Tomáš Svoboda Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.
stratom Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání. Svijánský máz forévr
Guest tolja Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 (edited) Svijánský máz forévr Takymáz a Plzeňské. Edit: Teď jsem si všiml titulku. Výčepní Gambrinus je podle mě nepoživatelné UHO (unijní hnědá omáčka), ležák jsem už pěkně dlouho nepil, a ani nemám důvod experimentovat. Edited March 1, 2010 by tolja
skalis Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno .
stratom Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Z teto dvojice jednoznacne Holba. Gambrinus je obvykle az posledni instance, kdyz neni jina moznost. Ja jsem velkym fanouskem pivovaru Cerna hora a Svijany vam, panove, taky schvaluju. Pak treba jeste Bernard a kdyz mam moznost vybrat si mezi globalnim produktem a lokalnim pivovarem v miste, kde zrovna jsem, volim lokalni. Jo a asi budu za kacire, ale chutna mi i Starobrno . jsem na tom uplne stejne, davam prednost regionalnim produktum a malym pivovarum. Gambáč az na posledním míste.
Kalifx Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Neni uz tech "ostatnich diskuzi" trochu moc? Tak trochu mně uniká to neustálý se pohoršování nad tím, jestli se tady málo bavíme o hodinkách a jestli se naopak náhodou lidé moc nebaví v sekci ostatní. Tak tuhle sekci prostě převálcujte perfektním vláknem s čistě hodinkovou tématikou! To je podle mě jediná správná cesta. Aktivitě se meze nekladou... Svijánský máz forévr Mám to stejně - nejlepší pivo.
bandicoot Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 lahváč - svijany plechovka - birell točený - plzeň
Murphy97 Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Vzhledem k tomu, kde nyní působím, tak experimentuji s většinou těchto značek: http://www.bulgarianbeer.com/. Byť je BG zemí milovníků vína a rakije, tak musím uznat, že pivo se tu dá pít. Globalizace je patrná na každém kroku a tak se tu vyrábí i české (Staropramen, Starobrno). Koupit se dá plznička, budvárek. Když jsem v CZ, tak rád podpořím místní Svijanskou "kliku"...
X-Bob Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí: Budvar (10) + Pardál (10 i 11) Svijany (nejr. 11) Holba (11) Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan, Staropramen, Gambrinus moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois nealko - Zubr, Budvar V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A) Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK) V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno
stratom Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 točené i v lahvi v tomto sestupném pořadí: Budvar (10) + Pardál (10 i 11) Svijany (nejr. 11) Holba (11) Mušketýr (Krušovice), Kozel (nejr. 11), Samson Primátor (Náchod), Zlatopramen, Březňák, Žatec, Platan, Staropramen, Gambrinus moc nemusím: Radegast, Zl.bažanta jen v nouzi místo podmáslí a vody z kaluže: Plzeň, Ostravar, Starobrno (ale to raději kefír snad), belgická piva typu Ale, Stella Artois nealko - Zubr, Budvar V cizině mlsám: Topvar, Zywiec, Radeberg, Peroni a "dědek" Moretti (IT), Castello (SLO), Stiegl (A) Měl jsem rád (už nevaří) Dačického (z KH), Hostan (ZN), Louny, Chebskou hradební 11, Domažlický radní, Laudon z Lanškrouna, černého Portaše z Vsetína, Martinský zdroj (když byl člověk v SK) V zásadě mám rád první 4 příčky, něco nemusím, ale vždy rád zkusím místní piva. A v zásadě, pokud to nezvorá hospoda, lze popíjet skoro všechno tomu ríkám přehled a poradne sestaveny žebříček :-) pak že je toto téma zbytečné...
Murphy97 Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 tomu ríkám přehled a poradne sestaveny žebříček :-) pak že je toto téma zbytečné... mission impossible 1. sestavit zde žebříček hodinek 2. sestavit zde žebříček piv
bandicoot Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 A jakej je dneska Kácov? Já tam jezdil kalit cca v polovině devadesátejch let, když porevolučně oprášili výrobu. Pak to šlo zugrunt a teď jsem zachytil, že zase vaří. Dodneška mám někde zabordelenou Pivrncovu průkazku s razítkem Kácovskýho pivovaru jaoko stammknajpou. Kromě Kácova ještě vozili do jedný putyky v Praze na Vinohradech.
Ciferník Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.)
Murphy97 Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Před několika lety jsem se rozhodl, že z mnoha důvodů bude lepší zvyknout si na nealko pivo a v případě potřeby se opíjet jinými nápoji. Občas obsluha v restauraci žasne, když si poručím pito a k němu slivovici, ale už jsem si zvyknul. Z českého nealko piva u mě jednoznačně vede Birell, při návštěvách Německa ovšem nakládám kufr Erdingerem Alkoholfrei (pozor, Weißbier). A co zkušenosti ostatních s nealko pivem? (Snad to není odbočka od tématu.) Jasně, že "Ráďa" a točenej je přes den k obědu luxusní!
bandicoot Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 (edited) Mě připadá, že všechny nealkopiva od birellu přes stellu po bažanta jsou hodně cinknutý eurošmakem. Birell piju jen kvůli plechovce, kdybych nebyl línej vracet lahve, tak piju bernarda. Edited March 1, 2010 by bandicoot
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now