Přejít na obsah

CASIO DW 5600

1190RC8

Doporučené příspěvky

Vyhrabal jsem stařičké CASIO DW 5600. Mám je od roku 1995...a stále jdou na původní baterku..! Ale uhnili jim všechny plasové části :crying_anim02: kryt se úplně rozpadl...nosil jsem je aspoň 8 let furt, takže to asi sežral pot..? Dá se na to ještě pořídit nějaký náhrdní díl..? kde..? :crying_anim02: Ze sentimentu... :helpsmilie:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Nevěděl jsem kam to dát, nemáte někdo doma přebytečný face protector na casio 5600?

Viz foto. Uvítám i radu kde se dá sehnat. Děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...
Návštěvník Chilliluk

Nevěděl jsem kam to dát, nemáte někdo doma přebytečný face protector na casio 5600?

Viz foto. Uvítám i radu kde se dá sehnat. Děkuji.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Taky bych bral ten face protector, hodinky s ním vypadají dobře. Bohužel ani na Tiktoxu, ani jinde je nemůžu najít. Kdybyste je doma někdo měl zbytečné nebo o nich věděl, dejte vědětPosted Image

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...
Návštěvník Chilliluk

Tak mám takový dotaz...existují vůbec G-shocky s vlastnostmi jako DW-5600E (myslím podobný vzhled i funkce - aktuální čas při stopkách i timeru, nastavení timeru po sekundách..), ale u kterých se dá vypnout pípání tlačítek? Myslím, že nemožnost vypnout pípání tlačítek je prostě velký problém kdekoli, kde nejste sami..

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Už třetí příspěvek za sebou ode mne, ale právě jsem se odhodlal realizovat skvělou myšlenku (alespoň pro mne)..asi to pípání tlačítek vyřeším radikálně tak, že je otevřu a vyndám takovou tu pružinku, po jejímž vyndání se už z hodinek neozve nikdy žádný zvuk...většina z vás si už asi pomyslela, že je to úplná blbost, ALE....

Už jsem to tu někde psal..špatně slyším vysoké tóny a pípání digitálek je mi z 95% k ničemu, protože to neslyším, snad jen když je úplné ticho..takže vlastně žádné pípání nepotřebuji. Nebude to obtěžovat nikoho jiného, navíc budu moct hlavně třeba timer používat i tam, kde to jindy nešlo, a to je výhoda - tam, kde by to normálně nešlo, protože na konci odpočítávání hodinky pípají, což může ostatní obtěžovat - čekárny, úřady, někdy práce, někdy doma atd. atd., takových míst může být spousta. Tenhle modul 1545 má při těchto příležitostech možnost zapnout upozornění illuminátorem, takže úplně o upozornění nepřijdu, a to ani u alarmu, ani u hodinového signálu.

Už mě to napadlo dřív, ale pořád mi to připadalo jako takový barbarství, že jsem to nikdy neudělal, ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc se mi to líbí...vždycky jsem si přál u digitálek možnost vypnout absolutně všechen zvuk a snad u žádných to pokud vím nejde..tak to bude muset jít trošku násilím a získám tím pro sebe dokonalý modul, jak já říkám, lepší než novýPosted Image

...jediná špatná stránka je, že je budu muset otevřít..ale jestli mě to bude hodně štvát, nechám si pak přeměřit vodotěsnost, abych mohl klidně spát.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

možná tu pružinku nebudeš musetdát pryč, stačí zajistit aby se nedotkla na pípák. takže třeba kousek nálepky nebo tak něco. bude se to lépe odinstalovávat kdybys to někdy chtěl dát do původního stavu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

možná tu pružinku nebudeš musetdát pryč, stačí zajistit aby se nedotkla na pípák. takže třeba kousek nálepky nebo tak něco. bude se to lépe odinstalovávat kdybys to někdy chtěl dát do původního stavu.

Já už to mám vyřešený..zjistil jsem, že uvnitř není pružinka, ale takové dva kontakty, které prochází skrz gumovou krytku modulu a dotýkají se víčka ..otočil jsem tu krytku o 180 stupňů, aby kontakty nemohly krytkou projít a je to..hodinky nepípají, všechno ostatní funguje jak má..a já z toho výsledku mám opravdu radost..žádné pípání, které bych většinou stejně neslyšel, a můžu si s hodinkami dělat kdykoli co chci a nikoho to neruší, ničím na sebe neupozorňuji, nikdo neví, že s hodinkami něco dělámPosted Image ..tohle by měly umět digitálky jako základní funkci - vypnout veškerý zvuk a upozorňovat jen illuminatorem nebo diodou a nebo vůbec, pokud chcete.

Už se to tu psalo několikrát, ale opravdu by se konstruktéři měli víc zaměřit na to, co uživatelé opravdu potřebují spíš než vymýšlet zbytečnosti, které skoro nikdy uživatel nepotřebuje..vždyť je to tak jednoduché, tohle by se podle mě někdy hodilo každému.

Odkaz ke komentáři

..žádné pípání, které bych většinou stejně neslyšel, a můžu si s hodinkami dělat kdykoli co chci a nikoho to neruší, ničím na sebe neupozorňuji, nikdo neví, že s hodinkami něco dělám

..se za to nemusíš před cizími stydět, že si s digitálkama rád hraješ :D

jinak funkci mute mají všechny novější g-shocky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

..se za to nemusíš před cizími stydět, že si s digitálkama rád hraješ :D

jinak funkci mute mají všechny novější g-shocky.

Ale jo, to mají, ale jen částečnou. Já třeba nepotřebuju pípání na konci timeru, když jsem zrovna někde, kde se to nehodí...to např. neumí vypnout asi žádné.

a stydět se sice nemusím, ale znáte to..párkrát mi v práci zapípají hodinky a někdo si řekne, že si furt jen hraju s hodinkama a nic nedělám..a jak začne kvokat jedna slepice, přidají se další...někdy je lepší, když nikdo nic neví Posted Image

Odkaz ke komentáři

• Po letech...
Návštěvník Chilliluk

Tak jsem si dneska zase pořídil tyhle hodinky...tentokrát je mám z Budějovic z hodinářství, protože jsem nechtěl čekat. Právě jsem je vyzkoušel a nemůžu se zbavit dojmu, že tyhle jsou kvalitativně nějaký lepší, než byly ty předchozí. Za prvé se mi pásek zdá takový tvrdší a hlavně o něco delší než u těch kupovaných z Číny...a pak taky displaj mi přijde kvalitnější - lepší kontrast a čitelnost pod úhlem. Bohužel ty druhé už nemám, ale vzpomínám si, že z tamtěch jsem nebyl nadšený, tyhle jako by byly o úroveň výš. Ty zEbay byly made in China, tyhle jsou Thailand...že by v tom byl rozdíl? Nebo tam tyhle pan hodinář měl roky za výlohou a jsou ještě z doby, kdy byla jejich úroveň lepší? Nevím...škoda, že už nemám pro porovnání ty druhé.

(řeč je samozřejmě o "novodobých DW-5600E s illuminátorem)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...