Jump to content

Prim Sport 2

Recommended Posts

Chtěl bych se "pochlubit" úlovkem z aukra. Nějak se mi nezdá stav pouzdra. Je to nějak moc pěkný :smile_anim: . Přikládám několik amatérských fotek. Jinak mám je asi 30min tak ani nevím jaká bude přesnost a vůbec je zatím jen tak zkoumám. Myslím že příjemce hodinek bude spokojen - co Bigesi?

post-11253-090846100 1282650963.jpg

post-11253-047142700 1282650974.jpg

post-11253-040214200 1282650990.jpg

post-11253-026166500 1282651000.jpg

post-11253-041713500 1282651009.jpg

Re Kibi

Tak Primky s tímto řemenem se hodí na každou chlapskou ruku. Je to prostě sladěné k dokonalosti. :eek:

ale prosim, to neni problem :)

To je paráda. Nikdy by som nepovedal že remeň s podložkou im tak pristane. Už viem na čom sa budú nosiť moje nové SPORTy. A mám taký silný pocit že to bude práve táto farebný variant, no čas a možnosti ukážu. Ale sú fakt úžasné !!!!!!

Během pár týdnů se mi přesně takovýto model vrátí od hodináře a budu řešit taky na čem je nosit. Zatím tam mám kovotex trenčín, ale tohle vypadá parádně.

Tiež mám na jedných Trenčianský kovotex, na druhých lacný plast, ten kovotex je pre mňa na nosenie pocitovo lepší, ale koža na kožu to je úplne o inom. :thumbsup_anim:

(odkaz pre admin.:Dúfam že to nie je veľa príspevkov na jeden deň, no nemusíte sa báť nemám v úmysle predávať ale hlavne kupovať, ahlavne keď sledujem čo všetko mi uniká pomedzi prsty tak sa musím aj troška snažiť.)

Chtěl bych se "pochlubit" úlovkem z aukra. Nějak se mi nezdá stav pouzdra. Je to nějak moc pěkný :smile_anim: . Přikládám několik amatérských fotek. Jinak mám je asi 30min tak ani nevím jaká bude přesnost a vůbec je zatím jen tak zkoumám. Myslím že příjemce hodinek bude spokojen - co Bigesi?

Vypadají, že mají nově pochromované pouzdro, ale těžko říct, třeba se mi to z těch fotek jen zdá. Jinak hezké, klasická žlutá Humberta :)

Tak tu někdo chtěl více o renovaci a chromování. Něco jsem již napsal a zde pár fotografií jak vypadalo pouzdro původně, před a po chromování. Jsou to různá pouzdra, ale podebně vypadalo i to co je na kompletních PS2.

Alex

post-2503-077670300 1282687783.jpg

post-2503-001099400 1282687793.jpg

post-2503-039946400 1282687800.jpg

post-2503-058341700 1282687813.jpg

post-2503-080400300 1282687820.jpg

post-2503-037627400 1282687836.jpg

Edited by CaponeAll
  • Upvote 1

Capone: Chtěl bych se Tě zeptat - Dá se při tom chromování udělat trošku tlustší vrstva chromu? Aby to vydrželo dýl než origo, která byla nekvalitní? (jaktože u ruských hodinek chrom vydrží mnohem déle) Nebo je to tím, že by pod chrom měla jít nejdřív měď, pak nikl a až nakonec chrom?

Capone: Chtěl bych se Tě zeptat - Dá se při tom chromování udělat trošku tlustší vrstva chromu? Aby to vydrželo dýl než origo, která byla nekvalitní? (jaktože u ruských hodinek chrom vydrží mnohem déle) Nebo je to tím, že by pod chrom měla jít nejdřív měď, pak nikl a až nakonec chrom?

Co jsem zjištoval, je více tvrdostí, to co mi dělal kámoš je podle všeho větší vrstva. protože bojuji pak se závitem na víku a tak se musí každé druhé protáhnout nožem na soustruhu.

Jinak rusové občas mají i tvrdochrom, údajně. Jinak je to podle složení toho chromu, ale zatím nemám dlouhodobý test a tak ti neřeknu co vydrží???

Ještě jedna věc a to je agresivita potu. Pak co jedinec, vydrží méně či déle...

Alex

Edited by CaponeAll

Zdravím všechny příznive hodinek PRIM Sport. Jedm nováček a nemám moc zkušeností. Na fóru jsem našel spoustu zajimavých informací jen jsem nenašel to co potřebuji. A to je: postup jak dostat ven strojek z prim sport. Možná to tu někde je, ale já na to netrefil. Můžete mi prosím poradit ??? Mám dvoje hodinky jedny zdevastované, ale funkční a druhé zachovalé nefunkční. Díky za rady

Capone: Díky za upřesnění

Kutilprim:

Nic na tom není. Odšroubuješ dýnko (spodní víčko) a pak v místech kde do strojku vede hřídelka natahování je takovej malej čudlík s prohlubní. Jehlou na něj zatlačíš a vytáhneš koruku i s hřídelkou natahování. A pak už jen strojek opatrně vyloupneš z pouzdra. Problém budeš možná mít s povolením toho dýnka, za ty roky tam bejvá dost přirostlý..

