Přejít na obsah

DEEP BLUE

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty ploché trubice svítí tak špatně oproti klasickým kulatým na ručkách ? Já jen abych věděl, o čem mám snít, že chci :D

• po 2 týdnech...
  • Odpovědi 514
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 21. 6. 2013 v 3:17, AtomicTimePL napsal:

Tritium T100 svítí perfektně:

Rád bych se zeptal, co přesně znamená to T100:

Je to jen obchodní značka?

Nebo jsou to skutečně hodinky, které jsou schválené, že mohou mít tritiové GTLS světelné zdroje s celkovou radiaktivitou do 100 mCi :nuke: ? Běžný standard je totiž jen do 25mCi.

Odesláno (upraveno)
  V 3. 7. 2013 v 14:35, AtomicTimePL napsal:

Musím se také přiznat, že v tom videu jsem tu informaci nenašel.  :sad01_anim:  Základní principy GTLS trubiček už znám z tohoto článku.   ;)

Proto bych se rád zeptal, zda je možné u výrobce hodinek Deep Blue zjistit přesnou hodnotu, kolik radioaktivního materiálu je v těchto hodinkách. Hodnota se vyjadřuje v jednotkách anglosaských jednotkách radioaktivity Curie (Ci) nebo SI jednotkách Becqurel (Bq).

Předpokládám, že to číslo by měl výrobce znát a mělo by být na všech důležitých spedičních dokumentech. Kdyby ne, tak výrobce tritových trubiček GTLS, švýcarská společnost mb-microtec ab, dodává výrobci hodinek ke každému dodanému typu GTLS dokumentaci, kde bude uvedena hodnota radioaktivity pro daný typ trubičky. Pak už se to snadno dopočítat. Jestli dobře koukám, tak na těchto hodinkách jsou tři různé GTLS zdroje na ručkách, dva různé GTSL zdroje na číselníku a jeden GTLS zdroj je v lunetě.

Také raději vysvětlím, proč se na to ptám. Od 60. let americký úřad pro radiační bezpečnost (NRC ? National Radiation Commission) stanovil hodnotu radioaktivity tritia (strategický materiál použitelný pro vodíkové bomby) v hodinkách na maximálně 25 mCi. :nuke: Hodinky s tímto omezením je pak možné dovážet/vyrábět a prodávat veřejnosti na území USA bez zvláštních administrativních omezení. Tento americký standard pak převzala řada dalších státu, včetně Švýcarska.

Cca v roce 2006, ale došlo ke změně ? americký dovozce/prodejce hodinek Ball Watch Company v USA (hodinky značky Ball se vyrábí ve Švýcarsku) si po zdlouhavých jednání s NRC vymohl jako první speciální povolení, že může dovážet a prodávat hodinky s radioaktivitou do 100 mCi. Může tak do hodinek dávat více standardních trubiček GTLS od mb-microtec, nebo se do hodinek můžou dávat větší trubičky, které obsahují více tritia. Také je tam možné dát stejně veliké trubičky, které jsou plněny větším tlakem, tedy opět je v nich více tritiového plynu. Ve všech případech hodinky více svítí (a také září :nuke:).

Podle neoficiálních informací cestu vyšlapanou Ballem využil mb-microtec a nabízí výrobcům hodinek větší či výkonnější trubičky pro hodinky, kde celková hodnota radioaktivity je mezi 25 až 99 mCi.

Jsou tedy v této nové kategorii i hodinky značky Deep Blue označované jako T100?

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno
  V 3. 7. 2013 v 0:56, AtomicTimePL napsal:

Myslím, že flat tubes jsou opravdu pěkné, klimatické ;)

To je odpověď na mou otázku jak noha :pokey:

Odesláno
  V 3. 7. 2013 v 21:18, ggrand napsal:

To je odpověď na mou otázku jak noha :pokey:

Já myslim že chyba vznikla někde v translátoru z polštiny.

Jinak zkoušel jsem klik na ten jeho(?) shop AtomicTime.pl a ntb se mi tam hryznul takovým způsobem, že jsem na firewallu radši odříznul net a prohlížeč stejně musel shodit správcem úloh aka ctrl+alt+del :death:

Odesláno
  V 4. 7. 2013 v 6:07, PNS napsal:

Já myslim že chyba vznikla někde v translátoru z polštiny.

Jinak zkoušel jsem klik na ten jeho(?) shop AtomicTime.pl a ntb se mi tam hryznul takovým způsobem, že jsem na firewallu radši odříznul net a prohlížeč stejně musel shodit správcem úloh aka ctrl+alt+del :death:

Tak si kup pořádný ntb, mě ty stránky fungují úplně bez problémů :D :D

Odesláno
  V 4. 7. 2013 v 6:26, Bells napsal:

Tak si kup pořádný ntb, mě ty stránky fungují úplně bez problémů :D :D

:cheers:  znova už to zkoušet radši nebudu, ale chtělo by to novej, wtz :cool02:

Odesláno

Shop i Marcin fungují v pohodě. Akorát ta čeština mu moc nejde. Jinak z vlastní zkušenosti, po objednávce, pokud má hodinky skladem, do tří dnů na ruce.

Odesláno
  V 4. 7. 2013 v 11:37, habadej napsal:

Shop i Marcin fungují v pohodě. Akorát ta čeština mu moc nejde. Jinak z vlastní zkušenosti, po objednávce, pokud má hodinky skladem, do tří dnů na ruce.

Thank you. I agree, my Czech language knowledge is not very good, so I prefer to write in English (or of course in Polish). We're currently working on full Czech version of our web store, we should have it ready soon. By the way - if there's anyone willing to help with translation for our website I'd really appreciate it.

All the best guys!!!

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po 4 týdnech...
Odesláno

zdravím členy chronomagu, už dlouho vybírám které hodinky budou pro mě ty nejlepší a za poslední dobu jsem čím dál víc přesvědčený že některé z DB musím mít. Tak jsem se chtěl zeptat jestli tady někdo nejste z Brna, kdo je máte a byli byste ochotni mně je ukázat, ať se ještě víc namotivuju, díky  :newyear:

• po měsíci...
Odesláno

NOVINKA z DEEP BLUE - MASTER DIVER 1000 !!!

1400471_645655625457777_219124242_o.jpg

316L Stainless Steel Case;

45mm width, 52mm Lug to Lug, 16mm thick;
1000m/3300 Ft Water resistant ,Screw Down Crown;
120 Click unidirectional bezel Luminous;
Miyota 9015 Automatic Movement, Helium Release Valve;
Sapphire Crystal, Sunray enamel unique Burst Dial;
Concentric circle Design with round hour markers Filled with lume;
Superluminova on dial and bezel, 22mm Lugs 22/20 bracelet;
Push button Deploy With Safety clasp, 3 micro adjustments;
Divers Wetsuit Extension, ? links;

v 5 barvách: Blue; Cool Grey; Green; Red; Orange;

Cena: 8499 CZK

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...