Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po roku...
Odesláno

Ahoj, chtel bych se jen zeptat na to, kolik roku asi tak vydrzi nabijeci baterie, u Casia se solarnim dobijenim ?

Mysleno za predpokladu, normalniho noseni hodinek a vystavovani na svetle.

Mam konkretne tyhle hodinky Casio GR-8900A.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

]Kamarád mi přinesl solární hodinky DCF asi od Conráda. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že baterie po nabití sluníčkem dlouho nevydrží a je stará 10 let.

Sehnal jsem novou nabíjecí baterii ML 2016 a vyměnil jsem ji i když stará baterie trochu ještě fungovala. zakže před otevřením hodinek tyto šly. Po výměně baterie už se hodinky nerozběhly - vteřinovka stojí. Dal jsem zpět starou baterii a je to to samé. Dělal jsem průmyslovou elektroniku takže o bateriích něco vím. Mám též manuál od hodinek a tam je výměna stručně popsaná - o nějakém startu vykrácením nějakých kontaktů ani zmínka. Klasických baterií jsem vyměnil mnoho, ale poprvé měním baterii v soláru.

Může někdo poradit co s tím? stará bat. má 2,8 V, nová též.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem josef777
Odesláno

Vyresetovat AC kontaktem. To by mělo vteřinovku rozběhnout. Jinak ML2016 byly nepoměrně horší akumulátory než jsou další generace, jako třeba CTL1616, co jsou v těch GR-8900A. I po úplném vybití jdou nabít naplno, a to i několikrát.

Odesláno (upraveno)

Vyresetovat AC kontaktem. To by mělo vteřinovku rozběhnout. Jinak ML2016 byly nepoměrně horší akumulátory než jsou další generace, jako třeba CTL1616, co jsou v těch GR-8900A. I po úplném vybití jdou nabít naplno, a to i několikrát.

Prosím o sdělení jak najdu AC kontakt, žádné značení na strojku není.

Odesláno

Neznám tento modul, tak nevím, kde ho má. Je to zapuštěný kontakt (na desce modulu) a na mřížce modulu je popsaný AC (all clear). A tento kontakt je třeba tak na 2 vteřiny propojit většinou s + kontaktem baterie.

Odesláno

Neznám tento modul, tak nevím, kde ho má. Je to zapuštěný kontakt (na desce modulu) a na mřížce modulu je popsaný AC (all clear). A tento kontakt je třeba tak na 2 vteřiny propojit většinou s + kontaktem baterie.

Právě že na mřížce modulu žádný nápis není

Odesláno

Někdy na LCD modulech bývá výjimečně i z horní strany, to tady asi nehrozí. Někdy bývá přístupný, resp. viditelný až částečně zboku modulu.

Odesláno

U nekterych jsem provadel celkovy reset dlouhym podrzenim vsech tlacitek... - v manualu nic o tomto neni?

Ja mam problem jiny nejsem schopny dohledat co dat do Seiko M615. -uvedene uz tady. na foru. Oznaceni i SBJK001 .

Nasel jsem je jeste v Seiko museum na strance dost dole... a treba taky info zde...

Jsou v nich dva zdroje napeti, nevim zda oba nabijeci nebo jen jeden. 

Po osazeni vetsi 3V 1220 a mensi nejaka klasika 1.5V vse nabehlo , probehl i pokus o synchro a hned indikace? slabe batt. "Charge"

Bez manualu je to problem. V Seiko katalogu 98 jsou na strane 86...

V batterylist.pdf je jen ????  ..... sekundarni baterie.

V jinem zde  je na konci radku taky ???? viz.obr. , takze taky nic moc (CTL je nomiminal 2,3V - ML je 3V - MT je 1,5V) nejspis tedy i vekem ML1220?

Pokud neni vse jinak a ta 1220 je klasicka nenabijeci. S tim, ze by nabijeci byla ta mensi.

Jeste mne napada kam oficialne nasmerovat dotaz ohledne modelu batt. pro vymenu. ?

Odesláno

...Po výměně baterie už se hodinky nerozběhly - vteřinovka stojí. Dal jsem zpět starou baterii a je to to samé...

Triviální otázka: nechal jsi novou baterii v hodinkách a dal jsi hodinky např. na hodinu pod lampičku nebo na slunce, aby se baterie začala dobíjet? Nezmiňuješ se o tom. Mám ty samé, dobíjecí baterii jsem rovněž měnil a po výměně byly hodinky mrtvé, ale když jsem je dal na světlo, po určité době se začala baterie dobíjet, pak se zesynchronizovaly a od té době běží zcela bez problémů.

Odesláno

Někdy na LCD modulech bývá výjimečně i z horní strany, to tady asi nehrozí. Někdy bývá přístupný, resp. viditelný až částečně zboku modulu.

Máš pravdu a určitě i velkou zkušenost, po zkoumání byl opravdu přístup k AC z boku. Děkuji za podnětné návrhy. J.

Odesláno

Máš pravdu a určitě i velkou zkušenost, po zkoumání byl opravdu přístup k AC z boku. Děkuji za podnětné návrhy. J.

Můžeš mi prosím poradit jak nastavit všechny ručičky v případě sejmutí ručiček z hřídelky hodinek? Musí být nějaké výchozí místo odkud začít.

Po výměně baterie se nenastavují správně hodiny - minuty a vteřiny jdou správně - nastavení časového pásma je též správné (Ber. Par...)

Díky

Odesláno (upraveno)

Hledám někoho ochotného, kdo by rozchodil (opravil) Solární hodinky DCF. Viz obr.

Odesláno (upraveno)

Vetšinou po výměně baterie tyhle hodinky (RC) nejdou. Jsou v režimu kalibrace ruček tak se nastavují ručky na 12 hodin(bud návod nebo system pokus omyl) a vyčkat na příjem signalu.. Takže si nemyslím že jsou vadné... 

Upraveno uživatelem DavidC3
Odesláno

Vetšinou po výměně baterie tyhle hodinky (RC) nejdou. Jsou v režimu kalibrace ruček tak se nastavují ručky na 12 hodin(bud návod nebo system pokus omyl) a vyčkat na příjem signalu.. Takže si nemyslím že jsou vadné... 

Ale po výměně baterie nedělají vůbec nic, už druhý den nesvítí displej a vteřinovka stojí. Musí se nějak nastartovat. Jednou se mi to povedlo nevím jak.

Po nastavení ukazovala hodinová ručka špatně, tak jsem s ní mírně hnul a v noci po seřízení ukazovali o 3 hod více - přesto, že časové pásmo bylo nastaveno správně. Asi jsem to rozhodil.

Znovu prosím někoho, kdo by je opravil a seřídil. Děkuji.

Odesláno

Někdy se to zresetuje když vytáhneš baterku třeba na 5 minut.. nevím.. blbé je že jsou to noname hodinky. Kdyby to bylo Casio poradím ti :-) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...