RomanP Odesláno 14. března 2010 Nahlásit Odesláno 14. března 2010 Mám něco přes dva roky iPhone. To že jsem neměl chuť telefon takovou dobu měnit asi nejlím vyjadřuje, jak jsem s ním spokojen. Nemám ani teď nějaké velké nutkání a potřeby, ale možná bych zase rád laboroval s novou "hračkou". Přesto, že jsem s ním nadmíru spokojen, nejsem až tak ortodoxní fanda Apple a dovedu si představit zařízení jiné platformy. Umím si představit nějaké zvýšení rychlosti, větší display s lepším rozlišením a další věci které neberu jako podstatné. Nechci srovnávat software výbavu, na onou stranách jde asi všechno doinstalovat. Chci se ale někoho kdo má zkušenosti s obojím a není zaujatý demagog zeptat na praktické stránky věci, jako je komfort ovládání HTC za běžného používání. Já osobně preferuji kapacitní display po zkušenostech s tím, jaký má iPhone a pro mé používání beru stylus už jen jako historické řešení, proto mi narozdíl od protestující masy nevadí, že HTC má právě tento druh displaye. Na netu jsem četl jak hrozné tyto displaye jsou a o nemožnosti s nimi prakticky pracovat, cokoli napsat, nakrestlit a podobné nesmyslnosti jako že rozlišení citlivé vrstvy je v řádech 20x20 bodů obrazového rozlišení atd. Jak je na tom HTC ??? Zvládne třeba tohle? To by mi totiž v reálu stačilo. (žádné velké umění jsem nekreslil :-) ) a navíc bych řekl, že ani stylusem bych to nedal líp. Přijde mi totiž, že ve videích které jsou na netu k vidění musí často aktér na ikonu kliknout znovu, protože to na první pokus nevyšlo. Nechci se hrnout do něčeho s čím budu mít chuť seknout o zem. Jde mi o to, jestli má HTC podobně vychytanou inteligenci, se ktero posuzuje vstup v podobě prstů na displ. Když nechám naběhnout nějakou webovou stránku, vím že i když ji nezmenším, třefím požadovaný odkaz i přesto, že velikost prstu násobně převyšuje velikost odkazu a mnohdy zasahuje na další odkazy. Nerad bych koupil HD2 a poté se vrátil k iPhone, prachy vyhodit nepotřebuju za každou cenu. Asi se bude situace lišit u aplikací co už jsou uvnitř telefonu od těch které se dají doinstalovat a které nepočítají s nepoužíváním stylusu. Spolehlivost a vytuhnutí systému je pandořina skříňka, tu otevírat nechci, to by nedopadlo dobře, ale nemužu si z pracovního hlediska dovolit aby mi telefon stuhl a nikdo se mi nedovolal, jako tomu bylo za krále klacka u nějakého HP, no snad čas pokročil. U iPhone semi zátuh nestal jediný, ani nevím jak bych ho řešil, zaznamenal jsem něco jako postupné zmáčknutí obou kláves, ale dám jsem po tom pátrat nemusel. Telefonování s iPhone mi zprvu přišlo jako když mluvím do cihly (měl jsem před tím Nokii N73) ale drobné zvětšení na úkor displaye snad zvládnu, pokud se mi to vejde stejně jako iPhone do kapsy u džín bez problémů. Další věcé je mechanická odolnost, na tu mě přivedla moje zmíňka o N73, to je telefon za který jsem svého času vykadil tuším 18k a on vrzal stejně jako telefon za 3500,- To samé předtím Ericsson. První generace iphone kterou mám prostě nevrzne. Používám ho ve volné chvíli pravidelné ke čtení internetu (zejména chronomagu :-) ) ve vaně s horkou vodou a mimo zapocený display mi jednou padnul spodní částí na hladinu vody. Ještě že trochu zažínám přibírat a nepadl hluboko :-) Nečekám od HTC že bude voděodolné, ale vydrží něco? Jednou mi telefon spadnul asi z metru a něco na dlažbu a krom vrypů na hliníkovém rohu přístroje nic, jede. Jak je na tom třeba čitelnoszt na slunci? Co mě tedy v reálu může zaskočit při přechodu na HTC? Používám jeden pop3 a jeden imap mail, potřebuji EN-CZ CZ-EN slovník, icq, kvalitní kalendář s možností upomínek, notes, který jde stejně jako kontakty maily a kalendář synchronizovaz s notesem v outlooku. Jedna věc, která s mým dotazem už moc nesouvisí, ale dost nepříjemě mě překvapila je to, jak moc HTC vykradlo iPhone... Počínaje odemknutí, stejně myšlené obrazovky při hovoru, čidlo na zhasínání u ucha, stejným posouváním položek jako jsou fotky a alba mp3, zvětšování obrázku dvěma prsty od sebe a k sobě, stejné zvětšování na www stránce i dvojí poklep pro zvětšení určité části stránky, konče stejným uložením do krabičky :-) To je ale můj vnitřní boj, jestli tohle překousnu. Snažím se přičíst to tomu, že je to prostě vývoj a iPhone ho v mnoha směrech předurčil, ale zase si říkám, že tohle je už moc. Přecejen nabídnout po třech letech odpověď ve stylu ozdobení "iPhone" o lepší foťák a nějaký hardware je takové bez nápadu, no jak říkám... můj problém. Díky za reakce a připomínky od někoho kdo obě zařázení zná. