Bert Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Už tady bylo opravdu hodně napsáno o míře přípustnosti inspirace jednotlivými osvědčenými modely hodinek. Naše výtky byly často směřovány do destinací, kterých si lidsky, politicky, ani chronomagoricky moc nevážíme. To, co Vám tady postnu mi však vyrazilo dech. Pokud neexistuje mezi Doxa a Zeno Watches Basel nějaké ujednání, pak je tohle dost soda: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Mně nepřijdou stejné ani na obrázku a ještě méně v reálu. K Doxa mám srdeční vztah, byly to hodinky člověka u kterého jsem prožil celé dětství, a musím říct že i já jedny "oranžády" z nostalgie mám (byť jenom v quarz) ... naopak Zeno moc nemusím... ale že by to byly zaměnitelné hodinky? Možná pro laika.. ale to je stejné jako tady párkrát pochválené letecké Eposy x Otec a syn od IWC.... Na fotkách podobné, v reálu na tisíce mil vzdálené... ale je pravda, že moje máma řekna"vždyť jsou stejný" ... jenže jako nazatížená chorobou hodinkománie to řekne o všech u kterých se bude shodovat barvy pouzdra, trahu, číselníku, typ ruček a typ indexů.... na druhou stranu, celá kolekce zeno je něčím inspirovaná Upraveno 28. února 2010 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Prijde mi, ze jsou inspirovane celkem vyrazne, pro me za hranici slusnosti.. Par rozdilu se najde, ale stejnych casti je vic nez je zdravo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Rozdíl je v podstatě jen ve tvaru pouzdra. Od lunety dál je to sprosté kopírování a parazitování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Jako u spousty jiných Korunka je jinde,datumové okénko taky......všechny hodinky jsou(v podstatě) inspirované jinými. Kdo si je bude chtít koupit,tak si je koupí. Kdo ne........tak nemusí . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Podle mě je to prasárna. Sice dali korunku na pozici 4, ale jinak to obšlehli dokonale. Dokonce i tu ikonickou dwarf hour hand. Kdyby alespoň vteřinovku udělali jinou. Ale u Zena je nedostatek invence vždy nahrazen přebytkem duševní impotence. Fakt hnus. Nasrali mě tak, že pro mě právě skončila limitka Zeno, která se tvoří ve vláknu limitky Edit: teď vidím, že změnili alespoň jednotku na lunetě. Nemají to ve stopách (jako Doxa), ale v metrech. To jsou paka. Bože můj. Upraveno 28. února 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Jeste malou poznamku, ta bezdekompresni luneta je patentovana Doxou, coz je ve vseobecnem povedomi. Myslim ze pro Zeno jednoznacne "ukrok stranou". O ukradenem grafickem designu ciferniku je skoda mluvit. http://www.doxawatches.com/docs/complete_patent_filing.swf Edit: Ted jsem si vsimnul toho "ozubeni" na lunete. Tak to jsou fakt jelita. Jsou to hodinky slozene z jineho pouzdra a presne kopie vseho ostatniho s posunutou damtumovkou. Volha s kapotou, chladicem, prednima a zadnima svetlama z RR. I ta Spirit of Extasy je tam. Ale porad je to Volha s ukradenymi a jasne identifikovatelnymi prvky jineho automobilu, ktery je neuveritelnou a zcela urcite nahodnou a nezamernou shodou nahod take legendou jednoduse rozeznatelnou na celem svete. No, vsechno si sve kupce najde. I ta Volha, typ Rols Royc. Upraveno 28. února 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Patentová ochrana trvá 20 let, průmyslový vzor tuším 10. Asi je to neoriginální, ale nejspíš né nelegální. Doxa sama zajisté používá řadu expirovaných patentů. Časová omezenost ochrany duševního vlastníctví má svůj smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 (upraveno) Zeno je normalni firma, asi by nedelala neco, co je nezakonne. Ale ocividne je zcela impotentni udelat vlasti potapky. Nebo lina. Oboji ji u mne diskvalifikuje. Upraveno 28. února 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2010 Priklad: Pridem v Basseli do Zeno shopu, zapacia sa mi tieto hodinky, takze obsluhe poviem dakujem a pojdem na net zistovat, ci uz niekto niekedy nieco podobne nevyrabal??? btw predavaju sa este tie doxy? Ja som rad, ze sa da kupit "nieco" v roznejsich verziach. Slobodna volba vyberu. Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 (upraveno) predavaju sa este tie doxy? vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. dobrej joke po ránu :D Upraveno 1. března 2010 uživatelem Filipes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. Tak jsem si kvůli Tobě málem polil klávesnici ..... Teď vážně. IMHO existuje skupina potápek 5-7 které patří mezi opravdu ikonické záležitosti (vývoj, okolnosti, užití, spjatost s legendami). DOXY 300 T do této skupiny patří zcela bezvýhradně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. Tento Tvůj názor je pro mě zcela úchylný. Normálně jsem se pokřižoval, ač to vůbec nedělám. A Zeno to u mě prohráli na celé čáře, kdysi na začátku chronokariéry mi byly Zena sympatické, nevadilo mi ani to logo s letadýlkem, ale toto je ganz opruz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 Já Zeno nikdy neměl moc v lásce (minimálně kvůli tomu létadélku), ale myslímm že že zeno neudělalo nic co by tady nedělalo celou svou předchozí éru.. Ale hláška Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. mně pobavila, ale nárok na názor má každý... :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 mylim se nebo opravdu nemaji tak hezke pouzdro jako puvodni doxa...? tohle vypada spis nejak do osmiuhelniku...? Ať jsou třeba do kosočtverce ... , u mně mají Zena utrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
henker Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2010 takytak, když jsem zvažoval jaký B-Uhren, byly Zena mezi horkými kandidáty... a tohle logo s kotvičkou se mi líbí dost. Ale jinak samozřejmě souhlas se vší kritikou zde. Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. Tento Tvůj názor je pro mě zcela úchylný. Normálně jsem se pokřižoval, ač to vůbec nedělám. A Zeno to u mě prohráli na celé čáře, kdysi na začátku chronokariéry mi byly Zena sympatické, nevadilo mi ani to logo s letadýlkem, ale toto je ganz opruz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 (upraveno) btw predavaju sa este tie doxy? Ty Doxy se prodávají už zase a jsou velmi úspěšné, což je i ten hlavní důvod, proč je teď Zeno tak bezostyšně kopíruje. Celkem je 5 modelových řad a 4 barevné kombinace. Ty Zeno kopírují klasickej model z roku 1967 (nově řada 1000). Jinak dobrý, People, pobavil jsi mě, akorát by mě zajímalo, ty kde čucháš pary Upraveno 3. března 2010 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 Neni tech barev 5? Professional, Searambler, Sharkhunter, Divingstar, Caribbean. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
griga Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2010 me to prijde jako prachsprosta kopie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se