Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

spiderer: monitor mám kvalitní 24" IPS, takže ten zatím neřeším. Tebou popsanou variantu (Air 13,3 + thunderbolt monitor) zrovna pořídil kamarád a je to bomba.

Mě láká Mac mini hlavně tím, že stojí pár korun a dá se do něj osadit druhý disk (SSD) a 8GB ram a člověk má za 18 tisíc hodně slušně použitelný mac. Navíc se dá příležitostně přenášet. Jak jsem totiž zjistil, tak co jsem dostudoval, tak s notebookem nikam nechodím. Pouze občas nějaká prezentace z pdf a to bych si vystačil i s iPadem. Jinak ho využiju jedině když musím jednou za měsíc-dva pracovat o víkendu v těšíně. A to bych teoreticky mohl vzít i miniho. iPad chci hlavně na takové to vyřizování mailu a internet když se mi nechce tahat noťas.

Pravda, že MacBook Pro by byl asi univerzálnější. Akorát je to o 10 tisíc dražší varianta. Propásl jsem výprodej 13" MBP :worried_anim: Proč já jsem ta váha? :suicide_anim:

Odesláno

Poridil jsem domu novou jablecnou akvizici a to iPhona 4(bohuzel ne pro me , ale pro pritelku).Resim jestli v itunes v kompu pro nej vytvorit novy ucet nebo jestli pouzivat jeden a mit veci jak pro iPad tak iphone dohromad?jak to mate vy ?

Predem diky za odpoved

Odesláno
  V 12. 1. 2012 v 6:51, 'quest987' napsal:

Poridil jsem domu novou jablecnou akvizici a to iPhona 4(bohuzel ne pro me , ale pro pritelku).Resim jestli v itunes v kompu pro nej vytvorit novy ucet nebo jestli pouzivat jeden a mit veci jak pro iPad tak iphone dohromad?jak to mate vy ?

Predem diky za odpoved

Pro dva lidi - dva účty. Jak bys to dělal se synchronizací/zálohou přes iCloud? :) (... pokud teda nemáte společné kontakty a kalendáře :))

Odesláno
  V 12. 1. 2012 v 6:58, 'Pavlucha' napsal:

Pro dva lidi - dva účty. Jak bys to dělal se synchronizací/zálohou přes iCloud? :) (... pokud teda nemáte společné kontakty a kalendáře :))

Ja sem teda, ale trumpeta.Nemuzu takhle brzo rano vznaset dotazy pak melu blbosti,to je vlastne jasny.
Odesláno
  V 12. 1. 2012 v 6:58, 'Pavlucha' napsal:

Mame to s zenou na jeden ucet (4 zarizeni) a vesele zalohujeme i kdyz nemame stejny kontakty...
Odesláno
  V 13. 1. 2012 v 20:59, 'Jeremy' napsal:

Mame to s zenou na jeden ucet (4 zarizeni) a vesele zalohujeme i kdyz nemame stejny kontakty...

... na iCloud? ... to snad ne ... možná komp, ale v iCloud si 2 soubory s kontaktama prostě neuděláš.
Odesláno

Proč by to nemělo jít? Já mám na iCloud jiné Apple ID než na aplikace a tedy předpokládám, že můžu mít na různé iPhone různé Apple ID na iCloud.

Odesláno (upraveno)
  V 13. 1. 2012 v 23:32, 'Josef01' napsal:

Proč by to nemělo jít? Já mám na iCloud jiné Apple ID než na aplikace a tedy předpokládám, že můžu mít na různé iPhone různé Apple ID na iCloud.

... otázka zněla zda pořizovat JEDEN ÚČET PRO DVĚ ZAŘÍZENÍ/LIDI (CapsLock -nekřičím, jen zdůrazňuji). Tvé řešení je pro Questa sice cestou, ale nebude muset přepínat mezi účty aplikace/agenda?

EDIT: LINK

Upraveno uživatelem Pavlucha
Odesláno

Nemusí se přepínat, u aplikací mám standardně jedno Apple ID (to ostatně můžu mít na více zařízeních) a na iCloud mám jiné Apple ID, které je nastaveno taktéž standardně a obě ID jsou na sobě nezávislé.

Odesláno

Dokázal by mi někdo poradit jak v mac os x přinutit kolečko myši fungovat jako prostřední tlačítko? Konkrétně jde o otevírání odkazů v nových záložkách v chromu, pohyb v 3d ve sketchupu a pohyb ve 2d v autocadu. Stáhl jsem logitech control center, nastavil to tam, ale stejně mi to kolečko pořád spouští dashboard.

Odesláno

Před časem jsem se rozhodl, že pokročím od vrstvení smyček v GB dál a pořídím si klávesy. Musím říct, že kombinace Mac/GB/Casio CTK 3000 je skvělá. GarageBand funguje jako modulátor a Home rec studio na jedničku. Jasně, nějakej Roland by byl fešnější, ale na to moje muzicírování to v pohodě stačí. A hlavně - tohle je jeden z důvodů, proč mám Maca pořád rád. Jednoduchost a prostor pro kreativitu i pro amatéry...

post-19967-017178700 1326662619.jpg

A jenom jako ukázku přikládám takovou atmosférickou hříčku, která je možná trochu zajímavá tím, že tracky jsou kompletně vytvořený na třítisícovce (takže už žádný loopy z netu), online nahraný do GB a v něm taky zmasterovaný. Jo a princip vrstvení a postupná gradace je tam furt, protože mám tenhle model prostě rád. :)

http://nextstep.systemin.eu/public/Safe_Landing.mp3

Odesláno
  V 15. 1. 2012 v 10:08, 'adamjursa' napsal:

Dokázal by mi někdo poradit jak v mac os x přinutit kolečko myši fungovat jako prostřední tlačítko? Konkrétně jde o otevírání odkazů v nových záložkách v chromu, pohyb v 3d ve sketchupu a pohyb ve 2d v autocadu. Stáhl jsem logitech control center, nastavil to tam, ale stejně mi to kolečko pořád spouští dashboard.

tak to bylo nastavením mission control, už to funguje správně

Odesláno

Ludwig-to je super,protože jsem muzikant tak vím,jak se s tímhle člověk dokáže vyblbnout.Nahrávka se mi líbí,má to atmosféru.Jeden dotaz-začal jsem Iphonem,pak jsem si pořídil Ipad a jsem nadmíru spokojenej.Teď přemejšlím nad Imacem.Je to velkej nezvyk přejít z windowsu k jabku?říkám si že ne,protože jestli je všechno tak intuitivní jako to co už mám,tak by to mělo bejt super.Něco jsem si přečetl,ale stejně,radši bych se tě zeptal jako uživatele.Díky

Odesláno (upraveno)

Otázka sice není směřována přímo na mě, ale na mac jsem přešel před třemi dny :) Zatím tedy velmi čerstvé poznatky. Považuju se za počítačově gramotného člověka a s windowsy jsem neměl nějaké zásadní problémy. Shrnul bych to následovně. Po prvním spuštění je to trochu chaos. Nic není tam, kde je člověk zvyklý. Po dni hraní a zkoušení jsem se v tom už ale pohodlně orientoval. Musíš se ale připravit na to, že všechno je trochu jinak. Tím myslím i software, který existuje i pro windows. Typicky u mě to byl třeba microsoft office nebo google sketchup.

Ve výsledku mi ale celek přijde o dost jednodušší, pohodlnější a intuitivnější než windowsy.

Co miluju:

+ gesta. Na notebooku s windowsy jsem skoro nebyl schopen fungovat bez myši. Macbook pro ovládám při běžné práci raději přes touchpad. Díky gestům skvěle rychlé.

+ mission control. Neskutečně rychlé přepínání mezi okny s grafickým náhledem, možnost mít několik "ploch".

+ synchronizace. mac/iphone/google. všechno mám třikrát zálohované.

+ app store. není třeba hledat software na internetu, stačí vyhledat v appstore.

+ spotlight. aneb vyhledávání, které funguje

S čím zatím bojuju:

- drobné rozdíly v software, který znám z windowsů

- co se týče přímo macbook pro 13" jako hardware. Pouze 2 USB, které jsou příliš blízko sebe, takže tlustší flashku vedle zapojeného konektoru nedám.

nic jiného mě nenapadá.

EDIT: ach ty citace

Upraveno uživatelem adamjursa
Odesláno (upraveno)
  V 16. 1. 2012 v 8:25, 'panedge' napsal:

Ludwig-to je super,protože jsem muzikant tak vím,jak se s tímhle člověk dokáže vyblbnout.Nahrávka se mi líbí,má to atmosféru.Jeden dotaz-začal jsem Iphonem,pak jsem si pořídil Ipad a jsem nadmíru spokojenej.Teď přemejšlím nad Imacem.Je to velkej nezvyk přejít z windowsu k jabku?říkám si že ne,protože jestli je všechno tak intuitivní jako to co už mám,tak by to mělo bejt super.Něco jsem si přečetl,ale stejně,radši bych se tě zeptal jako uživatele.Díky

Jak to jenom napsat, aby to nevyznělo jako Apple fan agitka. :) Pojednání o přechodu najdeš na internetu tisíce a existuje taky celkem uzavřený okruh rad a tipů k tomuto tématu. Ale vždycky platí:

za A - musíš vědět, jestli existuje Mac verze SW, který používáš

za B - nebo musíš mít ochotu začít používat nějaký ekvivalent

Nic víc, nic míň. Na druhou stranu hlavní proud SW výrobců dnes v drtivé většině akceptuje obě platformy. Problém můžou způsobit různé utilitky nebo nějaký zvlášť sofistikovaný soft. Ovšem dnes, kdy si prostě nainstaluješ na Maca Win (ať už bootcamp, virtualizace nebo třeba i přes Wine) není žádný důvod se obávat. Klidně pořiď Maca, začni od prvního dne primárně používat OSX a jako pojistku měj nainstalovaný i Windows. A můžu ti garantovat, že vždycky najdeš alternativní utility pro Maca, které jsou stejně funkční a mnohdy i lepší. Určitě v jednoduchosti, "blbuvzdornosti" a minimalizaci nutných kroků vedoucích k výsledku.

Takže když to shrnu - ano, na začátku to bude trochu nezvyk, ale pak to asi bude malinko návyk. :) Nevýhodou je, že pokud používáš nějaký placený, drahý soft a nechceš nebo nemůžeš se ho zbavit, budeš ho muset platit znovu.

Hele, ale možná bude jednodušší, když přímo do tohohle vlákna (nebo mně napiš SZ) hodíš SW, kterej používáš a určitě se někdo k ekvivalentům, drobným rozdílům nebo třeba i potížím vyjádří konkrétně. Ale pokud se ptáš opravdu jenom na to, jestli bude používání OSX stejně intuitivní jako iOS, tak bude. Už proto, že Apple tyhle dvě "větve" začíná dost spojovat...

Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...