El Nano Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 (upraveno) Jestli jsi rok neletel, oziv dukladne baterky. Zkus jestli mas modelarsky nabijec dal bych cyklicky rezim. Aby jsi nespadl nez tu osmu dokoncis:-) To nemám právě, jenom základní co k tomu byl. Dle návodu "speciální nabíječ s balancérem a s ochranými funkcemi při nabíjení" takže budu doufat, že se nabije pořádně. Jak to je s LiPol baterkama? Vybít uplně a pak až nabít nebo to je jedno? Nikdy nevím. Edit: už jsem to našel, takže nikdy nevybíjet pod určitou hranici...a už nabíjím, ještě zítra seřídit listy rotoru a bude to. Upraveno 5. března 2013 uživatelem El Nano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2013 LiXX clanky jak jsou vybite pod 2,5V vetsinou odejdou. Ozivit se da i 1-1,5V ale clanku tak naroste vnitrni odpor, ze je pak na vykone motory jako jsou v helinach moc "mekej". Tak to nabij, bez listu dej plnej plyn az ji vybijes a nabij znova. Kdyz ti da alespon 2x podobnou vydrz na jakou jsi byl zvyklej, je to cajk. Promer hlavne cimkoliv jednotlive clanky. Kdyz se jeden bude podbijet, ty zakladni nabijece to nemusi poznat a za letu najednou ztratis vykon a jdes k zemi. Staci jakejkoliv voltmetr nebo multimetr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimmyTulip Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 A co takhle RC modely aut, do toho tady nikdo nedělá? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 cody: no tak jsem asi v háji...včera jsem ji nabil a přišlo mi, že to trvalo podetřele krátkou dobu. Dneska ji zapojím ať můžu seřídit listy rotoru...po chvíli a s postupným přidáváním plynu začne blikat ledka na řídící jednotce, že je vybito. Říkám si dobře, dám to znova nabíjet a bude. Jenže ne! Vemu ji do ruky, málém se spálím jak je horká a ke všemu se nafoukla jak prase. Zadám do googlu její kód....na žádném e shopu není skladem a a ni u dodavatele...pecka. JimmyTulip: dělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 Rusové taky UMÍ zajímavé je i úvodní logo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dissidentagressor Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 cody: no tak jsem asi v háji...včera jsem ji nabil a přišlo mi, že to trvalo podetřele krátkou dobu. Dneska ji zapojím ať můžu seřídit listy rotoru...po chvíli a s postupným přidáváním plynu začne blikat ledka na řídící jednotce, že je vybito. Říkám si dobře, dám to znova nabíjet a bude. Jenže ne! Vemu ji do ruky, málém se spálím jak je horká a ke všemu se nafoukla jak prase. Zadám do googlu její kód....na žádném e shopu není skladem a a ni u dodavatele...pecka. JimmyTulip: dělá No s těma Li-polkama je to dost choulostivý. Musíš hlídat napětí aby jsi ji nepodbil, jinak je v háji. Mám dvě k autíčku a když dlouho nejezdíš tak ji musíš mít v chladném prostředí( sklep nebo i lednice) aby se moc nevybíjela a občas zkontrolovat napětí a kdyžtak dobít. Pokud ji necháš někde ležet půl roku a nehlídáš ji tak ti může odejít Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 No já ji měl normálně při pokojové teplotě...to jsem fakt netušil. Teď mě to uplně se**. Ani jsem na ni tak moc nenalítal. Ale tak aspoň duvod koupit nejakou s vetší kapacitou ať se dá létat delší dobu. Jenomže bude asi problém sehnat přesně ten typ od výrobce, i když to nechápu jaktože nikde není. Přitom to je dost rozšířený model bych řekl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dissidentagressor Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 No já ji měl normálně při pokojové teplotě...to jsem fakt netušil. Teď mě to uplně se**. Ani jsem na ni tak moc nenalítal. Ale tak aspoň duvod koupit nejakou s vetší kapacitou ať se dá létat delší dobu. Jenomže bude asi problém sehnat přesně ten typ od výrobce, i když to nechápu jaktože nikde není. Přitom to je dost rozšířený model bych řekl. Tak už to víš Já to taky nevěděl, ale od kámoše tata má letadlo tak mi vše vysvětlil S těma baterkama je to na prd, musíš se o to furt starat a hlavně to hlídat abys to nepodbil, pak je po baterce. Na autě mě to když klesne napětí pod 7V tak mě to začne pípat a hned měním baterku a doma hned nabíjím. Zkus třeba obchod Rc Pelikán, když jim napíšeš maila tak ti to klidně objednají pokud to půjde. Mě tam taky spoustu věcí objednali co neměli skladem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 No jo, jenže ja si teď říkám že si koupím za 1500 baterku, se kterou budu chvilku lítat, pak na to nebudu mít chuť nebo čas a baterka pujde zase do háje po nějaké době. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dissidentagressor Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 No jo, jenže ja si teď říkám že si koupím za 1500 baterku, se kterou budu chvilku lítat, pak na to nebudu mít chuť nebo čas a baterka pujde zase do háje po nějaké době. Hele když ji každej měsíc zkontroluješ jestli ti nekleslo napětí a případně dobiješ tak ti ta baterka vydrží. Taky by se neměla nabíjet na plnou kapacitu když s ní pak nejdeš lítat a bude ti ležet doma. Ale to se dá všechno vyčíst na forech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Ono to zase není tak horké. Baterie je třeba skladovat na cca 3,8 V/čl a pokud není baterie úplný šmejd, vydrží klidně půl roku bez údržby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 El nano: Jo to tak. Kdyz das zdravej nabitej LiXX clanek na pul roku k ledu, nic se nedeje. Zase mam vyzkousene, ze tohle plati na velke aku clanky, rekneme od 2000mAh. Mensi nepouzivam. Jak uz jsem psal, u mikrovrtulniku kde mivaji do 200mAh baterka odejde sama, pokud ji obcas nenabijes, i za tri mesice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Lipolky jsou choulostivé, jak je řečeno několikrát výše. Je to daň za přijatelnou váhu, oproti LiFe nebo NiMH.U mého dvourotorového Blada je baterka 110 mAh a je po ní zpravidla za měsíc. A je to taky otázka kvalitní nabíječky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Jak jste se naučili lítat s vrtulníkama? Zkoušeli jste to na simulátoru nebo metodou pár rozlámaných vrtulí a všemožných škod? potřeboval bych poradit. Mám tady tenhle Blade CP Pro 2... Já jsem začal se simulátorem Phoenix (je drahý, ale stojí to za to). Problém je, že s dvourotorem můžeš lítat hned, ale s jednorototorem (bez stabilizačního systému) ani náhodou. To může skončit rozbitou helinou v nejlpeším příopadě, nebo i na chirurgii. Když jsem doma roztočil poprvé Blada 400 a byl reverzovaný plyn, tak jsem nespal ještě asi týden, po tom, co se doma dělo.Další pomůcka můžeb být zkušenější kámoš se stejným rádiem propojeným kabelem. No a pak třeba bezpádlový systém se stabilizací letu s failsafe. jakmile jsi v háji a přepneš řízení na stabilizaci, tak za vteřinu je helina hodná a ve visu. Já mám na Protosu Vbar 4.0, ten to ještě neumí, ale jsou další, které to umí - něco to stojí, ale je to furt levnější než jeden crash. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Revers na plynu dokaze asi rozhodit sebezkusenejsiho pilota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna Oživím téma. V dětství, kdysi dávno (je mi 64, takže fakt dávno) jsem trochu modelařil, zejména volné větroně. Když jsem stavěl první model, moc mne to piplání s balzou atd. nebavilo, u druhého už to bylo lepší, protože jsem mezitím létal s prvním érem a druhé stavěl s nějakými zkušenostmi a představou. Zkoušel jsem i autíčka, rakety a lodičky, ale bylo to spíš takové hraní. To všechno byly volné modely, nikoliv RC. V 80. letech, to jsem byl instruktor závěsného létání, jsem si pořídil RC model větroně a RC motorový větroň (tenkrát ještě se spalovacím motorem) - s těmi jsem si pohodově poletoval a celkem mi to šlo. Pak jsem začal létat dospělá motorová rogala i ultralighty a modely šly bokem, přece jen bylo lepší v letadle sedět. V polovině 90. let jsem zkoušel i RC vrtulníky, byla to taková výzva. Koupil jsem hotovou maketu RC vrtulníku z amerického seriálu Airwolf, byla fakt velká a těžká, spalovací motor. Tu jsem furt rozbíjel, tak jsem si koupil stavebnici RC elektrovrtulníku (teda koupil jsem hned dvě, jednu na náhradní díly). Měl jsem i simulátor, vrtulníky měly gyro atd. pro stabilizaci, začínalo mi to jít, ale furt to byla fáze rozbíjení, i když méně častého. Mimochodem jsem o něco později začal létat i výcvik na velkém vrtulníku a řeknu vám, řídit ho bylo snazší než létat s modelem. Tak jsem se na modely vykašlal úplně a dál létal ultralighty. Vloni jsem aktivní leteckou kariéru ukončil, prodal éro, občas se jen s někým svezu. Ale řekl jsem si, že bych se rád vrátil k modelům. A tady je má otázka - po těch letech se považuji za začátečníka a rád bych začal elektro větroněm, raději trochu větším (rozpětí 2-2,5 m), pohodovým a vhodným na učení. Nechci modely stavět jako dřív, ale koupit něco hotového, co se sestaví a jde se létat. Mám rád polomakety, něco, co se podobá skutečnému éru. Později bych šel do něčeho rychlejšího a hbitějšího (z větroňů se mi líbí třeba akrobatický Fox nebo český Luňák) a třeba se jednou dostanu i ke skutečnému RC akrobatu.. Ptal jsem se i jinde, všichni mne zrazují od kompletních stavebnic, dodávaných i s vysílačkou. OK, takže bych koupil něco, co obsahuje instalovaná serva, přijímač a dokoupil bych vysílač, baterky a nabíječku. Nicméně o tom nic nevím a rád bych si nechal doporučit konfiguraci pohodového éra, vysílačky, baterek atd. + co k tomu ještě koupit (druhou sadu baterek, 12V nabíječku...). Rád bych něco z ověřeného eshopu nebo kamenné prodejny, na co se dají sehnat náhradní díly a vysílačku takovou, aby se dala použít i pro případné pozdější modely. Poradíte? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se