Radek124 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Neznám situaci u Vás doma - ale než takového veterána, nebylo by lepší "na doma" vzít MacMini (třeba poslední model s DVD) a k němu "z technologické rezervy" přihodit solidní HD monitor/telku? Já to tak udělal u svojí žáby, spokojenost maximální, na C2D jede i Mavericks, spotřeba i hlučnost skoro nulová - a aspoň nemusím řešit že by ten krám odněkud s brekem donesla rozbitej...
quest987 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Neznám situaci u Vás doma - ale než takového veterána, nebylo by lepší "na doma" vzít MacMini (třeba poslední model s DVD) a k němu "z technologické rezervy" přihodit solidní HD monitor/telku? Já to tak udělal u svojí žáby, spokojenost maximální, na C2D jede i Mavericks, spotřeba i hlučnost skoro nulová - a aspoň nemusím řešit že by ten krám odněkud s brekem donesla rozbitej... Taky me to napadlo poridit miniho, ale nevim zda by to byl ideal, protoze to bude jedinej jeji poctac a byl by pripojenej na 117 cm ledku s pozorovaci vzdalenosti cca 2,7m tak nevim jaky by to vypadalo pri pouziti netu. Skusim ji to nabidnout jako alternativu nebo ji donutim at proda ipada aby navysila rozpocet.
Radek124 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 (upraveno) Odolný iPad ať si nechá "na ven" a nebo "do pelechu" - mini (ať to má aspoň 4GB RAM - a časem nejlépe i SSD) může mít na zálohy a telku k němu připojíte přes HDMI. A kdyby to na tu dálku stálo za houby, normální monitor se dá na miniDP pověsit vždycky. Akorát varuju před nízkým DPI zblízka - posledních pár let je vyhlazování fontů na jabku optimalizované na vyšší rozlišení a třeba na klasických SXGA 19" a nebo FullHD 27" to z půl metru vypadá (v porovnání s ClearType ve Windows) dost hrozně... Upraveno 17. května 2014 uživatelem Radek124
skalis Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Mam asi naprosto notorickej dotaz. Vyplati se koupit macbook v USA a ma to krome zastrcky, zaruky a lokalizace nejake dalsi dusledky? Diky!
Návštěvník dlubix Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Klavesnice. Jinak me nic nenapada. Kolik % se da usetrit?
skalis Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 (upraveno) Nemam tuseni. Ale zena potrebuje novy ntb, premysli o macu a ja zrovna letim pracovne do usa, takze zjistuju...Klavesnice. Jinak me nic nenapada. Kolik % se da usetrit? Upraveno 18. května 2014 uživatelem skalis
Tondaa73 Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Já nevím, jak mac, ale nechal jsem si letos dotáhnout iPad. Cena znatelně lepší (srovnání na apple.com), evropská zástrčka za pár kaček na eBay, a záruka celosvětová...
m.n. Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 (upraveno) Tondaa73: znatelně lepší cena je co? Ať počítám jak počítám, cenová výhoda apple.com proti apple.cz mi vychází pouze cca těch 20%, které tvoří dph, což se samozřejmě dá řešit. Ty doby, kdy se to vyplatilo tahat z USA už jsou dávno pryč. Už asi 5 let. Upraveno 18. května 2014 uživatelem m.n.
Tondaa73 Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 20% DPH, které dovozem vyřešíš je ti málo? Tak sorry...
pafka Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Tak z vlastní loňské zkušenosti - se zárukou v Evropě nepočítej, pokud ho koupíš v USA :-(
m.n. Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 20% DPH, které dovozem vyřešíš je ti málo? Tak sorry... Ano, jsem plátce.
Tondaa73 Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Ano, jsem plátce.Já ho mám jako soukromá osoba, neuplatňuji odpočet. A psal jsi něco o tom, že DPH vyřešíš... Tak z vlastní loňské zkušenosti - se zárukou v Evropě nepočítej, pokud ho koupíš v USA :-(Nevím, mám od jabkařů spoustu elektroniky, ale nic se zatím nevysypalo. Ale zrovna minulý týden jsem měl rozhovor s kamarádkou z IT, a ta tvrdila, že celosvětová záruka platí na 100%.
pafka Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Měsíc po koupi Iphona 5 se pokazil displej, byl jsem s ním v Praze u Kolbenky, tam mi řekli, že neplatí a mám se ho pokusit reklamovat v kamenném obchodě. Odjel jsem s ním do Applu do Drážďan , kde sice byli milí a vstřícní, ale řekli mi totež: " neplatí ". Po měsíci jel kolega do Las Vegas, tam ho vyměnili okamžitě....Tak nevím - třeba se to týká jen zboží s GSM?
Tondaa73 Odesláno 18. května 2014 Nahlásit Odesláno 18. května 2014 Opravdu nemám žádné zkušenosti s reklamací, ale slepě (nebo spíše naivně) tomu věřím.... Je to zvláštní, že ti to nechtěli v Evropě vzít...
kloubik Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 Nemam tuseni. Ale zena potrebuje novy ntb, premysli o macu a ja zrovna letim pracovne do usa, takze zjistuju... Minuly tyden kupoval kamarad pri navsteve v US Macbook Air 13"....899 dolaru finalni cena od oficialniho Apple prodejce vs. 28tis. Kc na apple.cz. To mi prijde vice nez slusne. Cestoval do US bez notebooku, takze zpet provezl bez problemu.
panedge Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 Nemam tuseni. Ale zena potrebuje novy ntb, premysli o macu a ja zrovna letim pracovne do usa, takze zjistuju...Když pominu klávesnici a nevím teda jak je to se samotnou češtinou v OS X,tak kvůli záruce bych do toho nešel.Vychytej si tady ňákou akci u nás a máš klid.
m.n. Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 (upraveno) Minuly tyden kupoval kamarad pri navsteve v US Macbook Air 13"....899 dolaru finalni cena od oficialniho Apple prodejce vs. 28tis. Kc na apple.cz. To mi prijde vice nez slusne. Cestoval do US bez notebooku, takze zpet provezl bez problemu. To ale byla nějaká jednorázová akce mimo oficiální kanál apple, ne? Na Apple.com startuje 13" Air na 1000USD. Já kupoval zrovna minulý týden Air 13" pro kolegu a vyšel na 22.400 na Alze. Fakt se to nevyplatí... Upraveno 19. května 2014 uživatelem m.n.
quest987 Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 istyle má výprodej loňských modelů MB Air http://www.istyle.eu/cz/vyprodej
montemar Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 Měsíc po koupi Iphona 5 se pokazil displej, byl jsem s ním v Praze u Kolbenky, tam mi řekli, že neplatí a mám se ho pokusit reklamovat v kamenném obchodě. Odjel jsem s ním do Applu do Drážďan , kde sice byli milí a vstřícní, ale řekli mi totež: " neplatí ". Po měsíci jel kolega do Las Vegas, tam ho vyměnili okamžitě....Tak nevím - třeba se to týká jen zboží s GSM?ajfoun v americe koupenej je made in u.s.a., nebo china?
pafka Odesláno 19. května 2014 Nahlásit Odesláno 19. května 2014 Made in China, v USA se vyrábí pouze díly a ty posílají na složení do Číny (viz Google)...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se