Jiří Sedlák Odesláno 16. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2023 A to jako hodinový indexy stačí? 12 a musíš domů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kudrnac Odesláno 16. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2023 před 5 hodinami, Snekofon napsal: Dobrý postřeh Watsone! Jen levák má teprve dvě piva, protože používá k odečtu hodinové indexy, nikoliv minutové. Jednak na minutové už pořádně nevidí a navíc luneta bez aretace lehce zkreslí výsledek. tak nechť slouží zdraví i primky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 16. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2023 před 9 hodinami, Snekofon napsal: Dobrý postřeh Watsone! Jen levák má teprve dvě piva, protože používá k odečtu hodinové indexy, nikoliv minutové. Jednak na minutové už pořádně nevidí a navíc luneta bez aretace lehce zkreslí výsledek. Ahoj, dobrý postřeh, to seďí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 16. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2023 před 9 hodinami, kudrnac napsal: Tahle fotka vypovida vice, nez se zda... ti dva pravaci jsou velci kamaradi, nebo pracuji v jedne firme a prisli spolu a pozdeji... to uz ten levak dole mel v sobe 10 piv (nebo prisli spolu a nepouzivaji lunetu k pocitani piv... v tom pripade je ten levak tak trochu roztrzity, ze nema lunetu na dvanactce :-)) Ano jsou kamarádi Levák je už sklerotik a navíc moc nevydrží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 18. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února 2023 Takže další zprávy z Onyxu, Primky hotové, ale aby prošly tlakovou museli trochu zalepit sklo. Všechna těsnění nová a furt tam teklo. No, hlavně že prošly a jsou hotové. Ale trochu mě to zarazilo. Navíc jak je na fotce několik stránek zpět vidět trochu šikmo datum, prdlajs datum, ciferník byl nakřivo. By mě zajímalo kdo to u Hovorků skládal. Cenovka za kompletní servis 1580 korun. To není málo a kluci tam nejsou drazí. Asi jsem koupil fakt nablejskanej šrot. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 před 17 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Takže další zprávy z Onyxu, Primky hotové, ale aby prošly tlakovou museli trochu zalepit sklo. Všechna těsnění nová a furt tam teklo. No, hlavně že prošly a jsou hotové. Ale trochu mě to zarazilo. Navíc jak je na fotce několik stránek zpět vidět trochu šikmo datum, prdlajs datum, ciferník byl nakřivo. By mě zajímalo kdo to u Hovorků skládal. Cenovka za kompletní servis 1580 korun. To není málo a kluci tam nejsou drazí. Asi jsem koupil fakt nablejskanej šrot. Do PS2 patří sklo 31,02 mm (310), které jsem roky neviděl. Běžně se tam dává 31,2 mm tzv. 312, pak je problém s těsnosti a podlepuje se to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 19. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2023 No hlavně že to v Onyxu zvládli i když to něco stálo a já jsem spokojen, že už jsou na cestě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2023 Tak a jsou doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2023 Zůstaly na ruce, dneska je čeká směna na údržbě. Hodinky jsou od toho aby se nosily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Ty hodinky jsou snad prokletý. Dneska proklouzlo pero. Při natahování z úplného zastavení po cca třicáté otáčce v hodinkách lup. Zkoušel jsem schválně natáhnout druhé se stejným strojkem a 41 otáček, třetí hodinky kalibr 66 43 otáček, já se z toho asi poseru to jsem je chtěl vzít zítra do bazénu. V pondělí zavolám do Jihlavy co se mohlo stát. Sebe jako hovado jsem asi vyloučil, otáčky si počítám, abych věděl kdy si mám začít dávat pozor. Tak buď reklamace, nebo je to u starých hodinek normální a v tom případě si to zaplatím sám, ale to už se povážlivě blížíme ceně za které jsem koupil nové Samuraje. To je hrozná nemoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Pera stárnou. To je normální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Tak je tam pošlu a zaplatím si to sám. Rozumím. Za to asi fakt nemůžou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 před 1 hodinou, Jiří Sedlák napsal: Tak je tam pošlu a zaplatím si to sám. Rozumím. Za to asi fakt nemůžou. Nebo koupit nějaký vrak primek, případně strojku s kompletním perovníkem v cajku a vyměnit si to sám. Za 10 minut, když ti to nepůjde, nemáš co dělat. Takto bych to asi u primek řešil já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Jo? Mám tu jeden vrak a jedny dámské kal.66, zvládnu to sám? Ale z Onyxu jsou zavřené a otlakované. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Odšroubuješ 2 (nebo 3) šroubky, nadzvedneš můstek nad perovníkem, hodíš tam jiný, šroubky dotáhneš a más hotovo. Tuším, že kvůli tomu ani nemusíš vyhazovat stroj ven, pérovník šikovným pohybem vyjmeš a vložíš. Pokud se nepletu na 66 a 68 jsou perovníky stejné. Nechci rozhodně nijak snižovat hodinařské umění, to rozhodně ne, jen toto je zrovna věc, které bych se nebál. Přijde mi to jako škoda poštovného a obtěžování hodináře a pokud máš náhradní, není, co řešit. Co se týče tlakovky, to se musíš rozhodnout sám, zda ji na sportech nutně potřebuješ. Mázl bych těsnění, dal si bacha, abych ho nežvejkl do závitu při zavírání a víc pro to asi udělat nemůžeš... Případně si tu najdi vlákno "rozborka 66/68", máš to tam hezky nafocené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Popřmýšlím o tom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 4. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2023 Já bych je donesl nebo poslal k hodinářovi. Na servis strojku máš od kluků záruku ( na staré pero asi ne) Neumím si představit až se v tom pošťouráš a třeba se něco s hodinkama stane a ty to pak budeš chtít zase řešit v Onyxu... Si to s Rudou raději dopředu domluv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 5. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2023 Já jim to asi pošlu, jsem elektrikář a nesnáším, když musím někam, kde se předtím vrtal diletant. A tady jsem diletant já. Nebudu jim dělat, co sám nemám rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-72 Odesláno 5. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2023 před 13 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Já jim to asi pošlu, jsem elektrikář a nesnáším, když musím někam, kde se předtím vrtal diletant. A tady jsem diletant já. Nebudu jim dělat, co sám nemám rád. Přesně tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 6. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2023 Wabi daněk Franta má péra na péra radši do Jihlavy, mají na to hlavy. Přeji dobré pořízení. Já zrovna dnes budu Primky, co jsem trápil v práci 2 měsíce, ukládat doma, je jich škoda na tu dřinu, na práci stači Qstrojek a něco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se