Jo.hny Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Tyto hodinky jsou mé první v životě a jsem rád že je to zrovna krásná klasika, první se nezapomíná nikdy a v ničem . Děkuji tím i členu Jakubisko za perfertní a ultra rychlý obchod (od chvíle kdy jsem vydechl u monitoru ano neuplyulo ani 48h a měl jsem je na ruce, a to prosím šly poštou..). Brouzdal jsem se záměrem odlovit nějaké levné a přesto pěkné automaty k naučení se nošení hodinek (později se tak stalo u Invict) ale co čert nechtěl fotografie mne dorazily a navíc v plánu oblekovky byly (něco malého decentního s černým "hadem" místo kovového tahu). Fotky byly výborné nejen nafocením, ale hlavně hodinkami, posledním hřebíčkem bylo i to že je u nich pořádný kus historie - výroba okolo 1960 (dle informace prodávajícího ve vtipné hádance o značce těchto hodinek) - defacto jim vykám a ony mi tikají Subjektivně rozbaleně: fotografie byl jen slabý odvar z pocitu v reálu, naprosto krásné hodinky, které dokázaly že bez mrknutí oka přecházím a jen odevzdaně akceptuji některé logické zuby času odkryté při detailním seznamování - ani žádné čistky nebylo třeba, prodávající zaslal vzorně očištěny. těžko se popisuje, radost z pohledu a nošení těchto hodinek mi s přehledem vynahrazuje fakt že jsem si stanovil že to budou automaty s datumovkou - jsou to mechanická natahovadla bez datumovky - pochopil jsem o čem je zdejší sekce vintage Hodinky jen tak nelení, ale dělají mi radost na jednáních a jsem zvědav které krásce se podaří vyšoupnout je z této pozice. Technické info: Titoni Airmaster 34mm, inhouse kalibr, 21kamenů, 1960 swiss made, titoflex materiál: antimagnetic ocel leštěná, minerální sklo, tritium Vzhledem k mým neznalostem, poprosím zkušenější (sám uvítám jakékoliv info k tomuto modelu) o pomoc s otázkami zejména: - titoflex? (uvedeno pod údajem 21 jewels, význam - nějaká úprava..?) - nad pozicí 6 je umístěn kamínek/sklíčko, materiál samozřejmě pozná případně odborník, ale je umístěn "šejderem" cca 1mm vlevo od pomyslné přímky mezi 6 a 12, mám se domnívat že je tam dosazen ručně a mimo produkci výrobce (někdo si upravil hodinky), nebo jde o úmysl výrobce, případně kamínek jen za ta léta začal putovat? Děkuji
Ciferník Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 Pěkné hodinky. 1) Dovolil bych si zapochybovat o tom, že je uvnitř in-house kalibr. Pokud je mi známo, Titoni vždycky používala a používá strojky ETA. Fotku strojku jsi sem nedal, takže to nelze říct se stoprocentní jistotou. Nicméně bych si tipl, že uvnitř bude ETA 1080. Titoni občas někde píše, že používá "in-house assembled ETA movements", což je trochu zavádějící (možná úmyslně), obvykle se pod pojmem "in-house kalibr" myslí strojek vlastní konstrukce. 2) 'Titoflex' je obchodní název, kterým Titoni označoval systém protinárazového uložení setrvačky. Čili, pokud je doměnka, kterou jsem vyslovil v bodě 1, správná, tak je to prostě incabloc :-) 3) Ohledně toho kamínku - já ho na svých Airmasterech mám taky a pokud si googlil, tak mě překvapuje, že jsi na to nikde nenarazil. Proč je šejdrem... no, jednu teorii bych měl, ale nevím, jestli by Ti zrovna udělala radost.
