Přejít na obsah

Anketa na cifernik  

61 hlasů

1. 1. Aky odtien podkladu by si chcel mat na ciferniku ?

• Cierno - cierny / Matny
      23
    • Cierno - cierny / Polomatny
      29
    • Cierny / Leskly
      6
    • Iny (uviest priklad do vlakna dole )
      3
  2. 2. Aku LUMINESCENCIU si vyberes ?

• C1 ( biela ) MATNA
      11
    • C3 ( jemne nazeleno ) MATNA
      32
    • C1 ( biela ) LESKLA
      10
    • C3 ( jemne nazeleno ) LESKLA
      8
  3. 3. Co chces mat na ciferniku ?

• Som za uplne prazdny cifernik
      19
    • Mne by sa pacilo nejake slovo, aby to nebolo uplne prazdne
      32
    • Som za nieco ine (uviest priklad do vlakna dole )
      10

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

V originálu ten znak byl v kombinaci zlatá/stříbrná,nebo jen zlatý v závislosti pro koho byl určen,(teď z hlavy nevím přesně,musel bych vyhledat),ale obávám se,že co se týče ,,čitelnosti",byl by to asi trochu problém.Ten znak na ciferníku bych bral,ale mám obavy jestli je to realizovatelné,a jestli to neprotáhne neúměrně realizaci limitky.Nejsem tedy příznivcem nějakého velkého zjednodušování,(kromě středového štítu se státním znakem),ale co v žádném případě nedoporučuji je měnění proporcí znaku,to by z toho vznikl paskvil,a v toto případě bych měl raději ciferník ,,čistý" a znak (podstatně větší) gravírovaný na dýnku.Ono by hlavně záleželo na možnostech tisku,(v tom se vůbec nevyznám),jeli to vůbec realizovatelné,abychom se tady zbytečně měsíc nedohadovali.Ještě k tomu znaku na Primkách:POZOR!Nejde o úpravu(zjednodušení) pilotního odznaku.Původní pilotní odznak čs. letectva byl navržen a zaveden mezi válkami a používal se až do padesátých let minulého století.Pak se používal znak vycházející ze sovětského ,,vzoru" a v sedmdesátých letech byl navržen ,,moderní" znak,který(bez zjednodušení) je použit na ,,leteckých" Primkách.Všiměte si ,,pavézového" středového štítu a rovných zjednodušených křídel.

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

vendy - na co ten znak používali ? To neměli nějakou verzi pro menší rozměry, jako odznak na čepici?

Zlatou bych bral. Vynikl by. I když to bude porád kapinku funerální, to je tím věncem, nešel by khaki? khaki ovšem asi bude luminiscenční barva ( tedy oni letci měli tmavomodré uniformy, ne?) :D

Hele, proč se všichni tak bráníte se podívat do svých zdrojů a nastudovat , jak se to s tím znakem a tak opravdu má, pak probrat realizaci, to vám na těch hodinkách tak málo záleží ? Já vím, je to jenom zeno, ale i tak.....

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Drzal by som sa tohto vyjadrenia od Lac1.

Niekedy je menej viac. Pre tych, ktory si chcu uctit pamiatku je tu priestor na dynku. Cifernik, prosim, nezhovadte!

lac1 napsal:
Pani,

ohladne znaku sa to riesilo hned ako sme zacali konspirovat na cifernikom, nechce sa mi to hladat teraz. Vyjadrenie znelo, je to prilis zlozite na pretlac na cifernik keby to bolo male a decentné pod 12-tkou. Keby to bolo velke kde by to nebolo zliate dokopy, tak to uz by vyzeralo ako cheapdigger.

boli tam kadejake mozne znaky, ci uz z prvej republiky, mechanikov a pod veci ale realne s vencom to nepojde. Koli tomu sa to dalo na dno, a nie ze sa hanbime a pod. :)

Laci

Odesláno

Jen k tomu znaku.Pilotní odznak dostával vojenský pilot po ukončení výcviku a složení příslušných zkoušek po svém jmenování ,,polním pilotem-letcem" a nosil ho na náprsní kapse uniformy. Odznak byl vyroben z kovu a každý pilot měl odznak se svým číslem,podle kterého je možno dohledat komu patřil.Originál odznaku je poměrně velký,rozpětí jeho ,,křídel" je 65mm.Na čepici se nosil státní znak,stejně jako ostatní složky armády,jen rozdílné provedení podle hodnosti a toho jestli se nosil na lodičce nebo brigadýrce,(je nutné si uvědomit že jako piloti sloužili jak poddůstojníci,tak důstojníci).Nějaké ,,menší" provedení neexistovalo.

Odesláno

Dlouho jsem si seděl na prstech, ale teď už mi to nedalo. Vykašlete se na znak na ciferníku, probralo se to a odůvodněně zavrhlo.

