Přejít na obsah

VAŠE VZDĚLÁNÍ ?

Návštěvník SukHoi

Doporučené příspěvky

Nestihl jsem editovat vše, takže ještě dodám toto: Líbí se mi zdejší přístup k penězům utráceným za zábavu i odlišný pohled na smysl života/zábavu v podání vrstevníků. Doma kamarádi z chudších rodin (možná právě proto) naprosto nesmyslně utrácí (sedí na to:"We buy shit we don't need, with money we don't have, to impress people we don't like."). Často jsou to peníze rodičů, kteří jich právě mají dost málo. Jen bych řekl, že mnoho zdejších studentů poznatky tupě přijímá, jakákoli forma metodické skepse naprosto nepřítomna.

Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V ČR to jde, protože tu jede systém, nauč si to nazpaměť tuto knížku/tyto 250 otázky před zkoušky a máš to jistý.

Procent studentů, který učí něco navíc, případně nastuduje nějakou jinou knížku než skripta v seznamu doporučených literatur je minimální. Knihovny zejou prázdnotu. když jsem byl na ČVUT, tak užásná budova jako NTK byl většinou času prázdná, plná byla snad vždy jen kavárna.

Byl jsem chvilku v Anglii a USA a přístup ke škole je jiný, makají o 106, do knihovny chodí pravidelně. Jiný přístup kvůli placením.

EDIT: ještě k té práci při studiu. V ČR běžná věc, tady na RUGu jsem se s tím moc nesetkal ani na magistru (Bc. je tři roky, Msc. rok), protože na to prostě není čas. Opravdu velmi výjimečná věc, spíše v posledním půlroku studia. Když už, tak mimo obor o víkendu (číšník, uklízení, atd.). Co do počtu přečtených stránek je to docela hardcore. Svou roli v tom hraje i to, že 8 týdnů od začátku bloku je první zkouška, takže tempo je v některých předmětech dost vražedné i pro lepší studenty, než jsem já. Jsou tu populární studentské půjčky, zde se zdržím se hodnocení ;).

Odkaz ke komentáři

V ČR to jde, protože tu jede systém, nauč si to nazpaměť tuto knížku/tyto 250 otázky před zkoušky a máš to jistý.

Procent studentů, který učí něco navíc, případně nastuduje nějakou jinou knížku než skripta v seznamu doporučených literatur je minimální. Knihovny zejou prázdnotu. když jsem byl na ČVUT, tak užásná budova jako NTK byl většinou času prázdná, plná byla snad vždy jen kavárna.

Byl jsem chvilku v Anglii a USA a přístup ke škole je jiný, makají o 106, do knihovny chodí pravidelně. Jiný přístup kvůli placením.

Souhlasím, určitý vliv na to má i sdílení znalostí mezi studenty. Zde má známka určitým podílem závisí na výsledcích ostatních, takže je tak trochu v mém zájmu ty ostatní nepodporovat.

Odkaz ke komentáři

Já ze střední čerpal tak první 2 cvika na VŠ :D

Jinak u té strojařiny začínaj být hodně zajímavé technologické obory. Teď jme sháněli technologa a je to velký problém. Navíc na to člověk nepotřebuje takovou kreativitu a prostorové vnímání jako na konstruktéra :)

Jen tak pro zajimavost, cim se jakou vyrobou se zabyva vase firma?

Odkaz ke komentáři

Jinak k té práci - já celou VS makat musel - rodiče mě nepodpořili a díky tomu jsem získal spoustu praxe, kterou bych jinak nezískal. Skripta mě nikdy nezajímali ale zajímalo jak dané zařízení vymyslet. Řešit na VS skripta mi přijde out- málo kdy jsem se v nich něco dozvěděl.

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

Simulatory, makety... nejake nevim co si pod tim presne predstavit.

Co se tyka VS, tak nezazil jsem profesora, ktery by zkousel neco jineho nez co je ve skriptech, resp. zadneho nezajimalo, ze mas prakticke znalosti apod. vsichni resili prave teorii ze skript.

Odkaz ke komentáři

Co se tyka VS, tak nezazil jsem profesora, ktery by zkousel neco jineho nez co je ve skriptech, resp. zadneho nezajimalo, ze mas prakticke znalosti apod. vsichni resili prave teorii ze skript.

Zažil jsem profesory, kteří po nás za celý semestr nechtěli skripta ani otevřít, jelikož měli docela pracně vypracované své prezentace (třeba 200x slide), které klidně i sdíleli na flash(ky).

Odkaz ke komentáři

Zdravim , syn právě vybírá střední školu a nejspíš nakonec zvolí nějakou průmku, ale máme trochu problém vybrat, kterou školu a obor. Nemáte tu někdo zkušenost s nějakou průmkou v Praze?

technické lyceum - něco jak gympl se zaměřením na tech. matika, fyzika, geometrie, atp. Mám lyceum na strojárně, kde všichni lítali na matice, fyzice a kongu (kontsruktivní geometrie) jsem opakoval věci ze střední

Odkaz ke komentáři

Simulatory, makety... nejake nevim co si pod tim presne predstavit.

Nechce se mi o tom psát veřejně - jedná se zbrojní průmysl

Odkaz ke komentáři

Dobře tu píšete, ale ono je taky třeba si přiznat, že už samotná typologie osobnosti žáka/studenta ho předurčuje k úspěchu v různých oblastech.

Nejde o to najít obor s dobrým uplatněním. Jde o to, najít uplatnění pro potomka. I kdyby to byla manuální práce.

Nejdřív bych začal tím, jaké má potomek vůbec předpoklady, k čemu talent, kde tedy má nějakou komparativní výhodu (jazyky, matika, ruce, kreativa). V zásadě lze pak uspět v čemkoliv, co člověka baví a co mu fakt jde.

Odkaz ke komentáři

To Lyceum je dobrý jen na Kongo, nebude ale stačit na matice a na fyzice

aha, toho klučinu neznám, nic o něm nevim, nelajznul bych si tvrdit, co bude a nebude zvládat s ohledem na "střední vzdělání". A propo, já zvládal, asi holt jinej oddíl

Ale škola kde se studuje hraní her prostě není, to jsem vysvětloval synovi už před čtyřma rokama.

hele teorii her sme měli na ekonomce ;-)

Upraveno uživatelem Sedlin
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...