Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja nekroutim hlavou nad velikosti. Podle mne je v pripade rectangular pouzdra velikost 37x40 OK. Klidne i 37x37! Co se mi osobne nelibi, je uchyceni remenu (neviditelne nozicky) a kulaty cifernik na vice mene ctvercovem pouzdru. V pripade ctvercoveho/obdelnikoveho pouzdra a zaroven i ciferniku, bych zacal velmi vyznamne uvazovat! Ale takhle bohuzel.. ;)

Odesláno
Prime - děkuji za vstup, je vidět, že vás to opravdu zajímá - prosím o odpověď na pár doplňujících otázek:

co je to mírně zvětšené pouzdro - navrhuji abyste určil limit (cena je důležitý faktor) - zkusíme papírový test taky nechci dopadnout jako ondraj s novými věžnímu omegami :) :) :) Ale já mám pocit, že právě to zvětšení je pro mnohé ten rajc, takže je třeba se trefit - vy máte odbornou mušku.

replikou myslíte pouzdro, nebo i ciferník a kalibr?

váš názor na možnost naharazení rovné horní plochy pouzdra válcovou plochou znižující se mírně k 6 a 12

nerez parciálně kalený ciferník je realita nebo science fiction?

jednodílné pouzdro - bude dražší a možnost ergonomického tvarování spodní plochy vás asi taky neláká (je asi taky spíš samoúčelná) takže proč ne klasiku se šroubovacím dýnkem - ztratíme jen trochu originality, nu což.

Myslím, že odpovědět na tyhle otázky je teď  zásadní krok pro stanovení hrubé specifikace jako podkladu pro předběžnou (výhodnou :) ) kalkulaci - a pak teprve se můžou lidi víc hlásit, známe svoje kocourkovské. :)

Nerad bych vás omezoval ve velikosti. Když se shodnete, vyrobím Vám i 50mm.:)

Spíše jsem vyjadřoval svůj názor na potřeby naší vlastní klientely, která se zde na Chronomagu neobjevuje a ta by preferovala původní rozměry, tedy spíše repliku původních hodinek (pouzdra).

Pokud se bude vyrábět remake, pak není problém ani se zvětšením pouzdra ani se zakřivením horní plochy.

S tím číselníkem jsme o tom spolu již hovořili, nepovažuji to za sci-fi z hlediska vyrobitelnosti. To si dokážu představit a nemuselo by to být ani drahé. Otázku vidím jedině v tom, zda vaše nadšení pro toto řešení sdílí i ostatní.

Odesláno

Prime, kolik by stálo tohle pouzdro z nerezu? Dneska jsem dostal tyhle hodinky, jdou, jenom pouzdro je poškrábané a sklíčko prasklé. Nebo nemáte aspoň původní chromované, ale nové?

Odesláno

Přemýšel jsem, že bych to pouzdro vzal jemným smirkem, až na mosaz, přeleštil a nechal pochromovat. Mám se do toho pouštět? Nebo někde čeká zrada?

Odesláno

pro VS.. Kyselinou solnou ti chrom sleze až na mosaz. Někde jsem četl, že chrom se nanáší na nikl. Ta kyselina ti sežere i ten nikl. Takže gavanicky nikl, poté vyleštit, pak galvanicky chrom.Že ti nepůjde nasadit sklíčko, tak si ho upravíš. Že ti dá mnohem větší práci úprava dýnka, to si piš.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...