Přejít na obsah

RC modely letadel

Doporučené příspěvky

Odesláno

Premejslim nad koupi maleho rc vrtulnicku na "takoveto domaci letani",poradte co ma smysl a za co jsou vyhozene penize,nepotrebuju zadnej zazrak.muze to bejt fakt neco obyc aby me to tolik nebolelo kdyby mne prestal bavit.

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 8. 12. 2010 v 18:23, 'quest987' napsal:

Premejslim nad koupi maleho rc vrtulnicku na "takoveto domaci letani",poradte co ma smysl a za co jsou vyhozene penize,nepotrebuju zadnej zazrak.muze to bejt fakt neco obyc aby me to tolik nebolelo kdyby mne prestal bavit.

hlavně musí mít gyroskop = stačí ten co prodávají v hypercenterch za 1000 korun = lítám s ním jako ďábel :D
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

dvě vrtule nad sebou a gyro - jednovrtuli doma rozmlatis - teda pokud nebydlis v hangaru = je to zivejsi a narocnejsi na rizeni

dobrý ptéry jsou tyhle dvě

http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_eflite-blade-mcx2--rtf-mod-1-.aspx

http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_-blade-cx-2-elektro-rtf-mod-1.aspx

ale pokud "nevíš" tak je to zbytečné vyhazovaní prostředků - v podstatě koupíš to samé za 1t v hypermarketech u stánku akorát to nemá celokapotáž

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)

Ta CX2 mi na doma prijde zbesile velka. Gyra (nejaka) maji asi vsechny heliny. O tom jednorotoru bych ale jeste popremyslel ;) Ma sva uskali, ale dvourotor muze po case zacit nudit, on totiz vzduchem tak jakoby plave - pomalu, zadne velke naklony a posloucha. Kouknul bych na Youtube na videa napr. mCX2 a mSR. Rozdil je vic nez patrny...

edit: eh, ale myslet si, clovek bude hned litat jako treba napr.

, muze prinest zklamani ;)

V 8. 12. 2010 v 18:37, 'YPO' napsal:

dvě vrtule nad sebou a gyro - jednovrtuli doma rozmlatis - teda pokud nebydlis v hangaru = je to zivejsi a narocnejsi na rizeni

dobrý ptéry jsou tyhle dvě

http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_eflite-blade-mcx2--rtf-mod-1-.aspx

http://www.peckamodel.cz/produkt/1155_-blade-cx-2-elektro-rtf-mod-1.aspx

ale pokud "nevíš" tak je to zbytečné vyhazovaní prostředků - v podstatě koupíš to samé za 1t v hypermarketech u stánku akorát to nemá celokapotáž

Upraveno uživatelem mikymik
Odesláno

Tak tato tema ma tiez zaujima.

Pred 2 mesiacmi som objavil dvojmotorovu heli, taku "hrackarsku za 1000korun z hypermarketu". Prvy som rozbil, nasledovala dalsia s ktorou som sa uz celkom obstojne naucil lietat. Pravda ale je ze je to len na interier, vonku to nefunguje (iba ak v hangari/garazi), akykolvek naznak vetra znemoznuje riadeny pohyb. Okrem toho je to infra a nie radio, takze ako hovorim - hracka.

Obzeram sa po nieco vacsom, som uzrozumeny s tym ze lietanie s jednovrtulou je omnoho zlozitejsie ako toto... .

Viete nieco odporucit odhodlanemu zaciatocnikovi? Chcem RTF model, aj s vysielackou, povedzme ze okolo (do) 200 eur.

Pozeram ze sa tu pohybuju skuseni borci ohladom modelov, ja bohuzial takych osobne nepoznam.

Dik za akukolvek radu.

Odesláno
  V 8. 12. 2010 v 20:51, 'eskimak' napsal:

Tak tato tema ma tiez zaujima.

Pred 2 mesiacmi som objavil dvojmotorovu heli, taku "hrackarsku za 1000korun z hypermarketu". Prvy som rozbil, nasledovala dalsia s ktorou som sa uz celkom obstojne naucil lietat. Pravda ale je ze je to len na interier, vonku to nefunguje (iba ak v hangari/garazi), akykolvek naznak vetra znemoznuje riadeny pohyb. Okrem toho je to infra a nie radio, takze ako hovorim - hracka.

Obzeram sa po nieco vacsom, som uzrozumeny s tym ze lietanie s jednovrtulou je omnoho zlozitejsie ako toto... .

Viete nieco odporucit odhodlanemu zaciatocnikovi? Chcem RTF model, aj s vysielackou, povedzme ze okolo (do) 200 eur.

Pozeram ze sa tu pohybuju skuseni borci ohladom modelov, ja bohuzial takych osobne nepoznam.

Dik za akukolvek radu.

V prvom rade musis vedet co chces lietat..ci akrobaciu alebo len tak...kup si samozrejme vrtulnik kde su lacne vrtule..urcite ich vela rozbijes...nic viac sa ti poradit neda..a samozrejme sa musis naucit nastavivat nabeh vrtule..podla toho aky potrebujes vztlak...

tento typek ma bud talent od prirody alebo je mimozemstan..:-)

Odesláno

Ma talent a jeste stravil tisice hodin na simulatoru... Me zase dostalo

, kde Szabo urazi ocasni vrtuli a docela slusne pristane. To ma taky natrenovano???

Eskimakovi bych odporucal rcmania.cz a rcgroups.com Do konce roku muze nasavat vedomosti :-D

V 9. 12. 2010 v 7:37, 'enslow' napsal:

V prvom rade musis vedet co chces lietat...

tento typek ma bud talent od prirody alebo je mimozemstan..:-)

Odesláno
  V 8. 12. 2010 v 18:23, 'quest987' napsal:

Nekupuj dvourotorovej, to nema s vrtulnikem nic spolecneho. Omrzi te to za chvilku. A rozsekas ho driv nez te to omrzi. Dily jsou stejne drahy jako na opravdovej vrtulnik.

Nejmensi nejlehci nejobratnejsi na svete je Blade MSR, cca 3000kc bez vysilacky. Mam ho taky, nic lepsiho na doma neni. Zvladne to i venku bez vetru.

Jestli chces heli jen zkusit, porid Colibry V4.5 Profipack - za 2000kc mas uplne vsechno potrebne v dobrem kufriku. Mam uz druhej a je to asi nejlepsi volba cena x vykon.

Jinak k tem cenam. Naposled jsem koupil akrobatickou heli za cca 7000kc, vzletl, spadl, oprava 1000kc. Dva tejdny jsem resil dily a ve chvilkach volna spravoval. Dalsi start, pad, stejna situace. Ted znova. To je u modelariny prece normalni, ze naucit se letat s heli jsou neustale nakupy dilu a nimrani se v tom. Nebo litat na simulatoru a tim hodne casu a penez usetris. Me na PC ry nebavi... S timhle vrtasem jsem letel 3x, pokazde cca minutu, pokazde stejny vysledek. Uz ho mam cca 2 mesice:-)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Jestli neumíš lítat, tak si přeci jen kup raděj velkej a dospělej dourotor. Protože s jednorotorem budeš pořád mlátit o zem. A to jsou hlavní hřídele, pastorky, držáky listů, listy, věnce, pomocnej rotor, pak zjistíš, že to chce hliníkovou hlavu... Když jednorotor, tak fakt velkej vrtulník, malý potvory jsou hooodně divoký pro začátečníky. Jestli chceš, tak ti prodám svýho Blade od Esky, mám ho už rok a půl v krabici a nemám čas ho vytáhnout :( Mám k němu i spoustu náhradních dílů :D:D:D .

• po měsících...
Odesláno

tak to tu oživím:

Nějaké tipy na vrtulníček v letošním roce?

Spíš na hraní, mladá si to někde vyzkoušela a kupodivu se i udržela ve vzduchu, tak s tím teď docela žije.

Nechci do toho valit majlant, 1000-1200,-??

a kdyby měl někdo tipa i na nějaký e shop..

Odesláno
  V 11. 11. 2011 v 16:57, 'Radimk' napsal:

tak to tu oživím:

Spíš na hraní, mladá si to někde vyzkoušela a kupodivu se i udržela ve vzduchu, tak s tím teď docela žije.

Taky jsem letos experimentoval a koupil dva market- modely, ve sleve z cca 1000,- na 600,-, prekvapive slusna vydrz telicka ale spotrebak jsou vrtule, byly k tomu cca 4 kusy a kdyby nedosly tak letam dodnes.

Tzn. kup v pohode cokoli- 2 rotory+ gyro a poptej (rovnou kup) nahradni listy do rotoru, baterie a elektronika je nekolikanasobne prezije...

Zkus napr. tohle, na zabavu doma/ kanclu bohate staci

http://www.rcobchod.cz/vrtulniky/3ch/quickthunder.html

Odesláno (upraveno)
  V 11. 11. 2011 v 16:57, 'Radimk' napsal:

tak to tu oživím:

Já nevím vrtulníček je i toto né?? ceny příznivé :crying_anim02: :crying_anim02: samo v Dolarech + DPH

http://www.nisaair.c...rodej-vrtulniku

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Co se týká malých vrtulníčků,pokud máte v rozumném dosahu klasický modelářský obchod,raději si trochu připlaťte a pořiďte si vrtulníček u nich.Prakticky všechny tyto obchody mají základní sortiment náhradních dílů na skladě a věřte že je budete potřebovat.Týká se to hlavně již tady zmiňovaných rotorových listů,ale i převodových ozubených kol.Je sice hezké objednat si v e-shopu ND,ale při dnešních cenách pošty se tahle zábava docela prodraží.Nehledě na to v klasickém obchodě většinou dokáží prodavači i pomoci s opravou a problémy které mohou nastat.Často se také stává že do obchodu přijdou lidé kteří potřebují koupit ND a diví se že přestože ten ,,jejich" vrtulníček vypadá skoro jako ten co je,,támhle" vystaven,nejdou díly použít.A skutečně to není tím že by prodavač nechtěl těm lidem pomoci protože si vrťase koupili vedle v Tesku,nebo na internetu.

• po měsících...
Odesláno

Koukám, že je to tady samý vrtulníček, aspoň v poslední době...ale co letadýlka? Jednu dobu jsem tomu hodně propadl, investoval do toho spoustu peněz, ale byl to žrout času, a toho jsem měl a i dál mám čím dál tím míň. Takže na postavené modely (možná kdybych nestavěl a jen létal, bylo by času víc, ale i ta stavba byla super) se vesměs jen práší, vybavení chátrá a nevypadá to, že by se blýskalo na lepší časy :/

Ale za modelařinu se nenajíme, že jo, spíš naopak...ale často mě to mrzí, když na mě kouká nedostavěný Spitfire a spousta kusů balzy a smrkové kulatiny :))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...