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
JJ Odesláno 14. března 2010 Nahlásit Odesláno 14. března 2010 Zkus si to někde půjčit a uvidíš. Display je přesností srovnatelný. Co se týče rychlosti a plynulosti, tak proti prvnímu iPhone je (čerstvě vybalený) HD2 pokrok, v porovnání s novými to tak slavné není. Celková stabilita systému záleží na tom, jak si ho zasviníš nebo nezasviníš různými doplňky a aplikacemi. Vybalené z krabice to je OK, v typické konfiguraci, kterou vídám, to OK zdaleka není - těžko říct, která aplikace či kombinace aplikací nebo nějaké jiné nastavení to má na svědomí. Stává se, že při vyzvánění telefon vytuhne, stává se (i když zřídka), že volající slyší vyzváněcí tón, volanému telefon nereaguje a pak jen dorazí SMSka od voicemailu. Občas se ztrácejí SMSky (telefon se tváří že je odeslaná, ale příjemce ji nedostane a podle všeho ve skutečnosti neodejde), ale na to snad už je nějaký fix. Mechanická odolnost s iPhone srovnatelná úplně není, ale na rozdíl od předchozích HTC je už celkem slušná. Alespoň se to po třech měsících používání neošoupe na všech hranách. Kdo co vykradl nemá z hlediska uživatele cenu řešit. iPhone poslední dva roky vykrádali či nechali se inspirovat všichni.
Jata Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 mne telefon stuhne raz za mesiac ,tak ze musim natvrdo urobit reset. ja mam este taky problem,ze ked volam ,tak niekedy pocujem ozveny svojho hlasu,co ma vie niekedy dost nazlostit.Aj ked ma telefon male muchy som snim nadmieru spokojny. z iphonu sa ti bude veeelmi tazko prechadzat na HTC -cko,tazko si budes zvykat na ovladanie a na to ako sa kopec veci "komplikovane" nastavuje.Budes skor kazdu chvilu nadavat,ako sa tesit.Ja som si HTC -ko vybral preto,ze to neni hracka ako iphone,ale ze je to "pocitac" zo vsetkymi komplikaciami . podla mna radsej ostan pri Iphone. Pre teba budu vyhodene peniaze za HTC. Nebudes mat z neho vobec radost skor nrvy a bolehlav. Ludia co prechadzaju z Iphonu na iny typ mobilu si tazko zvykaju a co ja poznam ludi,tak vacsinou si nezviknu..pre teba bude Windows mobil zabijakom tvojho pokoja Mal som aj Iphone,ale bola iba hracka pre "deti" tak tu hracku dostakla priatelka a ta by ju v ziadnom pripade nemenila za mobil
RomanP Odesláno 15. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Jata : podle toho co píšeš jsem se asi vylíčil jako hráč telefonních her, neschopen povrtat se v menu telefonu. Dělal jsem před lety nějakou dobu v IT, jen v podstatě potřebuju spolehlivej telefon jako iPhone je a bojím se vlastně jen toho co popisuje nahoře JJ. Jak jsi pěkně nazval "zabijákem mého klidu", nebude sofistikovanější menu než iP měl, ale fakt, že se mi na pracovní nástroj někdo nedovolá. Pokud uvažuju nejhorší variantu a sejde se vše co je popsáno, asi ale fakt zešílím :-). Netvrdím že iPhone je nějaký extra pracovní nástroj, když neumí práci se složkama a nějaký ten office (obojí jde více či méně dořešit), ale já ho na práci mimo excelu používal a mohl jsem se na něj spolehnout, z mého pohledu to není hračka, jak se často píše. Vím, že asi nejde předvídat, který program způsobí problém, ale nutně bych tam potřeboval nějaký EN-CZ CZ-EN slovník a něco pro záznam hovorů jako jsem měl na symbianu, nejsem člověk co bude za každou cenu měnit písmo, systémové zvuky a další rizikové věci. Outlook, notes, správu kontaktů, kalendář a icq předpokládám beze změn.
