Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Píšu: "v IT se část lidí chová jako naprostí hlupáci (i když jinak nejsou)" - a to si myslím, že je fakt. Ukaž mi prosím web, na který přijdu a moje Windows 7 x64 se jen tak od sebe (bez mé aktivity) zavirují. Existuje takový? Jak mám tedy označit člověka, co vědomě kliká na big_tits.exe co mu přijde emailem jinak, než "IT hlupáka"? Dokud operační systém bude povolovat spouštět a instalovat programy (což, z definice, povoluje každý OS), budou existovat IT hlupáci, co spustí bezmyšlenkovitě COKOLIV. A tím budou existovat i "viry", či spíše trojany. S bezpečností OS to ale nemá co dělat, dle dříve postovaných odkazů to byl v roce 2008 i 2009 právě OS X, do kterého se hackeři nabourali jako do prvního. I to, že na Windows běží 30% světového internetu, zatímco na OS X serverech nula nula nic je fakt. PS: osobně nepoužívám antivir, s Windows bohatě stačí vlastní mozek (a jednou za X měsíců, pro kontrolu, scan, ale nikdy nic nenajde). Upraveno 20. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Tys nečetl co jsem psal? Prostuduj si tohle vlákno a další kde se třeba diskutuje o iPhonu ,a zjistíš, že to co říkáš nefunguje. Několik lidí se mu tady poměrně fundovaně snažilo vysvětlit, že blábolí nesmysly, on nereaguje a tvrdí dál své bludy, případně ty lidi uráží. To je totiž jeho pracovní metoda, na svých stránkách to řeší tak, že nepohodlné názory maže, což zde nemůže. A o jaké únosné míře slušnosti to píšeš? Přečti si jeho příspěvky, to vám nevadí? Nejsem sám, kdo to tady vidí. Takže jestli vy jste se s moderátory dohodli, tak máte setsakra divně nastavené laťky. Požádal jsem Chronomaga, aby si to tady přečetl a sdělil mi, jestli jsem se dopustil něčeho, za co bych měl dostat ban, jak mi vyhrožuje jeden s Tvých kolegů. Vás v tomto sporu považuju za silně neobjektivní. Každej se bavíme o něčem jiným. Ty o obsahu, a já o formě. Co myslíš, že má moderátor posuzovat spíš? Když jsme u Chronomaga - ale to jsi mu určitě, když jsi žádal o dovolení, neříkal, že si tady chceš vytvořit fórum ve fóru, nebo jo? To by ti měl dovolit jeho moderaci... A k té formě: Tvoje reakce na Hulána nejsou nijak zvlášť vybrané (proto to varování od mého kolegy, se kterým souhlasím), zato jsem si nevšiml, že bys mu něco odborně vyvracel, tvůj kolega Ejabejaroz má plnou hubu "hranic slušnosti" a druhým dechem moderátory prasácky obviní z braní úplatků od Hulána.. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Ty kokso... Doteraz som fakt Radka H. akceptoval a snazil sa pochopit jeho nazory a spravanie. Niekedy som sa bavil, niekedy niecomu priucil (aj na jeho blogu). Ale tieto posledne dva prispevky ohladom kradnuteho software s obhajobou, ze nevznikne ziadna skoda, to uz je fakt silna kava. Radek prosim ta, prestuduj si autorsky zakon a prislusne veci okolo toho. Pretoze zajtra zacnes tvrdit, ze stiahnut si celu produkciu Hollywoodu do netbooku je OK, pretoze filmove spolocnosti filmy pre verziu netbook nedistribuuju (nema DVD ano BlueRay, ani VHS). (ekvivalent tvojej argumentacie s OS X na PC). Ja ako autor akehokolvek produktu mam jediny pravo urcit, komu a za akych podmienok chcem moj produkt predavat. Ak sa Apple, pripadne Steve Jobs rozhodol, ze Mac OS X na PC nechce, je to jeho rozhodnutie. Akakolvek dalsia diskusia k tomuto je zbytocna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Píšu: "v IT se část lidí chová jako naprostí hlupáci (i když jinak nejsou)" - a to si myslím, že je fakt. Ukaž mi prosím web, na který přijdu a moje Windows 7 x64 se jen tak od sebe (bez mé aktivity) zavirují. Existuje takový? Jak mám tedy označit člověka, co vědomě kliká na big_tits.exe co mu přijde emailem jinak, než "IT hlupáka"? Dokud operační systém bude povolovat spouštět a instalovat programy (což, z definice, povoluje každý OS), budou existovat IT hlupáci, co spustí bezmyšlenkovitě COKOLIV. A tím budou existovat i "viry", či spíše trojany. S bezpečností OS to ale nemá co dělat, dle dříve postovaných odkazů to byl v roce 2008 i 2009 právě OS X, do kterého se hackeři nabourali jako do prvního. Prosím tě, toho dementa, co kliká na ty kozy sis vymyslel ty sám, tak s ním tady teď neargumentuj! