Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ok, :) já to chápu, nic ve zlym. Já si prostě myslim, že tyhle názory na psí estetiku už jsou překonaný a pohled na psa s normálníma ušima mě potěší vždycky víc, než když tam má ostříhaný pahejly. Svět ideální neni a asi hned tak nebude, v tom máš určitě pravdu, ale snad se to alespoň vyvíjí správnym směrem....

• Odpovědi 147
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  vor napsal:
  31682 napsal:
Tím zvedne jsem především myslel estetiku. Podívej se třeba, jak dnes uboze působí dobrman nebo doga. Chudáčci, jejich krásný hrdý výraz je pryč.

S bolestí, které zvíře vytrpí bych to nepřeháněl. Zákrok se provádí v narkóze. Jistě, že chvíli potom to asi není nic moc, ale v době antibiotik v kupírování nevidím problém.

Tyhle novoty vždy přichází v jakýchsi organizovaných vlnách. Už nikdy nesmíte trápit pejsky! Jinak zelená parta a anarchofeťáci udělají demonstraci, tak pozor! Ale proč třeba nikomu nevadí nařízení EU, že všechny ovce musí mít v uchu známku? Prorazit jí do ucha díru a do rány jí vsadit těžkou známku je asi fajn pocit.

Kde jsou všechni ochránci zvířátek, když si muslimové na ulicích evropských měst provádí své krvavé rituály, kdy podřezávají dobytek při plném vědomí? Neplatí snad v EU všeobecně zákon, že zvíře můžeš vykrvit až když je omráčené? Nebo zaslechl jsi snad jejich protesty proti košer jatkám?

Karloss, to nebylo nic proti tobě. Tahle věc mě už dlouho leží v žaludku a jen jsem využil příležitost si odplivnout.

Souhlasím, ale já bych svýmu psovi bolest nedělal.

Jojo. Já mám jen kocoura, vypadá relativně dobře i se svým vocasem. Až bude móda kocourů bez vocasu tak já mu ho ostentativně neuseknu. Ani pod narkózou. Myslím totiž, že když se s ním narodil, tak k němu patří. Bez ohledu na názor jeho "Páníčka".

Odesláno
  Milis napsal:
  vor napsal:
  31682 napsal:
Tím zvedne jsem především myslel estetiku. Podívej se třeba, jak dnes uboze působí dobrman nebo doga. Chudáčci, jejich krásný hrdý výraz je pryč.

S bolestí, které zvíře vytrpí bych to nepřeháněl. Zákrok se provádí v narkóze. Jistě, že chvíli potom to asi není nic moc, ale v době antibiotik v kupírování nevidím problém.

Tyhle novoty vždy přichází v jakýchsi organizovaných vlnách. Už nikdy nesmíte trápit pejsky! Jinak zelená parta a anarchofeťáci udělají demonstraci, tak pozor! Ale proč třeba nikomu nevadí nařízení EU, že všechny ovce musí mít v uchu známku? Prorazit jí do ucha díru a do rány jí vsadit těžkou známku je asi fajn pocit.

Kde jsou všechni ochránci zvířátek, když si muslimové na ulicích evropských měst provádí své krvavé rituály, kdy podřezávají dobytek při plném vědomí? Neplatí snad v EU všeobecně zákon, že zvíře můžeš vykrvit až když je omráčené? Nebo zaslechl jsi snad jejich protesty proti košer jatkám?

Karloss, to nebylo nic proti tobě. Tahle věc mě už dlouho leží v žaludku a jen jsem využil příležitost si odplivnout.

Souhlasím, ale já bych svýmu psovi bolest nedělal.

Jojo. Já mám jen kocoura, vypadá relativně dobře i se svým vocasem. Až bude móda kocourů bez vocasu tak já mu ho ostentativně neuseknu. Ani pod narkózou. Myslím totiž, že když se s ním narodil, tak k němu patří. Bez ohledu na názor jeho "Páníčka".

Přesně!! :)

Odesláno
  Milis napsal:
Myslím totiž, že když se s ním narodil, tak k němu patří. Bez ohledu na názor jeho "Páníčka".

Jo, to je přesně ono! Jenomže většina psů se jen tak nenarodila, ale jsou produkty dlouhodobého šlechtění. Člověk je doslova tvořil s dlouhodobou vizí, jaké pracovní požadavky má plemeno splňovat a tomu následně podřídil jejich vzhled. Je to práce mnohdy na několik století a snahou každého chovatele je dotknout se ideálu, tedy, aby se jejich odchovy přiblížily co nejvíc k standardu plemene. Proč se třeba nekupírují kočky? Může to být tím, že jsou stále módní? Ne, je to proto, že kupírování není ani tak o módě jako o praktické stránce věci.