dagou Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Jata : podle toho co píšeš jsem se asi vylíčil jako hráč telefonních her, neschopen povrtat se v menu telefonu. Dělal jsem před lety nějakou dobu v IT, jen v podstatě potřebuju spolehlivej telefon jako iPhone je a bojím se vlastně jen toho co popisuje nahoře JJ. Jak jsi pěkně nazval "zabijákem mého klidu", nebude sofistikovanější menu než iP měl, ale fakt, že se mi na pracovní nástroj někdo nedovolá. Pokud uvažuju nejhorší variantu a sejde se vše co je popsáno, asi ale fakt zešílím :-). Netvrdím že iPhone je nějaký extra pracovní nástroj, když neumí práci se složkama a nějaký ten office (obojí jde více či méně dořešit), ale já ho na práci mimo excelu používal a mohl jsem se na něj spolehnout, z mého pohledu to není hračka, jak se často píše. Vím, že asi nejde předvídat, který program způsobí problém, ale nutně bych tam potřeboval nějaký EN-CZ CZ-EN slovník a něco pro záznam hovorů jako jsem měl na symbianu, nejsem člověk co bude za každou cenu měnit písmo, systémové zvuky a další rizikové věci. Outlook, notes, správu kontaktů, kalendář a icq předpokládám beze změn. Nedávná zkušenost 1. nemohl jsem se dovolat zákazníkovi, bylo potřeba urgentně něco dořešit, ale jeho telefon nereagoval ani na volání, ani na SMS. Zkušenost 2.: Tomu samému člověku v dost nevhodnou chvíli telefon vypadl z kapsy na podlahu auta (sic!) a rozpadl se na komponenty display, kryt, baterie. Protože seděl v autě, věc nepostřehl a tudíž jsem se mu nemohl dovolat a na schůzku se mnou nepřivezl, co bylo potřeba... takže závěr si Romane udělej sám, ale já bych HTC nechtěl. Ve výsledku na jeho HTC nešlo převést nějaké peníze v rámci eBanky, takže jsme všechno dořešili na mém iPhone1... Na machrování před bábovkama je HTC super, na práci zcela nevhodný pro svoji nespolehlivost.