Kutilprim:

Nic na tom není. Odšroubuješ dýnko (spodní víčko) a pak v místech kde do strojku vede hřídelka natahování je takovej malej čudlík s prohlubní. Jehlou na něj zatlačíš a vytáhneš koruku i s hřídelkou natahování. A pak už jen strojek opatrně vyloupneš z pouzdra. Problém budeš možná mít s povolením toho dýnka, za ty roky tam bejvá dost přirostlý..

Je dobré mít na to speciální hodinářský otvírak a v případě zatuhlého zívitu případně hodinky namočit na den-dva do WD40tky (nebo nějakého oleje), ale jen do tenké vrstvičky, aby do zbytečně nezasáhlo strojek.

Je dobré mít na to speciální hodinářský otvírak a v případě zatuhlého zívitu případně hodinky namočit na den-dva do WD40tky (nebo nějakého oleje), ale jen do tenké vrstvičky, aby do zbytečně nezasáhlo strojek.

[/quote

Díky za radu, už jsem ho vindal, já si s tím lámal hlavu a pořád jsem na to nemohl přijít. Jinak zadní víčko bylo povolené, hodinky jsem koupil na Aukru. Vypadaly zachovale, ale bylo v nich neodborně rýpáno doslova. Nejsem odborník, ale takovou paseku bych neudělal. A krom poničeného strojku je taky zanesený nánosy žlutého mazu jajko od kuřáků v hospodě na větráku. Ještě jsem se chtěl zeptat jak šikovně sundat ručičky, abych něco nepoškodil.Taky jak sundat ciferník.

Edited by kutilprim

Tak při sundávání ručiček se mi povedlo škrábnout ciferník, jelikož s stejně loupal tak jsem moc škody nenadělal. Už jsem přišel taky na to, jak se sundává. Známej mi radil, že prý stačí zapáčit nožem a cifrník odskočí sám, že je prý přilepený na dvou místech. Přišlo mi to jako blbost tak jsem pátral po šroubkách. Jaká je cena nového ciferníku ?

Edited by kutilprim

Díky za radu, už jsem ho vindal, já si s tím lámal hlavu a pořád jsem na to nemohl přijít. Jinak zadní víčko bylo povolené, hodinky jsem koupil na Aukru. Vypadaly zachovale, ale bylo v nich neodborně rýpáno doslova. Nejsem odborník, ale takovou paseku bych neudělal. A krom poničeného strojku je taky zanesený nánosy žlutého mazu jajko od kuřáků v hospodě na větráku. Ještě jsem se chtěl zeptat jak šikovně sundat ručičky, abych něco nepoškodil.Taky jak sundat ciferník.

Ručky většinou vyndavám nehty - jde to. Nebo to jde malým šroubováčkem a podložit papírem, aby se nepoškrábal ciferník. A ciferník jde snadno. Okolo strojku je kovový rámeček, který drží strojek v pouzdře. Je připevněn dvěma šroubky - odšroubovat a rámeček sundat. No a z boku strojku jsou jediné dva šroubky - utopené a na šroubovák 1mm. Ty tak o jednu až jeden a půl otočky povolíš a ciferník lehce sundáš. A je to. :smile_anim:

Tak při sundávání ručiček se mi povedlo škrábnout ciferník, jelikož s stejně loupal tak jsem moc škody nenadělal. Už jsem přišel taky na to, jak se sundává. Známej mi radil, že prý stačí zapáčit nožem a cifrník odskočí sám, že je prý přilepený na dvou místech. Přišlo mi to jako blbost tak jsem pátral po šroubkách. Jaká je cena nového ciferníku ?

SZ

Ručky většinou vyndavám nehty - jde to. Nebo to jde malým šroubováčkem a podložit papírem, aby se nepoškrábal ciferník. A ciferník jde snadno. Okolo strojku je kovový rámeček, který drží strojek v pouzdře. Je připevněn dvěma šroubky - odšroubovat a rámeček sundat. No a z boku strojku jsou jediné dva šroubky - utopené a na šroubovák 1mm. Ty tak o jednu až jeden a půl otočky povolíš a ciferník lehce sundáš. A je to. :smile_anim:

SZ

Díky za rady. Je nějaký internetový obchod kde by se daly koupit díly k Prim sport 2 ????