dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 A ještě si přidám a pak už jdu spát. CV zde. Ve stručnosti, ročník 75, absoloven střední školy telekomunikační, v roce 2000 se začal zajímat o hodinky, samouk, v roce 2003 první hodinky, Po deseti letech kandidát AHCI a několik hodinářskejch patentů. Ty vole! Holt nekecat a dělat.
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Tak za ty prachy, proč ne? Akorát mě napadá, když už se s..l s měsíční fází a viditelně má občas nějaký ten nápad, proč tam nedal ještě třeba komplikaci začátek a konec šábesu? Nebo to je na tom jakoby subciferníku s hvězdou? No začátek a konec šábesu to by byla dost pekelná komlikace, jestli se nepletu tak to je východ první hvězdy, což je v principu asi dost nealgoritmizovatelnej děj.
hciq Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Hele jsem našel toto. Ty židovský jsou normálně za hubičku 4950,- EUR. A objednávky se přijímají. A to souvěrcům připadají drahý ;-) nejsem tam registrovanej, takže vidím prd. Pokud ty ne, tak je sosni sem pls. Jestli je to teda k něčemu.
hciq Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 No začátek a konec šábesu to by byla dost pekelná komlikace, jestli se nepletu tak to je východ první hvězdy, což je v principu asi dost nealgoritmizovatelnej děj. zvlášť když je zataženo.... zjednodušit to jako falešnej lunár na čínskejch hoďkách
Návštěvník salamio Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 No začátek a konec šábesu to by byla dost pekelná komlikace, jestli se nepletu tak to je východ první hvězdy, což je v principu asi dost nealgoritmizovatelnej děj. Jak to myslíš, nealgoritmizovatelnej? Podle hvězd by sis mohl nařizovat hodinky, v.le! Já jsem měl kdysi v kalkulačce (TI-59, jestli tu je teda někdo stejný fosil jako já) prográmek na určení data velikonoc, což taky vypadá jako dost na houno výpočet (první pondělí po prvním jarním úplňku myslím).
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 (upraveno) nejsem tam registrovanej, takže vidím prd. Pokud ty ne, tak je sosni sem pls. Jestli je to teda k něčemu. Nic zásadního tam není, jsou to židovský stránky. Jeden borec píše, že hodinky ještě nejsou na Čajkinovejch stránkach a že stojeji těch 4950. "This watch is new so it is not exposed at the site yet and the price is 4950 euro. If you want to order it please contact Konstantin by e-mail mail@clockmaker.ru. Executing the order takes one month. We shall gladly send your watch to any place of the world." A ostatatní icikové pak píšou, že za ty prachy by mohli mít hodinky s briliantama a ve zlatě :-). Upraveno 7. února 2010 uživatelem dknespl
Návštěvník salamio Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Mě teda překvapilo, že Čajkin udělal první ruské grande complication. To si tam ani nikdo třeba neobšlehnul toho jejich milovaného Bregueta?
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Jak to myslíš, nealgoritmizovatelnej? Podle hvězd by sis mohl nařizovat hodinky, v.le! Já jsem měl kdysi v kalkulačce (TI-59, jestli tu je teda někdo stejný fosil jako já) prográmek na určení data velikonoc, což taky vypadá jako dost na houno výpočet (první pondělí po prvním jarním úplňku myslím). Jasně, ale každej den může být v principu nejjasnější hvězda nějaká jiná, zvláště proto, že to není zpravidla hvězda ale planeta - Večernice - což je často Venuše ale ne vždy. Dále je soumrak na každým místě na Zeměkouli jindy, atd. Nevím jak židi započítávají povětrnostní podmínky a co dělaji když je zataženo.