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Pretoze zajtra zacnes tvrdit, ze stiahnut si celu produkciu Hollywoodu do netbooku je OK Pokud se nepletu, tak stahovat audiovizuální díla je v ČR legální. Nezákonné je tato díla sdílet, či jinak poskytovat dále. Prosím tě, toho dementa, co kliká na ty kozy sis vymyslel ty sám, tak s ním tady teď neargumentuj! To je příklad Pointa je ta, že Windows 7 se rozhodně nezavirují samovolně. Je potřeba nějaká aktivita na straně uživatele, jeho "IT hloupost". A pak je jedno, zda spustím Windows "big_tits.exe" či Linux / OS X "rm -rf /". V podstatě veškeré "viry" útočí na hloupost uživatelů, ne na záplatovaný systém poslední verze a jeho bezpečnostní chyby. Upraveno 20. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 20. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Každej se bavíme o něčem jiným. Ty o obsahu, a já o formě. Co myslíš, že má moderátor posuzovat spíš? Když jsme u Chronomaga - ale to jsi mu určitě, když jsi žádal o dovolení, neříkal, že si tady chceš vytvořit fórum ve fóru, nebo jo? To by ti měl dovolit jeho moderaci... A k té formě: Tvoje reakce na Hulána nejsou nijak zvlášť vybrané (proto to varování od mého kolegy, se kterým souhlasím), zato jsem si nevšiml, že bys mu něco odborně vyvracel, tvůj kolega Ejabejaroz má plnou hubu "hranic slušnosti" a druhým dechem moderátory prasácky obviní z braní úplatků od Hulána.. . Ad jedna, nepsal jsem že jsem mu to vyvracel já, od toho jsou tady fundovanější - najdi si to, ( i když argumenty typu Safari pořád mrzne můžu vyvracet i já), ad dvě - já nepotřbuju nic moderovat, než do tohodle vlákna začal přispívat on, nebyl tady problém. A když jsem u toho - co konkrétně Ti vadí na mé komunikaci s RH? Co je v nich vulgárního (protože za vulgaritu jsem dostal varování)? To blití? To snad ne. edit: drobnost na závěr - proč nereagujete na připomínky ohledně kradení SW? Přijde vám to v pohodě? Upraveno 20. března 2010 uživatelem decebal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Poněkud zbytečné emoce. Je škoda, že neslyším žádné argumenty, jen "výkřiky". Každopádně je to oboustranně nepřínosné, takže do tohoto tématu už nebudu přispívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 20. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 Poněkud zbytečné emoce. Je škoda, že neslyším žádné argumenty, jen "výkřiky". Každopádně je to oboustranně nepřínosné, takže do tohoto tématu už nebudu přispívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 (upraveno) Nicméně ten problém je zajímavý - je jasné, že stažením porušíš autorský zákon. Na druhou stranu, na to aby to byl přestupek, musí vzniknout nějaká škoda. Jak chceš kvantifikovat škodu u software, který se pro PC neprodává a Apple na takovémto užití tedy nevydělá ani korunu (i když by jej prodávat mohl)? Rovněž s tím stažením má nulové náklady, ty nese někdo jiný... Je to podobné jako nedávné rozhodnutí soudu, že 55km/h není přestupek. Ano, mírně vyšší rychlost sice porušuje vyhlášku, ale společenská nebezpečnost je nulová, tudíž není co řešit. Uvedené stažení tedy není "krádež", ale (možné) porušení autorského zákona, kterým ovšem nevznikne žádná škoda. Je to tedy spíše etický problém. Pouzitim nelegalniho sw je spachan prestupek, pri vetsim rozsahu trestny cin. Jiz samotne nainstalovani licencovaneho sw bez vlastnictvi prislusne licence je minimalne prestupek. Vyse zpusobene skody ovlivnuje pouze to zda se jedna o prestupek nabo uz o trestny cin. Tady neni o cem spekulovat, zakon myslim je jasny, pripadne otazky muzes bez obav smerovat na BSA :-)). Apple je tebou doporucenym sw poskozovan i v dalsi rovine, to