Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Helex napsal:
To by mě zajímalo, na základě čeho srovnáváte například Pateky a Hubloty. Vy je někdo oboje máte, nebo jste se někde dočetli, který jsou jaký? Já osobně chovám největší respekt a obdiv k Patekům, A.Piguet a Brequetům, ale jelikož je nemám, tak je to vlastně jen takový mudrování na základě brouzdání po netu. Ale vy zníte všichni jako když máte celou horní půlku těch pyramid doma a denně to srovnáváte :lol:

No, to je právě ono, stálo by za úvahu sdělovat jen věci, které mají nějaký smysl. V poslední době je to tu plné sdělení od lidí, kteří nemají šajna o čem je řeč. :suicide_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Měla by se ustavit tady na chronomagu nějaká komise, která by to jednou pro vždy rozhodla:

- vybrala by se kritéria podle které by se jednotlivé firmy posuzovaly

- komise by navštívila všechny provoz, kde by pečlivě zhodnotila a zapsala pozorovaná kritéria

- provedl by se rozbor sebraných dat

- určila by se top10

Odesláno
  Tada napsal:
Měla by se ustavit tady na chronomagu nějaká komise, která by to jednou pro vždy rozhodla:

- komise by navštívila všechny provoz, kde by pečlivě zhodnotila a zapsala pozorovaná kritéria

- určila by se top10

Myslim, ze kdyz uz si nekdo bude kupovat nejake hodinky z tech top10, tak mu bude nejaky zebricek vcelku sumak. Na nejlepsich znackach se vetsina lidi shodne a detailni poradi neni az tak podstatne. Kazdy ma pri vyberu stejne svoje osobni kriteria.

Odesláno
  Tada napsal:

moc si nedovedu představit dostatečně objektivní hodnocení... myslím že se stejně nakonec dostaneme k cca deseti značkám... a pak už je to o subjektivitě

Odesláno

Jen bych připodotkl, že "běžný provoz" leckdy vyjeví překvapivé věci. Mě třeba naprosto fascinuje design modelů MIDO. V tabulkách prestiže nic moc, ale nedávno jsem jeden kousek MIDO pořídil a od té doby leží např. Omegy, Longines nebo Eterny v šuplíku. Prostě se nedokážu přimět, abych Mida z pazoury sundal :)

Návštěvník Tada
Odesláno

No samozřejmě, že to každý vidí individuálně, svým příspěvkem s komisí jsem pouze poukazoval na absurditu těchto pokusů o sestavení nějaké top 10...

Ještě by to šlo způsobem, že by se sešli zástupci hodinářských firem a rozsoudili to mezi sebou.

Odesláno

no uz se tu hlasovalo o poradi znacek a hodnotili to clenove chronomagu, nejsou tam vsechny znacky ale vysledek je TADY a muzes si klidne naklikat treba to ovlivnis, jo cim vice vlevo nahore tim lepe hodnocene, v tech sloupeckach je to jen proto aby to nebyl dlouhy seznam.

Odesláno
  Tada napsal:

- určila by se top10

To není ale reálný, páč já budu vždycky do posledního dechu bojovat za big B :thumbsup_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno
  midloch napsal:
To není ale reálný, páč já budu vždycky do posledního dechu bojovat za big B :thumbsup_anim:

No, komise by se musela pečlivě vybrat :D Z nezaujatých jedinců :P

Odesláno
  Tada napsal:
No, komise by se musela pečlivě vybrat :D Z nezaujatých jedinců :P

Jasně, proto se tam hlásím! Na tomdle fóru neexistuje nikdo kdo je nezaujatý, takže lze vybírat pouze z fanatiků značek a to pak teprv bude diskuze...

Odesláno
  midloch napsal:
Jasně, proto se tam hlásím! Na tomdle fóru neexistuje nikdo kdo je nezaujatý, takže lze vybírat pouze z fanatiků značek a to pak teprv bude diskuze...

Pojďme se na to podívat objektivně B):

- Samozřejmě tam patří Fortis, protože Vesmír / ISS ...

- Patřit by tam měla i trochu Omega, protože Vesmír (Moon = omezeně; na druhou stranu tady bylo něco jako Solaris, takže Slunce taky dobrý.)

- Možná Pátek, protože reklama stylu: "Vlastně Pateky nevlastníte, jen se o ně staráte pro další generaci..." nutně musí převálcovat všechno.

Další ...... ?

Ti další nemají správnej marketing! B)

Odesláno
  Tada napsal:

- určila by se top10

Pro to bych nebyl, stačilo by jen kdyby se někteří jedinci mírnili ve svém blábolení. Sami.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
  mechano napsal:
Pro to bych nebyl, stačilo by jen kdyby se někteří jedinci mírnili ve svém blábolení. Sami.

Komise by byla jednodušší, někteří nikdy nepřestanou (ehm, já asi taky ne :D)

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
  midloch napsal:

To víme. :D

Tada napsal:
Komise by byla jednodušší, někteří nikdy nepřestanou (ehm, já asi taky ne :D)

Ále neboj, ty určitě.

Odesláno
  skalis napsal:
Myslim, ze kdyz uz si nekdo bude kupovat nejake hodinky z tech top10, tak mu bude nejaky zebricek vcelku sumak. Na nejlepsich znackach se vetsina lidi shodne a detailni poradi neni az tak podstatne. Kazdy ma pri vyberu stejne svoje osobni kriteria.

presne tak... k tomu snad neni jiz co vice dodat.

Odesláno (upraveno)
  midloch napsal:
MACHRINDEX

To bych zavedl jako povinny udaj v prodejnich inzereatech :smile_anim:

Tada napsal:
Ještě by to šlo způsobem, že by se sešli zástupci hodinářských firem a rozsoudili to mezi sebou.

U toho bych taky chtel bejt :starwars:

Ja pyramidu nesestavim sam pro sebe, natoz s vama. Po case po spatreni dalsich hodinek a precteni par mouder zde se mi pyramida borti a muzu ji stavet znova. Momentalne a vetsinou vede vede Brequet, Patek, Jegr, Grand Seiko. Ale jak uvidim Brauna, Blu, Silbersteina a tak dale zvysi se mi okamzite tep.

edit:

Boze jak jsem mohl zapomenout na Langeho :sad01_anim: Diky Snowe, tenhle model zeru.

Bejt misto vterin tourbillon mam dreamwatch. Kotouce s cislicema by se holt museli nekudy vyhnout :smile_anim:

post-3003-1264193508.png

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Podle me teda top vyrobci jsou tito v jednom pytli(tezko rict kdo prvni a kdo posledni): JLC, Breguet, AP, Hublot, Girrard perregaux, Vacheron Constantin, Greubel forsey, Ulysse nardin, Franck muller, Glashutte, PP, Zenith, A.Lange & Sohne Blancpain a jeste by se urcite neco naslo co me hned nenapada... :smile_anim:

ale je to pouze a jen muj nazor...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...