quest987 Odesláno 28. února 2010 Nahlásit Odesláno 28. února 2010 moc pekne,libi se mi,ale asi bych nezkousl to že jsou hodne male,nemas foto na ruce?mam jedny seika diametr 37 a certiny ty jsou 40 pak jeste jedny s 42 mm a seika se mi uz moc nechce nosit kvuli tomu ze mi prijdou male
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Ad Ciferník: 1) máš naprostou pravdu a děkuji za info - na dýnku je ještě patrný nápis INCABLOC, technikus in-house jsem našel u prodávajícího v inzerátu a převzal jej - o to více jsem rád že vím více o těchto hodinkách! (a opraveno nahoře, ať nemystifikuji další..) 2) děkuji za definici, odvážně jsem tipoval jestli se nejedná o nějakou úpravu sklíčka (taktéž přidáno do editu "recenze") 3) takže úmysl výrobce a o verzi odchylky která mne nebude těšit - nejsem příznivce schovávání hlavy do písku, sem s ní btw. jedná se o brus skla, nebo zirkon - nevíš prosím? chápu správně, že máš tentýž model Airmaster? Budu rád pokud máš i jiné detaily o modelu, samotná manufaktura Titoni má vlastní stránky, ale ohledně informací k danému modelu se moc nerozepsali, tak a´t nejsem x-tý tazatel - pokud z nich již někdo info dostal přede mnou (dobové prodejní prospekty, specifikace modelu, atd..)
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Ad quest987: ano, jsou malé, ale pro mne přesně to pravé - mám je do oblekových košilí a 8mm tloušťky a malé rozměry jsou por mne naprosto perfektní - nemám je jako do očí třískající ukazovadlo, ale jako decentní doplněk bez něhož bych nebyl správně ustrojen. Jako ukazovadlo si případně pořídím nějakou slavnější sestřenici. Fotky na ruce a s košilí přidám během dne, nemám teď bohužel po ruce foťák
quest987 Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 jj to chapu,nicmene jsou super,hodne se mi libi,trosku mi pripominaji Vintage Omega Seamaster
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Tak přikládám fotky na ruce, mám 17,5-18 tak pro nějakou možnou imaginaci.
Ciferník Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 (upraveno) nejsem příznivce schovávání hlavy do písku, sem s ní btw. jedná se o brus skla, nebo zirkon - nevíš prosím? No, jde totiž o to, že si myslím, že ten číselník není původní, ale předělávka. Na eBay se vintage hodinky s přesně takovýmhle číselníkem vyskytují docela často, jednou jsou to Titoni, podruhé Fortisky, pak zas Favre Leuba, Enicar, ba i Omegy se vyskytnou. Číselník je vždycky "obdivuhodně zachovalý" a prodejce je obvykle odněkud z Asie. Už jsem to rozebíral v tomto vlákně. Proto si myslím, že ten kamínek byl z Tvých hodinek před restaurací číselníku odstraněn a pak někdo poněkud odflákl jeho navrácení na původní místo. Airmastery mám dvoje, jednou mechaniku s 21 kameny, jako máš Ty, ale s datumkou; číselník je trochu omšelý, ale to mi vyhovuje, protože zastávám názor, že staré hodinky mají vypadat jako staré hodinky, ne jako nové hodinky. Ty druhé jsou Airmaster Rotomatic (automat), v nich je stará dobrá ETA 2824-2. Tady je rychlé skupinové foto. Jestli je ten kamínek zirkon nebo bižuterie, to netuším a popravdě řečeno mě to nikdy moc nezajímalo. A nenech si ode mě zkazit radost, hodinky jsou pěkné a spousta lidí by tak jako tak dala přednost předělávce před zašlým originálem. edit: překlepy Upraveno 1. března 2010 uživatelem Ciferník
Ciferník Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 A ještě k té historii modelu. Moc toho nevím, ale matně si vybavuju, že jsem kdysi někde četl, že Airmastery se vyráběly strašně dlouho (skoro dvacet let), vypadaly víceméně pořád stejně a používaly pořád stejné pouzdro a že na nich Titoni nasekali obrovské peníze na asijských trzích (na které se vždycky soustředili). Ale opravdu to lovím z hlavy, takže to ber s rezervou.
