Přejít na obsah

KOCOURKOV

Doporučené příspěvky

Odesláno
nemusí, může platit hotově. Za komfort si holt připlatí.

Jasně, prostě pěknej zlobovanej zákon. Díky těmhle dalším "daním" tu za chvíli budeme mít sazbu jak seveřani... akorát ten systém nám to v důchodu jaksi nevrátí...

Odesláno

taky se mi to nelíbí, ale obchodníkům se vůbec nedivím... banky si z transakce berou prásácké %, kromě toho chytrý obchodník to dělal dávno... sleva za platbu v hotovosti, věrnostní karta, kdy je při platbě cash větší sleva než při platbě kartou... holt asi budume muset povstat a banky vzít útokem... tady regulace nepomůže, tady může pomoct jen cílená snaha klientů, když byl nařízením EU zrušeno spoplatnění výpisů, banky ztrátu nahnali jinde, jinými poplatky. Naše smůla je, že jsme malý trh, jinak se ždíme 10 mil. oby a jinak 100mil. :(

Návštěvník Tada
Odesláno

bandicoot: Jak se dostat k penězum? Jednoduše, až bude platba z paypalu levnější než jiné způsoby, tak na ebay nakupuj zlomkové zlato, já koupil zlaté hodinky za 210kč za gram 14kt zlata :) A výkupka je o trošku lepší :D

Odesláno
:thumbsup_anim: ... a nacpeš ty 2 stovky z 10t do ceny , nebo napíšeš "přirážka za platbu kartou"

no právě že jsem to do ceny cpát nikdy nechtěl a tohle je možnost.. za dobírku jsou si lidi taky ochotni připlatit

Odesláno

jasný, obchodníci jsou šmejdi a zloději, že nikdo nenadáváte na banky a jejich lichvářské poplatky za platby <_< to už nikdo nevidí, zákazník přijde a automaticky chce slevu, konkurence nás taky tlačí do minimálních marží, takže nakonec u mě 60% prodejů tvoří akční zboží na kterém mám s odpuštěním howno, a z toho howna mám ještě platit procenta bance a čekat na připsání peněz na účet, ačkoliv dodavatelům platím hotově ? karty neberu a nemám to zapotřebí, jdu cestou minimální ceny pro koncového zákazníka a zatraceně to funguje, že si živnostník při platbě kartou naúčtuje procenta, která odvádí bance do ceny považuju za normální, je na zákazníkovi ať si vybere, nikdo jej do nákupu nenutí, je na něm, kde a jak utratí svoje peníze

Návštěvník Tada
Odesláno

Nojo, skoro mi to přijde, že banky u nás vůbec neumí vydělávat peníze tak jako banky ve zbytku civilizovaného světa :) Všechno vydělávají jen na poplatcích :D

Odesláno
Nojo, skoro mi to přijde, že banky u nás vůbec neumí vydělávat peníze tak jako banky ve zbytku civilizovaného světa :) Všechno vydělávají jen na poplatcích :D

taky jich zatím u nás moc nezkrachovalo :) je to asi kapku jistější byznys..

Návštěvník Tada
Odesláno
taky jich zatím u nás moc nezkrachovalo :) je to asi kapku jistější byznys..

Jo, tahle souvislost mě taky napadla, ale ve chvíli, kdy se lidé na banky vykašlou, tak půjdou do kopru :) Kdybych nemusel platit kolejný, tak už jedu všechno jen keš a zlato :D

Odesláno (upraveno)

No kdyby to uměly třeba tak dobře jako v USA, tak by stát jejich vydělávání mohl sanovat ze státního rozpočtu, podobně jako v USA. Tedy jestli je tohle co Ti chybí, tak vem to svoje zlato a cash, a rovnou ho někomu daruj. U poplatků si můžeš alespoň vybrat. Bud například ultradrahou City, nebo o něco levnější rakouskou - Českou spořitelnu, nebo třeba levnou dceru Commerzbank - mBank. Myslím že je věcí každého byznysu, na čem postaví svůj profit. Ostatně nikdo Ti nebrání ( samozřejmě ne tak docela legálně ) založit si účet třeba v nějakém, Tebou zmiňovaném, civilizovaném zbytku světa. :-D. Zkus třeba nějakou malou investiční islandskou banku a bez poplatků !!! :-))))

Upraveno uživatelem Cyber
Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
No kdyby to uměly třeba tak dobře jako v USA, tak by stát jejich vydělávání mohl sanovat ze státního rozpočtu, podobně jako v USA. Tedy jestli je tohle co Ti chybí, tak vem to svoje zlato a cash, a rovnou ho někomu daruj. U poplatků si můžeš alespoň vybrat. Bud například ultradrahou City, nebo o něco levnější rakouskou - Českou spořitelnu, nebo třeba levnou dceru Commerzbank - mBank. Myslím že je věcí každého byznysu, na čem postaví svůj profit. Ostatně nikdo Ti nebrání ( samozřejmě ne tak docela legálně ) založit si účet třeba v nějakém, Tebou zmiňovaném, civilizovaném zbytku světa. :-D. Zkus třeba nějakou malou investiční islandskou banku a bez poplatků !!! :-))))