Josef01 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 (upraveno) RomanP :Já jsem na oPhone občas použil Quickoffice což je plnohodnotný Word a Excel. umí zobrazit celou řadu dalších používaných formátů. Práce se složkama - nevím o jaké složky se jedná, nicméně lze iPhone použít pro ukládání souborů do složek z externího zdroje (notebook apod.), používám SW např. MobileStudio. Slovník používám AN-GE-ESP-FR-CZ od Apps Dev Team. Je celkem slušný a má přímé propojení do Wikipedia a Google. Upraveno 15. března 2010 uživatelem Josef01
JJ Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Jak jsi pěkně nazval "zabijákem mého klidu", nebude sofistikovanější menu než iP měl, ale fakt, že se mi na pracovní nástroj někdo nedovolá. Pokud uvažuju nejhorší variantu a sejde se vše co je popsáno, asi ale fakt zešílím :-). V tom případě si ho radši nekupuj. Nebo jak jsem psal - někde půjčit, nainstalovat do stavu, ve kterém to chceš používat a otestovat. S tou mechanickou (ne)odolností ale mnoho nenaděláš. Vím, že asi nejde předvídat, který program způsobí problém, ale nutně bych tam potřeboval nějaký EN-CZ CZ-EN slovník a něco pro záznam hovorů jako jsem měl na symbianu, nejsem člověk co bude za každou cenu měnit písmo, systémové zvuky a další rizikové věci. Outlook, notes, správu kontaktů, kalendář a icq předpokládám beze změn. Slovník existuje, ale nepoužívám to a nemohu tedy posoudit kvalitu. Software pro záznam hovorů existuje také, pravděpodobně těch produktů bude víc. Jinak mě celkem překvapilo, že i jailbreakovaný iPhone je velmi spolehlivý. Bral jsem vysokou spolehlivost jako důsledek striktního omezování 3rd party aplikací, absenci multitaskingu apod. ale i bez toho to je překvapivě dobré. RomanP :Já jsem na oPhone občas použil Quickoffice což je plnohodnotný Word a Excel. umí zobrazit celou řadu dalších používaných formátů. Já nevím, plnohodnotný Word a Excel si na 480x320 ani na 800x480 (používám v autě na 7" displayi) prostě představit neumím.
Josef01 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Jak se říká když člověk chce, naji se i nožem
RomanP Odesláno 15. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2010 (upraveno) Je pravdou, že office je častý argument, když někdo tvrdí o nějakém zařízení, že je pracovní. Přitom nevím co by mě přinutilo dělat na telefonu (i když s velkým displayem) nějakou pokročilejší práci v excelu třeba. Zajdu ho někam zkusit, ono to asi stejně nebude o ničem vypovídat, pohrát si s něčím 5 minut u pultu. Strašný je, že když jsem si to tady tak nějak shrnul, docházím k tomu, že mi na stávajícím telefonu moc věcí nechybí. Zrovna tak jako jsem psal o mém rozčarování ohledně "inspirace" HTC iPhonem, je pro mě znepokojivé i to, že Apple usnul s 3G a čístěčně i s 3GS na vavřínech. Co ale zlepšit na logice supr telefonu, možná mu přidat na hardware a jsme u HTC. Nevzdávám to, ale bez boje, ještě nad HTC hůl nelámu. Edit : co ten kontrast displaye na slunci v porovnání obou telefonů ? Upraveno 15. března 2010 uživatelem RomanP
foxik28 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Mám něco přes dva roky iPhone. To že jsem neměl chuť telefon takovou dobu měnit asi nejlím vyjadřuje, jak jsem s ním spokojen. Nemám ani teď nějaké velké nutkání a potřeby, ale možná bych zase rád laboroval s novou "hračkou". Přesto, že jsem s ním nadmíru spokojen, nejsem až tak ortodoxní fanda Apple a dovedu si představit zařízení jiné platformy. Umím si představit nějaké zvýšení rychlosti, větší display s lepším rozlišením a další věci které neberu jako podstatné. Nechci srovnávat software výbavu, na onou stranách jde asi všechno doinstalovat. Chci se ale někoho kdo má zkušenosti s obojím a není zaujatý demagog zeptat na praktické stránky věci, jako je komfort ovládání HTC za běžného používání. Já osobně preferuji kapacitní display po zkušenostech s tím, jaký má iPhone a pro mé používání beru stylus už jen jako historické