Galil Odesláno 9. února 2010 Nahlásit Odesláno 9. února 2010 A ještě k šábesu. Dělal jsem v Izraeli pro mobilního operátora na projektu. A řešil se tam i košér tarifní plán, který spočíval v tom, že o šábesu se spojení automaticky vypínalo, aby nebyl pravověrec rušen. Ale to už jsme od toho Čajkina dost daleko. Ale ne zas až tak moc, prý se máme těšit na další model, budou tam nějaké židovské vychytávky, hádám možná ten babylonský čas. Pokud si vzpomenu, tak faktický konec šábesu v Jeruzalémě byl stejně vždycky v jedenáct večer, kdy se do ulic židovské části nahrnulo neuvěřitelný množství lidí, odevřely se všechny krámky, hospůdky a tržiště na Jaffa Street a do tý doby mrtvý město se změnilo v nekonečnej mumraj. To ovšem nemluvím o starým městě, tam byl nekonečnej mumraj furt . Abychom se opravdu vrátili k Čajkinovi, ty hodinky mě něčím hrozně berou, na další kusy se moc těším
dknespl Odesláno 10. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2010 Velikonoční hodinky (ukazatel data velikonoc - akorát nevím zda provoslavných nebo západních) a model toho přídavného mechanismu pro názornost ve velkém měřítku.
dknespl Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Tak pár bijáčků Jak Kosťa leští můstek, nic na tom není :-) Jak Kosťa dělá ženevské proužky Nový strojek těch židovskejch hodinek v pohybu
afrikab Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Pokud si vzpomenu, tak faktický konec šábesu v Jeruzalémě byl stejně vždycky v jedenáct večer, kdy se do ulic židovské části nahrnulo neuvěřitelný množství lidí, odevřely se všechny krámky, hospůdky a tržiště na Jaffa Street a do tý doby mrtvý město se změnilo v nekonečnej mumraj. To ovšem nemluvím o starým městě, tam byl nekonečnej mumraj furt . Abychom se opravdu vrátili k Čajkinovi, ty hodinky mě něčím hrozně berou, na další kusy se moc těším A co takova ctvrtecni (v Izraeli je vikend patek, sobota) noc v Tel Avivu...tomu se teprve rika nocni zivot Ale zpet k tematu. V soucasne hebrejstine se pouzivaji cisla stejne jako u nas (v Japonsku jakbysmet). Tak mi nejak ten smysl pouziti jejich vlastnich cisel unika. Upraveno 28. února 2010 uživatelem afrikab
dknespl Odesláno 28. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Tak mi nejak ten smysl pouziti jejich vlastnich cisel unika. Kabala ;-)
dknespl Odesláno 13. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2010 (upraveno) Tak Kosťa právě na facebooku představil tu novou verzi. Hodinky ukazují sha (hodiny) halakim (sg. helek) (kousky) a regaimy (okamžiky) :-). Den má 24 hodiny, hodina 1080 kousků a každý kousek 76 okamžiků. Okamžik tak vychází na 0,044 sekundy (no Plankův čas je 5.39 x 10-44 s, takže se rabíni ještě trochu sekli). No jak na nich ukazuje ty helakimy, když to nemá helakimovou ručku, a jak regaimy když to má frekvenci 21600, nevím, ale jako fór dobrý. EDIT: Jsem ještě koukal, film má 24 obrázků za sekundu, tam oko a mozek nerozezná přerušovaný pohyb, tj. okamžik je 1/24 s, tj. 0,0416 s, takže rabíni nakonec docela dobrý, ne ... Upraveno 13. března 2010 uživatelem dknespl
AKUC Odesláno 28. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2018 (upraveno) vraj sú skvelé .... ... aj dostatočne drahé, made ib russia Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. prosince 2018 uživatelem AKUC
nickolas Odesláno 28. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2018 Kdyz uz se vykopalo tohle prastare vlakno, tak jsem se v nem podival kousek zpet. Pak jsem se hodil uplne na zacatek a precetl to cele. Chlapi paradni cteni, diky!
AKUC Odesláno 28. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2018 len som dal blbý obrázok, sorry ale chlapík na svojej stránke má ozaj pekné kúsky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se