Jo, je fakt, že ty poplatky jsou docela bezpečnej a stabilní zdroj příjmů :) Já zjistil, že nejlepší uložení peněz je utratit je - a zlatý zuby po dědovi nikdo jen tak nedostane :D

S tím civilizovaným světem a jeho ilegalitou - jsem nevěděl, že mít zahraniční konto je ilegální? Obchodní právo a přidružené vědy jsem se ještě neučil... :)

EDIT: Pokud to není ilegální teď, tak jsem si jistý, že s příchodem nové, pomerančově zbarvené vlády to ilegální bude a to dost rychle :D

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
Jo, je fakt, že ty poplatky jsou docela bezpečnej a stabilní zdroj příjmů :) Já zjistil, že nejlepší uložení peněz je utratit je - a zlatý zuby po dědovi nikdo jen tak nedostane :D

S tím civilizovaným světem a jeho ilegalitou - jsem nevěděl, že mít zahraniční konto je ilegální? Obchodní právo a přidružené vědy jsem se ještě neučil... :)

EDIT: Pokud to není ilegální teď, tak jsem si jistý, že s příchodem nové, pomerančově zbarvené vlády to ilegální bude a to dost rychle :D

Nepsal jsem ilegální, ale ne tak uplne legální, respektive, pokud to oznámíš CNB, tak to legální bude. Ale kdo to udělá, že? :)

Návštěvník Tada
Odesláno
Nepsal jsem ilegální, ale ne tak uplne legální, respektive, pokud to oznámíš CNB, tak to legální bude. Ale kdo to udělá, že? :)

Hmmm, zajímavé zajímavé :)

Co do mě začli ve škole hustit právničinu tak kupodivu už rozlišuju jen na legální/ilegální - nic mezitím, nějaká šedá zóna prostě není, hlavní je, jak to člověk vyloží a jak to může dokázat :)

• Hlasovat proti 1
Odesláno
Hmmm, zajímavé zajímavé :)

Co do mě začli ve škole hustit právničinu tak kupodivu už rozlišuju jen na legální/ilegální - nic mezitím, nějaká šedá zóna prostě není, hlavní je, jak to člověk vyloží a jak to může dokázat :)

Možná tolik nešprtej teorii, a mrkni jak vypadá svět odjinud než ze školní třídy :). Třeba příklad ze dneška : http://ekonomika.idnes.cz/auta-jsou-v-cesk...3_ekonomika_vel

není to ilegální, ale taky to neí tak úplně legální. Prostě to funguje na základě poptávky a nabídky, a ne na základě učebnice a zkoušky :-)))).

Návštěvník Tada
Odesláno
Možná tolik nešprtej teorii, a mrkni jak vypadá svět odjinud než ze školní třídy :). Třeba příklad ze dneška : http://ekonomika.idnes.cz/auta-jsou-v-cesk...3_ekonomika_vel

není to ilegální, ale taky to neí tak úplně legální. Prostě to funguje na základě poptávky a nabídky, a ne na základě učebnice a zkoušky :-)))).

Hele, ono bude možná jednodušší, když se na to vykašlu, ekonomii, ekonomice a přidruženým pavědám moc nerozumím (na marketingu, který mám jako volitelný předmět jsem byl jednou a to ho považuji za navýsost praktický).

Trošku mi chybí ta "inženýrská logika" :)

• Hlasovat proti 1
Odesláno

To ještě platí? Myslel jsem, že to bylo za komančů. Jináák já používám dvě bezpoplatkové banky (mBanku a jednu v US) a je zajímavé, že ta US přečkala krizi jako jedna z těch lepších. Holt někdo umí a někdo musí vybírat poplatky.

Jinak s přenosem poplatků na koncového zákazníka souhlasím, jen on se rozhodne, zda si připlatí % za pohodlí, nebo bude platit hotově. Pokud přestane používat karty a banky na to konto přijdou o část poplatků, třeba změní svoji politiku. Jen zákazníci je můžou donutit - ikdyž v tom našem státečku nevím, nevím :(

Odesláno
Já si zaloužím šest flašek ! :D

s Tebou počítám ;) jen místo v Praze budu ve vinohradu ... vlastně bych Ti měl ponadávat, protože

ta naše "edukační" rolex-schůzka mě překopala chronoživot a brzo mě bude stát hodně peněz :suicide_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...