řešení, proto mi narozdíl od protestující masy nevadí, že HTC má právě tento druh displaye. Na netu jsem četl jak hrozné tyto displaye jsou a o nemožnosti s nimi prakticky pracovat, cokoli napsat, nakrestlit a podobné nesmyslnosti jako že rozlišení citlivé vrstvy je v řádech 20x20 bodů obrazového rozlišení atd. Jak je na tom HTC ??? Zvládne třeba tohle? To by mi totiž v reálu stačilo. (žádné velké umění jsem nekreslil :-) ) a navíc bych řekl, že ani stylusem bych to nedal líp. Přijde mi totiž, že ve videích které jsou na netu k vidění musí často aktér na ikonu kliknout znovu, protože to na první pokus nevyšlo. Nechci se hrnout do něčeho s čím budu mít chuť seknout o zem. Jde mi o to, jestli má HTC podobně vychytanou inteligenci, se ktero posuzuje vstup v podobě prstů na displ. Když nechám naběhnout nějakou webovou stránku, vím že i když ji nezmenším, třefím požadovaný odkaz i přesto, že velikost prstu násobně převyšuje velikost odkazu a mnohdy zasahuje na další odkazy. Nerad bych koupil HD2 a poté se vrátil k iPhone, prachy vyhodit nepotřebuju za každou cenu. Asi se bude situace lišit u aplikací co už jsou uvnitř telefonu od těch které se dají doinstalovat a které nepočítají s nepoužíváním stylusu. Spolehlivost a vytuhnutí systému je pandořina skříňka, tu otevírat nechci, to by nedopadlo dobře, ale nemužu si z pracovního hlediska dovolit aby mi telefon stuhl a nikdo se mi nedovolal, jako tomu bylo za krále klacka u nějakého HP, no snad čas pokročil. U iPhone semi zátuh nestal jediný, ani nevím jak bych ho řešil, zaznamenal jsem něco jako postupné zmáčknutí obou kláves, ale dám jsem po tom pátrat nemusel. Telefonování s iPhone mi zprvu přišlo jako když mluvím do cihly (měl jsem před tím Nokii N73) ale drobné zvětšení na úkor displaye snad zvládnu, pokud se mi to vejde stejně jako iPhone do kapsy u džín bez problémů. Další věcé je mechanická odolnost, na tu mě přivedla moje zmíňka o N73, to je telefon za který jsem svého času vykadil tuším 18k a on vrzal stejně jako telefon za 3500,- To samé předtím Ericsson. První generace iphone kterou mám prostě nevrzne. Používám ho ve volné chvíli pravidelné ke čtení internetu (zejména chronomagu :-) ) ve vaně s horkou vodou a mimo zapocený display mi jednou padnul spodní částí na hladinu vody. Ještě že trochu zažínám přibírat a nepadl hluboko :-) Nečekám od HTC že bude voděodolné, ale vydrží něco? Jednou mi telefon spadnul asi z metru a něco na dlažbu a krom vrypů na hliníkovém rohu přístroje nic, jede. Jak je na tom třeba čitelnoszt na slunci? Co mě tedy v reálu může zaskočit při přechodu na HTC? Používám jeden pop3 a jeden imap mail, potřebuji EN-CZ CZ-EN slovník, icq, kvalitní kalendář s možností upomínek, notes, který jde stejně jako kontakty maily a kalendář synchronizovaz s notesem v outlooku. Jedna věc, která s mým dotazem už moc nesouvisí, ale dost nepříjemě mě překvapila je to, jak moc HTC vykradlo iPhone... Počínaje odemknutí, stejně myšlené obrazovky při hovoru, čidlo na zhasínání u ucha, stejným posouváním položek jako jsou fotky a alba mp3, zvětšování obrázku dvěma prsty od sebe a k sobě, stejné zvětšování na www stránce i dvojí poklep pro zvětšení určité části stránky, konče stejným uložením do krabičky :-) To je ale můj vnitřní boj, jestli tohle překousnu. Snažím se přičíst to tomu, že je to prostě vývoj a iPhone ho v mnoha směrech předurčil, ale zase si říkám, že tohle je už moc. Přecejen nabídnout po třech letech odpověď ve stylu ozdobení "iPhone" o lepší foťák a nějaký hardware je takové bez nápadu, no jak říkám... můj problém. Díky za reakce a připomínky od někoho kdo obě zařázení zná. Koupil jsem si htc hd2 a po týdnu šlo na aukro a vrátil jsem se nazpátek k iphonu, displej byl supr výbava taky, ovládání hodně podoné iphonu ale bohužel s přesností a rychlosti iphonu se nevyrovná.Bohužel protože jinak je to super telefon.Pojud doladí tyto chybky tak si ho rád koupím hlavně kvůli skvělému displeji.