hciq Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Nic zásadního tam není, jsou to židovský stránky. Jeden borec píše, že hodinky ještě nejsou na Čajkinovejch stránkach a že stojeji těch 4950. "This watch is new so it is not exposed at the site yet and the price is 4950 euro. If you want to order it please contact Konstantin by e-mail mail@clockmaker.ru. Executing the order takes one month. We shall gladly send your watch to any place of the world." A ostatatní icikové pak píšou, že za ty prachy by mohli mít hodinky s briliantama a ve zlatě :-). já myslel ty přiložený fotky....jestli jsou teda jiný...žvásty mě nezajímaj
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 já myslel ty přiložený fotky....jestli jsou teda jiný...žvásty mě nezajímaj Fotky tam nejsou, ale Kosťovi se dá určitě napsat. Opraš bukvyce a do toho :-) A teď už du vážně do postele.
instant Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Musulmanskej Hegira kalendář. Taky na to má patent, asi to nikdo před ním na hodinách nedělal? http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=200...;DISPLAY=STATUS zaujímavé, vzhľadom na záplavu islámských digi pomôcok /hodiniek, koránov, mekka kompasov a kalendárov/ by som čakal že si s tým dal prácu už niekto pred ním, ale zjavne nie.
Návštěvník salamio Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 Jasně, ale každej den může být v principu nejjasnější hvězda nějaká jiná, zvláště proto, že to není zpravidla hvězda ale planeta - Večernice - což je často Venuše ale ne vždy. Dále je soumrak na každým místě na Zeměkouli jindy, atd. Nevím jak židi započítávají povětrnostní podmínky a co dělaji když je zataženo. Jsem neříkal, že je to jednoduché. Oblačnost apod. samozřejmě neberu, to se fakt normálně spočítat nedá. Ale na máloco se můžeš tak spolehnout jako na pohyb hvězd a planet (i navzdory jejich názvu). Co se týče jasnosti, tak si to ta nebeská tělesa taky každý den nelosují (podrobnosti se mi teď zjišťovat nechcou ? už jsem dneska šel ke knihovně jednou a google&wiki mě v poslední době nějak nebaví). Zeměpisná délka a šířka může být samozřejmě problém, ale aspoň by měl další prvenství: hodinky nejenom s výstupem, ale i se vstupem ? něco jako dvojitou lunetu, kam by sis zadal λ a φ a hodinky by se podle toho zařídily.
little_w Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 A čím doma zadělávate macesy? z tehle otazky rozumim akorat tomu, ze neni k tematu... tak sorry, ze jsem mel drobnou technickou pripominku.
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 z tehle otazky rozumim akorat tomu, ze neni k tematu... tak sorry, ze jsem mel drobnou technickou pripominku. Protižidovská pověra tvrdí, že židé použivají k zadělávání macesů (židovského nekvašeného chleba) krev křesťanských pannen. Toto tvrzení se objevilo i v případě vraždy Anežky Hrůzové z přelomu 20 století, kdy byl odsouzen bez důkazů žid Hilsner. Tzv. Hilsneriáda, kde se veřejně výrazně projevil TGM obhajobou Hilsnera a veřejným postavením se proti antisemitismu. Mimochodem vražda se stala v Polné, místě bývalého hodinářského učiliště (konec naučné vložky).
little_w Odesláno 7. února 2010 Nahlásit Odesláno 7. února 2010 dekuji za osvetu. ted uz to dava smysl.
