CaponeAll Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Capone, ty přechromovaný pouzdra jsou udělaný skutečně dobře - rovný plochy jsou pořád rovný a hrany jsou pořád hrany. Nechceš se trochu rozepsat o postupu? Třeba jak chrom dolů, jak jsi to leštil a tak? Když jsem začal nahánět nová pouzdra na prim sport 2 a ono nikde nic nebylo...(Parexo nerez za 1450,- a to mám na těch levých). Začala úvaha o renovaci, ty dvoje z prava mám po tatíkovi. Tyto jsou chromovány a postup byl následující. Řekl jsem kamarádovi co dělá ve firmě co vyrábí vodovodní baterie a jiné a samozřejmě i chromují. On mne potěšil tím co jsem netušil a to že to nemusím obrušovat pouzdra od starého chromu. Mají lázeň v které se chrom rozpustí a tak pokus byl na jednom starším pouzdru co bylo zničené neodborným otevřením. Potom jsem je na filcovém kotouči vyleštil pomocí jemné pasty na leštění. Pak jsem odevzdal kamarádovi a jeho kolega to znovu nachromoval. Ještě k leštění, musí se opatrně, aby se neoleštila hrana pouzder... Leštěním se odstraní drobné škrábance a hluboké zůstanou!!! Možná by to šlo vyletovat cínem, ale měl jsem strach co chromování bude, nebude držet? Na druhou stranu mi to nevadí, jsou památeční a ty šrámy k nim patří. Hold už něco ty pouzdra zažila... Alex 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejvid-s Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Capone: Pěkná práce. Nechceš rozjet s kamošem velkovýrobu? Zájemců o přechromování by se tady myslím našlo.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Capone: Pěkná práce. Nechceš rozjet s kamošem velkovýrobu? Zájemců o přechromování by se tady myslím našlo.. Tomu věřím, ale je to dost časově náročné a nevděčná práce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) Zdravím, taky jsem si udělal radost... Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s vyčištěním a seřízením v Eltonu,případně opravou poškozenýho chromu pouzdra. Moc díky.R Edited August 16, 2010 by Renda 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Mám obavu že ti elton nabídne jejich nerezové pouzdro.... Jinak hodinky ti seřídí a vyčistí každy zručný hodinář. Tohle byla moje informace od hodináře, ale zavolal bych si tam a zeptal se... Proto jsem si pouzdra renovoval sám. Alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza.manta Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Zdravím, taky jsem si udělal radost... Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s vyčištěním a seřízením v Eltonu,případně opravou poškozenýho chromu pouzdra. Moc díky.R Hezké. Shora vypadá to pouzdro slušně, klidně bych ho nechal a časem sehnal třeba humberta s pěkným pouzdrem a prohodil to. Jinak bych to neřešil. Tak maximálně seřídit, přetěsnit a možná vyčistit u normálního hodináře. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Díky za rady. Jenom ještě.. Nevěděli byste o nějakým šikovným v okolí Ústí nad Labem? Přeci jen, jsou to moje první automaty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 No není v ústí Milan Nápravník, pohledej to na netu je někde tam. http://www.hodinarstvi-zlatnictvi.cz/index.php?mid=6 Můžeš i zaslat.... Jinak super firma , znám osobně majitele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted August 18, 2010 Author Report Share Posted August 18, 2010 Tomu věřím, ale je to dost časově náročné a nevděčná práce... Jo, jo, tyhle věci se musí dělat ze známosti. Za peníze se s tím lidé tolik nevyhrají... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Jo, jo, tyhle věci se musí dělat ze známosti. Za peníze se s tím lidé tolik nevyhrají... Co si člověk neudělá sám, tak většinou skončí špatně... :-(( Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejvid-s Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Co si člověk neudělá sám, tak většinou skončí špatně... :-(( Ale zase za poctivou a kvalitní práci je hodně lidí ochotno poctivě a slušně zaplatit.. No a když už sem píšu, tak se zkusím znovu zeptat na jednu věc, na kterou se mi zde zatím nedostalo uspokojivé odpovědi. Jde o tzv. "Dětské Sportky". Kolik existovalo variant ciferníků? Mám troje - modře metalizovaný, pak s obrázkem Formule 1 a nakonec s černým ciferníkem a u indexů hodin jsou čísla minut 5,10,15 atd. Stylem "jakoby" B-Uhr - líp to nedokážu popsat.. Znáte někdo další varianty malých Sportek? Díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Ale zase za poctivou a kvalitní práci je hodně lidí ochotno poctivě a slušně zaplatit.. No a když už sem píšu, tak se zkusím znovu zeptat na jednu věc, na kterou se mi zde zatím nedostalo uspokojivé odpovědi. Jde o tzv. "Dětské Sportky". Kolik existovalo variant ciferníků? Mám troje - modře metalizovaný, pak s obrázkem Formule 1 a nakonec s černým ciferníkem a u indexů hodin jsou čísla minut 5,10,15 atd. Stylem "jakoby" B-Uhr - líp to nedokážu popsat.. Znáte někdo další varianty malých Sportek? Díky. No zde máš část ciferníků co byla použita na malé sporty: http://www.oblibene.biz/userdata/shopimg/parexo/Image/Ciselniky/Ciselnik%20Prim%20B_C.jpg Alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biges Posted August 18, 2010 Author Report Share Posted August 18, 2010 Ale zase za poctivou a kvalitní práci je hodně lidí ochotno poctivě a slušně zaplatit.. To jo, ale kolikrát ani peníze nejsou dostatečnou motivací. Některým lidem stačí co mají a za dalšími penězi se nehoní, tam se pak hodí výměna za díly či hodinky Link to comment Share on other sites More sharing options...