JJ Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Zrovna tak jako jsem psal o mém rozčarování ohledně "inspirace" HTC iPhonem, je pro mě znepokojivé i to, že Apple usnul s 3G a čístěčně i s 3GS na vavřínech. Co ale zlepšit na logice supr telefonu, možná mu přidat na hardware a jsme u HTC. Já tu pozvolnost změn u Apple beru spíš jako plus, i když je pravda, že občas mě absence nějaké konkrétní funkce naštvat dokáže. Nevzdávám to, ale bez boje, ještě nad HTC hůl nelámu. Že Ti to stojí za ten čas... Já jsem chtěl nedávno po jednom dobrém motoráři, aby se mi podíval na motor, protože se mi zdálo, že by mohl běžet pravidelněji. V T613 mohu dát na ssání minci na hranu a nespadne ani při startování, u Jeepa mi tu a tam padala i při běhu motoru. Dotyčný mne poslal kamsi s tím, že mi půjčí Octavii TDi, aby mě ty blbiny přešly a on měl pokoj. Edit : co ten kontrast displaye na slunci v porovnání obou telefonů ? Srovnatelný, HTC je možná o něco lepší, ale musíš je mít vedle sebe, abys to poznal.
TomAnt Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Standardny zivotny cyklus iPhonu je leto-leto-leto. Takze novy model ocakavaj cca v july (cervenec). Ak je problem ze zaspali na vavrinoch. Takisto, ale to tazko predikovat kedy, bude k dispozicii iPhone OS 4.0, povrava sa uz o multitaskingu... http://www.appleinsider.com/articles/10/03...ng_support.html Ten OS moze byt kludne skor, to sa tazko predvida...
Kalifx Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Na machrování před bábovkama je HTC super, na práci zcela nevhodný pro svoji nespolehlivost... Přesně tak, hned jak jsem si ho pořídil, tak jsem zjistil, že na něm nejde vůbec nic dělat. Volání nefunguje, smsky neodesílá a navíc se mně třikrát denně rozpadně v kapse (na úplnej šrot!). A lidi s HTC v mém okolí to mají úplně stejně. Ještě, že ty roštěnky jsou po HTC jako divý. V životě jsem neměl dolik nabídek k sňatku. Takže mně ani nevadí, že mám teď v HTC nasypanej písek a používám ho toliko jako to dětský souřadnicový kreslítko. P.S. omlouvám se autorovi vlákna za flame, ale na tohle ani jinak reagovat nešlo... A k HTC. Nesetkávám se s poklesem rychlosti, za 4 měsíce jsem telefon restartoval jednou (už ale nevím proč) a nemám špatné zkušenosti ani se stabilitou. Jeden ze služebních mobilů mám už nějakej čas iPhone a pokud ty dva telefony porovnám, tak Ajfoun se mně zdá v použití takový "kompaktnější". Prostě je znát rozdíl mezi telefonem se systémem "na klíč" a zařízením s nádstavbovým řešením. Kontrast se mně zdá o něco lepší u HTC. Jsem si jistej, že výměnou za HTC absolutně nic nezískáš, akorát za čas rozšíříš řady lidí, kteří se pokorně vracejí k ajfonu se slovy "HTC už nikdy" Je to o přístupu. Já mám raději HTC, protože splňuje veškeré moje potřeby, které na mobilní zařízení mám. V tvém případě bych rozhodně zůstal u řešení, které znáš a navíc proti němu, jak se zdá, nemáš ani žádné podstatné výhrady.
