISS výrobců hodinek, včetně pořadí??

Podelte se o vaše názory prosím.

Třeba:

Rolex

Zenith

IWC

Fortis

atd...

(pouze příklady)

Nevím jestli si už nepsal, ale podíval bych se do šuplíku co tam už máš a podle toho bych se i rozhodoval. Jiak co se týče té pyramidky asi bych doporučoval spoléhat i na pocit. Já bych si třeba PP nekoupil, protože na mne působí jako antikvariát a můžou být třeba na jakýmkoliv místě.. držím palce s výběrem.

Odesláno

Kazdy ma svoj vlastny rebricek...... mna Omegy nikdy neoslovili a ani ine drahsie znacky....mne sa paci Oris, Fortis a uz dlhe roky.Pre mna su tieti znacky TOP.

Odesláno
Kazdy ma svoj vlastny rebricek...... mna Omegy nikdy neoslovili a ani ine drahsie znacky....mne sa paci Oris, Fortis a uz dlhe roky.Pre mna su tieti znacky TOP.

presne tak. pro me je napriklad rolex hluboce pod oris, fortis... a to orisky i fortisky vubec nemusim;)

kazdy z nas ma proste jine preference... trebars kdyz nekdo chce hodinky na machrovani, tak idealni pomer cena/machrovani je napriklad omega (dle meho nazoru). je to "proflakla" znacka s tradici i kvalitou.

kdyz chci zas kvalitni hodinky tak se podivam na zenith, iwc, GP a pod... a trebars tolik uznavani PP je pro me min, nez IWC.

nicmene o vsech hodinkach od 10k nahoru muzeme rict, ze jsou kvalitne... a pak zbytek je proste na preferencich cloveka, co od toho ocekava, co chce a tak dale.

jenom pro info - kdyz doma polozim na stul omegy, zenith, poljot, prim a GP, tak vyhraji prim. a jedno jedno, ze jine znacky jsou v "nejake" pyramide vis nebo ne. (nebo tam vubec nejsou :-)

v preklade - vyserte se na nejake pyramidy a kupujte co se vam libi:-)

Odesláno

Tak to je úplně trefně řečeno. Hodinky mají dělat radost hlavně tomu kdo je nosí a ne okolí :)

Odesláno
presne tak. pro me je napriklad rolex hluboce pod oris, fortis... a to orisky i fortisky vubec nemusim;)

kazdy z nas ma proste jine preference... trebars kdyz nekdo chce hodinky na machrovani, tak idealni pomer cena/machrovani je napriklad omega (dle meho nazoru). je to "proflakla" znacka s tradici i kvalitou.

kdyz chci zas kvalitni hodinky tak se podivam na zenith, iwc, GP a pod... a trebars tolik uznavani PP je pro me min, nez IWC.

nicmene o vsech hodinkach od 10k nahoru muzeme rict, ze jsou kvalitne... a pak zbytek je proste na preferencich cloveka, co od toho ocekava, co chce a tak dale.

jenom pro info - kdyz doma polozim na stul omegy, zenith, poljot, prim a GP, tak vyhraji prim. a jedno jedno, ze jine znacky jsou v "nejake" pyramide vis nebo ne. (nebo tam vubec nejsou :-)

Přemýšlel jsem, jestli vůbec reagovat, ale nakonec mi to nedalo. Že Rolex dle tebe nedosahují kvalitou na Oris a Fortis, nechám tak a jen se pousměju. V čem ale vyhrají Prim nad Zenith, GP a Omega, tak tomu nerozumím ani trochu. Možná jsi myslel kvalitou kalibru, pouzdra, celkovým zpracováním, nebo snad historií, oblíbeností nebo dokonce "machrindexem"? :D Jediné v čem můžou tvoje Primky vítězit, je osobní vztah k nim - tak možná ;)

Odesláno (upraveno)
Přemýšlel jsem, jestli vůbec reagovat, ale nakonec mi to nedalo. Že Rolex dle tebe nedosahují kvalitou na Oris a Fortis, nechám tak a jen se pousměju.

On nenapsal, že na ně nedosahují "kvalitou". On napsal, že tu značku vnímá níž než xx a yy. Já to mám úplně stejně nastavený, rolády ani béčka bych dlouhodobě nenosil, je to prostě věc vkusu. Nechápu, co na tom vy béčkaři a roládisti pořád nechápete ;)

Edit: přitom nevylučuju, že by se i mezi R a B našel model, který bych vzal na ruku, výjimka často potvrzuje pravidlo...

Upraveno uživatelem rubus32

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...