Věřím, že naši předci měli dobré důvody, že riskovali kupírování i s přihlédnutím k pravděpodobné infekci a možnému úhynu zvířete. Já to vidím asi následovně, pokud jsem proti kupírování, pořídím si plemeno, které není třeba dále upravovat nebo svého psa jednoduše kupírovat nenechám, ale rozhodně nebudu někomu pindat do toho, že chce mít zvíře, které odpovídá standardu plemene. Ale to nebyl problém, kynologové proti kupírování nic neměli, s tím, ostatně jako vždy, přišli samozvaní vševědové mimo vlastní problematiku.

Odesláno
  Pepino65 napsal:
Všem pavoukářům: vždycky mi podezřelý tvor, který pod záminkou lásky sežere samce. :lol: :lol: :lol:

To je mýtus.Samec nožičkami vybubnuje správne znamenia,nadvihne samičku,uloží "náklad" a utečie.Samička je v nejakom polotranze a musela by byť poriadne hladná aby zaútočila.Ak samček niečo pokašle,alebo chce niečo na čo samička nemá náladu tak to schytá.Aj pri pavúkoch :)

Odesláno
  ¨safi napsal:
  railmaster napsal:
Donna

no to je skvělé, konečně další příznivec Irských Setrů. Jak je stará? Máš ji z nějaké chovné stanice?

Vždy som chcel mať setra, psa šampióna a nie sučku, no bola tak prítulná, že sme si ju vzali. Proste si vybrala ona nás, nie my ju. Má šesť rokov a je bez papierov. Prefíkanejšieho a prítulnejšieho psa, ako írskeho setra nepoznám.

Odesláno

Ano jsou to užasní psi - osobně naší čubu (Melody) vnímám spíše jako člena rodiny než jako psa. Včera u nás byli na návštěvě páníčkové jednoho štěněte od Melody a holky se pořádně vyblbly a když už měli odejít tak to bylo psího nářku :-(

Odesláno

Měl jsem s manželkou 2 pejsky, maltézáka a stafbula. Taková zvláštní dvojka to byla, ale náramně si spolu rozuměli a vzhledem k mému zaměstnání jsem se mohl po rozvodu postarat tak maximálně o toho maltézáčka, ale nechtěl jsem je od sebe oddělovat a tak jsem teď bez čtyřnohého přítele :( . Ale ne snad nadlouho, už jsem se znovu trochu usadil a přítulka by pejska chtěla taky. Já tvrdík, že k baráku musí být pastevec a pošilhávám po středoasijci, ale furt se mi vrací vzpomínky na to jak je stafbull úžasnej - miloučkej, mazlivej a přesto nebojácnej, odvážnej a asi to opět teda bude zástupce tohoto anglického plemene. Už se těším.

• po měsíci...
Odesláno

Boro - matka niečo ako jazvečík a otec niečo ako boxer, taká pouličná zmes. Je to potvora, myslí si, že som jeho brácho či čo a správa sa podľa toho. Vždy keď prídem domov, tak ma od radosti, že ma vidí pekne poskáče a poobhrýza :)

• po měsících...
Odesláno

V létě se plánuje vrh (druhý) štěnat Irského Setra. Oba dva rodiče budou papíroví, matka bude Melody Jenny's Irsal, otec / ve hře jsou dva kandidáti.

Info o Melody: http://www.volny.cz/martinsafr/melody.html

Informace a fotky z prvního vrhu - http://www.volny.cz/martinsafr/stenata.html

Cena bude odpovídající kvalitě rodičů. Štěnata budou prodána pouze a výhradně do dobrých rukou kupců, kteří projdou přísnou selekcí. Přednost budou mít kupci, kteří s nimi budou jezdit na výstavy a kteří mají barák se zahradou. Automaticky budou vyřazeni kupci, kteří by chtěli psa k boudě. Samozřejmostí budou pravidelné "kontrolní" návštěvy.

Pár foto z prvního vrhu:

hnipal.jpg

skot013.jpg

skot017.jpg

Odesláno

Jezevčík to není jen pes- to je životní styl. Stanislav Jerzy Lec

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...