emte Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 (upraveno) Já nevím, plnohodnotný Word a Excel si na 480x320 ani na 800x480 (používám v autě na 7" displayi) prostě představit neumím. Hm.. Chcel by som kupit PDA, aby som s nim mohol robit jednoduche analyzy aj cez vikendy/vsade tam, kde sa mi nechce brat NTB. Vypoctovo by to nemal byt problem, zadaval by som minimum udajov. V idealnom pripade by vsak vo vysledkoch mali byt nejake grafy a dalsie udaje. Myslite, ze je to unreal z hladiska prehladnosti? Upraveno 15. března 2010 uživatelem emte
JJ Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Hm.. Chcel by som kupit PDA, aby som s nim mohol robit jednoduche analyzy aj cez vikendy/vsade tam, kde sa mi nechce brat NTB. Vypoctovo by to nemal byt problem, zadaval by som minimum udajov. V idealnom pripade by vsak vo vysledkoch mali byt nejake grafy a dalsie udaje. Myslite, ze je to unreal z hladiska prehladnosti? Zkus si to někde. Bude to dost záviset na rozsáhlosti dat a vzhledu těch tabulek, ale pro mne je i 1440x900 spíš na spodní hranici použitelnosti. Na tom pididisplayi to v principu bude fungovat, ale budeš pořád zoomovat sem a tam. IMHO lepší přijít o chvíli dřív do práce a udělat to na pořádném monitoru, než se tím otravovat o víkendu.
Josef01 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 RomanP: S viditelnosti na Slunci nevím, zatím jsem nevidel lepší displej v tomto směru než iPhone. Každopádně nedlouho po uvedeni HD2 ho jsou plne bazary, tak nevím. Chce to proste objetovat 10 tisíc koupit bazarovy a pak připadne ho vrátit s nějakou ztrátou zpět. Syn ma asi 3 mesice iPhone, půjčil si původně vysněný HD2 a řekl, ze ještě ze si ho nekoupil, taky zkušenost, může byt i obrácená zkušenost.
dagou Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 To Kalifx: tak se hned nečil, hyperbola ještě nikoho nezabila. Já na HTC koukam jako uživatel, kterej ho nemá, ale už dvakrát ho vypeklo k nas...í. Když jsem to poprvé držel v ruce, líbilo se mi to a i jsem ho pochválil. Majitel byl očividně spokojenej jako želva a nenechal si poradit iPhone. Pak mě dvakrát po sobě dost zásadně vypekla nespolehlivost jeho přístroje a dorazil mě tím, že si musel půjčit můj iPhone první generace, hackovanej ještě hardwareově, aby moh udělat transakci v bance. Pro mě je jasnej vítěz Apple. No flame, no pain. To že všem kolem tebe HTC funguje není důkazem toho, že by fungovalo i v našich podmínkách. Ani já, ani ten zákazník nebereme telefon jako něco, k čemu je potřeba se chovat v rukavičkách. V mém už jsou v zadním krytu vyleptané důlky od potu a soli, jak ho vozím na kole a koloběžce, je otlučenej od četných pádů a odhození v autě. To samé se běžně děje s tím HTC, ale to bohužel projevuje jistou únavu...
Josef01 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Hm.. Chcel by som kupit PDA, aby som s nim mohol robit jednoduche analyzy aj cez vikendy/vsade tam, kde sa mi nechce brat NTB. Vypoctovo by to nemal byt problem, zadaval by som minimum udajov. V idealnom pripade by vsak vo vysledkoch mali byt nejake grafy a dalsie udaje. Myslite, ze je to unreal z hladiska prehladnosti? Quickoffice grafy neumí, ale nějak si nedovedu představit něco dělat v .xls na PDA, změna pár buněk ano, ale dělat rozsáhlejší úpravy ne.
