Přejít na obsah

Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Zdravím přátelé, v rámci renovace PS 2.1 jsme se dostal k zajímavému problému. Jelikož jsem detailista, trval jsem na použití původního typu armovacího kroužku. V současné době je při renovaci montován dle mého názoru méně vzhledné inovované provedení. Proto jsem k hodinkám přibalil i náhradní armovák s tím, že bude použit místo nového typu. A ejhle, dnes mi z Eltonu přišel mail s tím, že tento kroužek není možné do nového pouzdra vložit, protože má na své spodní straně zobáček. Také má průměr, který se neslučuje s rozměry nového pouzdra. Dle paní Krskové byly do PS 2 v letech 1972 - 1982 vkládány armovací kroužky o průměru 29,3mm. Od roku 1983 se používaly armováky bez zobáčku a o průměru 29mm, takže tento kroužek by mělo být možné do nového pouzdra vložit. Informace o rozdílných rozměrech armovacího kroužku jsou pro mne osobně novinkou. Již mi prošlo pod rukama relativně větší množství různých náhradních dílů, ale tento typ armovacího kroužku (bez zobáčku) jsem zatím nezachytil. Prostě člověk se každý den učí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak vypadá setrvačka? Mohl by to být poškozený čep setrvačky, nebo něco s vláskem. Jestli za to stojí, svěřil bych je hodináři na vyčištění a namazání.

Jo toto znám, bude to vychozený čep setvačky tak na 99%, stačí sundat víčko a v zastaveném stavu do ní lehce štouchout, jestli se kýve proti ose, tak automaticky za hodinářem, bude to nejbezpečnější.

Odkaz ke komentáři

Zdravím přátelé, před časem jsem do tohoto vlákna uvedl takovou menší poznámku ohledně problému s armovacím kroužkem (viz #1264). Nicméně nějak mi to pořád leží v hlavě. Chtěl bych požádat především vážené členy, kteří disponují komplexními vědomostmi o dvojkových sportech, zda by mi mohli objasnit následující otázku. Je možné, že se ještě v roce 1983 vyráběly klasické dvojky s armovákem s černými indexy? Předpokládám, že v tomto časovém úseku byly v prodeji pouze PS 2.2 paralelně s PS 2 Humberto. Vím, že jsme kdysi řešili dataci výroby PS 2.1 - v čemž může pomoci můj předchozí příspěvek vycházející z informací od paní Krskové. Přesto bych chtěl rozvířit diskuzi o dataci výroby inovace 2.1, tedy modelu PS 2.2, který disponoval jiným rozměrem armovacího kroužku.

Odkaz ke komentáři

Zdravím "sporťáky"!!!

Malý dotaz: "Je možně, že se dělaly červené Prim Sporty II také s těmito ručičkami?!"

Není to možné. Všechny ručky mají být niklované a okénka vykrytá svítící barvou ve stejném odstínu, jako jsou indexy na číselníku.

Odkaz ke komentáři

Zdravím přátelé, v rámci renovace PS 2.1 jsme se dostal k zajímavému problému. Jelikož jsem detailista, trval jsem na použití původního typu armovacího kroužku. V současné době je při renovaci montován dle mého názoru méně vzhledné inovované provedení. Proto jsem k hodinkám přibalil i náhradní armovák s tím, že bude použit místo nového typu. A ejhle, dnes mi z Eltonu přišel mail s tím, že tento kroužek není možné do nového pouzdra vložit, protože má na své spodní straně zobáček. Také má průměr, který se neslučuje s rozměry nového pouzdra. Dle paní Krskové byly do PS 2 v letech 1972 - 1982 vkládány armovací kroužky o průměru 29,3mm. Od roku 1983 se používaly armováky bez zobáčku a o průměru 29mm, takže tento kroužek by mělo být možné do nového pouzdra vložit. Informace o rozdílných rozměrech armovacího kroužku jsou pro mne osobně novinkou. Již mi prošlo pod rukama relativně větší množství různých náhradních dílů, ale tento typ armovacího kroužku (bez zobáčku) jsem zatím nezachytil. Prostě člověk se každý den učí :D

Zdravím přátelé, před časem jsem do tohoto vlákna uvedl takovou menší poznámku ohledně problému s armovacím kroužkem (viz #1264). Nicméně nějak mi to pořád leží v hlavě. Chtěl bych požádat především vážené členy, kteří disponují komplexními vědomostmi o dvojkových sportech, zda by mi mohli objasnit následující otázku. Je možné, že se ještě v roce 1983 vyráběly klasické dvojky s armovákem s černými indexy? Předpokládám, že v tomto časovém úseku byly v prodeji pouze PS 2.2 paralelně s PS 2 Humberto. Vím, že jsme kdysi řešili dataci výroby PS 2.1 - v čemž může pomoci můj předchozí příspěvek vycházející z informací od paní Krskové. Přesto bych chtěl rozvířit diskuzi o dataci výroby inovace 2.1, tedy modelu PS 2.2, který disponoval jiným rozměrem armovacího kroužku.