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Velice děkuji za info - byť vypadají "mladě" více si na nich cením té historie a informacích, příběhu - paradoxně zauzlení s renovacemi/úpravami asijským obchodníkem dodává tomuhle kousku pro mne větší zájem a zábavu z vlastnění, užívání (zkusím předchozího majitele zda nebude proti podělit se o případné info)! Narovinu koupit si nějakou prestižní značku za odpovídající cifru a pak začít spekulovat na takovéto téma - zde bych byl rozladěný, ale tad je to přesný opak - pozitivum Pročetl jsem zmíněné vlákno a ty Omegy jsou 1:1 i s fonty písma Fortis nahoře defacto to samé, jen tělo lehké odchylky připadá mi to jako by (pokud jsou strojky a těla originály daných značek), šla tehdy "módní" vlna tohoto designu a napříč značkami uživatelé/obchodníci dodávali žádaný design ciferníku/ručiček - taková analogie tunningu stejným směrem
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Airmastery máš skvostné - gratuluji! Ty mechanické - jen pohled na ně a slyším bublání veteránského motoru při jízdě podvečerní vinicí.. a o tom to myslím u vintage je
Ciferník Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 šla tehdy "módní" vlna tohoto designu a napříč značkami uživatelé/obchodníci dodávali žádaný design ciferníku/ručiček Počkej, to je trochu jinak. U všech těch hodinek původní číselníky na 99 % nevypadaly takto. Tohle na ně natiskl až nějaký ten umělec z Indie, protože dobře věděl, že po tomhle designu je velká poptávka.
Jo.hny Odesláno 1. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2010 Tak jsem to myslel - lépe jsi zvolil slova
Jo.hny Odesláno 2. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Tak průběžné informace, prozatím alespoň o značce Titoni, které postupně vstřebávám spolu s historií hodinek: Titoni Ltd. - švýcarská společnost založená r. 1919 ve městě Grenchen (Švýcarsko, kanton Solothurn, okres Lebern, od 1851 rodící se významné centrum hodinářského průmyslu), tedy ve městě kde je spousta velkých "bratrů a sester" (Atlantic Watch Production Ltd, Breitling SA, Epos, ETA SA, Fortis, Eterna SA, Nivada, Titoni Ltd.). Zakladatel byl jménem Fritz Schluep a povedlo se mu založit rodinnou firmu a zplodit potomky kteří ji dodnes vlastní, velikostí k 50ti zaměstnancům. Hlavním trhem a odbytem prý byla Asie a Střední východ. Současná třetí generace rodiny Schluep udržela nezávislost firmy (což s ohledem na popsanou konkurenci za bukem stojí za mé uznání) a udržuje své trhy v Asii, Středním východě a USA. Zatímco současný trend směřuje ke qurtzovým modelům, Titoni se zaměřují na výrobu a vývoj hodinek osazených mechanickým strojkem, automaty. Využívají k tomu manufukturu s automatizovanými stroji. Současný standard Titoni hodinek je zejména safírové sklo, WR od 30 do 200m, pevné články tahů, motýlkové spony, kameny číselníku jsou usazovány individuálně, ne lepeny. Součásti strojků jsou pečlivě vybírány a mnohdy upravovány vlastními konstrukčními zásahy.
michal85 Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 ultratenké - až mě udivuje, že se do pouzdra všechno vejde
bandicoot Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 michal85: má TOHLE vůbec nějakej smysl?
ricous Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Po roce a půl se sopka probrala k činnosti a chrlí své příspěvky...
bandicoot Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Jenže to dělá bordel v přehledu... normálně jsou to za den dvě, tři strany nepřečtenejch postů, ale takhle hrozí, že se mi v tý tapetě něco k tématu ztratí. Třeba akce This Sunday at Carollinum - Rolex Sale - 50% Off nebo tak nějak Upraveno 21. března 2010 uživatelem bandicoot
Návštěvník Snow Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Tyhle kousky, které tady během pátka a neděle předvedli kolegové Hape a michal85 mě pěkně S.E.R.O.U.. Je to prasárna první A třídy, která by měla být patřičně odměněna, navrhoval bych minimálně exemplární měsíční ban. Upraveno 21. března 2010 uživatelem Snow
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se