RomanP Odesláno 15. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Stavil jsem se cestou domu v prodejne a zkouknul ho zive. Konstrukce urcite nepusobi tak pevne a kompaktne jako igen od iPhone, ale uplne spatny mi to neprijde. Hodne je videt mrizka dotykove vrstvy ktera tim na me pusobi trochu lacineji oproti iP ktery ji nema nijak videt a i kryci plast displaye se jevi na poklep tenci. To je skoda, protoze jeho plocha je o poznani vetsi nez u iP a tak by se silnejsi material hodil. Na druhou stranu musim rict, ze odezva za prsty je stejna, nebo jen o malo mene citliva. Kvalita displaye jako zobrazovace se mi zdala u HD2 lepsi nez u iP. Tezko posoudit na demo fotkach, ale displ je to fakt slusnej. Protoze jsem s mobilnim windowsem prestal pracovat nejak tesne po Win CE na Jornade 680 a pak na pda od HP (cisli nevim), mel jsem v tom poradnej chaos. Napred jsem ani nepostrehl ze se nepohybuji ve win, ale v prostredi HTC sense. Podobnym vecem prichazim rychle na kloub, nebojim se toho, ale na prvni pohled je toho moc a je to chaos, vcetne hlavni obrazovky. Zpracovani a grafika na me pusobi dobre. Klavesnice sice sama nevyskoci ani pri kliknuti na policko pro psani, ale pise se na ni dobre. Zajimavy napad je bzuknuti vibraci pri stisku klavesy. Kdybych ale tohle nepsal na iP, asi bych uz mel z vibraci trochu bolavy zapesti :-) krytka fotaku je zbytecne moc vystoupla, ale zase se tak htc asi jisteji bere ze stolu nez iP. Sprosta podobnost ovladani, jako je zvetsovani fotek a nanipulace s telefonem mi prisla srandovni, ale usnadnila mi prohlidku zakladnich funkci. To to nema Apple patentovany, treba to zvetsovani a zmensovani obsahu displaye a dalsi veci? No na kazdej pad mi to v hlave stoura, jen nevim, jestli vymenit tu kompaktnost a neochvejnost systemu v iP za cice pokrocilejsi nastaveni systemu, ale neustale cuky kontrolovat jestli krabicka zije. Mit v tom soukromou simku, tak je asi rozhodnuto a hracka je moje, ale nemam. Taky by me zajimalo, jestli jde nejak striktne zakazat data pres simku a povolit pouze wifi. Mam samostatnou datovou simku abych nemel blokovanou druhou simku na hovory. Presto ze telefonovat muzu neomezene, z dat na telefonni simce se it trochu jezi.
Dalik Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Odesláno 15. března 2010 Musíš si asi přesně ujasnit, nač ten telefon potřebuješ (vím, psal jsi že hlavně prac. hovory apod). HTC je spíš počítač s možností telefonování, iphone je spíš mobil s omezenými možnostmi počítače. Osobní zkušenost mám s iphonem (měl jsem jej chvíli jako služební), s htc diamondem (mám stále) a s htc hd2 (má ho v práci kolega, dost jej používám i já). Jediný důvod proč nemám ještě HD2 je ten kapacitní displej. Prostě mi nevyhovuje. Jinak je to super mašina, rychlá a spolehlivá. K mému HTC Diamondu - mám jeden z prvních kusů, co se v ČR prodával. Ze začátku, s první verzí romky, se občas stávalo, že zatuhnul (ale ne často) a že občas záhadně zpomalil. Cca před půlrokem vyšla nová oficiální rom od htc, tu jsem nainstaloval. Místo touchflo používám podstatně lepší SPB Mobile shell. Od té doby neznám problém, ani jeden zásek, ani jedno nedovolání se mě, ani jeden problém s sms nebo s hovorem. A to diamonda na noc nevypínám, jen shodím gsm modul, restaruji jej spíše preventivně a to tak jednou za 14 dní (přes den bývá v kolíbce, kde se automaticky synchronizuje s pc, nabíjí a aktualizují se aplikace-počasí apod. Využívám na něm ofice, navigaci, velmi často funguje jako modem k nb či serfuji na něm, používám aplikaci na rozkódování cw (radioamatéři pochopí), používám velmi často stylus na dělání poznámek a náčrtů (a to je důvod, proč nemám to HD2). Takže záleží, co od něj očekáváš, pokud jsi technoid, potřebuješ a chceš zkoušet různé aplikace, je HD2 to nejlepší, co je na trhu. Pokud chceš telefonovat, psát sms a celkem nic moc navíc, nech si iphone, nebo lépe - kup si mobil s mechanickou klávesnicí (protože operativní telefonování, vytáčení čísel po hmatu atd, to je na dotykovém displeji vždy problematičtější).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se