dknespl Odesláno 7. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2010 (upraveno) Tak ještě nové informace a drobná oprava. S Čajkinem jsem si dnes psal. Na tom základnim strojku je modul, kde je uděláno obrácení chodu ručiček a měsíční fáze, tj vlastní jicí soukolí není modifikované. Na Baselu bude ještě jeden vylepšený model. Tento model je k mání po Baselu za 6 kEUR v oceli. Připravuje také, ale až po Baselu, ten muslimský kalendář jako náramkové (viz ten patent). K tomu šábesu, uvedl jsem mírně nepravdivou informaci. Dle wiki, není to první hvězda, ale tři středně jasné hvězdy, podle definice ze 17. století 3 hvězdy 2. velikosti, ještě moderněji, když je slunce 7 stupňů pod obzorem a ještě moderněji v 18:00 a basta :-). Pokud je tu nějaký rabín (Karle?) tak mne jistě opraví. Tradičně Židé počítali čas od soumraku, přičemž noc i den dělili na 12 dílů, tj. noční hodiny byly jinak dlouhé než denní a v průběhu roku se měnily. Tj, babylonský (neboli planetární) čas - ten ukazuje např. Orloj. Staří Římané to měli také tak, dělili to podle nočních hlídek. Jo a potvrdil, že jsou dělané podle těch pražských. EDIT: Ještě s tou přesností by se měl prý vejít do +- 15 sekund Upraveno 7. února 2010 uživatelem dknespl
Galil Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 K tomu šábesu, uvedl jsem mírně nepravdivou informaci. Dle wiki, není to první hvězda, ale tři středně jasné hvězdy, podle definice ze 17. století 3 hvězdy 2. velikosti, ještě moderněji, když je slunce 7 stupňů pod obzorem a ještě moderněji v 18:00 a basta :-). Pokud je tu nějaký rabín (Karle?) tak mne jistě opraví. nebo ještě moderněji, od začátku nautického soumraku, tj. od poklesu slunce pod 6 stupňů pod obzor - do 6 stupňů je to občanský soumrak, všechno lze dělat bez umělého osvětlení, běžné denní světlo, od 6 do 12 stupňů je šero, vidět jsou právě první hvězdy, začátek šábesu, nautický proto, že už lze provádět navigaci podle hvězd, viz staří námořníci, od 12 doi 18 stupňů slunce pod obzorem už je tma jak v černé buvolí prdeli v prérijní noci bez hvězd, ale jsou měřitelné zbytky rozptýleného slunečního světla v atmosféře.
dknespl Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2010 nebo ještě moderněji, od začátku nautického soumraku, tj. od poklesu slunce pod 6 stupňů pod obzor - do 6 stupňů je to občanský soumrak, všechno lze dělat bez umělého osvětlení, běžné denní světlo, od 6 do 12 stupňů je šero, vidět jsou právě první hvězdy, začátek šábesu, nautický proto, že už lze provádět navigaci podle hvězd, viz staří námořníci, od 12 doi 18 stupňů slunce pod obzorem už je tma jak v černé buvolí prdeli v prérijní noci bez hvězd, ale jsou měřitelné zbytky rozptýleného slunečního světla v atmosféře. Tak to právě neni, židovský soumrak se neshoduje s nautickým.
Galil Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Odesláno 8. února 2010 Tak to právě neni, židovský soumrak se neshoduje s nautickým. Aha, safra, mezírka ve vědomostech
dknespl Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Aha, safra, mezírka ve vědomostech Tak využiji příležitosti a ještě to rozvedu. Ponořil jsem se do studia Tóry (kecám, google) a je to tak, že podle toho soumraku, který je vážně tak jak jsem psal, tj tři středně jasné hvězdy nebo těch 7 (nikoliv jako u nautického 6) stupňů, se vztahuje jen na konec šábesu. Začátek je 18 minut před západem slunce, tj. aby to bylo sichr. Jinak si ale začátek může každej udělat jak chce i dřív odpoledne, prostě až zapálí svíce a konec taky může být i později. A už vím i jak je to s tím když je zataženo. Bere se čas předchozího dne, resp. poledního dne kdy bylo jasno. A dokonce mají i nějaké vychytávky na oblasti za polárním kruhem s polárním dnem a nocí. Holt si na ně nikdo nepřijde. A ještě k šábesu. Dělal jsem v Izraeli pro mobilního operátora na projektu. A řešil se tam i košér tarifní plán, který spočíval v tom, že o šábesu se spojení automaticky vypínalo, aby nebyl pravověrec rušen. Ale to už jsme od toho Čajkina dost daleko. Ale ne zas až tak moc, prý se máme těšit na další model, budou tam nějaké židovské vychytávky, hádám možná ten babylonský čas. Upraveno 8. února 2010 uživatelem dknespl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se