Přejít na obsah

Potápky DOXA a ZENO

Bert

Doporučené příspěvky

Už tady bylo opravdu hodně napsáno o míře přípustnosti inspirace jednotlivými osvědčenými modely hodinek. Naše výtky byly často směřovány do destinací, kterých si lidsky, politicky, ani chronomagoricky moc nevážíme. To, co Vám tady postnu mi však vyrazilo dech. Pokud neexistuje mezi Doxa a Zeno Watches Basel nějaké ujednání, pak je tohle dost soda:

doxa_a_zeno.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně nepřijdou stejné ani na obrázku a ještě méně v reálu. K Doxa mám srdeční vztah, byly to hodinky člověka u kterého jsem prožil celé dětství, a musím říct že i já jedny "oranžády" z nostalgie mám (byť jenom v quarz) ... naopak Zeno moc nemusím... ale že by to byly zaměnitelné hodinky? Možná pro laika.. ale to je stejné jako tady párkrát pochválené letecké Eposy x Otec a syn od IWC.... Na fotkách podobné, v reálu na tisíce mil vzdálené... ale je pravda, že moje máma řekna"vždyť jsou stejný" ... jenže jako nazatížená chorobou hodinkománie to řekne o všech u kterých se bude shodovat barvy pouzdra, trahu, číselníku, typ ruček a typ indexů....

na druhou stranu, celá kolekce zeno je něčím inspirovaná :)

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Podle mě je to prasárna. Sice dali korunku na pozici 4, ale jinak to obšlehli dokonale. Dokonce i tu ikonickou dwarf hour hand. Kdyby alespoň vteřinovku udělali jinou. Ale u Zena je nedostatek invence vždy nahrazen přebytkem duševní impotence. Fakt hnus.

Nasrali mě tak, že pro mě právě skončila limitka Zeno, která se tvoří ve vláknu limitky :(

Edit: teď vidím, že změnili alespoň jednotku na lunetě. Nemají to ve stopách (jako Doxa), ale v metrech. To jsou paka. Bože můj.

post-1118-1267369972.jpg

post-1118-1267370015.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Jeste malou poznamku, ta bezdekompresni luneta je patentovana Doxou, coz je ve vseobecnem povedomi. Myslim ze pro Zeno jednoznacne "ukrok stranou". O ukradenem grafickem designu ciferniku je skoda mluvit.

http://www.doxawatches.com/docs/complete_patent_filing.swf

Edit: Ted jsem si vsimnul toho "ozubeni" na lunete. Tak to jsou fakt jelita. Jsou to hodinky slozene z jineho pouzdra a presne kopie vseho ostatniho s posunutou damtumovkou. Volha s kapotou, chladicem, prednima a zadnima svetlama z RR. I ta Spirit of Extasy je tam. Ale porad je to Volha s ukradenymi a jasne identifikovatelnymi prvky jineho automobilu, ktery je neuveritelnou a zcela urcite nahodnou a nezamernou shodou nahod take legendou jednoduse rozeznatelnou na celem svete. No, vsechno si sve kupce najde. I ta Volha, typ Rols Royc.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Patentová ochrana trvá 20 let, průmyslový vzor tuším 10. Asi je to neoriginální, ale nejspíš né nelegální. Doxa sama zajisté používá řadu expirovaných patentů. Časová omezenost ochrany duševního vlastníctví má svůj smysl.

Odkaz ke komentáři

Priklad: Pridem v Basseli do Zeno shopu, zapacia sa mi tieto hodinky, takze obsluhe poviem dakujem a pojdem na net zistovat, ci uz niekto niekedy nieco podobne nevyrabal???

btw predavaju sa este tie doxy?

Ja som rad, ze sa da kupit "nieco" v roznejsich verziach. Slobodna volba vyberu.

Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor.

Odkaz ke komentáři

:wallbash: Tak jsem si kvůli Tobě málem polil klávesnici ..... Teď vážně. IMHO existuje skupina potápek 5-7 které patří mezi opravdu ikonické záležitosti (vývoj, okolnosti, užití, spjatost s legendami). DOXY 300 T do této skupiny patří zcela bezvýhradně.

Odkaz ke komentáři

Tento Tvůj názor je pro mě zcela úchylný.

Normálně jsem se pokřižoval, ač to vůbec nedělám.

A Zeno to u mě prohráli na celé čáře, kdysi na začátku chronokariéry mi byly Zena sympatické, nevadilo mi ani to logo s letadýlkem, ale toto je ganz opruz.

Odkaz ke komentáři

Já Zeno nikdy neměl moc v lásce (minimálně kvůli tomu létadélku), ale myslímm že že zeno neudělalo nic co by tady nedělalo celou svou předchozí éru..

Ale hláška Tie doxy vyzeraju otrasne, zeno z nich spravil zaujimave hodinky. Moj nazor. mně pobavila, ale nárok na názor má každý... :) :)

Odkaz ke komentáři

takytak, když jsem zvažoval jaký B-Uhren, byly Zena mezi horkými kandidáty... a tohle logo s kotvičkou se mi líbí dost. Ale jinak samozřejmě souhlas se vší kritikou zde.

Tento Tvůj názor je pro mě zcela úchylný.

Normálně jsem se pokřižoval, ač to vůbec nedělám.

A Zeno to u mě prohráli na celé čáře, kdysi na začátku chronokariéry mi byly Zena sympatické, nevadilo mi ani to logo s letadýlkem, ale toto je ganz opruz.

Odkaz ke komentáři

btw predavaju sa este tie doxy?

Ty Doxy se prodávají už zase a jsou velmi úspěšné, což je i ten hlavní důvod, proč je teď Zeno tak bezostyšně kopíruje.

Celkem je 5 modelových řad a 4 barevné kombinace.

Ty Zeno kopírují klasickej model z roku 1967 (nově řada 1000).

Jinak dobrý, People, pobavil jsi mě, akorát by mě zajímalo, ty kde čucháš pary :)

post-1118-1267619499.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...