Jump to content

Jakou značku piva pijete?


Recommended Posts

Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší :D

 

Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? :thumbsup_anim:

 

Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.

Link to comment
Share on other sites

Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší :D

 

Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? :thumbsup_anim:

 

Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.

 

Svijánský máz forévr

Link to comment
Share on other sites

Guest tolja
Svijánský máz forévr

Takymáz a Plzeňské.

Edit: Teď jsem si všiml titulku. Výčepní Gambrinus je podle mě nepoživatelné UHO (unijní hnědá omáčka), ležák jsem už pěkně dlouho nepil, a ani nemám důvod experimentovat.

Edited by tolja
Link to comment
Share on other sites

Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno :).

Link to comment
Share on other sites

Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno :).

 

jsem na tom uplne stejne, davam prednost regionalnim produktum a malym pivovarum. Gambáč az na posledním míste.

 

Link to comment
Share on other sites

Neni uz tech "ostatnich diskuzi" trochu moc?

Tak trochu mně uniká to neustálý se pohoršování nad tím, jestli se tady málo bavíme o hodinkách a jestli se naopak náhodou lidé moc nebaví v sekci ostatní. Tak tuhle sekci prostě převálcujte perfektním vláknem s čistě hodinkovou tématikou! To je podle mě jediná správná cesta. Aktivitě se meze nekladou...

 

Svijánský máz forévr

 

Mám to stejně - nejlepší pivo.

Link to comment
Share on other sites

Vzhledem k tomu, kde nyní působím, tak experimentuji s většinou těchto značek:

http://www.bulgarianbeer.com/.

Byť je BG zemí milovníků vína a rakije, tak musím uznat, že pivo se tu dá pít.

Globalizace je patrná na každém kroku a tak se tu vyrábí i české (Staropramen, Starobrno).

Koupit se dá plznička, budvárek.

Když jsem v CZ, tak rád podpořím místní Svijanskou "kliku"...

Link to comment
Share on other sites

točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí:

Budvar (10) + Pardál (10 i 11)

Svijany (nejr. 11)

Holba (11)

Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson

Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan,

Staropramen, Gambrinus

moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta

jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois

 

nealko - Zubr, Budvar

 

V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A)

 

Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK)

 

V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno :)

 

Link to comment
Share on other sites

točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí:

Budvar (10) + Pardál (10 i 11)

Svijany (nejr. 11)

Holba (11)

Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson

Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan,

Staropramen, Gambrinus

moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta

jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois

 

nealko - Zubr, Budvar

 

V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A)

 

Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK)

 

V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno :)

 

tomu ríkám přehled a poradne sestaveny žebříček :-)

pak že je toto téma zbytečné...

 

Link to comment
Share on other sites

tomu ríkám přehled a poradne sestaveny žebříček :-)

pak že je toto téma zbytečné...

 

 

mission impossible

1. sestavit zde žebříček hodinek

2. sestavit zde žebříček piv

:thumbsup_anim:

 

Link to comment
Share on other sites

A jakej je dneska Kácov?

Já tam jezdil kalit cca v polovině devadesátejch let, když porevolučně oprášili výrobu. Pak to šlo zugrunt a teď jsem zachytil, že zase vaří. Dodneška mám někde zabordelenou Pivrncovu průkazku s razítkem Kácovskýho pivovaru jaoko stammknajpou. Kromě Kácova ještě vozili do jedný putyky v Praze na Vinohradech.

Link to comment
Share on other sites

Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.)

Link to comment
Share on other sites

Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.)

 

Jasně, že "Ráďa" a točenej je přes den k obědu luxusní!

 

Link to comment
Share on other sites

Mě připadá, že všechny nealkopiva od birellu přes stellu po bažanta jsou hodně cinknutý eurošmakem.

Birell piju jen kvůli plechovce, kdybych nebyl línej vracet lahve, tak piju bernarda.

Edited by bandicoot
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...