Obecně bych poznamenal, že nechápu kibicování až vysírání Cigiho ("je to jenom Zeno" atd.), který se edice vůbec neúčastní. Já bych třeba tu drzost neměl, montovat se do věcí, po kterých je mi kulový.

Odesláno
  Foundryman napsal:
Dlouho jsem si seděl na prstech, ale teď už mi to nedalo. Vykašlete se na znak na ciferníku, probralo se to a odůvodněně zavrhlo.

Obecně bych poznamenal, že nechápu kibicování až vysírání Cigiho ("je to jenom Zeno" atd.), který se edice vůbec neúčastní. Já bych třeba tu drzost neměl, montovat se do věcí, po kterých je mi kulový.

Ja se pridam. Cifernik prosel hlasovanim, ktere se jiz uzavrelo. Cigiho rypani mi sice nevadi a at do toho jde klidne s nama, ale kdyz se budeme porad dokola vracet k jiz vyresenym vecem, tak se nikdy nedohrabem vysledku.

Odesláno

Typický , místo abyste vyřešili problém, o kterým všichni víte, tak vyřazujete toho, kdo vás na něj upozorňuje :) To, že je to napodobenina longines od "jenom" zena jsem si přeci nevymyslel, pokouším se to jen řešit a ne ignorovat. nechtěl jsem abyste dopadli jako limitka pilotek od steinhart, kde měsíce ztráceli čas plkáním o barvě antireflexu aniž by si uvědomili, co ty hodinky ve skutečnosti mají měřit (ve vašem případě vyjadřovat) a přitom stačilo tak málo, aby to byly perfektní origo pilotky a někdo z vedoucího týmu to celou tu dobu věděl, ale řekl to až po klekání a výsledek je tu - nemine měsíc, aby se jich někdo nezbavoval v prodejním vláknu. Jestli takhle zvrtáte poctu hrdinům, tak jsem rád, že mě vyobcujete, chtěl jsem jen přispět k tomu, aby se tak třeba nestalo, neb jsem měl za to, že to tam jakoby směřuje - takový ty kecy já chci jenom pěkný retro hodinky a rychle - je cesta k průměru a to radši ty piloty vynechte, protože to není pocta , ale urážka.

Tak přeju, ať to vyjde !! čau

Odesláno (upraveno)
  Foundryman napsal:

To je cigiho modus operandi :) Je to zvyk, nejen ale cigiho... když se mi něco nelíbí tak to rozeseru, byť bych měl jít po několika svých uštěpačných poznámkách dál.. :D

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

vyzor ciferniku je jedna z najdolezitejsich veci (aspon pre mna). moc sa mi nepaci akym smerom sa ubera (to neznamena ze vas zatracujem, je to len moj osobny smak) a zato aj tie otaznicky pri mojom mene na zozname. pockam si ako bude ten cifer vyzerat a potom sa rozhodnem.

drzim palce nech sa dohodnete.

Odesláno
  cigi napsal:
limitka pilotek od steinhart... a výsledek je tu - nemine měsíc, aby se jich někdo nezbavoval v prodejním vláknu

Tak to prrr, cigi, lidi se jich nezbavujou proto, že jim to měří jen čas, ale proto, že je to likvidní artikl, který jim umožňuje fluktuaci.

Odesláno (upraveno)
  kibi napsal:
ja o zadnem problemu (Zeno "MVS") nevim? :) a nepripadas mi vyrazeny... :D

ja myslel, ze B-Uhry od Steinharta maji merit cas? aspon me ho odmerujou... :)

ja chci jenom pekny retro hodinky a rychle... :)

Víš, ale snažíš se to vytěsnit :D

Ale kibi, já přece vím, že ty jsi v poho, hele, když to vyjde do krásy, tak si je samo pořídím

dobře víš, že např. hodiny neměří, tedy divně, měří grády, když se vydělí dvěma a hodiny, když třiceti :D

O.K. to je ta druhá koncepce a je legimní. Tak navrhuju vypustit český piloty úplně. Čím víc o tom přemýšlím, tím více jsem přesvědčen, že koncepce pocty je příliš ambiciózní, protože to s sebou přináší v tomto formátu neřešitelné potíže. - viz ta prkotina se znakem, který je skvělý, ale protože jste se zalekli potíží při realizaci, tak jste jej smetli. Navrhuju tedy dát na ciferník šipku přesně tak velikou, jako je nápis longines a na dýnko made by zeno watch basel se vším, co k zeno watch basel patří. Ještě bych navrhoval, aby se potom použil model s nápisem antimagnetic, protože to už je model, který, podle mých informací historicky souvisí spíše se slovenským štátem, luftwaffe a poválečnou druhou republikou. Taky má celou 5 a 7 a víc se mi líbí. Pro piloty bych pietně rezervoval model bez antimagnetic, který, podle mých informací asi opravdu používali - když informace se různí a jde doslova o týdny.