co ty doporucujes je neco o cem jsem presvedceny ze nikdy nebude fungovat tak jak funguje Apple pocitac. Tak muze pripadny uzivatel dojit ke neojektivnim nazorum na Apple reseni a nekoupit si jej, coz 100% Apple poskozuje. Kdyz ukradnu tvuj redakcni system, postavim na nem web o hodinkach, nebudu nic prodavat, nijak jej komercne vyuzivat bude se ti to libit? Myslim ze svuj nazor na kradez sw velmi rychle zmenis, nebo nam ted tady vsem reknes ze ti to nevadi a ze pro nekomercni pouziti si muzeme krast ten tvuj redakcni system jak se nam zamane? Upraveno 20. března 2010 uživatelem OldaA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 V podstatě veškeré "viry" útočí na hloupost uživatelů... Svatá prostoto A to se nazývá IT odborníkem s IQ vyšším než 99% lidí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 20. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2010 ...tvůj kolega Ejabejaroz má plnou hubu "hranic slušnosti" a druhým dechem moderátory prasácky obviní z braní úplatků od Hulána.. . "Plnou hubu", "prasácky" - to přesně jsem měl na mysli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Pokud se nepletu, tak stahovat audiovizuální díla je v ČR legální. Nezákonné je tato díla sdílet, či jinak poskytovat dále. Zákon č. 121/2000 Sb., zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským § 13 Rozmnožování (1) Rozmnožováním díla se rozumí zhotovování dočasných nebo trvalých, přímých nebo nepřímých rozmnoženin díla nebo jeho části, a to jakýmikoli prostředky a v jakékoli formě. (2) Dílo se rozmnožuje zejména ve formě rozmnoženiny tiskové, fotografické, zvukové, obrazové nebo zvukově obrazové, stavbou architektonického díla nebo ve formě jiné trojrozměrné rozmnoženiny anebo ve formě elektronické zahrnující vyjádření analogové i digitální. § 25 Právo na odměnu v souvislosti s rozmnožováním díla pro osobní potřebu a vlastní vnitřní potřebu (1) U zveřejněných děl, která lze rozmnožovat a) pro osobní potřebu fyzické osoby či vlastní vnitřní potřebu právnické osoby či podnikající fyzické osoby (§ 30 a 30a) pomocí přístroje k zhotovování tiskových rozmnoženin na papír nebo podobný podklad, anebo pro osobní potřebu fyzické osoby (§ 30) na podkladě zvukového, zvukově obrazového nebo jiného záznamu či rozhlasového nebo televizního vysílání jejich přenesením pomocí přístroje na nenahrané nosiče záznamu, má autor právo na odměnu v souvislosti s takovým rozmnožováním díla. Upraveno 21. března 2010 uživatelem TomAnt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Osobně jsem za OS X zaplatil 100t Kč (v ceně HW) a firemně další peníze, abych zjistil, že mi nevyhovuje. Nicméně ten problém je zajímavý - je jasné, že stažením porušíš autorský zákon. Na druhou stranu, na to aby to byl přestupek, musí vzniknout nějaká škoda. Jak chceš kvantifikovat škodu u software, který se pro PC neprodává a Apple na takovémto užití tedy nevydělá ani korunu (i když by jej prodávat mohl)? Rovněž s tím stažením má nulové náklady, ty nese někdo jiný... Je to podobné jako nedávné rozhodnutí soudu, že 55km/h není přestupek. Ano, mírně vyšší rychlost sice porušuje vyhlášku, ale společenská nebezpečnost je nulová, tudíž není co řešit. Uvedené stažení tedy není "krádež", ale (možné) porušení autorského zákona, kterým ovšem nevznikne žádná škoda. Je to tedy spíše etický problém. tvoja "znalost" zakonov ako aj inych veci o ktorych tu casto pises je na urovni ziaka zakladnej skoly,ktory sa hada,kto ma lepsiu hracku... Zrovnavat autorske prava a rozhodnutie sudu o prekroceni rychlosti dokazuje, ze si uplne mimo a najradsej by bolo, keby si zbytocne nevyvolaval svojimi zbytocnymi, nepravdivymi postami flame... Nerozumiem, preco je takyto clovek na fore vobec tolerovany... Jeho spravanie uz davno nie je v sulade s pomyselnymi moralnymi pravidlami tohto fora... Postovanie linkov na stiahnutie Mac os, nadavanie a osocovanie inych ludi, klamstva a pod. Tento clovek