Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co taky s nima jineho? Vyhodit!

Kdyz mate pred sebou dvoje hodinky a jedny jsou ceske a druhe z USA, ktere si nechate? Jasne,ze ty z USA  :lol2:

post-39943-0-43996800-1484071294_thumb.jpg

Odesláno
  V 20. 12. 2016 v 15:28, Jan_Jan_2006 napsal:

Ještě malinko pootoč armovací koužek a budou dokonalé.  :clap:

Je nějaký způsob,  jak rozumně pootičit armovákem?

Odesláno

Mně to na jedněch šlo. Ztuha a špatně se to centrovalo. Až na několikátý jsem tu polohu přesně trefil. Zapřel jsem ukazováček za armovák s pomocí hadříku. Co to ovšem udělalo s vodotěsností nevím. Byl to ale ten armovák z prvních sportů.

Bed

Odesláno

Tátovi první hodinky, se kterýma jsme si pak hrávali jako děti. Už jsem se s nimi rozloučil, ale po víc jak 25-ti letech se najednou našly. Dokonce i na "původním" řemenu, který dělal děda. Už třetí den v řadě z nich mám radost. Stav nad očekávání dobrý.  :clap:  :clap:

post-27283-0-32783200-1484249418_thumb.jpg

Odesláno

Ten řemen je našitý na takovým zeleným filcu - asi tehdejší móda. Neskutečně se pod tím potí ruka. Chci nechat udělat generálku strojku, případně vyčistit, řemen vyměním (dědův si samozřejmě nechám). Ještě zvažuji výměnu lunety, ale nejspíš ji v rámci zachování originality nechám :-).

Nevím moc, kam to poslat. Frýdl už prý nebere nové zakázky. Zvažuji tedy přímo Elton.

Případně nějaká jiná doporučení (Praha)?

Díky 

Odesláno

Díky, zkusím ho - pravděpodobně myslíš Valjoux. Jen pro zajímavost. V mnoha vláknech jsem četl takové neurčité negativní komentáře na Elton. Nezaregistroval jsem co konkrétního je u nich problém. 

Odesláno

Jak sleduju, hodináři jsou většinou zavaleni prací na několik měsíců dopředu a situace se spíš dál zhoršuje. Práce nad hlavu, šance si rozjet bezva živnost, přesto se to neděje. To je hodinářů fakt tak málo? Nebo ta práce a výdělky stojí za prd? Já třeba bych si myslel, že kolem Nového Města by mělo být hodinářů habaděj, tak bych čekal, že se tam vyrojí několik soukromých dílen. Ale ono nic a rojí se jen překupníci hodinek.

Odesláno
  V 13. 1. 2017 v 9:16, Karlos napsal:

... šance si rozjet bezva živnost, přesto se to neděje. To je hodinářů fakt tak málo? Nebo ta práce a výdělky stojí za prd? ...

Já bych to viděl tak, že noví nemají z čeho dělat. Napr. sklíčko na Prim Sport II, že ...

Odesláno

Tak to asi nemají ani ti "staří". Pochybuju, že zavedení hodináři mají zásoby nedostatkových dílů. Co není, tak není. A že ani zavedení profíci nevezmou dalšího člověka? Utíká jim přece práce, ne každý má chuť čekat půl roku. Ale asi to nejde, v kombinaci nejsou prostory/vybavení (dva se u jednoho stolu tlačit nemohou), ani  lidi.

Ale že se neobjevila žádná dílna v okolí NM, tedy v místě největší koncentrace hodinářů/součástek/hodinek, tomu nerozumím.

Odesláno (upraveno)

Svého syna dám na hodinařinu - teda až se narodí a vystuduje :-). Bude mi pak dělat servis se slevou  :lol2: .

Upraveno uživatelem AdaMoss
Odesláno
  V 13. 1. 2017 v 9:16, AdaMoss napsal:

Díky, zkusím ho - pravděpodobně myslíš Valjoux. Jen pro zajímavost. V mnoha vláknech jsem četl takové neurčité negativní komentáře na Elton. Nezaregistroval jsem co konkrétního je u nich problém. 

Když nepočítám časté reklamace, tak je suverénně nejdražší na trhu a má nejdelší dodací lhůty.

Odesláno
  V 13. 1. 2017 v 9:47, Karlos napsal:

.......... nejsou prostory/vybavení (dva se u jednoho stolu tlačit nemohou), ani  lidi.

.........

Hlavne nejsou lidi. Ja delam v oblasti, kde se sice dela "rukama", ale u toho je potreba "pouzivat hlavu". Je velky problem sehnat lidi na pozice techniku, kde jsou vyzadovany urcite vlastnosti jako predevsim chut pracovat, ucit se necemu novemu, byt zrucny apod. U te hodinariny to vidim podobne, mladi (az na par vyjimek) chteji vsechno hned, spoustu penez, nic se jim nechce ucit (uz maji prece po skole, ze ano) a ocekavat od nich, ze v danem oboru bude trvat minimalne rok, nez se do konkretni problematiky dostanou, je utopie.

Odesláno (upraveno)

No jo, dnes je prostě všude prioritou rychlost a okamžitý efekt. Rychle vyrobit a prodat, rychle získat peníze. Nebýt dost rychlý znamená problém, ztrátu. Stejně tak nemít všechno hned znamená osobní a sociální ztrátu. Dlouhodobé vzdělávání a získávání praxe je s tím v rozporu. Takže já to i chápu a přijde mi logické a zcela tržní, že není zájem o obory, kde okamžitost nefunguje, kde na sobě člověk musí roky pracovat, než se k něčemu (možná) dopracuje.

A tak už vlastně i chápu ten nedostatek lidí v hodinářství. Ještě před pár lety nic nenasvědčovalo tomu, že hodinky, a dokonce i primky, budou tak frčet.

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...