bandi, kdyby se jim líbily, tak se jich nezbavují takřka v nos stavu, to mi zas neblbni hlavu, i když uznávám, že resale value je velice slušná. :) Co ale štve a musím tady dát za pravdu bývalému Ypovi, že jako střelivo by tohle dopadnout nemělo - takže ten návrh vypustit piloty berte prosím vážně. Hele, jde o koncepci, to je to, co se u béček prošvihlo, přitom stačilo, aby to myslím hugo napsal dřív a mohlo se tam dát 30, 60, 90, 120, 180 a ejhle, už by opravdu měřily grády otáčení země, jako původní lange - kibimu to může být právem jedno, ale ty uznej, že by to bylo ořechovější.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
bandi, kdyby se jim líbily, tak se jich nezbavují takřka v nos stavu, to mi zas neblbni hlavu, i když uznávám, že resale value je velice slušná. :) Co ale štve a musím tady dát za pravdu bývalému Ypovi, že jako střelivo by tohle dopadnout nemělo - takže ten návrh vypustit piloty berte prosím vážně. Hele, jde o koncepci, to je to, co se u béček prošvihlo, přitom stačilo, aby to myslím hugo napsal dřív a mohlo se tam dát 30, 60, 90, 120, 180 a ejhle, už by opravdu měřily grády otáčení země, jako původní lange - kibimu to může být právem jedno, ale ty uznej, že by to bylo ořechovější.

podla mna sa ich ludia zbavuju koli velkosti. tych 47mm je asi moc na bezne nosenie...

Odesláno (upraveno)

souhlasím janko. Ale to je jádro pudla, jestli chcete hodinky na běžný nošení, tak je to kocepce bez pilotů a pak tomu rozumím a šipka myslím řeší ten problém s bezradným čistým ciferníkem lépe než nějaké nouzové nápisy, jako aviatik, nebo tak. Dýnko s řádným logem výrobce zachovává glanc. Normální svižná napodobenina na běžný nošení od originálu jednoznačně na první pohled odlišená.

Jsem dneska nějakej rejpal, můj modus operandi je železná košile :D - takové švihácké napodobenině by slušely fešácké zlaté hadí ručky víc, než bílé. Sice asi nic pro chlapy, co nosej maskáče po Praze, ale k sáčku do kabríčka ..... znáte přece ty svělé kombinace na pilotech a kampfšwimmerech.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Teda nechci bejt nějak za Hujera a skoro nic mně do toho není, ale tomu rejpalovi - jak teď říkáte cigimu, byste možná měli bejt za tyhle vstupy docela vděčný, tohle, co on tady nahazuje, dělá tu teprv správnou vomáčku, "příběh" a dělnou atmosféru - oproti mrtvolnýmu hlasování lidí, který potřebujou "rychle pěkný hodinky". Už jsem na to, jenom z těch cigiho keců okolo, pomalu začínal dostávat chuť, ale nechat si udělat jen hodinky pro hodinky, na to je mně každá koruna dobrá. Peace, už sem nebudu strkat ten svůj rypák.

Odesláno (upraveno)
  cigi napsal:
přitom stačilo, aby to myslím hugo napsal dřív a mohlo se tam dát 30, 60, 90, 120, 180 ... ale ty uznej, že by to bylo ořechovější.

Já bych změnu čísel nezkous - prostě buď anebo. Buď věrný ciferník a "pouhé" hodinky anebo s echt funkčností (cenově nereálné).

Takže za mě v pohodě. A nějaké pocty? Možná mimo fórum, tady jsme stejně jen promiskuitní banda magorů. A ještě jedna věc: protočily se tu troje. JEN troje. To nic neznamená.

Ale musím uznat, že cigiho vstup do designu pilotek byl rozhodně ku prospěchu a takový ty pochybovače hlavně s ručičkama usměrnil.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno (upraveno)

Nebudu se zaplétat do OT diskuze ohledně pitomostí, co jste si proti mým snahám nechali napsat na ciferník a jste světu pro smích. Teď chci zabránit dalšímu hrozícímu fó pá :D

takže kibi : asi máš recht, zeno , jak si ověřil na jejich webu používá na quartzkách toliko různých variant loga, že si poslužte jak hrdlo ráčí, bude to upřímný, ale v tom případě bych z toho vynechal naše letce, kteří si tákovouhle poctu podle mne nezaslouží. Možná bych si posloužil nějakým logem zena z kapesních hodinek, které jsou podobné těmhletěm.

Ať slouží !

Myslel jsem, že by se mohlo urodit i něco pro mě, základ je to ten nejlepší z možných, leč musím souhlasit s milisem, v této atmosféře se to asi neurodí, takže vypadnu.

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...