Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dneska postnu spíš takovou hádanku... I když pro trochu hudebně znalé to bude maličkost. :) Copak je to za kluky, tvořící New Wave kapelu Freur? Respektive - jaký další, mnohem známější, kapely budou v pozdějších letech součástí? A schválně, kdo to uhodne bez Wikipedie... Jedno jméno jako takový malý oslí můstek: Darren Emerson.

Návštěvník SukHoi
Odesláno (upraveno)
Dneska postnu spíš takovou hádanku... I když pro trochu hudebně znalé to bude maličkost. :) Copak je to za kluky, tvořící New Wave kapelu Freur? Respektive - jaký další, mnohem známější, kapely budou v pozdějších letech součástí? A schválně, kdo to uhodne bez Wikipedie... Jedno jméno jako takový malý oslí můstek: Darren Emerson.

pěkné na tom je jak se

ten
člověk vyvinul :D Upraveno uživatelem SukHoi
Odesláno

Tomáš Liška . Invisible World. (Tomáš Liška - kontrabas, David Dorůžka - kytary, Daniele di Bonaventura - bandoneon), latinský jazz nškde mezi Brazílií a Argentinou, prý druhé nejlepší domácí jazzové album loňského roku. Za mne čtyři a půl hvězdičky.

Odesláno
pěkné na tom je jak se
ten
člověk vyvinul :D

No jo, sakra, tak na tebe jsem zapomněl. To byla celkem hračka, co? :) Jinak ten vývoj je fakt drsnej. Samozřejmě, že dnes už asi Freur působí možná trochu směšně, ale já je považuju za jednu z nejlepších novovlných kapel, takže i to je důkazem, jak talentovaný ti hoši jsou. Z pozdějších věcí se mně líbí třeba Beautiful Burnout, ale za nejlepší věc od nich (a jednu z nejlepších tanečních věcí vůbec) považuju Rez.

Odesláno (upraveno)

Kalifix, Sukhoi: teda že i tady jsou příznivci Underworld, to čučim. Kalifixe bych pro náklonnost k Chemikům ještě tipnul, ale Suchoj...? Fakt dobrý. Everything Everything považuji za jeden z nejlepších živáků (mám ho i na DVD), i když při osobním srovnání koncertů Underworld (Creamfields) vs. Chemical Brothers (Jezera) mi vyjdou lépe bratříci. K Underworld - po odchodu Darrena už to nějak nebylo ono a realitou je dnešní stav U.

Ještě když jsme u toho vývoje...
... Copak nám to tam vzadu hraje za
na piáno? :)

Fatboy Slim... :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno (upraveno)

kalifix: na tvůj kvíz ohledně Housemartins jsem odpovídal bez kliku na odkazy, o Fatboy Slim(ovi) jsem to i vyjímečně věděl... Jinak asi největší hit Housemartins byl Caravan of Love (FS v černé bundě) -

EDIT: a nějaký klip Fatboy Slim - Bird of Prey (nejen pro fanoušky Breitlingů) - celkem posun v jeho hudbě... http://www.youtube.com/watch?v=unF1QIdwdfs...PL&index=18

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Everything Everything je paradni, taky to mam nekde na DVD. A Chemici taky super.

ALe kdyz jsme se dostali k Fatboy SLim, co rikate na Freak Power?

Odesláno (upraveno)

Tak žánrově zůstanu podobně jako u GBV. Tuhle kapelu mám opravdu hodně rád a i když to bylo dřív dost těžký, sehnal jsem si všechny jejich CD jako originál. Weezer. Bouchnu sem asi jejich nejznámější věc. Dokonce tak známou, že ji Bill balil někdy v roce 1995 ke svým Woknům. :) Ale v tý době už to byla pro grunch a "similar" labutí píseň. Takže

v nezkrácené, jeden dříve hodně populární sitcom parodující, verzi. A pro filmové fajnšmekry stojí za zaznamenání i jméno režiséra tohoto klipu. ;) Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno (upraveno)

A ještě abych byl "platformově" korektní :), tak postu kapelu, jejíž videoklip byl součástí systémovýho CD od Apple v roce 1998 (MacOS 8), a který jsem dostal společně s G3/300. Mimochodem součástí Starter kitu byl v tý době i emulátor "RealPC". Takže:

t Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

No a poslední příspěvek z úplně jinýho soudku. Domácí kapela WWW. Dost se mně líbej. Hlavně pro ty skvělý, vtipný a depresivně poetický texty. :) Malá ochutnávka:

Odesláno

Minimalisticky podmanivá Totally confused od Becka z málo známého alba A Western harvest field by moonlight (1994).

Už léta se mnou cvičí.

Odesláno

weezer a grunge? to snad ne... sice dobra, ale obycejna pop-rockova kapela bych rekl

navazujic na nejvetsiho eklektika svoji doby becka dam protnuti dvou geniu:

Odesláno (upraveno)
weezer a grunge? to snad ne... sice dobra, ale obycejna pop-rockova kapela bych rekl

Minimálně

a
vykazuje jisté žánrové prvky. I když oficiálně mezi flaneláče nepatřila. :)

EDIT: mimochodem jejich alba z poslední doby jsou sračky, ale tyhle dvě řadím k tomu nejlepšímu, co jsem kdy slyšel...

Upraveno uživatelem Kalifx

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...