Hantronix Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Tak se teda chlubím výsledkem. :-DVšechno funguje, vč. světla a alarmu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Frostie Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Odesláno 20. září 2016 Super a ať ti hezky slouží! Dal si je moc pěkně do pucu!
Šnuptychl Odesláno 25. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2017 Ahoj, chtel bych se jen zeptat na to, kolik roku asi tak vydrzi nabijeci baterie, u Casia se solarnim dobijenim ?Mysleno za predpokladu, normalniho noseni hodinek a vystavovani na svetle.Mam konkretne tyhle hodinky Casio GR-8900A. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
sturgeon Odesláno 20. srpna 2018 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2018 Ahoj,no mně vydržel akumulátor v Casio AD-S800 21 měsíců.Asi jsem měl štěstí na vadný kus.
josef777 Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 (upraveno) ]Kamarád mi přinesl solární hodinky DCF asi od Conráda. Po bližším zkoumání jsem zjistil, že baterie po nabití sluníčkem dlouho nevydrží a je stará 10 let.Sehnal jsem novou nabíjecí baterii ML 2016 a vyměnil jsem ji i když stará baterie trochu ještě fungovala. zakže před otevřením hodinek tyto šly. Po výměně baterie už se hodinky nerozběhly - vteřinovka stojí. Dal jsem zpět starou baterii a je to to samé. Dělal jsem průmyslovou elektroniku takže o bateriích něco vím. Mám též manuál od hodinek a tam je výměna stručně popsaná - o nějakém startu vykrácením nějakých kontaktů ani zmínka. Klasických baterií jsem vyměnil mnoho, ale poprvé měním baterii v soláru.Může někdo poradit co s tím? stará bat. má 2,8 V, nová též. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. února 2019 uživatelem josef777
casiotron Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 Vyresetovat AC kontaktem. To by mělo vteřinovku rozběhnout. Jinak ML2016 byly nepoměrně horší akumulátory než jsou další generace, jako třeba CTL1616, co jsou v těch GR-8900A. I po úplném vybití jdou nabít naplno, a to i několikrát.
josef777 Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 (upraveno) Vyresetovat AC kontaktem. To by mělo vteřinovku rozběhnout. Jinak ML2016 byly nepoměrně horší akumulátory než jsou další generace, jako třeba CTL1616, co jsou v těch GR-8900A. I po úplném vybití jdou nabít naplno, a to i několikrát.Prosím o sdělení jak najdu AC kontakt, žádné značení na strojku není. Upraveno 3. února 2019 uživatelem josef777
casiotron Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 Neznám tento modul, tak nevím, kde ho má. Je to zapuštěný kontakt (na desce modulu) a na mřížce modulu je popsaný AC (all clear). A tento kontakt je třeba tak na 2 vteřiny propojit většinou s + kontaktem baterie.
josef777 Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 Neznám tento modul, tak nevím, kde ho má. Je to zapuštěný kontakt (na desce modulu) a na mřížce modulu je popsaný AC (all clear). A tento kontakt je třeba tak na 2 vteřiny propojit většinou s + kontaktem baterie.Právě že na mřížce modulu žádný nápis není
casiotron Odesláno 3. února 2019 Nahlásit Odesláno 3. února 2019 Někdy na LCD modulech bývá výjimečně i z horní strany, to tady asi nehrozí. Někdy bývá přístupný, resp. viditelný až částečně zboku modulu.
