Přejít na obsah

Sbírka na server Chronomagu

Chronomag

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Tak jsem take neco prispel, vylozil jsem tam cely PaySec a protoze to byla legracni castka tak jsem take neco poslal prez PP (jen aby nebyly poplatky za PaySec vetsi nez odeslana castka) :D

edit - tak by mne zajimalo kolik se zaplati na darovaci dani nasemu statnimu zrizeni?

Odesláno
  tyfo napsal:
edit - tak by mne zajimalo kolik se zaplati na darovaci dani nasemu statnimu zrizeni?

Nic - do 20k/dar je to osvobozeno i pro osoby nepříbuzné. Tady je spíš otázka, zda je to dar, protože jaksi očekáváme nějaké protiplnění...

Návštěvník milosklikar
Odesláno
  JJ napsal:
....... jaksi očekáváme nějaké protiplnění...

a není to třeba tak, že "protiplnění" očekávají jen ti, kteří se v tomto vlákně zveřejňují...?

Je to vlastně takový oslí můstek k otázce, která mi stále vrtá hlavou. Co vede člověka k tomu, aby zde napsal ( poslal jsem, máš to tam, trojciferná částka na místě atd.....)? Možná mám zúžený úhel pohledu, ale vychází mi dvě možnosti.:

1. Nutně potřebuji, aby Chronomag věděl, že jsem právě já přispěl a jelikož jsem tu pod nickem, tak aby si spojil jméno s nickem a věděl, že jsem to byl právě já.

2. Potřebuji dát celému fóru vědět, že já jsem taky přispěl.

Třetí variantu, že se chci ujistit, že peníze došly snad ani nemůže nikdo brát vážně..:-)

PS: Ani jednu ze dvou variant, které jsem uvedl "chraň bůh" neodsuzuju a to říkám naprosto vážně. Jen mě důvod těchto sebezveřejnění opravdu, ale opravdu vážně zajímá.

Odesláno

mně to sice taky napadlo, ale převážil spíš dobrej pocit z tohohle vlákna - fakt hodně lidí se přidalo, nesváry zapomenuty, je vidět že nás to fórum taknějak spojuje...každopádně ale kdo se tady neobjevil je pěknej hajzl! :D

Odesláno
  milosklikar napsal:
a není to třeba tak, že "protiplnění" očekávají jen ti, kteří se v tomto vlákně zveřejňují...?

co třeba že to povzbudí další dárce.. kolik by se vybralo s 0 reakcema v tomto vlákně?

Odesláno
  milosklikar napsal:
...Jen mě důvod těchto sebezveřejnění opravdu, ale opravdu vážně zajímá.

Me to zajimalo taky, nakonec me napadl duvod dalsi. To co pise Kubson. Nekdo holt ma dobry pocit tak ho chce sdilet s ostatnima. Navic se posouva vlakno vys a tak trochu nuti ty co jeste neprispeli z lenosti (ne z principu) o tom jeste popremyslet a rozhoupat se.

Filipes napsal:
...každopádně ale kdo se tady neobjevil je pěknej hajzl! :D

Jsem rad, ze jsem duveru v sebe kladenou nezklamal, alespon mam duvod se taky pochlubit :lol2:

Odesláno
  kubson napsal:
co třeba že to povzbudí další dárce.. kolik by se vybralo s 0 reakcema v tomto vlákně?

ano, toto si myslim byla motivace vetsiny prispevatelu. mne napriklad na foru neuvidite, jsem ctenar a nepotrebuju se projevovat pod kazdym tematem, nekolik hodinek jsem zde koupil, nekolik clenu videl, forum i stranky mam rad. proto mi prislo fajn prispet; opravdu nepotrebuji, aby si kdokoli spojil me jmeno s castkou, spise jako dat vedet "jsem tu a nekaslu na to".

Odesláno

Za mě je to jednoduché, někde je tu vlákno kdo je aktivní na foru, nebo tak nějak. No a podle mě aktivní je i ten co jen a jen čte. A jelikož třeba i jako já spíše čtenář, tak malinko pošle a sem napiše jen třeba Mbank atd. Tak dle mě zde ve vlákně aktivita i jen ta čtecí, bude více vidět.

Odesláno
  JJ napsal:
... Tady je spíš otázka, zda je to dar, protože jaksi očekáváme nějaké protiplnění...

Samozřejmě že očekáváme :lol: Že to bude lépe fungovat ... :thumbsup_anim:

Nebo to snad někdo dělá proto, aby tím, že něco poslal, získal nějaká privilegia? Třeba že se pak bude moci chovat jako h.o.v.a.d.o.? To doufám ne!