fcervenicky Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Krása! Ďakujem. No nejak mi to nestačí. Mám strach že sa mi tie celkom nóbl púzdra ošúchajú. Športy sa totiž usídlili na mojej ruke a nie a nie ich prestriedať. Najbližšie sa asi zamerám na žltočervené humbertá no ale čas a vhodná príležitosť ukáže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Prim maniak Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Přesně to vystihuje moji doměnku - tohle je původní tehdejší rytí. Zatímco ty "rádoby generálem věnované" mají pěkné, podle mého mínění strojově řízené gravírování. Takže pěknej podvod. Edit: překlep Jsi manták,ty poznáš gravírování jen na základě fotky? Text může znít z dnešního pohledu blbě,ale každej ví jací byli bolševičtí lampasáci kokoti. Skoro jako ty.. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Martin Kabat Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Taky bych tak jednoznačně neviděl,že to dýnko s vojenským věnováním je podvod i když vypadá nově. U starých hodinářů se občas válí věci,že by člověk nevěřil. Měl jsem Sporty s věnováním velitele PS vyvedené totožným písmem a i gravírování bylo podobné. A to byl 100% originál od "pamětníka z kanceláře",žádný podvod. Bylo to někdy z pol. 80-tých let a to už se všechno rytí nedělalo jen ručně jako ještě v 70-tých letech. Z té doby mi připadají ty dvě ruční věnování výše,u toho od ÚV KSČ je i rok 1978 což by odpovídlo. Tende druh rytí a písma už dneska ani nikdo nedělá,ptal jsem se na to. Ty staré pantografy už neexistují a všechno do nerezu se dělá jen laserem. "Líbí se mi tady na Chronomagu", jak se velice lehko a bez podkladů spousta věcí šovinisticky odsoudí a tím je to vyřízené jednou provždy. Jedna věc je názor a druhá "ano je to na 100% podvod". Ano někdo to takto může vidět,ale realita může být úplně jiná a často i je. HOW Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaponeAll Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 (edited) Teď mne pobavil pán co na aukru má tyto PS2 kde je podle všeho poškozeno datumové kolo a text zní: (Jako nové-vzácnější verze PRIM-potápěčské. Plně funkční (bez zkoušení délky a přesnosti chodu). Fosforové ručky, číslice, ruční natahování, šroubovací zadní dekl, stav TOP-fakt super. Pouze okénko dole je prázdné, patrně se tam podle mě ukazovala hloubka ponoru. Průměr hodinek 3,6cm.) Jen je škoda , že ty co mám já ukazují datum a né hloubku ponoru Edited August 20, 2010 by CaponeAll 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanik73 Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Teď mne pobavil pán co na aukru má tyto PS2 kde je podle všeho poškozeno datumové kolo a text zní: (Jako nové-vzácnější verze PRIM-potápěčské. Plně funkční (bez zkoušení délky a přesnosti chodu). Fosforové ručky, číslice, ruční natahování, šroubovací zadní dekl, stav TOP-fakt super. Pouze okénko dole je prázdné, patrně se tam podle mě ukazovala hloubka ponoru. Průměr hodinek 3,6cm.) Jen je škoda , že ty co mám já ukazují datum a né hloubku ponoru To se tedy zásadně pleteš - to není datum, tenhle speciální potápěčský typ přece ukazoval v okénku v sekundách, za jak dlouho se máš vynořit z vody Poznámka pro dýchavičné - nedoporučuje se potápění koncem měsíce . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JHonza Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Já myslím, že se pletete všichni. To okénko totiž varuje, když se blíží hastrman (zezelená) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JHonza Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Už se tady o tom kdysi debatovalo, ale opět si myslím, že pro některé příspěvky by stálo za to zřídit zvláštní sekci - inspirace tady . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts