Jump to content

Prim Sport 2

Recommended Posts

Capone, ty přechromovaný pouzdra jsou udělaný skutečně dobře - rovný plochy jsou pořád rovný a hrany jsou pořád hrany. Nechceš se trochu rozepsat o postupu? Třeba jak chrom dolů, jak jsi to leštil a tak?

Když jsem začal nahánět nová pouzdra na prim sport 2 a ono nikde nic nebylo...(Parexo nerez za 1450,- a to mám na těch levých). Začala úvaha o renovaci, ty dvoje z prava mám po tatíkovi. Tyto jsou chromovány a postup byl následující.

Řekl jsem kamarádovi co dělá ve firmě co vyrábí vodovodní baterie a jiné a samozřejmě i chromují. On mne potěšil tím co jsem netušil a to že to nemusím obrušovat pouzdra od starého chromu. Mají lázeň v které se chrom rozpustí a tak pokus byl na jednom starším pouzdru co bylo zničené neodborným otevřením. Potom jsem je na filcovém kotouči vyleštil pomocí jemné pasty na leštění. Pak jsem odevzdal kamarádovi a jeho kolega to znovu nachromoval. Ještě k leštění, musí se opatrně, aby se neoleštila hrana pouzder... Leštěním se odstraní drobné škrábance a hluboké zůstanou!!! Možná by to šlo vyletovat cínem, ale měl jsem strach co chromování bude, nebude držet? Na druhou stranu mi to nevadí, jsou památeční a ty šrámy k nim patří. Hold už něco ty pouzdra zažila...

Alex

• Upvote 1

Zdravím, taky jsem si udělal radost... Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s vyčištěním a seřízením v Eltonu,případně opravou poškozenýho chromu pouzdra. Moc díky.R

Hezké. :smile_anim:

Shora vypadá to pouzdro slušně, klidně bych ho nechal a časem sehnal třeba humberta s pěkným pouzdrem a prohodil to. Jinak bych to neřešil. Tak maximálně seřídit, přetěsnit a možná vyčistit u normálního hodináře.

Co si člověk neudělá sám, tak většinou skončí špatně... :-((

Ale zase za poctivou a kvalitní práci je hodně lidí ochotno poctivě a slušně zaplatit.. :)

No a když už sem píšu, tak se zkusím znovu zeptat na jednu věc, na kterou se mi zde zatím nedostalo uspokojivé odpovědi.

Jde o tzv. "Dětské Sportky". Kolik existovalo variant ciferníků? Mám troje - modře metalizovaný, pak s obrázkem Formule 1 a nakonec s černým ciferníkem a u indexů hodin jsou čísla minut 5,10,15 atd. Stylem "jakoby" B-Uhr - líp to nedokážu popsat.. Znáte někdo další varianty malých Sportek? Díky.

Ale zase za poctivou a kvalitní práci je hodně lidí ochotno poctivě a slušně zaplatit.. :)

No a když už sem píšu, tak se zkusím znovu zeptat na jednu věc, na kterou se mi zde zatím nedostalo uspokojivé odpovědi.

Jde o tzv. "Dětské Sportky". Kolik existovalo variant ciferníků? Mám troje - modře metalizovaný, pak s obrázkem Formule 1 a nakonec s černým ciferníkem a u indexů hodin jsou čísla minut 5,10,15 atd. Stylem "jakoby" B-Uhr - líp to nedokážu popsat.. Znáte někdo další varianty malých Sportek? Díky.

No zde máš část ciferníků co byla použita na malé sporty:

http://www.oblibene.biz/userdata/shopimg/parexo/Image/Ciselniky/Ciselnik%20Prim%20B_C.jpg

Alex

To jo, ale kolikrát ani peníze nejsou dostatečnou motivací. Některým lidem stačí co mají a za dalšími penězi se nehoní, tam se pak hodí výměna za díly či hodinky :)

Krása! :)

Ďakujem. No nejak mi to nestačí. Mám strach že sa mi tie celkom nóbl púzdra ošúchajú. Športy sa totiž usídlili na mojej ruke a nie a nie ich prestriedať. Najbližšie sa asi zamerám na žltočervené humbertá no ale čas a vhodná príležitosť ukáže.

Guest Prim maniak

Přesně to vystihuje moji doměnku - tohle je původní tehdejší rytí. Zatímco ty "rádoby generálem věnované" mají pěkné, podle mého mínění strojově řízené gravírování. Takže pěknej podvod. :giljotiini:

Edit: překlep

Jsi manták,ty poznáš gravírování jen na základě fotky? Text může znít z dnešního pohledu blbě,ale každej ví jací byli bolševičtí lampasáci kokoti. Skoro jako ty..

• Downvote 14

Guest Martin Kabat

Taky bych tak jednoznačně neviděl,že to dýnko s vojenským věnováním je podvod i když vypadá nově. U starých hodinářů se občas válí věci,že by člověk nevěřil. Měl jsem Sporty s věnováním velitele PS vyvedené totožným písmem a i gravírování bylo podobné. A to byl 100% originál od "pamětníka z kanceláře",žádný podvod. Bylo to někdy z pol. 80-tých let a to už se všechno rytí nedělalo jen ručně jako ještě v 70-tých letech. Z té doby mi připadají ty dvě ruční věnování výše,u toho od ÚV KSČ je i rok 1978 což by odpovídlo.

Tende druh rytí a písma už dneska ani nikdo nedělá,ptal jsem se na to. Ty staré pantografy už neexistují a všechno do nerezu se dělá jen laserem.

"Líbí se mi tady na Chronomagu", jak se velice lehko a bez podkladů spousta věcí šovinisticky odsoudí a tím je to vyřízené jednou provždy. Jedna věc je názor a druhá "ano je to na 100% podvod". Ano někdo to takto může vidět,ale realita může být úplně jiná a často i je. HOW

Teď mne pobavil pán co na aukru má tyto PS2 kde je podle všeho poškozeno datumové kolo a text zní:

(Jako nové-vzácnější verze PRIM-potápěčské. Plně funkční (bez zkoušení délky a přesnosti chodu). Fosforové ručky, číslice, ruční natahování, šroubovací zadní dekl, stav TOP-fakt super. Pouze okénko dole je prázdné, patrně se tam podle mě ukazovala hloubka ponoru. Průměr hodinek 3,6cm.)

Jen je škoda , že ty co mám já ukazují datum a né hloubku ponoru :smile_anim:

post-2503-094130400 1282293706.jpeg

Edited by CaponeAll
  • Upvote 1

Teď mne pobavil pán co na aukru má tyto PS2 kde je podle všeho poškozeno datumové kolo a text zní:

(Jako nové-vzácnější verze PRIM-potápěčské. Plně funkční (bez zkoušení délky a přesnosti chodu). Fosforové ručky, číslice, ruční natahování, šroubovací zadní dekl, stav TOP-fakt super. Pouze okénko dole je prázdné, patrně se tam podle mě ukazovala hloubka ponoru. Průměr hodinek 3,6cm.)

Jen je škoda , že ty co mám já ukazují datum a né hloubku ponoru :smile_anim:

To se tedy zásadně pleteš - to není datum, tenhle speciální potápěčský typ přece ukazoval v okénku v sekundách, za jak dlouho se máš vynořit z vody :D Poznámka pro dýchavičné - nedoporučuje se potápění koncem měsíce :lol2: .