milomac Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července (upraveno) před 18 hodinami, marnejeto napsal: Dneska na ochutnávku Novopacký . S bráchou to máme nastavený tak , že si z cest dovezeme jedno dvě na košt. Jakýkoli, odkudkoli Ještě jsem měl osmičku - to je taková voda na žížu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A jedenáctka dobrá, ne? Já jsem jejich pivko před nějakým rokem pil na Země živitelce a bylo dobré. Jako rodilý a letitý jičíňák vzpomínám, že v době po roce 1980 moc pitelné novopacké pivo nebylo a tak jsme si jezdili pro malorohozeckého Skaláka. Kvalita šla v pozdějších letech jistě jako u jiných nahoru. Já jsem si chtěl pro sebe a pro kolegu pivaře z práce dovézt ležák Milana Čurdy a zatím na to nedošlo .... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. července uživatelem milomac 1 1
Corvus corone corone Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července V 10. 7. 2026 v 20:27, Gustaf napsal: Arcana Golden Ale 6,3% je italské svrchně kvašené pivo inspirované belgickým stylem Arcana Golden Ale - Target2000. Vyniká zlatavou barvou Arcana Golden Ale - Untappd a vůní po sušenkách, citrusu a medu, přičemž v chuti nabízí vyváženou kombinaci nasládlého sladu a jemných chmelových tónů. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zkama kopíruješ ty texty?
Corvus corone corone Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července (upraveno) FREEZIN' (Cold IPA, 12% EPM, 5% alk., ve složení i pšeničný a ovesný slad). Pivo vaří výborný minipivovar Thrills z Velkých Pavlovic, resp. jeho majitel a sládek Martin Houdek. A pak že na jižní Moravě rozumí jen vínu! Chmelové odrůdy Sabro (US) a Motueka (NZ) jsou zde ve skvělé spolupráci použité jak pro chmelovar, tak i pro následný dry hopping (tzv. studené chmelení). Výsledkem je lehká, sametově uhlazená, citrusová Cold IPA s jemnou kokosovou linkou a mírnou hořkostí. Celek působí velmi komplexně a vyváženě, přičemž susší závěr láká k dalšímu napití. Pivo si uchovává požadovanou ležákovou pitelnost, ale přidává odlehčený, lehčí, prokvašenější charakter. Cold IPA patří mezi oblíbená, tzv. chlastací piva - nebývají moc silná, mají odlehčený charakter a vysokou pitelnost. Tahle Freezin' není výjimkou. Skol! Pozn.: Cold IPA je relativně moderní styl, kdy se při fermentaci používají kvasinky spodního kvašení, ale proces si drží průběh a teploty, charakteristické pro kvašení svrchní. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. července uživatelem Corvus corone corone 2
Corvus corone corone Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července Btw... Používáte někdo na hodnocení piv aplikaci Untappd?
warann Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července (upraveno) před 8 hodinami, Corvus corone corone napsal: Btw... Používáte někdo na hodnocení piv aplikaci Untappd? Znam, zkousel jsem, je to fajn, ale zjistil jsem, ze jsem na to linej. Proste tak po ruznu - random - degustuju. Nevyhoda je, ze si nekdy s odstupem dam blby pivo 2x, bo zapomenu . Ale jinak s tim dokazu zit. Od “domacich” pivovaru - Mordyr, Klenot, Ovipistan, U Vojtechu atd celkem vim co cekat od jakyho piva. Btw Loutkar z Chrudimi se IMHO dost zlepsil a maji i povedeny limitky. Napr zde venovanou Bebelovi. https://www.pivovary.info/?p=129503 Upraveno 18. července uživatelem warann 1
Corvus corone corone Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Já si právě pamatuju prdlajs a navíc těch piv je hrozně moc... Tak si to všechno píšu . 1
pavo_ Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července před 10 hodinami, Corvus corone corone napsal: Btw... Používáte někdo na hodnocení piv aplikaci Untappd? občas používám...někdy mrknu na hodnocení než objednám pivko z mě neznámýho pivovárku abych si neobjednal nějakej samoser sám tam nic nepíšu
Gustaf Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července před 17 hodinami, Corvus corone corone napsal: Zkama kopíruješ ty texty? z netu....
Gustaf Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Tak jsem doma.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Gustaf Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července (upraveno) Teď už doma na gauči s opicí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. července uživatelem Gustaf 3 1
petr.73 Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Dneska takto Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
Corvus corone corone Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Sobotní odpoledne patřilo 14. narozeninám létajícího pivovaru Falkon. Piva byla super, možná až příliš, protože už dvě hodiny před koncem byly dobré tři čtvrtiny piv z nabídky vypité . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5
Corvus corone corone Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července (upraveno) Falkona není nikdy dost a Kuba pivo uvařit umí! Ten Bochánek byl teda bratru za 165 kaček (za takové pivo je to ještě mírná cena!), tak doufám, že mi to doma Zlobina nevyžahne! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. července uživatelem Corvus corone corone 2
Jone Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července …mangový jsem ještě neměl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
warann Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července @Jone Brasserie Licorne? Jsi nekde u zdroje (jestli jsi to nekde psal, tak sorry neregistroval jsem)? Voltaz koukam sebevedoma 8%. Jinak ad mango, byt z druhe strany spektra je fajn kyselac od Klenota. Obcas maji v lednicich v Globusu, Albertu (teda u nas, tj. Pardubicko, Hradecko). https://hradeckyklenot.cz/pivo/sour-ale-mango-a-broskev-10
Corvus corone corone Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července (upraveno) před 8 hodinami, Jone napsal: …mangový jsem ještě neměl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Na Untappd jen mírně nadprůměrné hodnocení (3/5). Hlavně oni jak tomu moc nerozuměj, tak maj v krámech i živá piva mimo lednice z výsledek pak stojí za to... . Zlobina mi tam kupovala nějaká piva a říkala, že to bylo úplně teplý - tak raději vzala něco pasterovaného, abychom to doma nemuseli honit po kuchyni . Ale prodavačka že jí říkala,, ať si to dá doma do lednice , ale to měli udělat už v tom obchodu. Jenže tam žádnou lednici na piva ani neměli... Upraveno 19. července uživatelem Corvus corone corone
Jone Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července @warann jsem západně od Dijonu na nivernaiském kanále a na tohle pivko jsem natrefil při náhodné zastávce "middle of nowhere" - a ona tam byla restaurace; jak z Cimrmana Takový nóbl pop-up bistro, vhodný na věceři při svíčkách a já tam nabruslil, že chci pivo na žízeň Měli tam od této značky čtyři druhy, čtvrtka á 5,-€ Celý to budilo dojem, že mají věci, které široko daleko jinde neseženeš (což zas nebylo tak těžký, protože široko daleko žádnej jinej podnik; akorát kostelík se hřbitovem na kopci); tak jsem vzal jedno "emergency" mango a šel zas po svých… @Corvus corone corone měli ho v prosklené vinotéce hned vedle šampusů, takže nachlazené náramně, teplota O.K. A chuťově také v pořádku, nikde se jim to na slunci neválelo (alespoň ne dlouho) 1 1
Corvus corone corone Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Před hodinou, Jone napsal: @warann jsem západně od Dijonu na nivernaiském kanále a na tohle pivko jsem natrefil při náhodné zastávce "middle of nowhere" - a ona tam byla restaurace; jak z Cimrmana Takový nóbl pop-up bistro, vhodný na věceři při svíčkách a já tam nabruslil, že chci pivo na žízeň Měli tam od této značky čtyři druhy, čtvrtka á 5,-€ Celý to budilo dojem, že mají věci, které široko daleko jinde neseženeš (což zas nebylo tak těžký, protože široko daleko žádnej jinej podnik; akorát kostelík se hřbitovem na kopci); tak jsem vzal jedno "emergency" mango a šel zas po svých… @Corvus corone corone měli ho v prosklené vinotéce hned vedle šampusů, takže nachlazené náramně, teplota O.K. A chuťově také v pořádku, nikde se jim to na slunci neválelo (alespoň ne dlouho) Zázraky se dějí! 1
warann Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července @Jone dikes, ten kanal me zajima, napisu SZ
pavo_ Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července dnes Volt Pojistka 12 APA a Máša Sheriff 15 IPA ...oboje vynikající Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se