Odesláno
  OrganiQ napsal:
ano, toto si myslim byla motivace vetsiny prispevatelu. mne napriklad na foru neuvidite, jsem ctenar a nepotrebuju se projevovat pod kazdym tematem, nekolik hodinek jsem zde koupil, nekolik clenu videl, forum i stranky mam rad. proto mi prislo fajn prispet; opravdu nepotrebuji, aby si kdokoli spojil me jmeno s castkou, spise jako dat vedet "jsem tu a nekaslu na to".

Naprostej souhlas takze i za mne - done PayPal.

Odesláno

TO milosklikar :

Já to mám jako s chlubícím vláknem. Prostě se chci podělit o radost.

Nejsem debil, abych si myslel, že se z mejch Perrelet a Hamilton někdo posere !!!

Stejně tak nečekám, že někdo padne na zadek ze sumy variabilní symbol děleno dvěma. :D

Odesláno
  Widloun napsal:
Samozřejmě že očekáváme :lol: Že to bude lépe fungovat ... :thumbsup_anim:

No právě. Takže podle logiky státu by se to mělo nějak zaúčtovat a hlavně zdanit :-(

Jinak smysl výkřiků "já jsem taky dal" v tomhle vlákně mi také uniká, ale když to lidi baví... Na moje rozhodnutí přispět či nepřispět neměl a nemá počet takových výkřiků vliv.

Návštěvník milosklikar
Odesláno
  kubson napsal:

takhle jsem se na to nepodíval.... :wacko:

JJ napsal:
Jinak smysl výkřiků "já jsem taky dal" v tomhle vlákně mi také uniká, ale když to lidi baví... Na moje rozhodnutí přispět či nepřispět neměl a nemá počet takových výkřiků vliv.

Asi to mám stejně...

Odesláno
  JJ napsal:

Ale je v tom aj pocit spolupatričnosti.

Odesláno
  milosklikar napsal:

Predpokladam, ze "protiplneni" ocakava kazdy, kto prispeje - ved zlepsenie dostupnosti, resp. minimalizacia vypadkov je to, preco sa zbierka kona. Otazka je, co si pod tym protiplnenim predstavujes ty.

Odesláno
  JJ napsal:
Nic - do 20k/dar je to osvobozeno i pro osoby nepříbuzné. Tady je spíš otázka, zda je to dar, protože jaksi očekáváme nějaké protiplnění...

Tak, z daňového pohledu je to takhle (a tak jsem to i deklaroval): darovali jste mi peníze na můj server. Ode mne za to neočekáváte žádnou službu pro vás, tedy nejde o platbu, podnikání a tedy i do 20KKč o zdanitelnou záležitost. Já jsem se jen rozhodl z té částky koupit nový server pro mne, aby mně (!) rychleji fungovalo diskusní fórum. To, že půjde rychleji i vám, je z hlediska finančního úřadu doufám nepodstatné.

Jinak máte pravdu, museli bychom to danit, byla by to služba, musel bych to účtovat přes firmu, na každou platbu mít daňový doklad atd. Z částky 30K by čtvrtina šla jen na to :)

Návštěvník milosklikar
Odesláno
  Jaem napsal:
Predpokladam, ze "protiplneni" ocakava kazdy, kto prispeje - ved zlepsenie dostupnosti, resp. minimalizacia vypadkov je to, preco sa zbierka kona. Otazka je, co si pod tym protiplnenim predstavujes ty.

No a to je asi ten problém. Já vlastně žádné protiplnění neočekávám a ani nevyžaduji, a tím pádem si asi ani pod tímto termínem nic nepředstavuji. Chronomag tu byl, zatím je a snad i bude. To, jestli za pomoci mého přispění, či i bez něho, to také neovlivním. A počet chlubících příspěvků mě v rozhodování, zda pošlu nebo jsem poslal či nikoliv, v žádném případě neovlivní. Já prostě jen nemohl a stále nemůžu pochopit důvod, proč tu budu zveřejňovat, že se finančně podílím na něčem novém. Buď přispívám, že chci a nebo přispívám abych mohl napsat, že jsem poslal. Nějaká sounáležitost.... No, jsem tu už nějaký pátek, a sounáležitostí bych toto prezentgesto nenazýval.

Asi snad chápu jediný důvod, který psal Jakub (kubson). A jelikož je to na dobrou věc, posílejte, posílejte, posílejte

:gora:

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...