urobi takmer vsetko, aby si obhajil "svoj" system Windows, ci uz v PC alebo v mobile, jeho argumenty maju vahu vtacieho pierka /ako napr bezpecnost systemu W7/ a ked sa mu predlozia padne argumenty/vid diskusiu o prechod na HDII, kde absolutne ignoroval moje otazky ohladom noveho systemu WM7/, vobec na ne nereaguje a sprava sa dalej ako hulvat a 12 rocne dieta,ktoremu zobrali oblubenu hracku. Tento clovek nevytvara prostredie, ktore je pre toto forum z mojho pohladu prjemne, priatelske, ale vytvara atmosferu, ktora je neprijemna snad kazdemu, kto pride do styku s jeho prispevkami. Upraveno 21. března 2010 uživatelem Benne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 Naštěstí se Radek Hulán vyjádřil, že sem nadále nebude přispívat, tak proč to dál pitváš? A ještě by mě jako laika a jen uživatele zajímala odpověď na otázku položenou RH, do které se evidentně nikomu nechce. Proč více jak 90% používaných počítačů na světě není Apple (tak nějak se vyjádřil, jestli si to dobře pamatuju), když je tak dobrý? EDIT: Oprava! Bylo to 98% v ČR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 Proč 98% lidi nosi hodinky na baterku a 2% na perko? Rozsireni pocitacu Apple v CR je dane dobou prichodu na trh, cenou, rozsirenim prodejni site, moznosti si to koupit a v neposledni rade i ceskou verzi windows, ktera je dlouhodobe dostupna. Zasadni pro mnoho uzivatelu je zvyk na windows, ktery ziskaji ve skole nebo v praci. Pokud budeme hodnotit podil na trhu v USA, kde je Apple tradicne silny budeme se bavit o jinych cislech. Samotny podil na trhu neznamena nic o kvalite vyrobku samotne, je soucasti cele rady dalsich aspektu. Zasadni je urcite cena, Apple proste nedela netbook za 7990, ani notebook za 10990. Stejne jako IWC nedela G-Shocky, coz samo o sobe nemuze znamenat ze IWC jsou horsi hodinky nez Casio. Stejne se muzeme bavit o autech. Proc na silnicich jezdi vic Fabii nez treba Mercedesu tridy S? Je snad Skoda Fabia lepsi auto? Apple je premiovy vyrobek, ktery podle mych osobnich zkusenosti prinasi premiovy vykon, pohodli, stejne jako Mercedes S500 proti Fabii HTP, Rolex Submariner proti Orient Diver atd.. Otazka je kolik lidi je ochotno si za to priplatit? Podil na trhu je spise dany zvyklostnim nakupovanim a ochotou platit nez samotnou kvalitou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 Kupil som apple klavesnicu, po dvoch rokoch vahania asi je to tazka apple blasfemia ale mam ju pripojenu k PC musim vyjadrit spokojnost akurat sa chcem poradit s tunajsimi skusenymi, ovladam strojopis takze niektore zvyky je tazko prekonat potreboval by som premapovat "jablcko" s "lavym alt" kedze na apple klav. su naopak oproti beznym pc klavesam. vie niekto doporucit dobry sw? na nete je toho spusta ale radsej mam osobne doporucenie dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Nerozumiem, preco je takyto clovek na fore vobec tolerovany... Jeho spravanie uz davno nie je v sulade s pomyselnymi moralnymi pravidlami tohto fora... vobec na ne nereaguje a sprava sa dalej ako hulvat a 12 rocne dieta,ktoremu zobrali oblubenu hracku Někteří uživatelé Apple si svůj život projektují do vlastnictví oné zaostalé krabičky a když někdo jejich náboženství nesdílí, šílí... Upraveno 21. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 ... takže do tohoto tématu už nebudu přispívat. Myslel jsi to vážně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Myslel, ale tak jsem nějak očekával, že Apple hulváti přestanou osobně napadat někoho, kdo jejich 2% náboženství neuznává Upraveno 21. března 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2010 ... Proč více jak 90% používaných počítačů na světě není Apple (tak nějak se vyjádřil, jestli si to dobře pamatuju), když je tak dobrý? EDIT: Oprava! Bylo to 98% v ČR. Jeden z dovodov je aj to, ze mnoho "kutilov" si PC poskladaju sami a hlavne - OS+SW si ukradnu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se