Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo  :) když už jsem u toho vzpomínání, tak jsem tímto tuningem inspiroval kolegu, který si pořídil v té době PS 2 Humberta a z té červené barvy vytvaroval stejný trojúhelníček, jaký byl na lunetě původně bílý. Prostě jsme byli fandové a neměli se jak vážně realizovat  :rolleyes: . Pravda ale je, že jsme lunetu oba využívali k měření, protože jsme pracovali v oboru zkušebnictví a technologické postupy byly opatřeny nutnými prodlevami pro ohřátí, tlakování a podobně. 

Odesláno

Jestli se dají PRIM Sportky II se strojkem 64 opticky zvenku rozeznat od těch se strojkem 68 jsem zatím nezjistil. Já to rozlišuji poslechem rychlosti tikání - 68 mají pomalejší tikání 18 000 kyvů / hodinu - 64 mají rychlejší tikání 21 600 kyvů / hodinu. Né že bych to počítal  :), ale porovnáním je ucho technochronomagora toto myslím schopno rozeznat, ale nesmí být okolo velký hluk, což na blešácích je problém, ale v bazarech to celkem jde. 

Odesláno

Jestli se dají PRIM Sportky II se strojkem 64 opticky zvenku rozeznat od těch se strojkem 68 jsem zatím nezjistil. Já to rozlišuji poslechem rychlosti tikání - 68 mají pomalejší tikání 18 000 kyvů / hodinu - 64 mají rychlejší tikání 21 600 kyvů / hodinu. Né že bych to počítal  :), ale porovnáním je ucho technochronomagora toto myslím schopno rozeznat, ale nesmí být okolo velký hluk, což na blešácích je problém, ale v bazarech to celkem jde. 

Sem si zkusil, poznat to jde ... dobrej nápad

Odesláno

Sice nemůžu tady leckomu konkurovat, ale od té doby co mne to chytlo, tak jeden snímek z mé sbírky.

Vše kalibr 68.

Kontrola přesnosti proběhla u všech.

A myslím si, že se podle nich mohl převídat i oblet Sputniku na přesnost 15 vteřin.  :photo:

Akorát nevím jestli v té době ještě obíhal zeměgulu.

Co vím, že v roce 1986 jsem sbíral s rodiči praváky kosou.  :frusty:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak jsem se v neděli konečně dočkal.

Na Kolbence jsem objevil původní, nebastlené červené sporty 2. Sice nejsou úplně dokonalé, ale celkem to jde, fotky pouzdru nepřidají, naživo je to lepší.

Takže musím sehnat sklo a lunetu. Tu lepší jsem na focení sundal z jiných.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

třívteřinová lumi :lol2:

Pokud by někdo doma měl jednu a klidně i dvě slušné lunety, tak bych rád finančně vypomohl... :notworthy:

Odesláno

Kuci.

Našel jsem doma jedno dýnko od PS2, které je odlišné.

Neváží tolik, jak nerezové, vypadá jako plechové.

Jedná se vůbec o dýnko pro PS2 nebo jsem to měl přibastlené z něčeho jiného ?

Vlevo normál, vpravo plecháč.

Předem díky vědoucím za info.

Odesláno

Hmmm.

Tak takoveho hnupa jsem ze sebe udelal, ze az hanba. :-(

Oba jsou stejne tezke - 4 gramy.

A ze nema na sobe strojni kulate opracovani, tak za to muze zub casu a nasledne cisteni. Jak jinak !?

Takze, kdo si mysli, ze jsem vul necht posle smajlika.

Sam za sebe: :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...