Doufám, že nekecám, ale jsem si tím téměř jistý. Do roku 85 se dělal model pouzdra s výřezem na armovací kroužek s indexy - právě proto, aby indexy správně seděly. Od roku 86 se začaly do PS2 dávat černé armováky a tudíž se výstupek na armováku a i výřez v pouzdru zrušil. O žádných změnách v rozměru armováku mezi modely PS2.1 a PS2.2 a mezi dalšímy modely nevím. Kromě výřezu na správnou orientaci indexů armováku jsou všechny armováky ve všech modelech PS2 záměnné - stačí odbrousit ten výstupek a pasují i do pozdějších modelů pouzder. Dle mého se dělal jen jeden rozměr.

Odkaz ke komentáři

Honzo díky za odpověď. Všechny informace, které jsem zde uvedl pocházejí z mé korespondence s paní Krskovou v rámci renovace PS 2.1. Jak jsem již napsal dříve, vedle komplikace s výstupkem mají v Eltonu problém i s rozměrem armováku 29,3mm. Osobně mi to přijde také divné, protože jsem zatím armovací kroužek pocházející z 2.1 nebo 2.2 bez výstupku neviděl.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím,

přikládám foto mých 2 kusů PS2.Ty zelené jsou vybaveny kalibrem z chlapeckých primek,které jsem si koupil v 8 letech jako své první a později nechal přesunout do pouzdra PS2....Dodneška jdou...

Ty druhé jsou z aukra a přesně takové nosil můj otec....

Obojí jsou silně nošené v původním stavu...

post-30377-0-89336900-1372577700_thumb.jpg

post-30377-0-98966300-1372577705_thumb.jpg

post-30377-0-30984700-1372577707_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Žil byl jeden šikovný chlap,který před mnoha lety opravoval autorovi a jeho bratrovi polámaný elektromotorkový model samochodky SU 122. Na ruce měl léta používané PSII ,které měly za ta léta celočernou lunetu....Autorovi to už tehdy aniž by věděl proč přišlo jaksi chlapské,drsnější.....No a vzhledem k úlovku podobně celočernolunetových PSII po aplikaci gumového tahu přišla na mysl i individualizace těch původnostrojkových autorových PS2 ze strojkem z dětských primek bez datového věnce.......

Výsledkem jsou jedny humberta jak je nosil autorův otec,ve vzhledu zachovalých hodinek - až na to že autorův otec používal zásaqdně kůži s podložkou....A pak druhé PSII,bez datumu,bez čísel na lunetě.....Autor je nimi více okouzlen - zdají se mu plastičtější,designově čistší....

Foceno mobilem,zrcadlovka má někde po stěhování dobře schovanou nabíječku.... :)

post-30377-0-67156300-1373307718_thumb.jpg

post-30377-0-67196200-1373307719_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Žil byl jeden šikovný chlap,který před mnoha lety opravoval autorovi a jeho bratrovi polámaný elektromotorkový model samochodky SU 122. Na ruce měl léta používané PSII ,které měly za ta léta celočernou lunetu....Autorovi to už tehdy aniž by věděl proč přišlo jaksi chlapské,drsnější.....No a vzhledem k úlovku podobně celočernolunetových PSII po aplikaci gumového tahu přišla na mysl i individualizace těch původnostrojkových autorových PS2 ze strojkem z dětských primek bez datového věnce.......

Výsledkem jsou jedny humberta jak je nosil autorův otec,ve vzhledu zachovalých hodinek - až na to že autorův otec používal zásaqdně kůži s podložkou....A pak druhé PSII,bez datumu,bez čísel na lunetě.....Autor je nimi více okouzlen - zdají se mu plastičtější,designově čistší....

Foceno mobilem,zrcadlovka má někde po stěhování dobře schovanou nabíječku.... :)

K tomuhle ciferníku by ale měly být ručky s oranžovou výplní.

Odkaz ke komentáři

nepopírám že tyhle PSII jsou skládačka - ale už z počátku  devadesátých let a na tento vzhled jsem si za léta už zvykl...strojek vlastním už 37 let....tyhle PS-ka jsou prostě srdcový bastl...Pro pocit pravosti slouží ty druhé...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...