Přejít na obsah

milan l.e.


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Eta neni to prave, prave u Ch le se ukazala hodnota puvodnich kalibru Prim. Jenom skoda, ze Prim jeste nema novy kalibr. Cena je rozhodujici faktor pro pocet zajemcu a proto je plasove sklicko dobry kompromis. Diesel je uplne neco jineho a takovy cifernik se na tento typ hodinek nehodi. Datumku bych nechtel na 3, to uz radeji bez datumky nebo na 6. Dalsi ciste spolecenske hodinky nechci, chtelo by to nejake sportovni prvky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ideální by bylo, pokud by Prim udělal toto pouzdro v nerezu s plastovým konkávní sklíčkem a každý, kdo by měl zájem, by si mohl udělat solitéry podle svého. Co na to Prim?

Nevim, ale solitery si muze kazdy objednat sam. Kouzlo le je ve vyhodnejsi cene a prinejmensim velmi podobnem designu. Ch le sice uplne jednotna neni, ale urcite je to bliz k le nez k soliteru. Je to docela prijemny pocit mit stejne hodinky jako mnoho ostatnich lidi na Chronomagu. Jsou to proste "nase" :D hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se ovšem týče pavučiny na ciferníku (jinak též tištěné spoje) - má prim svoji (viz solitery), velmi hezkou a pro náš účel vhodnou, jen ji malinko vybrousit a podle mě  orientovat vodorovně (od 9 ke 3) dle elypsy kolem ciferníku. To je cesta, ale vsadím se, že nenalezne širokou podporu. Navrhoval jsem to už v linea l.e. a byl jsem vysmát.

Teď jsem si to nakreslil a nevypadá to špatně. Modrý ciferník, jako mají Prim Sport, indexy jednoduché vystouplé obdélníky (plastický ciferník už Elton umí) s reflexní barvou a to žlutě propojené do "vodorovné pavučiny". Spodní linka (mezi 7 a 5) by mohla být ještě přerušena nápisem XX JEWELS a horní linka (11-1) by byla přerušena logem, které by leželo nad linkou (10-2)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je na čase začít striktně oddělovat sériové, omezeně sériové a kusově vyráběné hodinky dle individuálních požadavků. Ani jedno pro nás není problém, jen už musí být dopředu jasné, jaká z těchto modelových situací nastane. Podle toho se totiž musí kalkulovat cena. Limited Editions si dobudoucna představuji jako omezenou sérii identických kusů, které se budou lišit maximálně jménem na hodinkách a barvou řemenu. Jinak půjde o solitéry, tedy hodinky vyráběné kus po kuse.

 

Ale to co píše Ondra má hlavu a patu. Nakonec se můžete dohodnout o tom, že si mezi sebe rozdělíte vlastně jen základní konstrukční náklady na výrobu pouzdra a jeho komponentů a vše ostatní bude již v režimu solitérní práce. Takto vzniklý solitér je zdaleka nejlevnější formou jak přijít ke kvalitnímu solitéru. Zase na druhou stranu, pak byste přišli o to potěšení z dohadování a ladění představy o budoucích hodinkách. Víte ono není umění navrhnout hodinky, které se budou líbit mě samotnému. Umění je dokázat navrhnout takový design, který osloví širší skupinu milovníků hodinek, a který pak následně prokáže i delší morální životnost. Chronomag je ideálním místem pro takovéto ladění finální podoby, tak se pokuste dojít k návrhu, který by skutečně vzal za srdce větší skupinku lidí. Už proto, že budete tlačit na cenu hodinek a já budu nucen počítat s rozpočtením nákladů i mezi další zákazníky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě by se také zamlouvali takovéto hodinky, plastové sklo by mi vůbec nevadilo, ale pouzdro jedině nerez.

Cena je také poměrně důležité kritérium.

Ciferník bych asi co nejjednodušší.

Rád bych je i lehce zvětšil, např. jako tyhle Chronoris 40mmx44mm.

Pokud by byly mosazné, tak si pak můžu rovnou sehnat pěkný originál a nic neřešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože pro mě cena je naprosto základní (bohužel) část rozhodování, jsem velmi otevřený k všem variantám. Líbí se "cigiho" nápady, preferuji hodinky bez datumu (kal. 50, 66, ne automat). Líbí se mi velmi nápad plastové sklo. V dnešní záplavě safírů :)

 

Zkuste mi jen tak (slovo do pranice) říct, proč ne materiál mosaz. Nakonec, spíše to budou hodinky společenské, mosaz a 70. tá léta k sobě pasují, materiál dnes v této třídě neobvyklý ;) - což takhle udělat z nedostatku dnešní přednost? Prosím, jen mne hned nekamenujte....

Ta mosaz je velmi vděčná z pohledu obrábění (proto se taky používala) ale je opravdu vhodná jen u levnějších hodinek a to pro svoji malou trvanlivost a mizernou odolnost proti kdečemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem ty ChronOrisy na ruce a nebyly ani velké ani malé, tak akorát (pro mě lehce menší). Menší bych je ale určitě nechtěl.

On ten rozměr 44 mm je vlastně u klasických rozměr přes nožičky a pouzdro CH.L.E. bude možná i delší.

Samozřejmě by se musel lehce zvětšit i ciferník, jinak by to asi nebylo hezké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Watchi a Skeletone, zkuste prosím popsat - CO myslíte tím sportovní, pánové? - titan, kurzívku, minutový indexy, kal.66, svítící ručky a index na 12, třeba? vůbec to nezní zle. A není to vůbec nijak závodnický, prostě uvolněný!!! nevidím žádný rozpor!!

 

:)

Titan tedy nemusim, zalezi na cene. Sportovni design ciferniku je to nejdulezitejsi, pouzdro je v poradku. Svitici rucky a pokud mozno indexy. Kal 66 se mi zda nejlepsi, starsi kal jsou casto v horsim stavu a mene odolne. Korunka musi byt vetsi nez u Ch le, to je to jedine co neni u Ch le idealni. :)

Dalsi predpoklad je dostatecny pocet zajemcu, jinak bude cena pro tento typ hodinek prilis vysoka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...