akai Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Odesláno 4. února 2019 U nekterych jsem provadel celkovy reset dlouhym podrzenim vsech tlacitek... - v manualu nic o tomto neni? Ja mam problem jiny nejsem schopny dohledat co dat do Seiko M615. -uvedene uz tady. na foru. Oznaceni i SBJK001 .Nasel jsem je jeste v Seiko museum na strance dost dole... a treba taky info zde...Jsou v nich dva zdroje napeti, nevim zda oba nabijeci nebo jen jeden. Po osazeni vetsi 3V 1220 a mensi nejaka klasika 1.5V vse nabehlo , probehl i pokus o synchro a hned indikace? slabe batt. "Charge"Bez manualu je to problem. V Seiko katalogu 98 jsou na strane 86...V batterylist.pdf je jen ???? ..... sekundarni baterie.V jinem zde je na konci radku taky ???? viz.obr. , takze taky nic moc (CTL je nomiminal 2,3V - ML je 3V - MT je 1,5V) nejspis tedy i vekem ML1220? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pokud neni vse jinak a ta 1220 je klasicka nenabijeci. S tim, ze by nabijeci byla ta mensi.Jeste mne napada kam oficialne nasmerovat dotaz ohledne modelu batt. pro vymenu. ? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lucid Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Odesláno 4. února 2019 ...Po výměně baterie už se hodinky nerozběhly - vteřinovka stojí. Dal jsem zpět starou baterii a je to to samé...Triviální otázka: nechal jsi novou baterii v hodinkách a dal jsi hodinky např. na hodinu pod lampičku nebo na slunce, aby se baterie začala dobíjet? Nezmiňuješ se o tom. Mám ty samé, dobíjecí baterii jsem rovněž měnil a po výměně byly hodinky mrtvé, ale když jsem je dal na světlo, po určité době se začala baterie dobíjet, pak se zesynchronizovaly a od té době běží zcela bez problémů.
josef777 Odesláno 4. února 2019 Nahlásit Odesláno 4. února 2019 Někdy na LCD modulech bývá výjimečně i z horní strany, to tady asi nehrozí. Někdy bývá přístupný, resp. viditelný až částečně zboku modulu.Máš pravdu a určitě i velkou zkušenost, po zkoumání byl opravdu přístup k AC z boku. Děkuji za podnětné návrhy. J.
josef777 Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 Máš pravdu a určitě i velkou zkušenost, po zkoumání byl opravdu přístup k AC z boku. Děkuji za podnětné návrhy. J.Můžeš mi prosím poradit jak nastavit všechny ručičky v případě sejmutí ručiček z hřídelky hodinek? Musí být nějaké výchozí místo odkud začít.Po výměně baterie se nenastavují správně hodiny - minuty a vteřiny jdou správně - nastavení časového pásma je též správné (Ber. Par...)Díky
josef777 Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 (upraveno) Hledám někoho ochotného, kdo by rozchodil (opravil) Solární hodinky DCF. Viz obr. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. února 2019 uživatelem josef777
DavidC3 Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 (upraveno) Vetšinou po výměně baterie tyhle hodinky (RC) nejdou. Jsou v režimu kalibrace ruček tak se nastavují ručky na 12 hodin(bud návod nebo system pokus omyl) a vyčkat na příjem signalu.. Takže si nemyslím že jsou vadné... Upraveno 12. února 2019 uživatelem DavidC3
josef777 Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Vetšinou po výměně baterie tyhle hodinky (RC) nejdou. Jsou v režimu kalibrace ruček tak se nastavují ručky na 12 hodin(bud návod nebo system pokus omyl) a vyčkat na příjem signalu.. Takže si nemyslím že jsou vadné... Ale po výměně baterie nedělají vůbec nic, už druhý den nesvítí displej a vteřinovka stojí. Musí se nějak nastartovat. Jednou se mi to povedlo nevím jak.Po nastavení ukazovala hodinová ručka špatně, tak jsem s ní mírně hnul a v noci po seřízení ukazovali o 3 hod více - přesto, že časové pásmo bylo nastaveno správně. Asi jsem to rozhodil.Znovu prosím někoho, kdo by je opravil a seřídil. Děkuji.
DavidC3 Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Někdy se to zresetuje když vytáhneš baterku třeba na 5 minut.. nevím.. blbé je že jsou to noname hodinky. Kdyby to bylo Casio poradím ti :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se